View Poll Results: Ναι ή όχι στην επόμενη δόση;

Voters
61. You may not vote on this poll
  • ΝΑΙ

16 26.23%
  • ΟΧΙ

45 73.77%
Page 19 of 20 FirstFirst ... 917181920 LastLast
Results 271 to 285 of 294

Thread: Δημοψήφισμα

Senior Member Sotos_The_Tequiler's Avatar

Εγώ υποθέτω πάντως ότι σε αξιώματα από Ταξίαρχο και πάνω, ειδικά αυτοί που είχαν θέσεις παρόμοιες με αυτούς που στείλανε, υπάρχει πιθανότητα κάποιος να έχει τέτοιες σκέψεις. Ούτως ή άλλως υψηλόβαθμα στελέχη στο στρατό επιδιώκουν ανάμειξη με την πολιτική.
    Last edited by Sotos_The_Tequiler; 04-11-2011 at 20:14.
    κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

ισχύει αυτό που λες, αλλά από την άλλη συνήθως όσοι προχωράνε πάνω από συνταγματάρχες είναι τρελλά βύσματα και αναμιγμένοι με κόμματα, οπότε δύσκολα να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει.
    Rock or Nothing

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    καλά μη γγαρίζεις δικέ μου, απορώ πώς γίνεται να καθορίζεται τόσο η σημερινή αγορά από το αν είπε το πρωί αν θα κάνει δημοψήφισμα ο μεγάλος! σίγουρα κάποιο φοβερό μοντέλο του κρούγκμαν θα έχεις να ποστάρεις...
    ΠΦΦΦ Αντε, στο εξηγώ γιατι ειμαι στο τραίνο και εχω χρόνο. Οι τιμές των μετοχών (οι αγορές που λέμε) εκφράζουν την αξιολόγηση για τα χρήματα που πρόκειται να δώσει στο διάστημα της ζωής της ως μερίσματα μια εταιρία. Επειδή όμως το οτι θα πληρώσει η εταιρία αυτά τα μερίσματα δεν είναι σίγουρο οι επενδυτές αγοράζουν τις μετοχές σε "εκπτωση", για να αποζημιωθούν για την πιθανότητα η εταιρία να χρεοκοπήσει. Οσο αυξάνονται λοιπόν οι πιθανότητες χρεοκοπιών αυξάνεται και η "εκπτωση" που ζητάνε οι επενδυτές, οπότε οι τιμές τους πεφτουν μαζικά. Οταν γινει κάτι απρόσμενο που αυξάνει το ρισκο για χρεοκοπίες (αν πχ βγει ο ΓΑΠ και πει οτι ξερετε τελικα θα κάνουμε δημοψήφισμα και ίσως αντι για 100 δις κουρεμα να μη σας δώσουμε φράγκο) και κυρίως οταν αυξάνει το ρίσκο για τραπεζικές χρεοκοπιες (γιατι τα ομόλογά μας τα κατέχουν κυρίως τράπεζες) υπάρχουν και πιθανότητες για μαζικές χρεοκοπίες, οπότε οι επενδυτές προτιμούν να πουλήσουν τις μετοχές τους για να βάλουν τα χρήματα τους σε κάτι πιό ασφαλές. Γι αυτό με την ανακοίνωση του ΓΑΠ είδες τις αγορές να πεφτουν και να ανεβαίνουν τα γερμανικά ομόλογα.

Το παραπάνω φαινόμενο επιδεινώνεται απο τους "σπεκιουλέιτορς" ΑΚΑ κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν κάνει αγορές με μεγάλο ρίσκο και οταν γινεται μια μεγάλη κίνηση στην αγορά, αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους μέσα στον πανικό, οπότε οι τιμές πηγαίνουν ακόμα χαμηλότερα. Και ναί, εχω μοντέλο για αυτά αν και ειναι του DeLong και οχι του Krugman.

