Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 92

Thread: Πιστεύετε;

Senior Member freak brother's Avatar

οσο ενα μικροβιο μπορει να κατανοησει εναν ανθρωπο αλλο τοσο ενας ανθρωπος θα καταλαβει τον θεο.. οποτε χεστηκα τι υπαρχει και τι δεν υπαρχει.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

εμένα με ενοχλουν ορισμένοι τραγόπαπες..τον θρησκευόμενο άνθρωπο όχι όμως τον άρρωστα κολλημένο που διαβάζει βιβλία και δε ξέρω τι, τον σέβομαι. προσωπικά πιστεύω αλλά δε θέλω να έχω σχέση με την εκκλησία για μένα είναι διαφορετικά πράγματα

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."

Anti-Hero Reject's Avatar

Μαλάκα Μαρίλλιον κοίτα μην φάς καμία φρίκη στον στρατό (γιατί πολύ ύποπτο το thread που έκανες) και μας το γυρίσεις μετά στην προσευχή, νηστεία και στους Stryper και Barnabas.

Και τώρα που είπα Barnabas...

Spoiler
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    πάντως δεν είναι όλοι όσοι πιστευουν σε κάποια θρησκεία παράλογοι
    Αλήθεια; Πες τρείς!

Spoiler

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

ναι η επιστήμη απαιτεί συνεχή αναζήτηση αλλά είναι αντιεπιστημονική η θεώρηση πως η επιστήμη θα απαντήσει με σιγουριά όλα τα ερωτήματα της υπαρξης διότι πολύ απλά βασίζεται στα ήδη γνωστά για να προχωρήσει στα επόμενα άρα πάντα θα χαρακτηρίζεται από μια (μικρή ή απειροελάχιστη έστω) αβεβαιότητα. ξέρω πως σου φαινονται γενικά ολα αυτά αλλά αρκετοί επιστήμονες/αγνωστικιστές/φιλόσοφοι θεωρούν πως μπορεί να μην βρούμε ποτέ απαντήσεις για αυτά τα μεγάλα ερωτήματα.

επίσης νατουραλισμός :

http://www.multilingualarchive.com/m...8philosophy%29

συγχώρα την μετάφραση απλά πάτησε transl γιατί κάτι μουπες για τα αγγλικά σου

ικονοκλαστ, χιου λιουι ντιουι

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Industrial Might & Magic casshern's Avatar

Από μόνο του το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους μάρτυρες του Giovanni(μμμμμμ), αποδεικνύει ότι η νεολαία μας πάει κατά διαόλου:/

όξω Ομπράντοβιτς 666 \m/
    Resistance is useless

α για να πω και κατι αλλο απο ψυχολογικης αποψης η θρησκεια εξυπηρετεί το φόβο του θανάτου - με τη ζωή μετά το θάνατο

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."

Ο Φιλόσοφος Doomsayer's Avatar

Εγώ θα μιλήσω συγκεκριμένα.Πολλοί άνθρωποι γύρω μας δηλώνουν Χριστιανοί και αρέσκονται απλώς στο να λένε "πιστεύω στον Θεό" (κατ'επέκταση και στον Διάβολο,δαίμονες, αγγέλους κλπ χαρακτήρες της χριστιανικής αντίληψης) και το θέμα μένει εκεί.Ωστόσο ένας συλλογισμός που μου έρχεται είναι ο εξής:Η πίστη στον Θεό από μόνη της δεν αποδεικνύει τίποτα, στη πραγματικόητα είναι νεκρή γιατί και οι δαίμονες πιστεύουν (όντως γίνεται δαίμονας να δηλώσει άθεος;;; ) αλλά κάνουν αντίθετα πράγματα από τον Θεό.Αυτό που θέλω να πω είναι "ρε φίλε πες ότι πιστεύεις κάπου αλλά "practice what you preach" γιατί πολύ απλά φαίνεσαι βλάκας αν δεν υποστηρίζεις ΕΝΕΡΓΑ το ίδιο σου το πιστεύω είτε είσαι χριστιανός είτε κάτι άλλο.

