Quote Originally Posted by katwrimos View Post
Quote Originally Posted by Caffrey View Post

Καταρχάς ποτέ δεν είπα να βγάζουν όλοι επακριβώς τα ίδια.
Όπως και να χει, αν βγάζουν όλοι τα ίδια, και μπέργκερς στα μακντόναλντς να φλιπάρεις , άνετη ζωή θα έχεις.
Εκεί είναι το μπέγκινγκ.
(εντιτ, χμ, δεν ειναι ακριβώς μπέγκινγκ, δίκιο, αλλά λάθος επιχείρημα όπως και να χει.)

Αυτό που σε ρώτησα όμως ήταν:
Θεωρείς δηλαδή το ρίσκο που παίρνουν αρκετό για να έχουν το δικαίωμα να κρίνουν πόσα αξίζουν οι ίδιοι και πόσα ολοι οι υπόλοιποι?

Είναι φιλοσοφικοηθικό ερώτημα στη πραγματικότητα. Σου δίνει τέτοιο δικαίωμα το ρίσκο? Για πες.
.
Κοίτα, αν έχεις μεγαλώσει σε σουετ σοπ στο βιετναμ, τοτε ναι μια χαρά ανετη ζωή θα ζήσεις στο μικι ντις, αν όμως είσαι σε καλό αμερικάνικο κολέγιο τοτε όχι, δεν θα σου φανεί καθόλου ανετη. Οπότε δεν θα παρεις το ρισκο. Τόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβεις?

Οσον αφορά το ερώτημά σου, εχμ, οχι δεν σου δινει κανείς το δικαίωμα να αποφασίζεις τίποτα, αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημά μου με τον κομουνισμό, οτι νομίζω είναι πολύ κακή ιδέα να αποφασίζει καποιος για τους μισθούς. Σε μια οικονομία της αγοράς δεν αποφασίζει ο μπιλ γκέιτς. Ενας σεκιουριτάς μπορεί να δουλεψει σε 1000δες εταιρίες, ενας προγραματιστής σε ακόμα περισσότερες. Οταν λοιπόν έχεις μερικές χιλιάδες εταιρίες να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε μερικές χιλιάδες σεκιουριτάδες, δεν αποφασίζει ο μπιλ γκειτς για το τι μισθό θα δώσει. Η διαπραγμάτευση των εργαζομένων με τις εταιρίες οδηγεί σε εναν μισθό τον οποίο πληρώνει ο μπιλ γκειτς είτε του αρέσει είτε οχι, γιατι αμα δώσει λιγότερα δεν θα του μείνουν υπάλληλοι, μονο περισσότερα μπορεί να δώσει
Quote Originally Posted by VidnaObmana View Post
Κατωριμε εχεις φετιχ να βαθμολογεις τα ποστς στην κλιμακα των 10 ? ... Περιπτωση...
ναι γιατι στη Σουηδία αποφασίσανε οτι είναι αντιπαιδαγωγικοί οι βαθμοί και βαθμολογούνε με Fail, Pass, High Pass. Οποτε μου έχει λείψει η δυνατότητα να χωσω ενα 0/10 οταν διαβάζω βλακείες.