Page 229 of 539 FirstFirst ... 129179219227228229230231239279329 ... LastLast
Results 3,421 to 3,435 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Οργισμένος Βαλκάνιος Pinatero's Avatar

θα κανα ξεχωριστο thread επειδη ενδιαφερει σιγουρα κι αλλους, αν κι εψαξα δεν βρηκα κατι οποτε ας το βαλω εδω πρωτα..!

λοιπον, επειδη δεν μπορεσα να παω σε καμια επιτροπη για τα χαρατσια ακομα και δεν ξερω τι μου γινεται πια και πως πρεπει να κινηθω ακριβως κι ακουω 5-6 διαφορετικες παραλλαγές.
    εχουμε και λεμε:
    - το σπιτι ειναι στο ονομα μου
    - εχω καρτα ανεργιας εδω και 2,5 μήνες
    - θελω να πληρωσω και να φαινεται αυτο, μονο τη ΔΕΗ κι οχι το χαρατσι.
    γιατι το να βαλω μεσω ATM δε φαινεται αυτο, απλα φαινεται οτι εχω πληρωσει ενα ποσο απο το λογαριασμο
    πως τα κανουμε αυτα, αν απαλλασομαι απο κατι κλπ...??
    ..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
    αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
    Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
    που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...

http://justaburn.blogspot.gr/
    http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
    http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
    https://www.facebook.com/1000modsFanClub

προσωπικά θα ξεκινήσω απο τη νομικη υπηρεσία του δήμου και βλέπουμε...το πρόβλημά μου είναι μη μου πουν πληρωσέ τα πρώτα και μετά κάνεις ρύθμιση ή δε ξέρω τι...εντωμεταξύ είχα στείλει και μήνυμα στο κινητό όπως έλεγαν και μου ρθε 600 ευρω [και εγκεφαλικό μαζί] χωρίς να έχω εισοδήματα με κάρτα ανεργίας...

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."

Quote Originally Posted by Pinatero View Post
    θα κανα ξεχωριστο thread επειδη ενδιαφερει σιγουρα κι αλλους, αν κι εψαξα δεν βρηκα κατι οποτε ας το βαλω εδω πρωτα..!

λοιπον, επειδη δεν μπορεσα να παω σε καμια επιτροπη για τα χαρατσια ακομα και δεν ξερω τι μου γινεται πια και πως πρεπει να κινηθω ακριβως κι ακουω 5-6 διαφορετικες παραλλαγές.
    εχουμε και λεμε:
    - το σπιτι ειναι στο ονομα μου
    - εχω καρτα ανεργιας εδω και 2,5 μήνες
    - θελω να πληρωσω και να φαινεται αυτο, μονο τη ΔΕΗ κι οχι το χαρατσι.
    γιατι το να βαλω μεσω ATM δε φαινεται αυτο, απλα φαινεται οτι εχω πληρωσει ενα ποσο απο το λογαριασμο
    πως τα κανουμε αυτα, αν απαλλασομαι απο κατι κλπ...??

μου στειλαν αυτα εδω τσεκαρετε και σεις που σας ενδιαφερει, δεν λεει μεσα για το ποιοι απαλλασονται ή εχουν ελαφρυντικα αν ψαχνετε κατι τετοιο, οποτε αν ξερει καποιος κατι περι τουτου ας συμπληρωσει:
    τι σκατα μονο εγω δεν θα πληρωσω απο δω μεσα..?

http://www.mediafire.com/?yxzopt7xm3nz70r

Senior Member electra's Avatar

ikonoklast
    τι κανεις γιαννη; κενταω. Ειμαστε.
    Spoiler

Δλδ πες μου τωρα οτι οταν μαζευεσαι με τους φιλους σου περα απο το χαβαλε και τις παπαριες δε σου ζητανε και μια αποψη ακομα και για 'βλακειες' αλλα αναλωνεστε να συζητατε για την πεινα στην αφρικη ξερωεγω.

Επισης, δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες αντοχες και την ιδια ψυχικη δυναμη και αυτα τα προβληματα του κωλου που λεμε μπορουν στο μυαλο καποιων να γινουν πολυ σημαντικα βλεπε τα αντικαταθλιπτικα ειναι τα νουμερο 1 φαρμακα σε πωλησεις παγκοσμιως. Με ομορφο τροπο βοηθας τον αλλον και τον κανεις να βαλει προτεραιοτητες δεν τον γειωνεις χαλκινα παρολο που σκεφτεσαι
    .

