Δλδ πες μου τωρα οτι οταν μαζευεσαι με τους φιλους σου περα απο το χαβαλε και τις παπαριες δε σου ζητανε και μια αποψη ακομα και για 'βλακειες' αλλα αναλωνεστε να συζητατε για την πεινα στην αφρικη ξερωεγω.
Επισης, δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες αντοχες και την ιδια ψυχικη δυναμη και αυτα τα προβληματα του κωλου που λεμε μπορουν στο μυαλο καποιων να γινουν πολυ σημαντικα βλεπε τα αντικαταθλιπτικα ειναι τα νουμερο 1 φαρμακα σε πωλησεις παγκοσμιως. Με ομορφο τροπο βοηθας τον αλλον και τον κανεις να βαλει προτεραιοτητες δεν τον γειωνεις χαλκινα παρολο που σκεφτεσαι

.
Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι διαχωριζω τις επιπτωσεις της ομορφης καταστασης στο ατομο και στον κοινωνικο περιγυρο του ατομου. Γιατι στο ατομο λειτουργουν και ενισχυονται οι κοπινγκ μεκανισμς που λεγονται μινιμαιζεισιον ακα καθε προβλημα αναγεται σε κατι πιο ασημαντο μιας και εκ των πραγματων το 'δεν εχω να ταισω το παιδι μου και το δινω σε ιδρυμα' δε συγκρινεται με καποιο αλλο προβλημα με εξαιρεση τα της υγειας.
Στη σχεση του ατομου με το δικτυο των ανθρωπων που εχει χτισει : δεν ξερω πως λειτουργεις εσυ αλλα στο δικο μου το μυαλο καθε σχεση για να ειναι υγιης και να εχει λογο υπαρξης ειναι αμφιδρομη και αποσκοπει περα απο τα προφανη ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον κλπ κλπ εν τελει στη βελτιωση του ιδιου του ατομου. Αν δεν μπορει ο αλλος να ερθει και να σου ζαλισει καποιες φορες τον ερωτα με τις προσωπικες του ανασφαλειες, τα προσωπικα του προβληματα-''αδιεξοδα'' και ο,τι τεσπα τον απασχολει μια δεδομενη περιοδο οσο γελοιο ή ανουσιο μπορει να ειναι αφου τον απασχολει τι να κανουμε, τι νοημα εχει οεο; Το να γινεσαι τελικα σκληρος και να μην εχεις τη διαθεση καν να ακουσεις το προβληματακι του αλλου (που κατα κανονα προφανως θα ειναι εντελως δευτερευουσης και πολυ λεω σημασιας σε σχεση με την επιβιωση) βλαπτει προφανως και τη σχεση σου με τον αλλον αλλα και σε προσωπικο επιπεδο τελικα οδηγει στην κοινωνικη απομονωση.
Τελος, στα της ομορφης εποχης οταν εχεις προβληματα βιοποριστικα δεν εχεις καν το περιθωριο να σκεφτεις τα ομορφα υπαρξιακα τι ειμαι εγω τι θελω απο τη ζωη μου τι αλλο να κανω τωρα οποτε το κυνηγι της ευτυχιας σικ παει απατο.
μου αρεσει που βαριομουν να απαντησω και ελεγα θα γραψω λιγα.
η τενια μακρη ηταν κοντα σας.