Edit: Τυπολατρικά πράγματα=εμετικά
    It's all based on fear....

Δράκος ikonoklast's Avatar

Μarillion, δεν νομίζω ότι οι χιούι, λιούι και ντιούι προκύπτει από κάπου ότι υπήρξαν ένθεοι. Έχεις κάποια συγκεκριμένη πηγή γι' αυτό;

Quote Originally Posted by Doomsayer View Post
    ( όντως γίνεται δαίμονας να δηλώσει άθεος;;; )
    Φίλε μου, δαίμονας είναι αυτός. Για να ΣΥΓΧΥΣΕΙ το θεό, όλα τα σκαρφίζεται κι όλα τα σκαρώνει.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Φιλόσοφος Doomsayer's Avatar

Ναι ρε ο δαίμονα κάνει έστω τα αντίθετα όπως είπες.Ο άλλος ο αυτοαποκαλούμενος "χριστιανός" δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για αυτό που λέει ο ίδιος ότι πιστεύει,στη προκειμένη περίπτωση ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός θεού.Το ίδιο θα σου πει και κάποιος που λέει ότι είναι εναντίον του Θεού δηλαδή ότι δεν αρνείται την ύπαρξη του αλλά θα κάνει το παν για να του τη σπάσει.
    It's all based on fear....

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

ναι η επιστήμη απαιτεί συνεχή αναζήτηση αλλά είναι αντιεπιστημονική η θεώρηση πως η επιστήμη θα απαντήσει με σιγουριά όλα τα ερωτήματα της υπαρξης διότι πολύ απλά βασίζεται στα ήδη γνωστά για να προχωρήσει στα επόμενα άρα πάντα θα χαρακτηρίζεται από μια (μικρή ή απειροελάχιστη έστω) αβεβαιότητα. ξέρω πως σου φαινονται γενικά ολα αυτά αλλά αρκετοί επιστήμονες/αγνωστικιστές/φιλόσοφοι θεωρούν πως μπορεί να μην βρούμε ποτέ απαντήσεις για αυτά τα μεγάλα ερωτήματα.
    Δεν έχω χρόνο να απαντήσω αναλυτικά, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά το θέμα του thread: το γεγονός ότι η επιστημονική μέθοδος έχει μειονεκτήματα ή ενδεχομένως αδυνατεί να απαντήσει κάποια ερωτήματα δε σημαίνει ότι πρέπει να στραφούμε σε ένα πολύ χειρότερο, αναποτελεσματικό εργαλείο όπως η πίστη.

Επίσης, η αβεβαιότητα που αναφέρεις είναι πλεονέκτημα της επιστημονικής μεθόδου, τουλάχιστον έως το σημείο όπου μία επιστημονική θεωρία μπορεί κάλλιστα να καταρριφθεί, εν μέρει ή πλήρως, όπως συνέβη με την βελτίωση των μεθόδων και εργαλείων παρατήρησης ή την αντικατάσταση από πληρέστερες θεωρίες.

είσαι νατουραλιστής; για την μεταφυσική έννοια ομιλώ. με γοητευει ο νατουραλισμός και συχνά πυκνά δηλώνω νατουραλιστής (υπό ένα ανάλογο πλαίσιο) αλλά η επιστήμη δεν θέλει τέτοια τυφλή ΠΙΣΤΗ αφού βασίζεται σε παρατήρηση, έρευνα και ζύμωση (και περεταίρω ερευνα). άμα ξυπνήσεις αύριο μεθαύριο χωρίς ήλιο θα ψάχνεσαι. το αστείο είναι ότι μπορείς να θεωρήσεις σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις και αύριο ήλιο αλλά δεν μπορείς να το ΞΕΡΕΙΣ και σίγουρα δεν μπορείς να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ με καθαρά επιστημονικό τρόπο διότι η παρατήρηση σου οδηγησε στην πρόβλεψη και αυτή δεν μπορεί ποτέ να σου δώσει την σιγουριά που ψάχνεις.
    Δε καταλαβαίνω τι εννοείς ή το παράδειγμα είναι ατυχές. Η επιστήμη είναι μεθοδολογία εξερεύνησης του φυσικού κόσμου, όχι μαντεία. Εργαλεία πρόβλεψης (συστήματα υποστήριξης αποφάσεων, οικονομικά μοντέλα πρόβλεψης, freemeteo.gr και οτιδήποτε άλλο) μπορεί να είναι αποτελέσματα γνώσης που προέκυψε από επιστημονική έρευνα, αλλά η χρήση τους καθ' αυτή δεν είναι εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Senior Member