Η άποψη του μάρξ ηταν πολύ κοντά στο παραπάνω. Η διαφορά ήταν στο οτι ο μαρξ έλεγε οτι η μεγάλη πτώση ξεκινάει όταν έρχεται η διαπίστωση απο το κεφάλαιο οτι το προλεταριάτο έχει εξαθλιωθεί τόσο πολύ που οι εταιρίες δεν μπορούν να το εκμεταλευτούν άλλο.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Odonian View Post
    ... σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο τις τεχνικές που χρησιμοποιείς για να βγάζεις συμπεράσματα τις έχει ξεμπερδέψει σε μισό μάθημα στη σχολή του, είναι λίγο βαρύ.
    ΟΚ, μολις κατέβεις απο το καλάμι τα ξαναλέμε!
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Μπα, απλά μιλάω τη γλώσσα σου. Πολλές φορές (να και πιο πάνω με τον Φάντομ) έχεις προσπαθήσει να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου και την επιστήμη σου με το να μας υπενθυμίζεις ότι όλα αυτά τα λένε στα πανεπιστήμια και άρα είναι πολύ σημαντικά. Φαντάστηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι παρόμοιο. Βέβαια αν μας διδάσκουν κάτι τα μαθηματικά είναι humility, ενώ ο ξερολισμός των οικονομοτέτοιων δεν έχει όρια.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Defunct Economist

Μπα, απλά μιλάω τη γλώσσα σου. Πολλές φορές (να και πιο πάνω με τον Φάντομ) έχεις προσπαθήσει να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου και την επιστήμη σου με το να μας υπενθυμίζεις ότι όλα αυτά τα λένε στα πανεπιστήμια και άρα είναι πολύ σημαντικά. Φαντάστηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι παρόμοιο. Βέβαια αν μας διδάσκουν κάτι τα μαθηματικά είναι humility, ενώ ο ξερολισμός των οικονομοτέτοιων δεν έχει όρια.
    Δεν ξέρω τι σκατά μαθηματικά σου μάθανε γιατι δεν υπάρχει καμία λογική στο παραπάνω. Τα περιστατικά που αναφέρω (οτι econometricians εχουν συνεισφέρει ενα μεγάλο κομάτι των στατιστικών δημοσιεύσεων σε στατιστικά τζουρναλς) είναι πραγματικό. Το οτι αμα γουστάρεις μαθαίνεις τις τεχνικές στην οικονομετρία σε μισό εξάμηνο δεν ισχύει. Αν θες να κάνεις κάτι παρόμοιο για να τα χώσεις στον ξερολισμό των οικονομολόγων, βρες ενα πραγματικό περιστατικό ορ σατ δε φακ απ.

Οσον αφορά τον ξερολισμό των οικονομοτέτοιων, ΟΚ προφανώς εννοείς οτι όταν πετάγονται μαλακίες που είναι απλά λάθος, του στυλ πχ "οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι λένε", η "εγώ βγάζω τα μαθήματά σας σε μισό εξάμηνο" αν βγω και πω "εχμ, αυτό δεν ισύει" είμαι ξερόλας και το σωστό θα ήταν να σκάσω και να δεχτώ επιτέλους οτι ολοι οι οικονομολόγοι είμαστε τσαρλατάνοι. Ρε δε γαμιέσαι?
    J. M. Keynes.

δήθεν asimoulis's Avatar

αν ο γιώργος δεν παραιτηθεί σήμερα αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει καλά.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Spammity Spam rat_poison's Avatar

φίλος μου πάντως που δουλεύει στην fanny-maye στην αγγλία κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα

ένα αέναο calibration σε οικονομικά μοντέλα, τη μία μέρα έτσι την άλλη γιουβέτσι
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

αν αυτοί είναι οι 300 που θα σώσουν την Ελλάδα, και έχουν εκλεχθεί από τον λαό , τότε δεν νομίζω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο
    Επιστροφή στα γρόσια να τελειώνουμε !
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Industrial Might & Magic casshern's Avatar

