Page 110 of 128 FirstFirst ... 1060100108109110111112120 ... LastLast
Results 1,636 to 1,650 of 1910

Thread: Παιδεία

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ναι man. Άλλαξε νικ και μετά σπάστου τα γόνατα!

royally fucked animae's Avatar

Δεν είμαι βίαιος
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Quote Originally Posted by animae View Post
    Επίσης ξαναδιάβασε το πόστ σου και άμα δεν βγάλεις το ίδιο συμπέρασμα που βγάλαμε 2 ανθρωποι πιο κάτω, αλλάζω νικνειμ.
    Τέλος, μια άποψη γράφεις στο φορουμ δημόσια, ότι γαμημένο σχόλιο θέλω θα κάνω και ειδικά αφού δεν σε προσέβαλα, πρόσεχε πως μου απευθύνεις τον λόγο. Και δεν το λέω απειλητικά, απλά δεν σε ξέρω-δεν με ξέρεις, ως εκεί.
    Ξαναδιάβασα το ποστ μου. Το νόημα παραμένει οτι το σύστημα "ευκολων μαθηματικών" κάνει τους σουηδούς συμφοιτητές μου "ζώα", δεν είναι οτι το ελληνικό κάνει εμένα διάνοια. Δεν υπάρχει περιθώριο διπλής ερμηνίας, είναι σαφέστo το ποστ.

Τωρα, οσον αφορα το άλλο, αφου δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω ΣΤΟΚΕ, πως συμπεραίνεις το οτι απλά τελείωσα ενα ρημαδολύκειο και μια οικονομική σχολή? Θελω να πω, αν δεν με ήξερες θα κρατούσες πισινή για την μικρή πιθανότητα να μιλάω για αντικείμενο το οποίο εχω διδάξει (Φαινάνσιαλ Μαθ) σε μεγάλο σουηδικό πανεπιστήμιο και όντως να ξέρω τι λεω. Αλλα δεν κρατάς πισινή, μου μιλάς σαν να ξέρεις οτι είμαι άσχετος, οπότε κι εγώ σου μιλάω σαν να ξέρω οτι είσαι ΣΤΟΚΟΣ. Και ουτε εγώ στο λέω απειλητικά αυτό, απλα οταν μου μιλάς σαν να με ήξερες κι απο χτες να περιμένεις ανάλογη απάντηση.
    Last edited by katwrimos; 30-11-2011 at 23:43.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα βγάλεις την χολή σου, οπότε ούτε καν με αγγίζει. Να υποθέσω φυσικά -ω μεγάλε επιστήμονα- ότι τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ σαν ορισμός είναι τα ΦΑΙΝΑΝΣΙΑΛ ΜΑΘ, οπότε ναι έκανα λαθος ότι δεν γαμάς. ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ κάνεις, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ δεν ξέρεις. Έναν ΜΙΚΡΟ ΤΟΣΟ ΔΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ξέρεις.

Δεν έχει καν νόημα όμως. Αν είχες την παραμικρή νοημοσύνη, σχολίασα το γαμημένο ποστ σου και δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα για σένα από εκείνο το ποστ.

Ακόμα και να παρεξήγησα τα λεγόμενα σου, μπορούσες πολύ απλά να μου πείς ότι "χμ, μεγάλε, κάνεις λάθος, δεν εννοώ κάτι τέτοιο" και να τελείωνε εκεί η υπόθεση. Αλλά όχι έπρεπε να μάθουμε ότι ο κατώριμος έχει κάνει και μάθημα σε πανεπιστήμιο. Ξέρεις και δω πόσοι μεταπτυχιακοί μπαίνουν και κάνουν μαθήματα και γαμάνε κιόλας(και κάμποσοι που είναι για σφαλιάρες βέβαια)?

Άιντε τώρα στην Σουηδία σου, μίλα για καπιταλισμούς και ελεύθερες αγορές ένω βιώνεις ένα κράτος υπόδειγμα, εκεί που δεν θα σε πάρουν με τις σφαλιάρες όπως θα γινόταν εδώ πέρα.

