χμμ πως βαζουμε ubuntu classic desktop σ'αυτο;
χμμ πως βαζουμε ubuntu classic desktop σ'αυτο;
ποτέ το upgrade μου smooth...
ωστόσο είχα μόνο 2 θεματάκια, και όλα καλά
sudo apt-get install gnome-shell
και με το χέρι να αλλάξω το theme , γιατί για κάποιο λόγο μου είχε το high contrast που είναι λες και είσαι το 1970!
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
twra rwtaw o asxetos:
an kanw upgrade apo 11.04 se 11.10 ta proigoumena arxeia perniountai aytomata ? ( mhn mountzwsete )
Για πείτε λίγο όσοι έχετε βάλει ubuntu 11.10
Κάνω κάτι λάθος ή το ubuntu έχει γίνει αρκετά βαρύ σαν λειτουργικό; Έχω στο παλιό λάπτοπ dual boot windows 7/ubuntu και σε γενικές γραμμές τα 7 μου φαίνονται αρκετά γρηγορότερα, τόσο στο άνοιγμα προγραμμάτων όσο και στη μνήμη που χρησιμοποιούν.
Με έχει βολέψει σε αρκετά πράγματα και κυρίως ubuntu χρησιμοποιώ, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό το πράγμα, θυμάμαι ότι παλιότερα ένα από τα βασικά "selling points" του ubuntu ήταν το πόσο ελαφρύ είναι και το ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε παλιότερα μηχανήματα.
Για πείτε και οι υπόλοιποι εντυπώσεις.
Α, το ξέρω ότι μπορώ να βάλω άλλη διανομή ή να κόψω πράγματα από το ubuntu (εφέ κτλ) για να γίνει πιο ελαφρύ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου, έτσι κι αλλιώς μια χαρά τσουλάει και τώρα, η απορία μου έγκειται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το ubuntu είναι μάλλον το πιο βαρύ λειτουργικό της αγοράς και θα ήθελα να μάθω αν έχουν και άλλοι αγαπημένοι μου συμφορουμίτες παρόμοια εμπειρία![]()
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
Έτσι όπως τα λες, όχι όμως οτι μου είναι προσωπικά ενοχλητικό. Ειδικά στο άνοιγμα και shut down φαίνεται η καθυστέρηση. Πολλά τα καλούδια που μπήκαν όμως χαλάλι.
δεν είναι το πιο βαρύ της αγοράς ως λειτουργικό
Το παραθυρικό με τα εφέ είναι θεόβαρο. Δοκίμασε για δική σου ικανοποίηση να κάνεις λότζιν! με ubuntu 2d και θα δεις αν έχει διαφορά.
ένας σπασαρχίδας θα μπορούσε να σου πει ότι "εγώ που δουλεύω μόνο κονσόλα , είναι μια χαρά" , και ναι, τα καινούρια "καλούδια" του παραθυρικού φέρνουν κόσμο στην σκοτεινή πλευρά, αλλά βαραίνουν το λειτουργικό![]()
Μωρέ το έγραψα και πριν ότι δε με νοιάζει να αλλάξω κάτι, τσουλάει μια χαρά και όπως είναι. Το point μου ήταν ότι το full πακέτο ubuntu μου φαίνεται πιο βαρύ από το αντίστοιχο windows 7 και όταν λέω full πακέτο δεν εννοώ όλα τα εφέ που υπάρχουν, αλλά αυτά που έχει όταν το κάνεις install. Το "πιο βαρύ λειτουργικό" το έβγαλα από το μυαλό μου με βάση την προσωπική εμπειρία, το πώς μου φαίνεται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, έχοντας εμπειρία και από windows και mac os x.
Λοιπόν μιας και έχω και άλλες ερωτήσεις για το πού_βαδίζει_το_λίνουξ_γενικότερα, θα ανοίξω καινούριο τόπικ και θα μου πείτε εκεί![]()
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
Γεια σας, θέλω να βάλω τα Ουμπουντούμπου 11 λόγω επειδή εργαστήριο σχολής. Έχω ένα μικρό παρτίσιο καιρό τώρα στο σκληρό δίσκο γι αυτό το λόγο. Διαλέγω εγκατάσταση για προχωρημένους και μου ζητάει να διαλέξω σκληρό δίσκο για boot loader installation (ο σύντροφος ικόνοκλαστ με ενημέρωσε τι σημαίνει αυτό). Υπάρχει περίπτωση να γαμηθεί το σύμπαν αν το βάλω στον κανονικό σκληρό δίσκο όπου βρίσκοντα τα windows; Θα μου ζητηθεί μετά πού να εγκαταστήσω το ubuntu; Δεδομένου όλα αυτά ότι δε θέλω να πειράξω τα παρτίσιο μέσω ubuntu γιατί τα χω έτοιμα από παλιά.
ξεκινάμε λέγοντας πάντα υπάρχει περίπτωση να γαμηθεί το σύμπαν όταν παίζουμε με τα παρτίσα, ακόμα κι αν όλα (φαινομενικά) παν καλά.
συνεχίζοντας
όχι, δεν υπάρχει (σοβαρό) ενδεχόμενο να γαμηθεί το σύμπαν. να κάνεις resize το παρτίσο που θες, να φτάξεις 2 άλλα (ένα με αρχειοσύστημα linux-swap γύρω στα 2 GB είναι υπεραρκετά, δε θέλει mount point) κ ένα με αρχειοσύστημα ext4 και mount point το / κ μέγεθος όλον τον υπόλοιπο χώρο που θες να διαθέσεις (οτιδήποτε πάνω από 20GB είναι υπεραρκετό)
αλλά και να γαμηθεί το σύμπαν, πάλι μπορείς να ανακτήσεις τα πάντα εφ' όσον το πρόβλημα είναι software κι όχι hardware.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Δε θέλω να το πάρεις στραβά, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Πώς εγκαθιστώ το ubuntu στο παρτίσιο που θέλω, αυτό.
Το παρτίσιον που χεις αφήσει άδειο για ουμπούντου, σπάστο σε 2, όπου το ένα θα είναι 1 με 2 γίγα και το άλλο όλο το υπόλοιπο.
Όταν θα κάνεις εγκατάσταση, το μικρό θα το βάλεις σαν swap και το μεγάλο για το λειτουργικό, το οποίο θα το χεις ως "/" (θα τα δείς αυτά στην ώρα της εγκατάστασης).
Το file system βάλτο ext4 όπως είπαν πιο πάνω (εγώ προσωπικά το έχω reiserfs).
Λογικά επειδή είσαι σε παρτίτιον του ίδιου σκληρού με τα γουιντοουζ, δεν θα σου ζητήσει άλλα πράγματα (αν θυμάμαι σωστά).
Αμά κάνω λάθος, θα με διορθώσουν οι υπόλοιποι.
Kill the wise one!
τι εργασία έχεις για την σχολή σου; γιατί δεν το βάζεις απλά σε virtualbox ας πούμε;
Σταμ εφόσον δεν θα το κρατήσεις για πολύ βρες ένα usb stick κατά προτίμηση πάνω από 4gb και κάνε αυτό εδώ
https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent
θα εγκαταστήσεις το ubuntu στο usb , όταν θες ubuntu θα bootaris από το stick, αλλιώς θα το βγάζεις και θα είσαι όπως ήσουν.
το wubi το σνομπάρετε για κάποιο λόγο;