Από μικρός κάτι με απωθούσε στη θρησκεία. Στην 6η δημοτικού ακόμα ζάλιζα τον δάσκαλο με ερωτήσεις πως και τι και γιατί. Δεν έχω κοινωνήσει ποτέ στη ζωή μου. Γυμνάσιο Λύκειο δεν πάτησα ποτέ με το σχολείο στην εκκλησία, στη διαδρομή κάπου χανόμουν ή καθόμουνα έξω στο παγκάκι. Είχα να πατήσω το πόδι μου σε εκκλησία για πάνω από 9-10 χρόνια ώσπου γύρω στα 22 κάποιος πούστης πρέπει να παντρεύτηκε και δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Στην κατασκήνωση κάθε βράδυ αλλά και στο στρατό που κάναμε προσευχή, δεν έκανα ποτέ τον σταυρό μου, και λόγω αυτού έβγαλα και όνομα.
    Τέλος πάντων πιστεύω οτι οι θρησκείες είναι μια μούφα. Όσον αφορά την πίστη του καθενός τη σέβομαι είτε πιστεύει στην Χριστό είτε στον Βούδα είτε στον θεό τρεχαγύρευε. Δε γουστάρω να βρίσω Χριστούς κτλ όχι για τίποτε άλλο απλά γιατί σέβομαι την πίστη του άλλου. Ντάξει μου ξεφεύγει στο μπάσκετ καμμιά φορά.

Βέβαια, και κάνω τώρα την γυριστή, θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει κάτι, μια ανώτερη δύναμη, ένα κατιτίς βρε αδερφέ. Διότι βλέποντας πχ ένα ντοκυμαντέρ στην τβ, τα βλέπεις όλα τόσο μα τόσο αρμονικά φτιαγμένα που λες "δε μπορεί ρε πούστη να έγιναν όλα αυτά από μια αμοιβάδα".
    Αυτά.

@deggial

ναι αλλά εγώ δεν προσπαθώ να καλύψω τα κενά της επιστήμης με πίστη απλώς δεν βγαίνω να υποστηρίξω '' περιμένετε λίγο ακόμα, όλες οι απαντήσεις έρχονται''. εκτός αν το κουόταρες και απάντησες γενικά και όχι σαυτό το κομμάτι.

edit : νομίζω παίρνεις κυριολεκτικά το παράδειγμα μου σε βαθμό που γελοιοποιείται. δεν παρομοίασα την επιστήμη με μαντεία και δεν την αμφισβήτησα ποτε. απλώς εντελώς φιλοσοφικά, η επιστήμη βασίζεται σε νόμους τους οποίους θεωρείς δεδομένους επειδή απλά μέχρι σήμερα δεν παρεκλίνουν. το αντεπιχείρημα σε αυτό που λέω είναι να μου έλεγες ''ναι ρε φίλε, αλλά λειτουργούν και δες που φτάσαμε''. για να μην μακρυγορούμε όμως, δεν είπα ποτέ ότι το δευτερο θερμοδυναμικό αξίωμα είναι παπαριά (χαρακτηριστικό παράδειγμα παρατήρησης που οδήγησε σε αλήθεια), λέω όμως πως η απόλυτη σιγουρια στο γεγονός πως θα δωθούν απαντήσεις επιστημονικά για τα πάντα στο μέλλον, είναι αντιεπιστημονική.
    Last edited by Marillion; 09-01-2012 at 21:22.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Αγκαλίτσας Dr.Gonzo's Avatar

Αν είναι να γίνει καλά ο Iommy θα αρχίσω να ανάβω κεράκια κάθε Κυριακή.

Deafening, painstaking, BB King