Μιας και αναφέρθηκε αυτό με τα άλογα και φάνηκε ότι δεν το γνώριζαν πολλοί, θα πω άλλο ένα κλασσικό, μιας και τα ανέκδοτα με άλογα είναι από τα αγαπημένα μου.
Σαχάρα. Τύπος με τζιπάκι αλωνίζει την θάλασσα της άμμου ενώ ο άνεμος συνεπαίρνει το τουρμπάνι του. Ξαφνικά, το τζιπ μένει από μηχανή και κάθε προσπάθεια να βάλει μπρός είναι άκαρπη. Εκεί λοιπόν που κλαίγεται για το ότι θα πεθάνει άδοξα και τα όρνεα σχηματίζουν φασικό διάγραμμα ευσταθούς σημείου ισορροπίας πάνω από το κεφάλι του, εμφανίζεται από μακρυά ένα άλογο. Κλαπακλοπ κλαπακλοπ κλαπακλοπ κλαπακλοπ κλαπακλοπ. Τον πλησιάζει και ρωτάει:
- Ωπ, τί γίνεται φίλε; πρόβλημα με το τζιπ;
- Εεεεε.... ναι.
- Να ρίξω μια ματιά;
- Εεεε.. ναι.
Ξεκινάει λοιπον με τις οπλές του να σκαλίζει τα μηχανικά μέρη ώσπου γυρνά το κεφάλι του δίπλα από το καπώ και του λέει
- Δοκιμάζεις να βάλεις μπρος;
Δοκιμάζει ο τύπος λοιπόν και ξαφνικά βρουυυυμ βρουυυυυυμ το όχημα παίρνει μπρος.
- Ευχαριστώ, αναφωνεί.
- Δεν κάνει τίποτα, απαντά το άλογο, και εξαφανίζεται στο βάθος του ορίζοντα με τον ίδιο μυστηριακό τρόπο που εμφανίστηκε.
Ο τυπάς συνεχίζει το ταξίδι του μέχρι που πετυχαίνει ένα καραβάνι από νομάδες που έχουν σταματήσει σε μια όαση να ξεκουραστούν.
- Καλησπέρα σύντροφοι, πειράζει να κάτσω μαζί σας να ξαποστάσω;
- Κανένα πρόβλημα, του απαντάνε και του ετοιμάζουν μια θέση δίπλα τους
- Ρε παιδιά, συνεχίζει, έχω να σας πώ κάτι που μου έτυχε, αλλά δεν ξέρω πως να το θέσω για να μην με πάρετε για τρελό...
- Πες το ρε φίλε, δεν υπάρχει πρόβλημα
- Να, προχωρούσα με το τζιπ στην έρημο. Μένω από μηχανή και εμφανίστηκε ένα άλογο, πάνω που είχα χάσει κάθε ελπίδα και την έφτιαξε.
- Τι λες ρε φίλε, ρωτάει ένας.
- Ένα άλογο; ρωτάει άλλος
- Ναι ναι ρε παιδιά.
- Κάτσε, ρωτάει κάποιος με το ίδιο βλέμμα απορίας, ένα μαύρο άλογο;
- Μμμμ, ναι
Spoiler