Αν όλη αυτή η μανούρα γίνεται για περισσότερα οικονομικά μοντέλα, έχει καλώς.
    Την έχει η δει η κάθε Ντούβλη Σκλεναρίκοβα να πούμε.
    Resistance is useless

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Δεν ξέρω τι σκατά μαθηματικά σου μάθανε γιατι δεν υπάρχει καμία λογική στο παραπάνω. Τα περιστατικά που αναφέρω (οτι econometricians εχουν συνεισφέρει ενα μεγάλο κομάτι των στατιστικών δημοσιεύσεων σε στατιστικά τζουρναλς) είναι πραγματικό. Το οτι αμα γουστάρεις μαθαίνεις τις τεχνικές στην οικονομετρία σε μισό εξάμηνο δεν ισχύει. Αν θες να κάνεις κάτι παρόμοιο για να τα χώσεις στον ξερολισμό των οικονομολόγων, βρες ενα πραγματικό περιστατικό ορ σατ δε φακ απ.

Οσον αφορά τον ξερολισμό των οικονομοτέτοιων, ΟΚ προφανώς εννοείς οτι όταν πετάγονται μαλακίες που είναι απλά λάθος, του στυλ πχ "οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι λένε", η "εγώ βγάζω τα μαθήματά σας σε μισό εξάμηνο" αν βγω και πω "εχμ, αυτό δεν ισύει" είμαι ξερόλας και το σωστό θα ήταν να σκάσω και να δεχτώ επιτέλους οτι ολοι οι οικονομολόγοι είμαστε τσαρλατάνοι. Ρε δε γαμιέσαι?
    Άστο αγόρι μου γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να παρακολουθεί δυο τύπους να τσακώνονται για τα δικά τους - εξάλλου με τη συμπεριφορά σου με αποτρέπεις απόλυτα από το να σπαταλήσω χρόνο για να επιχειρηματολογήσω. Απλά κράτα το ότι εγώ μιλάω για έναν κλάδο γενικά, ενώ εσύ κάνεις προσωπική επίθεση και μάλιστα υβριστική ως κλασικό αρχιδάκι του πληκτρολογίου και χωρίς νομίζω να έχουμε προηγούμενα. Από μένα το θέμα σταματάει εδώ.

Defunct Economist

Άστο αγόρι μου γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να παρακολουθεί δυο τύπους να τσακώνονται για τα δικά τους - εξάλλου με τη συμπεριφορά σου με αποτρέπεις απόλυτα από το να σπαταλήσω χρόνο για να επιχειρηματολογήσω. Απλά κράτα το ότι εγώ μιλάω για έναν κλάδο γενικά, ενώ εσύ κάνεις προσωπική επίθεση και μάλιστα υβριστική ως κλασικό αρχιδάκι του πληκτρολογίου και χωρίς νομίζω να έχουμε προηγούμενα. Από μένα το θέμα σταματάει εδώ.
    Ελα, μην κολάς στα βρισίδια, ουτε εγώ εχω καμια διάθεση να βριστούμε προσωπικά, αλλα οι απόψεις που εκφράζεις αρμόζουν την αντιμετώπιση και κυρίως το χαρακτηρισμό μεσαιωνικός. Το οτι δεν ανεφέρεσαι σε μένα αλλα στον κλάδο μου γενικότερα δεν μου λέει κάτι, απο τη στιγμή που για να στηρίξεις την άποψη σου το μόνο που έχεις να παραθέσεις είναι εξυπνακισμοί του στυλ "εγώ βγάζω τις τεχνικές σας σε μισό εξάμηνο". Οσο για το οτι δεν θα σπαταλήσεις τον πολύτιμο χρόνο σου για να επιχειρηματολογήσεις, δεδομένου οτι ήδη τον σπατάλησες για να κανεις 3 ποστ πανω στο θέμα χωρίς ουτε μισό επιχείρημα γιατι οι εκονομετρισιανς είναι τσαρλατάνοι με κάνει να συμπεράνω οτι δεν έχεις κάποια λογική σκέψη πάνω στο θέμα, εκτός απο τις κλασικές προκαταλήψεις που έχει ο μέσος μεσαιωνικός εξυπνακιας.

