Στο βωμό του ατσαλάκωτου και του ΙΜΑΤΖ, αυτό που με τρομάζει περισσότερο είναι όσοι πήγανε στρατό ενώ δε θέλανε και μετά βαφτίζουν τα σκατά λουλούδια. Γιατί ακόμα και 1002 άτομα να γνωρίσεις εκεί μέσα και να κάνεις παρέα και σούξουμούξου, η αφορμή όλων θα είναι η ΣΚΑΤΙΛΑ και ο συνδετικός κρίκος ένα είδος αλληλεγγύης στο να υποφέρετε τις υπάρξεις σας. Βέβαια, υπάρχουν άτομα που λόγω αντίληψης ή κοινωνικότητας, δε το έχουν ανακαλύψει/καταφέρει στον έξω κόσμο οπότε τους φαίνεται ουάου. ΟΥΑΟΥ!, λοιπόν.
φαντομντακ, το να πας στρατό για τους λόγους που αναφέρεις, πάλι ατομικισμός μου κάνει αφού θα το κάνεις για να "τελειώνεις" και να έχεις και τη συνείδηση σου καθαρή ότι δε πάτησες κάποιον. Εγώ πάλι, είμαι πρόθυμος να κάνω οτιδήποτε για να τον αποφύγω. Μέσο δεν έχω, γκέη από όσο ξέρω δεν είμαι και ούτε τρελόχαρτο κατέχω, αλλά ακόμη και αν δε καταφέρω να υποκριθώ (όπως τονίζετε μερικοί), θα φύγω έξω. Από'κει και πέρα, στα του στρατού είναι και ο ατομικισμός, όπως και στο σχολείο μια φάση, οπότε αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει πριν το εμβόλιο.
Στα πλαίσια του συλλογικού, έχω πάει συνοδός με φίλο τον οποίο είχαν καλέσει και εν τέλει πήρε ι5. Και ναι, αυτός που τελικά θα φάει τα σκατά, είναι λιγότερο πρόθυμος να κάνει κάτι συλλογικό ώστε να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕί η υποχρεωτική θητεία γιατί πολύ απλά δεν αντιλαμβάνεται αυτόν που δε γουστάρει να πάει ή τέλος πάντων τον έφαγε στη μάπα οπότε τι_με_νοιάζει_εμένα.
Παγκοσμίως, υπάρχουν 6-7 κράτη που έχουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, από τα οποία τα 3 είναι στο να την καταργήσουν στο κοντινό μέλλον. Δε ξέρω αν χρειάζεται να επεκταθώ στο ότι τα κράτη αυτά δεν αποτελούν κάποια ισχυρή δύναμη, στο ότι στο στρατό δε μαθαίνεις πώς να επιβιὠνεις εν καιρώ πολέμου και στο ότι οι στρατοί γαμιούνται γενικά.