Εγώ πάλι δεν κατάλαβα ακριβώς το ζητούμενο του post, της αλλαγής της προσέγγισης προς κάποια μουσικά είδη δηλαδή. Είναι καθαρά πρακτικό ("δεν μπορώ να βρω μαγαζιά να πηγαίνω που παίζουν την μουσική που μου αρέσει;" ή "δεν υπάρχουν αρκετές εγχώριες μπάντες στη σκηνή ώστε να γίνεται τζέρτζελο" ή "δεν υπάρχουν δισκάδικα που πουλάνε αυτά που ψάχνω"); Αν ναι, μπορώ να το δικαιολογήσω παρά το ουτοπικό του ζητήματος, μια που αυτό που περιέγραψες είναι περίπου οτιδήποτε συμβαίνει με όλα τα μουσικά είδη που μια δεδομένη χρονική στιγμή σε ένα δεδομένο χώρο δεν χαίρουν μεγάλης δημοτικότητας.
Είναι ηθικό ("χειραγωγούν τις μάζες" ή "δεν αφήνουν τα πιτσιρίκια να γνωρίσουν νέα μορφές έκφρασης"); Ακόμα και να συμβαίνει στο βαθμό που το περιγράφεις (βάσει των εμπειριών σου προφανώς δεν μπορώ να το αμφισβητήσω, εγώ δεν το ένιωσα ποτέ αυτό), εδώ νομίζω ότι χάνουμε λίγο τη μπάλα. Συζητάμε αν ο κόσμος είναι πρόβατα, αν υπάρχει χειραγώγηση, αν καταπιέζεται η έκφραση της προσωπικότητάς μας; Πέρα από το μου φαίνεται λίγο (για να μην πω πολύ) υπερβολικό να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση σε τέτοιο επίπεδο για το "metal vs the world" (με το metal από πάνω αυτή τη φορά, γιατί αν ρωτήσεις ένα μέσο μεταλλά θα σου αναφέρει την ίδια φράση με αντίστροφους ρόλους). Και θα μου πεις ότι εγώ δεν θέλω να γίνει το punk κυρίαρχο είδος, θέλω να έχουν όλα τη θέση τους και όλοι να είμαστε αγαπημένοι και ελεύθεροι (δεν ειρωνεύομαι, απλα προσπαθώ να απλοποιήσω όσο γίνεται το ζουμί του "παράπονού" σου), αλλά αυτό δεν γίνεται, ας είμαστε ρεαλιστές. Πάντα θα υπάρχει κάτι μαζικό (με οποιασδήποτε τάξης μαζικότητα) και κάτι που θα βρίσκεται στα όρια, και πιθανότατα δεν θα δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες και στα δυο.
Επίσης πέρα από το πρακτικό του ζητήματος που ανάφερα παραπάνω, δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος εκνευρισμός επειδή οι πολλοί δεν έχουν ανεξάρτητη άποψη (όπως πιστεύεις εσύ). Εσύ ψάχτηκες, βρήκες τα πράγματα που σου αρέσουν, βρήκες πολλά άγνωστα πράγματα που είναι γαμάτα και δεν θα τα έβρισκες αν έμενες στην επιφάνεια, αλλά γιατί τόση αγωνία να γίνει με όλους αυτό; Αν είναι πρόβατα γάμησέ τους δεν έχει νόημα να προσπαθείς, αν δεν είναι πρόβατα και είναι επιλογή τους να ασχολούνται με τα (όπως πιστεύεις εσύ) σκατά και να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους μέσω κάποιων καθυστερημένων απόψεων, ε είναι άξιοι της μοίρας τους. Όχι ότι αυτό είναι μόνο γνώρισμα των μεταλλάδων, μάλλον περιέγραψες οποιαδήποτε μαζική κατηγορία ανθρώπων ορίζει την ύπαρξή της από εξωτερικούς παράγοντες (μουσική, ομάδα, κόμμα, θρησκεία, επιστήμη κλπ), οπότε η καθυστέρηση είναι μάλλον δεδομένη.
Και επίσης οι ΑΑΧΙ (Αδύναμοι Ανθρωποι Χωρίς Ιντερνετ) πάντα κάτι θα βρουν να ακολουθήσουν, τι αγχώνεστε εσείς; Πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για τους ΑΑΜΙ. Ίσως και τους ΟΤΑΑΜΗΙ (Όχι Τόσο Αδύναμους Ανθρώπους Με Ή Χωρίς Ιντερνετ). Αυτό που μερικές φορές δεν καταλαβαίνω με σένα ρε πάνκη είναι το πόσο ενέργεια χαλάς κατακλυζόμενος από righteous fury για πράγματα που αφορούν την μουσική. Αν αυτό δεν είναι στιγμιαία αποσυμπίεση εκνευρισμού ή απόλαυση κατά τη γραφή και όντως σε απασχολούν όσο φαίνεται όλα αυτά, μου φαίνεται πολύ κουραστικό για σένα.