-
Señor Member
Λοιπόν, ζω στο εξωτερικό εδώ και 5-6 χρόνια με ένα συναυλιακό διάλειμμα ενός έτους πίσω στην Ελλάδα. Οι χωρές που νομίζω πως τραβάνε κόσμο στην Ευρώπη, λόγω γλώσσας, είναι Αγγλία/Μεγ.Βρετανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Γιβραλτάρ (Ισπανία), Ολλανδία, Γερμανία. Από κει και πέρα τον τελευταίο χρόνο έχω παρατηρήσει αρκετές αγγελίες να ζητάνε Έλληνες σε Τσεχία/Ουγγαρία.
Για κόστος ζωής δεν είναι εύκολο να σου απαντήσω, εξαρτάται από ποια χώρα και από πολλούς άλλους παράγοντες. Και σίγουρα κάποιος θα διαφωνεί σε κάτι. Μπορώ όμως να πω πως το Δουβλίνο είναι για κάποιον αδιευκρίνηστο λόγο ΠΟΛΥ ακριβό.
Υπάρχουν διάφορα sites για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, μπορείς να ψάχνεις ειδικά για αγγελίες που ζητάνε Έλληνες σε σελίδες όπως το Top Languages. Γενικά αν δεν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο, γιατροί πχ που είναι γενικά περιζήτητοι στην Αγγλία, τότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών και ειδικά από στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης καλό είναι να κοιτάς στα Careers κάθε εταιρείας και να στέλνεις απευθείας βιογραφικό.
Έχω ζήσει Λονδίνο, Δουβλίνο, Μάλτα, Γιβραλτάρ. Ότι θέλετε ρωτάτε.
Tags for this Thread