Οσον αφορά τη συμπεριφορά μου, αν είχες γράψει κάτι το οποίο χωρούσε πολιτισμένη απάντηση θα την είχες παρει, αλλα το μόνο που είπες ως τωρα είναι οτι "είστε τσαρλατάνοι", "είστε υπερόπτες", "βγαζω την ύλη σας σε μισό εξάμηνο". Τι είδους συμπεριφορά περιμένεις λοιπόν, να σου πώ θενκ γιου μαστερ, θα ενημερώσω τον πρύτανη να απολύσει τους εκονομετρίσιανς και να μαστιγώσει τους πρωτοετείς?
    J. M. Keynes.

Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο για να μη μείνει κάποια εντύπωση σε ουδέτερους παρατηρητές:

1. Δε νομίζω - και δεν έγραψα πουθενά, διάβασε με καθαρότερα - ότι οι οικονομέτρες είναι στο σύνολό τους τσαρλατάνοι και ακόμα περισσότερο δεν παραγνωρίζω την αξία της επιστήμης αυτής. Κάθε καλή επιστήμη είναι αξιέπαινη. Τα προβλήματα μου (όσο υπάρχουν) είναι άλλα και δεν αποτυπώνονται στο αρχικό ποστ (μετά το οποίο άρχισες τα "μεσαιωνικά" κλπ) το οποίο ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικό, κάτι που ήταν προφανές από το " " που έβαλα και από το quote στο τέλος, το οποίο δεν ήταν του Hayek, αλλά από ένα rap battle μεταξύ Hayek και Keynes - έλεος δηλαδή.
    2. Δεν έγραψα σε μισό εξάμηνο, έγραψα σε μισό ΜΑΘΗΜΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό έγινε χάριν έμφασης και δεν το εννοώ κυριολεκτικά, τι να πω. Τότε μάλλον κι εσύ σύμφωνα με το πιο πάνω ποστ σου στον Φάντομ, όντως πήγες στον πρύτανη.
    3. Ακόμα και να πίστευα ότι οι οικονομέτρες είναι τσαρλατάνοι, θα είχα κάθε δικαίωμα να το πω ΧΩΡΙΣ να έχεις αντίστοιχα το δικαίωμα να μου πεις να πάω να γαμηθώ ή κάτι παρόμοιο. Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε πολιτισμένη συζήτηση μπορούν να γίνουν γενικεύσεις όπως αυτές χωρίς να εννοείται ότι ΟΛΑ (άρα κι εσύ) τα μέλη του κλάδου είναι έτσι. Είναι το αντίστοιχο με το να λέμε "οι παπάκηδες είναι επικίνδυνοι στο δρόμο" ή "οι στρατιωτικοί είναι δεξιοί". Ακόμα και "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι να φωνάξω στο δρόμο είναι καθαρά δικαίωμα μου - όμως δεν είναι να πάω σε έναν μπάτσο και να τον πω γουρούνι και δολοφόνο. Αν είναι λοιπόν εγώ να μιλάω πολιτισμένα κι εσύ να με στέλνεις να κάνω πράγματα που δε θέλω, να μου λέιπει. Με πιάνεις;

Defunct Economist

Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο για να μη μείνει κάποια εντύπωση σε ουδέτερους παρατηρητές:

