Page 9 of 17 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 249

Thread: Μετανάστευσις

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Εγώ είμαι εκκολαπτόμενος Σουηδός, βλέπω και Bergman και Roy Andersson, αμέ.

Το θέμα είναι, όσοι λέτε για μετανάστευσι, σκέφτεστε να πάτε να ριζώσετε, ή απλά θέλετε να ζήσετε λίγα χρόνια κάπου με καλύτερη κατάσταση και στην συνέχεια να επιστρέψετε Ελλαδάρα με τα λεφτά που βγάλατε και να κάνετε ντόλτσε βίτα ή όπως το λέγανε εκεί που πήγατε. Εγώ γενικά νομίζω ότι είναι βαρύ να πας να ξοδέψεις έστω και μερικά χρόνια σε ένα μέρος που απλά βρήκες δουλειά αλλά δεν έχεις και καμιά κάψα να ζήσεις, που μπορεί να αντιπαθείς γλώσσα, κουλτούρα κτλ. Στην ουσία χάνεις ένα μέρος από τη ζωή σου.
    προσωπικά ήρθα στο εξωτερικό το 2003 για να κάτσω, γιατι μου την έσπαγε η ζωή στην ελλάδα ακομα και τότε που παίζαν λεφτά. Ακόμα θυμάμαι ανελέητα φλέημς στο ΕΡ για το ποσο για τον πούτσο είναι η Ελλάδα, τότε οι αμνεζιακς και η κλίκα του δεν με πιστεύανε και με κοροιδεύανε αλλα τελικά όπως βλέπετε πίσω είχε η αχλάδα η ουρά γιατι τελικά τώρα με πιστέψανε και τα ζώα.

Επισης θελω να πω καρκινο στη δεξιά και στο πασόκ, ευχαριστώ.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Senior Member

Μινμιν, αυτό κουβεντιάζομε στις τελευταίες σελίδες.

Katwrimos για πες πως είναι η υπεργαμάτη ζωή στη σουηδία. Εννοώντας διαφορές_με_ελλάδα.

Senior Member freak brother's Avatar

Εγώ είμαι εκκολαπτόμενος Σουηδός, βλέπω και Bergman και Roy Andersson, αμέ.

Το θέμα είναι, όσοι λέτε για μετανάστευσι, σκέφτεστε να πάτε να ριζώσετε, ή απλά θέλετε να ζήσετε λίγα χρόνια κάπου με καλύτερη κατάσταση και στην συνέχεια να επιστρέψετε Ελλαδάρα με τα λεφτά που βγάλατε και να κάνετε ντόλτσε βίτα ή όπως το λέγανε εκεί που πήγατε. Εγώ γενικά νομίζω ότι είναι βαρύ να πας να ξοδέψεις έστω και μερικά χρόνια σε ένα μέρος που απλά βρήκες δουλειά αλλά δεν έχεις και καμιά κάψα να ζήσεις, που μπορεί να αντιπαθείς γλώσσα, κουλτούρα κτλ. Στην ουσία χάνεις ένα μέρος από τη ζωή σου.
    το 99% των μεταναστων που ριζωσαν εκει που πηγαν αμα ρωταγες πριν πανε , θα σου λεγαν οτι σκεφτονται να μαζεψουν λεφτα και να γυρισουν.Λιγοι γυρναν στα 70 να φανε την συνταξη στο χωριο πλεον.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

όποιος πάει να δουλέψει πάνω στον τομέα του, γιατί θέλει να ασχοληθεί με αυτό και να προχωρήσει, δε νομίζω να σκέφτεται να γυρίσει. Όποιος πάει για τα λεφτά μόνο, πάει "για λίγο"
    Vielen Dank für alles was mal war

Senior Member

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ. Ποια ζωή και ποια μπαράκια και "Τι θα κάνω στις 3 αν πεινάσω" και παπαριές. Λες και όλη μας τη ζωή είμαστε στο έξω.
    Και σε ρωτάω εγώ τι θα κάνεις αν θέλεις να πάς μια βόλτα και είσαι στη Θεσσαλονίκη, παίρνεις το τρένο το λεωφορείο ή το αμάξι και πας που; Στο Σαντάνσκι; Αν είσαι στη Ζυρίχη μάλλον έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές.
    Άντε και στη διασκέδαση ας πούμε είμαστε καλύτερα, που δεν είμαστε, ένα ARK μας έμεινε στη Θεσσαλονίκη, συγκρίνετε ομορφιά πόλεων,ασφάλεια, μισθούς, εκπαίδευση, περίθαλψη, με πόλεις (όχι και όλες φυσικά) του εξωτερικού.
    Αν βρω δουλειά αύριο στη Βιέννη εγώ την κάνω παίδες με την πρώτη πρωινή, και έρχομαι κάθε καλοκαιράκι και απολαμβάνω το ελληνικό καλοκαίρι.