Ξεκαβάλα λίγο το καλάμι και προσπάθησε να μιλήσεις σαν ανθρωπος. Έχεις κάποια πράγματα να πείς, μην γίνεσαι αντιπαθής by default.
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Ακόμα και να παρεξήγησα τα λεγόμενα σου, μπορούσες πολύ απλά να μου πείς ότι "χμ, μεγάλε, κάνεις λάθος, δεν εννοώ κάτι τέτοιο" και να τελείωνε εκεί η υπόθεση. Αλλά όχι έπρεπε να μάθουμε ότι ο κατώριμος έχει κάνει και μάθημα σε πανεπιστήμιο. Ξέρεις και δω πόσοι μεταπτυχιακοί μπαίνουν και κάνουν μαθήματα και γαμάνε κιόλας(και κάμποσοι που είναι για σφαλιάρες βέβαια)?
    ναι.

Quote Originally Posted by katwrimos View Post

βασικά χωριζόμαστε στις προχωρημένες τάξεις σε αυτούς που ξέρουμε μαθηματικά (ρώσοι, ασιάτες, έλληνες, εβραίοι, σουηδοί απο το μαθηματικό/φυσικό, ούγγροι κλπ) και στα ζώα (αμερικάνοι, σουηδοί, δανοί, προσφάτως και γερμανοί) και κάνουμε χωριστά εργαστήρια.
    απο το προηγούμενο ποστ μου, ξερεις, αυτό που μου έλεγες να ξαναδιαβάσω και αν δεν το έχεις πιάσει καλά θα αλλάξεις όνομα και τετοιες ιστοριες.

Οσον αφορά το ξεκαβάλα, χμ, σορρυ κιολας αλλα οταν μου λες "ποιος είσαι εσυ που μιλάς με ενα λυκειο και μια κωλοσχολή" χωρίς να με ξέρεις, χωρις να κανεις κανένα σχόλιο για το θεμα που μιλάμε, τι τσουτσεκι παριστάνεις?
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Και τη διαφορά την καταλαβαίνεις στα προχωρημένα έτη της σχολής που οι σουηδοι συμφοιτητές μου χρειάζονταν ΤΡΕΛΟ διαβασμα για να λύσουν μια γαμημένη διαφορική εξίσωση, που εγώ έπαιζα στα δάχτυλα στα 16 μου.
    ΏΠΑ ΡΕ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ.

Στα 16 σου πήγαινες 2α λυκείου. Αν είσαι το πολύ 29, διαφορικές εξισώσεις δεν έκανες στην 2α λυκείου, εκτός αν ήσουν το παιδί θαύμα που διάβαζε άλλη ύλη από αυτή που είχαμε. Αν είσαι πάνω από 29, πάω πάσο, δεν έχω ιδέα τι κάνανε στις δεσμες(που και πάλι 2α λυκείου ήσουνα).

Τα ποστ σου, όπως και αυτό που σχολίασα σε προηγούμενο ποστ και θιχτηκες, βγάζουν μια αηδία. Εμετός, πως το λένε. Λες μαλακιάρες, υπερβάλλεις χωρίς λόγο και επιπλέον φουσκώνεις από περιφάνεια όταν μιλάς για πράγματα τα οποία στα αλήθεια δεν τα ρώτησε κανείς(μην κάνεις και εδώ ότι δεν καταλαβαίνεις). Ακόμα και κάτι απλά οκ να πείς, με τόσες ηλιθιότητες που χεις πετάξει εδώ μέσα, δεν γίνεται να ξεχωρίσει.

Και σε αυτό δηλώνω ένοχος, επειδή βαριόμουνα να ψαξω που είδα την φράση σου (που έκανα quote σε αυτό το ποστ) και η οποία ήταν η αιτία που έκανα το γνωστό σχόλιο. Σόρυ, σε λάθος ποστ αναφέρθηκα, με τόσες μαλακίες που γράφεις όλα φαίνονται ίδια.
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Κοιταξε να δεις, μιλάγαμε για ένα πολύ συγγεκριμένο θέμα και έλεγε ο καθένας τη γνώμη του ωραία και καλά, μεχρι που εμφανίστηκες εσυ. Ο μόνος λόγος που έχεις συμμετάσει στο τοπικ, είναι η για να πεις οτι εγώ εχω τελειώσει λύκειο και μια κωλοσχολή και να σκάσω, είτε για να πεις οτι γράφω με μαλακισμένο στυλ. Το μόνο πραγμα για το οποίο είσαι ένοχος είναι λοιπον η βλακεία.
    J. M. Keynes.