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι διαχωριζω τις επιπτωσεις της ομορφης καταστασης στο ατομο και στον κοινωνικο περιγυρο του ατομου. Γιατι στο ατομο λειτουργουν και ενισχυονται οι κοπινγκ μεκανισμς που λεγονται μινιμαιζεισιον ακα καθε προβλημα αναγεται σε κατι πιο ασημαντο μιας και εκ των πραγματων το 'δεν εχω να ταισω το παιδι μου και το δινω σε ιδρυμα' δε συγκρινεται με καποιο αλλο προβλημα με εξαιρεση τα της υγειας.
    Στη σχεση του ατομου με το δικτυο των ανθρωπων που εχει χτισει : δεν ξερω πως λειτουργεις εσυ αλλα στο δικο μου το μυαλο καθε σχεση για να ειναι υγιης και να εχει λογο υπαρξης ειναι αμφιδρομη και αποσκοπει περα απο τα προφανη ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον κλπ κλπ εν τελει στη βελτιωση του ιδιου του ατομου. Αν δεν μπορει ο αλλος να ερθει και να σου ζαλισει καποιες φορες τον ερωτα με τις προσωπικες του ανασφαλειες, τα προσωπικα του προβληματα-''αδιεξοδα'' και ο,τι τεσπα τον απασχολει μια δεδομενη περιοδο οσο γελοιο ή ανουσιο μπορει να ειναι αφου τον απασχολει τι να κανουμε, τι νοημα εχει οεο; Το να γινεσαι τελικα σκληρος και να μην εχεις τη διαθεση καν να ακουσεις το προβληματακι του αλλου (που κατα κανονα προφανως θα ειναι εντελως δευτερευουσης και πολυ λεω σημασιας σε σχεση με την επιβιωση) βλαπτει προφανως και τη σχεση σου με τον αλλον αλλα και σε προσωπικο επιπεδο τελικα οδηγει στην κοινωνικη απομονωση.

Τελος, στα της ομορφης εποχης οταν εχεις προβληματα βιοποριστικα δεν εχεις καν το περιθωριο να σκεφτεις τα ομορφα υπαρξιακα τι ειμαι εγω τι θελω απο τη ζωη μου τι αλλο να κανω τωρα οποτε το κυνηγι της ευτυχιας σικ παει απατο.

μου αρεσει που βαριομουν να απαντησω και ελεγα θα γραψω λιγα.

η τενια μακρη ηταν κοντα σας.

Senior Member electra's Avatar

καταρχας δε νευριαζω. αλιμονο αν νευριαζα με κατι τετοια δλδ. ισως το υφος στο ποστ/απαντηση προς ikonoklast ηταν ψιλοαποτομο- my bad αλλα τρουλι προσπαθησα να το κανω νιανια μπας και συνεννοηθουμε.
    και εγω οπως περιγραφεις λειτουργω απλα το 'χανω τη συμπονοια μου προς προβληματα τριτων εστω και αν αυτα ειναι ψιλοασημαντα- σε βαθμο που δεν εχω ορεξη καν να κατσω να τα ακουσω' προσωπικα με ενοχλει.
    Ο καθενας εχει φυσικα δικη του θεωρηση ζωης.

nihil pop metamelia3's Avatar

Quote Originally Posted by electra View Post
    προσπαθησα να το κανω νιανια μπας και συνεννοηθουμε.
    εχει ξαναειπωθει:
    εκπαιδευση για ολους πανεπιστημιακη.
    this is radio freedom.

@pinatero:
    Έχω την εντύπωση πως για να δικαιούσαι κάποια απαλλαγή δεν θα πρέπει να έχεις ένσημα τον τελευταίο 1 χρόνο (στην καλύτερη, γιατί έχω ακούσει και για 2 χρόνια). Το link που ανέβασες είναι το κείμενο του οποίο μέρος υπάρχει και εδώ: http://mhxanh.org/ Αρκετά αξιόλογο, αν και δεν περιέχει και αυτό κάτι για απαλλαγές. Αυτό που λες για το ΑΤΜ ισχύει, δηλαδή μπορείς να πληρώσεις. Ε, αν βάλεις μονάχα το ποσό του λογαριασμού (ρεύμα, δήμος, ΕΡΤ), σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, θα μπορείς να δείξεις ότι σκοπός σου ήταν να αντιτεθείς στο χαράτσι. Τώρα αν αυτοί σου πουν "κιεγώ που να ξέρω, εσύ μπορεί να μην ήθελες να πληρώσεις το ρεύμα", δεν ξέρω. Γενικά, κάπου διάβασα ότι περί το 75% που τους ήρθε το χαράτσι, το 'χουν πληρώσει. Το όλο ζήτημα είναι αυτό της μαζικότητας. Αν οι περισσότεροι το πληρώσουν σαν νομοταγείς πολίτες (που θα ναι και η μοναδική φορά, από 'δω και πέρα κατευθείαν στην εφορία. Μάλιστα στους δημόσιους υπαλλήλους, υπάρχουν σκέψεις να αφαιρείται απευθείας από το μισθό), τότε οι υπόλοιποι θα ειναι έυκολος στόχος και τα πρόστιμα και οι δίκες θα πάνε σύννεφο (όπως έγινε και με τι φάση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε λεωφορεία, διόδια κλπ κλπ).