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

ωραίος! θυμίσου να μπαίνεις τότε και μόνο τότε στο φόρουμ.
    (το καλοκαιράκι ντε!)
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ. Ποια ζωή και ποια μπαράκια και "Τι θα κάνω στις 3 αν πεινάσω" και παπαριές. Λες και όλη μας τη ζωή είμαστε στο έξω.
    Και σε ρωτάω εγώ τι θα κάνεις αν θέλεις να πάς μια βόλτα και είσαι στη Θεσσαλονίκη, παίρνεις το τρένο το λεωφορείο ή το αμάξι και πας που; Στο Σαντάνσκι; Αν είσαι στη Ζυρίχη μάλλον έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές.
    Άντε και στη διασκέδαση ας πούμε είμαστε καλύτερα, που δεν είμαστε, ένα ARK μας έμεινε στη Θεσσαλονίκη, συγκρίνετε ομορφιά πόλεων,ασφάλεια, μισθούς, εκπαίδευση, περίθαλψη, με πόλεις (όχι και όλες φυσικά) του εξωτερικού.
    Αν βρω δουλειά αύριο στη Βιέννη εγώ την κάνω παίδες με την πρώτη πρωινή, και έρχομαι κάθε καλοκαιράκι και απολαμβάνω το ελληνικό καλοκαίρι.
    υπαρχει και η ερωτικη μεταναστευση παντως ,εχω φιλη Ελβετιδα με σπιταρωνα στην Γενευη που ηρθε να μεινει φετος μονιμα Ελλαδα λογω ερωτα. ρισπεκτ
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Καλή επιλογή κάνανε. Και την κατάλληλη στιγμή.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Senior Member atom_smasher's Avatar

Καλή επιλογή κάνανε. Και την κατάλληλη στιγμή.
    Μην ψαρωνεις. Οταν τα πραγματα ζορισουν πισω στην σπιταρωνα στην γενευη θα γυρισει, ειτε με το τεκνο, ειτε χωρις.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Senior Member

Θα πρέπει να είναι μεγάλος έρωτας για να κάνει τέτοια θυσία το γκομενάκι. Εκτός αν είναι λεφτάς και το πατριωτάκι.

A rock, an island Drumsick's Avatar

Έχει πλάκα πάντως που φάγατε 5 σελίδες να μιλάτε για νυχτερινή ζωή και παπαριές, αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε στυλ ανθρώπων ανά χώρα (όσο τέλος πάντων μπορεί να γενικευτεί αυτό), ενδεχόμενη μοναξιά ή καιρικές συνθήκες ασούμε. Αυτά είναι άσχετα με την "ποιότητα ζωής" σα να λέμε.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ.
    αν θεωρείς τα οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός κύκλος, σπίτι, ιδιοκτησίες κτλ ασήμαντα μεγέθη, όντως δε σε κρατάει τίποτε άλλο.
    Rock or Nothing

Senior Member

Κοινωνικός κύκλος.... ρε τον σελέμπριτι.
    Δε θα κάτσω να φάω στη μάπα τον κοινωνικό μου κύκλο για να κάθομαι στην Ελλαδίτσα να παίρνω 750 ευρώ και αν θέλω να κάνω μισό ράμμα να πρέπει να δώσω φακελάκι.
    Και μια χαρά ανθρώποι είναι και οι άλλοι, και μια χαρά καιρό έχουν.
    Ποια σπίτια και ποια ιδιοκτησία, ένα citroen C4. Για εμένα μόνο η οικογενεια θα με κρατούσε πίσω.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ούτε εμείς σε κρατάμε πάντως. Αν έχει γίνει κάποια παρεξήγηση.

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Εγω κραταω την φαση με το Citroen και δηλωνω παρεξηγημενος.

Μα, γαλλικο αμαξι?

Tags for this Thread