Όχι κάνεις λάθος, ένα ριμαδολύκειο είπα και μια οικονομική σχολή, όχι κωλοσχολή.

Για την βλακεία, όλο το φόρουμ το αφήνει πάνω σου, δεν θες βοήθεια.

Τέλος, σχολίασα τα λεγόμενα σου, τα οποία αποπνεύουν μια "κοιταξτε πόσο γαμάτος είμαι" αύρα.
    Αν ήθελες να μην σχολιάσει κάποιος αυτό το πράγμα, φρόντησε αυτά που λες να μην έχουν τέτοιο χαρακτήρα(όχι μόνο εδώ, σχεδόν σε όλα τα ποστ σου στο πόλιτικς).
    Mπάι δε γουέι, αν δεν είχες απαντήσει σαν μαλάκας στο ποστ μου, αλλά σαν ανθρωπος, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε ειπωθεί.
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Mπάι δε γουέι, αν δεν είχες απαντήσει σαν μαλάκας στο ποστ μου, αλλά σαν ανθρωπος, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε ειπωθεί.
    δηλαδή πως απαντάει ένας άνθρωπος στο

Κατώριμε έχεις τελειώσει ένα ριμαδολύκειο και μια οικονομική σχολή και νομίζεις ότι γαμάς στα μαθηματικα?
    Αυτή είναι η μοναδική σου συνεισφορά στο τοπικ. Δεν έχεις να πείς κατι για το θεμα πανω στο οποίο εκανα το ποστ, το μόνο που κάνεις είναι να ασχολείσαι με το μπακγκραουντ μου. Δεν μπορείς να απαιτείς σοβαρή απάντηση τη στιγμή που ο μόνος λόγος που μπαίνεις στο τοπικ είναι για να πείς τη μαλακία σου. Στο φιξξερ που έθεσε το θεμα σαν άνθρωπος απάντησα σαν άνθρωπος, στην ενι που έθεσε το θέμα αστειευόμενη απάντησα αστειευόμενος και σε σενα που εγραψες σα ζώο απάντησα κι εγώ σα ζώο, τι θες και ζητάς τα ρέστα τωρα? Και επειδή το κουράσαμε, ας το αφήσουμε στο οτι εγώ τελείωσα ενα ριμαδολύκειο και μια οικονομική σχολη και δεν πρέπει να μιλάω και στο οτι εσύ εισαι στόκος, αν θες σχολιασε το θεμα του θρεντ, δεν προκειται να ξανααπαντήσω για το αν το υφος μου σου άξιζε η οχι.
    J. M. Keynes.

Γενικά δεν θυμάμαι ακριβώς τι έχω γράψει στις 111 σελίδες του τόπικ, αλλά εκείνη την στιγμή αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν αυτό που σχολίασα. Έχεις πρόβλημα με αυτό? Αν έχεις, που έχεις δηλαδή, στα αρχίδια μου πραγματικά. Μιλάς σε ένα τόπικ, λες μια άποψη και ο καθένας, κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να πεί ότι θέλει πάνω σε αυτό. Όπως ξαναείπα, στο συγκεκριμένο σημείο μου έκανε εντύπωση αυτό που σχολίασα και αυτό έγραψα και επειδή δεν σου άρεσε, αντέδρασες σαν κατώριμος. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι κάνεις σαν κακογαμημένη κωλόγρια κάθε φορά που οποιοσδήποτε "θίγει" την αυθεντία σου.

Επίσης, σε καμία σοβαρή συζήτηση στην πραγματική ζωή δεν ξεφεύγει έστω και λίγο η συζήτηση από το κυρίως θέμα και πάει σε κάτι άλλο?