1. Δε νομίζω - και δεν έγραψα πουθενά, διάβασε με καθαρότερα - ότι οι οικονομέτρες είναι στο σύνολό τους τσαρλατάνοι και ακόμα περισσότερο δεν παραγνωρίζω την αξία της επιστήμης αυτής. Κάθε καλή επιστήμη είναι αξιέπαινη. Τα προβλήματα μου (όσο υπάρχουν) είναι άλλα και δεν αποτυπώνονται στο αρχικό ποστ (μετά το οποίο άρχισες τα "μεσαιωνικά" κλπ) το οποίο ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικό, κάτι που ήταν προφανές από το " " που έβαλα και από το quote στο τέλος, το οποίο δεν ήταν του Hayek, αλλά από ένα rap battle μεταξύ Hayek και Keynes - έλεος δηλαδή.
    2. Δεν έγραψα σε μισό εξάμηνο, έγραψα σε μισό ΜΑΘΗΜΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό έγινε χάριν έμφασης και δεν το εννοώ κυριολεκτικά, τι να πω. Τότε μάλλον κι εσύ σύμφωνα με το πιο πάνω ποστ σου στον Φάντομ, όντως πήγες στον πρύτανη.
    3. Ακόμα και να πίστευα ότι οι οικονομέτρες είναι τσαρλατάνοι, θα είχα κάθε δικαίωμα να το πω ΧΩΡΙΣ να έχεις αντίστοιχα το δικαίωμα να μου πεις να πάω να γαμηθώ ή κάτι παρόμοιο. Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε πολιτισμένη συζήτηση μπορούν να γίνουν γενικεύσεις όπως αυτές χωρίς να εννοείται ότι ΟΛΑ (άρα κι εσύ) τα μέλη του κλάδου είναι έτσι. Είναι το αντίστοιχο με το να λέμε "οι παπάκηδες είναι επικίνδυνοι στο δρόμο" ή "οι στρατιωτικοί είναι δεξιοί". Ακόμα και "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι να φωνάξω στο δρόμο είναι καθαρά δικαίωμα μου - όμως δεν είναι να πάω σε έναν μπάτσο και να τον πω γουρούνι και δολοφόνο. Αν είναι λοιπόν εγώ να μιλάω πολιτισμένα κι εσύ να με στέλνεις να κάνω πράγματα που δε θέλω, να μου λέιπει. Με πιάνεις;
    Οχι ακριβώς, θέλω να πώ, είτε έχεις διάθεση να πείς κάτι που χωράει απάντηση, οπότε ναι, αν βριζόμαστε δεν βγαίνει άκρη, ή απλώς θες να αστειευτείς οπότε δεν είναι λογικό να προσβάλεσαι με ενα "ρε δε γαμιέσαι". Νταξ, αν είσαι τοσο μοναδική περίπτωση που όταν χαβαλεδιάζεις δεν βρίζεις ούτε βρίζεσαι, τοτε μπορώ να πώ οτι είσαι κάπως υπερβολικός.

Αλλα αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι τι πρόβλημα έχεις με την απάντηση μου στον φάντομ. Πρώτον ναι, οταν κάτι το διδάσκουμε στο πανεπιστήμιο οι πιθανότητες είναι οτι είναι κάτι έγγυρο, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατι οταν κάποιος που λέει κατι που είναι απλά λάθος θεωρείται αλαζονικό να του πώ οτι είναι λάθος. Αλλα ο Φαντομ δεν ανοίκει κάν στην κατηγορία αυτού που λέει μια μπαρούφα και του απαντάω "κάνεις λάθος", ο Φαντομ ρωτάει μια συγγεκριμένη απορία στην οποία αναμένει οτι θα απαντήσω με ένα ακαδημαικό μοντέλο. Και ναι, αυτό το ερώτημα είναι κάτι το οποίο είναι asked and answered στα οικονομικά. Οπόπε δεν μπορείς να κατηγορεις εμένα για αλαζονία επειδή το εξηγώ πως γινεται να πεφτουν οι διεθνείς αγορές λόγω της Ελλάδας περισσότερο απο όσο μπορείς να καταλογίσεις αλαζονία σε εναν οδοντίατρο που σου εξηγεί πως γίνεται ένα σφράγισμα.
    J. M. Keynes.

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Θα απαντήσω μόνο σε αυτά τα δυο:

1. ...
    2. ...
    3. ...
    Φιλαράκι, σίγουρα είσαι μαθηματικός?
    Life begins at 45°.