Page 25 of 31 FirstFirst ... 152324252627 ... LastLast
Results 361 to 375 of 458

Thread: The Wire

Κι εμένα μου άρεσε πολύ η τέταρτη, αλλά έχει να κάνει με σχολεία, οπότε.
    Last edited by Odonian; 01-12-2011 at 20:36.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Odonian View Post
    Κι εμένα μου άρεσε πολύ η τρίτη, αλλά έχει να κάνει με σχολεία, οπότε.
    και εμένα μου άρεσε πολύ η τρίτη.
    Απλά η σειρά γαμάει (γαμούσε) χωρίς να υστερεί κάποιος κύκλος, απλά κάποιους τους ακούμπησε κάτι περισσότερο σε κάποιον κύκλο!
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Ε, πιστευω οτι
    ο 3ος κυκλος (που πραγματευεται το δημοσιο, την γραφειοκρατεια και γενικοτερα το πολιτικο συστημα)
    ηταν αυτος που δεν ειχε εναν σταθερο "θεματικο πυλωνα", αλλα ηταν το μεταβατικο σταδιο που ηταν απαραιτητο για το κεντρικο στορυ.

Ηταν ο κυκλος που ηταν ο πιο "συγκεχυμενος" σε σχεση με τους αλλους 4, που ευθυς εξαρχης ηταν διακριτο το θεμα τους.
    Χωνευτηρι των 2 προηγουμενων κυκλων κυριως και λιγοτερο προσηλωμενο στο αρχικο του θεμα.

Συνολικα ομως, και οι 5 κυκλοι λειτουργουν συμβιωτικα.
    Καθε κυκλος κουβαλαει κατι απο τον επομενο.
    Και μεσα στον νεο κυκλο (ή στους επομενους) κλεινουν ομαλα καποια ανοιχτα θεματα απο τους προηγουμενους.

Αυτο ειναι και ενα απο τα τεραστια συν της σειρας.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Senior Member

Μόλις είδα το έκτο επεισόδιο και δε συμφωνώ με όσους λένε ότι χρειάζονται 5-6 επεισόδια για να κολλήσεις. Κόλλησα εξ αρχής.

Μεγάλη σειρά.
    See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Σε μούτζωσα ρε φίλε

Senior Member

Γιατί ρε φίλε
    See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.

Γιατί είσαι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ρε φίλε

Senior Member

Καλύτερη σειρά έβερ και λοιπά κλισέ. Ξαναδιαβάζω το thread από την αρχή και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Όσον αφορά τον Brother Mouzone, κι εμένα μου φάνηκε εντελώς καρικατούρα. Και ο Όμαρ μειώνει τον ρεαλισμό της σειράς αλλά ο Mouzone παραείναι.

Όσον αφορά τους Έλληνες και την προφορά τους,

Spoiler
    δε με πείθει η εξήγηση ότι ο The Greek δεν είναι όντως Έλληνας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και κανένας άλλος σε αυτό το κύκλωμα; Και αν είναι έτσι γιατί μιλάνε Ελληνικά, πίνουν ελληνικό καφέ, ακούνε Καζαντζίδη/Μπιθικώτση κλπ; Τους προσφέρει κάποια κάλυψη αυτό; Γενικά και εγώ είμαι της άποψης ότι θα μπορούσαν να βρούν Έλληνες ηθοποιούς ή έστω να δασκαλέψουν τους Αμερικάνους καλύτερα. Ορισμένες φορές δεν καταλάβαινα καν τι έλεγαν όταν μιλούσαν Ελληνικά.

Επίσης, συνεχίζοντας σχετικά με τις προφορές, ενώ ο McNulty υποτίθεται ότι μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη ο ηθοποιός συχνά δεν καταφέρνει να κρύψει την Αγγλική προφορά, σε αντίθεση με τον ηθοποιό που υποδύεται τον Stringer που δεν περνάει απ' το μυαλό σου ότι δεν είναι Αμερικάνος.

valor camarada

Για το σποιλερ,

Spoiler

Ναι, νομίζω τελικά μονο ο δε Γκρηκ δεν είναι ελληνας, αλλά χρησιμοποιεί αυτού του ειδους την ταυτότητα σαν μία ακόμα προφύλαξη. Για τις προφορές τους έχεις δικιο, αλλά δε νομίζω να σκέφτηκαν και το ελληνικό κοινό όταν το γύριζαν.

Για τον Μακνόλτυ δεν συμφωνώ απόλυτα, υποθέτω ήξερες από πριν ότι ο ηθοποιός είναι άγγλος; έχω φίλο με αγγλική καταγωγη και αγγλικά για πρώτη γλώσσα που μην ξέροντας εκ των προτέρων ότι είναι άγγλος, δεν κατάλαβε ότι είναι τέτοιος βλέποντας τη σειρά.
    a cry for help, a hint of anaesthesia

Δε ξέρω γιατί κόλλησε ο ubu αλλά έτσι κι αλλιώς ο μακνάλτι υποτίθεται πως είναι ιρλανδός στη σειρά.

ναι αλλά ούτε καν 2ης γενιάς. επίσης, αλλο αγγλική προφορά, άλλο ιρλανδέζικη. επίσης2 ο Stringer είναι εξωφρενικά καλός, τόσο σε ερμηνεία όσο και ως χαρακτήρας.

Το μεγαλείο της σειράς είναι ότι ψειρίζουμε την προφορά του Μακνόλτι (που όντως σε σημεία χάνει) για να σχολιάσουμε το ρεαλισμό της.

Πιο αστεία φάση με προφορά ήταν όταν ο Μακνόλτι κάνει την ψεύτικη αγγλική προφορά του.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Senior Member kollaps's Avatar

HBO και στον σοσιαλισμό, τι να λέμε τώρα.

Το Luck το έχει τσεκάρει κανείς;
    Last edited by kollaps; 02-03-2012 at 00:19.