Ε τόση ώρα ασχολούμαστε με τον κατώριμο που παρεξηγήθηκε επειδή κάποιος τον ρώτησε (εγώ δηλαδή) κάτι. Παίζεις λες στα δάχτυλα διαφορικές εξισώσεις από τα 16. Στα 16 δεν ήξερες καν τι είναι οι διαφορικές εξισώσεις και αν δεν κάνω λάθος, στα 17 έμαθες για διαφορικό λογισμό και όχι διαφορικές εξισώσεις όπως τις ξέρουμε τουλάχιστον στα πρώτα έτη στις σχολές(που εκεί όντως είναι γαμησάκι). Παρολαυτά, εσύ στα 16 έδινες πανελλήνιες και έπαιζες στα δάχτυλα διαφορικές εξισώσεις. Ε χέσε με ρε defunctional economist (ναι ξέρω ότι είναι disfunctional), με ενοχλεί που δεν μπορείς να ποστάρεις σαν ανθρωπος, να μην λες την μια μαλακία μετά την άλλη και συγχρόνως να νομίζεις ότι είσαι και κάποιος. Επιπροσθέτως, ένας νοήμων άνθρωπος που στο ποστ μου θα απάνταγε "χέσε μας τώρα και συ, δεν είναι εκεί το θέμα" ή "χμ, δεν εννοώ κάτι τέτοιο,χέσε μας" ή δεν θα ασχολιόταν καν, εσύ διάλεξες να απαντήσεις με τα επιτεύγματα σου, ώστε όντως να αποδείξεις ότι νομίζεις ότι γαμάς στα μαθηματικά και γενικά ότι είσαι σουπερντουπεργουαου. Και όλα αυτά από την ερώτηση:

Κατώριμε έχεις τελειώσει ένα ριμαδολύκειο και μια οικονομική σχολή και νομίζεις ότι γαμάς στα μαθηματικα?
    To μοναδικό που δεν έχεις καταλάβει μάλλον, είναι πως όσο προσέφερε στην προηγούμενη κουβέντα το ποστ μου, τόσο έχουν προσφέρει τα σοβαρά σου ποστ στο θρεντ.

Κάντε και ένα σπλίτ για να μπορώ να βρίζω τον κατώριμο ήσυχος.
    Kill the wise one!

Senior Member GraveMiasma's Avatar

περιέργως οι καλοί στα μαθηματικά τείνουν να είναι ελαφρώς ακοινώνητοι και δύσκολοι στην επικοινωνία. Νομίζω ότι εχουμε μία επίδειξη αυτού του φαινομένου στις παρούσες σελίδες. Με τη διαφορά ότι δεν υπάρχει κάποιος πραγματικά καλός πλην του γράφοντος.

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Μονος σου θα πεθανεις. Το ξερεις, ετσι?

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by GraveMiasma View Post
    περιέργως οι καλοί στα μαθηματικά τείνουν να είναι ελαφρώς ακοινώνητοι και δύσκολοι στην επικοινωνία.

Wriggle redeemer's Avatar

Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός και χωρίς να ξέρω καν τι ακριβώς έχει σπουδάσει ο Κατωριμος στα οικονομικά,ένας οικονομολόγος με εμβάθυνση σε στατιστική,αντβάνσντ χρηματοοικονομικά,ρισκ μάνατζμεντ κλπ μια χαρά αποψάρα μπορεί να έχει στα μαθηματικά.

Οι υπόλοιποι μπορούν πάντα να προσπαθήσουν να γίνουν σαν τον GraveMiasma

Senior Member GraveMiasma's Avatar

Hardy.προσκυνώ.ταπεινά.

προβληματίστηκα λίγο με το "μόνος σου θα πεθάνεις" του απο^{4} πάνω.
    Σκέφτηκα 2 λύσεις:

(1) Στα 60 μου να βρω μια 20-30 χρονη ασιατισσα/λατινα και να πάμε να μείνουμε καναδά για πάντα. Θα πρεπει όμως να την ακούω να μιλάει και να την σέβομαι ως άνθρωπο.Δύσκολο.
    (2) Είναι μία έκφραση με κοινότυπο περιεχόμενο και αμφισβητίσιμης ουσίας.