Οι συνελεύσεις των γειτονιών είναι μια πολύ καλή επιλογή για τη συσπήρωση γύρω από την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές (Τούμπας, Καλαμαριάς, Δυτικών, Κέντρου) που προσφέρουν και νομική υποστήριξη. Για Αθήνα ή άλλες πόλεις δεν ξέρω κάτι, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν. Ψάξου.
    All alone, or in twos,
    The ones who really love you
    Walk up and down outside the wall.
    Some hand in hand
    And some gathered together in bands.
    The bleeding hearts and artists
    Make their stand.
    And when they've given you their all
    Some stagger and fall, after all it's not easy
    Banging your heart against some mad bugger's wall.

νταξει εγω κατατοπιστηκα ήδη, θενκς πάντως.

γενικα μετα βγαζεις φωτοτυπια τον λογαριασμο, την αποδειξη απο το μηχανημα του ποσου της Δεη που πληρωσες, ταυτοτητα και πηγαινεις σε μια επιτροπη οπου γινεται μαζικη αποστολη, ή και σε καποιους δημους που αντιτίθονται στο "χαρατσι".
    εγω δεν γλιτωνω το χαρατσι, αλλα μαλλον δεν με κοβουν το ρευμα..!

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by electra View Post
    τρουλι προσπαθησα να το κανω νιανια μπας και συνεννοηθουμε.
    Μην υπερβάλλουμε, δε διάβασες καν το ποστ μου. (ή δε το κατάλαβες)

Senior Member mourning apocalypse's Avatar

Και αναρωτιόμουν πού είχε χαθεί αυτή η ψυχή:

Γράφει: Γιάννης Λοβέρδος

H περίπτωση της πολύπαθης «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που έχει γίνει εσχάτως πανελληνίως γνωστή λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτή, είναι χαρακτηριστική της παράνοιας, της προϊούσας βλακείας και της κακοδαιμονίας που μαστίζουν αυτό τον τόπο και τον οδηγούν στην κατάρρευση και τη μιζέρια. Η «Ελληνική Χαλυβουργία» ήταν μέχρις ότου ξεκίνησε η κρίση μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση, από τις λίγες σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, όπου η υγιής επιχειρηματικότητα τελεί εν διωγμώ από ένα κράτος, που με δυσβάστακτους φόρους, γραφειοκρατία και διαφθορά, θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξη της.

Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers κι άρχισε η κρίση του τραπεζοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως άρχισε να συμπιέζονται κι οι τιμές του χάλυβα. Οι αγορές έγιναν δυσκολότερες και περισσότερο καχύποπτες κι η συγκεκριμένη, κι όχι μόνον, επιχείρηση αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας. Τότε, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος περιορίζοντας τις αμοιβές τους και μετατρέποντας την εργασία τους από πέντε ημερών σε τεσσάρων. Αυτό δεν το δέχθηκε το σωματείο των εργαζομένων. Όπως δεν δέχθηκε και τις απολύσεις, που ήταν υποχρεωμένη να κάνει η επιχείρηση για να επιβιώσει. Κατόπιν τούτου, οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε μακροχρόνια απεργία, που οδηγεί με μαθηματική κατεύθυνση την «Ελληνική Χαλυβουργία» στη πτώχευση και τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι απεργοί προτιμούν να χάσουν τη δουλειά και το εισόδημά τους παρά να κάνουν υποχωρήσεις για να διασωθεί η επιχείρησή τους. Αυτή είναι μια προδήλως παράλογη κι άκρως καταστρεπτική νοοτροπία, που δυστυχώς εμφιλοχωρεί στην Ελλάδα επί δεκαετίες ολόκληρες.

Θυμάστε, ασφαλώς, στην ακμή του Παπανδρεϊσμού, που οι διαρκείς απεργίες στο εργοστάσιο της Pirelli στην Πάτρα είχαν οδηγήσει στην αποχώρηση της κραταιάς επιχείρησης από την Ελλάδα. Η Pirelli ήταν θύμα του ανόητου, ακραίου κι άκρως καταστροφικού συνδικαλιστικού ακτιβισμού. Και δεν ήταν η μόνη.