Όσον αφορά τα μαθηματικά.

Οι οικονομολόγοι και κάθε εφαρμοσμένοι θετικοί επιστήμονες έχουν καλλιεργήσει τον δικό τους τρόπο να τα μεταχειρίζονται που είναι λειτουργικός, τουλάχιστον για αυτά που θέλουν να κάνουν. Είναι και αυτά δύσκολα, μπορεί να μην καταλαβαίνουν κάποια θεωρητικά φαινόμενα εις βάθος (και δεν χρειάζεται), αλλά μπορούν να λύσουν πολλά πρακτικά προβλήματα τα οποία οι μαθηματικοί συνήθως δεν μπορούν . Επίσης έχουν φοβερή μνήμη. Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ μαθηματικών και άλλων επιστημών είναι υγιής και για τα δύο, πολύ περισσότερο απόσο μπορώ να εξηγήσω.

Οι θεωρητικοί μαθηματικοί, όπως εγώ, δεν ασχολούμαστε πάρα πολύ με το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γνωστά εργαλεία, αλλά με το τι καινούργιο μπορεί να ανακαλυφθεί. Φυσικά πρέπει να ξέρεις πως λειτουργούν όλα τα προηγολυμενα εργαλεία. Είναι καλοί στο να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους με αφηρημένο τρόπο. Δεν είναι καλοί στο να λύσουν πολλά και πρακτικά προβλήματα.

Η αποπάνω διάκριση είναι απλοϊκή γιατί στην πράξη τα 2 αντικείμενα συνυπάρχουν, κυρίως την τελευταία δεκαετία με την εξέλιξη τόσων υπολογιστικών συστημάτων.
    Ελπίζω να έδωσα μία αντικειμενική όψη στη μοντέρνα οπτική των μαθηματικών.

Για τα ελληνικά πανεπιστήμια να τονίσω ότι η έρευνα έχει κυρίως θεωρητικό χαρακτήρα και γενικά σνομπάρεται η πρακτική εφαρμογή της γνώσης, είτε στα μαθηματικά είτε σε άλλες θετικές επιστήμες. Κακώς γιατί πολλά προβλήματα θα λύνονταν πιο εύκολα όσον αφορά την οικονομία ή την παιδεία.

Γενικά το θέμα δεν είναι εστιασμένο στα μαθηματικά όσον αφορά το θέμα του thread. Τυχαίνει όμως οποιαδήποτε ενασχόλησή μαζί τους να βοηθάει σε πολλούς τομείς.
    (εκτός εάν υπάρχει η δραματική μου κατάληξη)

O katwrimos εννοεί ότι κάποιοι έχουν καλύτερο background στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, αναλόγως με το εθνικό σύστημα παιδείας της χώρας τους. Σωστό αλλά χωρίς ενδιαφέρον. Υπάρχουν και άλλοι κλάδοι, πιο δύσκολοι και χαωτικοί και τα μαθηματικά τυχαίνει να είναι ένα αρκετά μικρό εώς αόρατο αντικείμενο συγκριτικά με τα άλλα. Δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο άμα κάποιος ξέρει πιο πολλά μαθηματικά.

Το βασικό πρόβλημα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα είναι ότι δεν μας μαθαίνει να συνεργαζόμαστε και να επιστευόμαστε τους άλλους. Επίσης δεν μας μαθαίνει την ουσία των πραγμάτων, παρά μόνο ημερομηνίες, τύπους και γεγονότα να τα μάθουμε. Είναι βασικό πρόβλημα, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να σκέφτονται, να μιλάνε και να αισθάνονται στο σχολείο. Εάν δεν ρυθμιστεί αυτό όλα τα μαθηματικά του κόσμου δεν θα κάνουν καμία διαφορά.
    Last edited by GraveMiasma; 02-12-2011 at 19:14. Reason: tsonos lives

Tags for this Thread