Παντού στην Ελλάδα η μείωση της επιχειρηματικότητας τις τελευταίες τρεις, ιδίως, δεκαετίες είναι τρομακτική. Αυτό για χρόνια δεν είχε επιπτώσεις σοβαρές στις ζωές των πολιτών. Οι πολίτες που δεν έβρισκαν πια εργασία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, την αντικαθιστούσαν με την χαλαρότερη κι ασφαλέστερη εργασία στο Δημόσιο, που τους εξασφάλιζε η προσκόλλησή τους στο ένα ή στο άλλο κόμμα. Κι οι εργασίες αυτές δημιουργούντο αποκλειστικά και μόνον με δανεικά και κοινοτικά κονδυλια, που έπαιρνε αφειδώς το Δημόσιο επί δεκαετίες.

Κι όσοι δεν «βολεύονταν» στο Δημόσιο, βολεύονταν στις μικρές μεταπρατικές επιχειρήσεις, μαγαζιά, που πωλούσαν εισαγόμενα ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα, ή στις καφετέριες και τα νυκτερινά κέντρα, που άνθησαν με πρωτοφανή τρόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Όλοι τους λειτουργούσαν με το χρήμα του Δημοσίου, δηλαδή με δανεικά. Όπως και τα καταχρεωμένα Ασφαλιστικά Ταμεία, που έδιναν συντάξεις σε 45άρηδες, 50άρηδες, 55άρηδες αφειδώς χωρίς κανείς να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχουμε συνταξιούχους που βρίσκονται στην σύνταξη περισσότερα χρόνια από όσα εργάζονταν. Αλλά κανείς δεν νοιαζόταν, γιατί τα λεφτά από τα δάνεια και την Ε.Ε. ήταν άφθονα.

Όταν, όμως, το μοντέλο αυτό κατέρρευσε εξαιτίας της κρίσης του διεθνούς τραπεζοπιστωτικού συστήματος κι έπρεπε, επιτέλους, να αποφασίσουμε να ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε, όλοι δικαιολογημένα δυσανασχετούν. Αλλά κάποιοι εξ ημών προσπαθούν να προσαρμοσθούν. Άλλοι, και πολύ φοβάμαι ότι είναι οι περισσότεροι, δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Και νομίζουν ότι ακόμα μπορούν να συμπεριφέρονται με τη γνωστή, κι άκρως καταστροφική, συνδικαλιστική νοοτροπία του παρελθόντος. Όταν έκαναν κάποια απεργία και οι κυβερνώντες έντρομοι - για να μη χάσουν ψήφους – τους έκαναν όλα τα χατίρια. Αυτή η περίοδος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Κι, όμως, οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δεν το έχουν αντιληφθεί. Και θα μείνουν στο δρόμο, όπως κι οι εργοδότες τους.

Έντονα πολιτική χροιά και επαναστατική διάθεση, είχε η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο λιμάνι Κατακόλου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

γούτσουγούτσου
    All alone, or in twos,
    The ones who really love you
    Walk up and down outside the wall.
    Some hand in hand
    And some gathered together in bands.
    The bleeding hearts and artists
    Make their stand.
    And when they've given you their all
    Some stagger and fall, after all it's not easy
    Banging your heart against some mad bugger's wall.

μιλάει αυτός για Δημόσιο....θα μας πει ποσα έπαιρνε στον 9,84?

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."

Senior Member mourning apocalypse's Avatar

Nα τα λέτε να τα γράφετε.

Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου> Πρωινή εκπομπή με τον Αγγ. Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες)
    Έντονα πολιτική χροιά και επαναστατική διάθεση, είχε η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο λιμάνι Κατακόλου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ας τριγκάρω κι εδώ τη συζήτηση λοιπόν, πόσο σούργελα είναι οι αναρχικοί που χαίρονταν με τις πέτρες στο ΠΑΜΕ και τώρα έχουν γεμίσει το ιντιμίντια με μηνύματα αλληλεγγύης προς τους απεργούς της ελ. χαλυβουργίας;
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Ας τριγκάρω κι εδώ τη συζήτηση λοιπόν, πόσο σούργελα είναι οι αναρχικοί που χαίρονταν με τις πέτρες στο ΠΑΜΕ και τώρα έχουν γεμίσει το ιντιμίντια με μηνύματα αλληλεγγύης προς τους απεργούς της ελ. χαλυβουργίας;
    επειδή το πόσο σούργελα είναι οι εν λόγω αναρχικοί είναι γνωστό, τιγκαρισε τη συζήτηση εξηγώντας τι σκατά ζητάνε οι απεργοί, να αναλάβει το κράτος τις ζημιές της ιδιωτικής επιχείρησής που εργάζονται?
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.