Κατωριμε εχεις φετιχ να βαθμολογεις τα ποστς στην κλιμακα των 10 ? ... Περιπτωση...
Κατωριμε εχεις φετιχ να βαθμολογεις τα ποστς στην κλιμακα των 10 ? ... Περιπτωση...
Let The Freak Flag Fly!
Κοίτα, αν έχεις μεγαλώσει σε σουετ σοπ στο βιετναμ, τοτε ναι μια χαρά ανετη ζωή θα ζήσεις στο μικι ντις, αν όμως είσαι σε καλό αμερικάνικο κολέγιο τοτε όχι, δεν θα σου φανεί καθόλου ανετη. Οπότε δεν θα παρεις το ρισκο. Τόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβεις?
Οσον αφορά το ερώτημά σου, εχμ, οχι δεν σου δινει κανείς το δικαίωμα να αποφασίζεις τίποτα, αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημά μου με τον κομουνισμό, οτι νομίζω είναι πολύ κακή ιδέα να αποφασίζει καποιος για τους μισθούς. Σε μια οικονομία της αγοράς δεν αποφασίζει ο μπιλ γκέιτς. Ενας σεκιουριτάς μπορεί να δουλεψει σε 1000δες εταιρίες, ενας προγραματιστής σε ακόμα περισσότερες. Οταν λοιπόν έχεις μερικές χιλιάδες εταιρίες να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε μερικές χιλιάδες σεκιουριτάδες, δεν αποφασίζει ο μπιλ γκειτς για το τι μισθό θα δώσει. Η διαπραγμάτευση των εργαζομένων με τις εταιρίες οδηγεί σε εναν μισθό τον οποίο πληρώνει ο μπιλ γκειτς είτε του αρέσει είτε οχι, γιατι αμα δώσει λιγότερα δεν θα του μείνουν υπάλληλοι, μονο περισσότερα μπορεί να δώσει.
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
Κοίτα, αν έχεις μεγαλώσει σε σουετ σοπ στο βιετναμ, τοτε ναι μια χαρά ανετη ζωή θα ζήσεις στο μικι ντις, αν όμως είσαι σε καλό αμερικάνικο κολέγιο τοτε όχι, δεν θα σου φανεί καθόλου ανετη. Οπότε δεν θα παρεις το ρισκο. Τόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβεις?
Οσον αφορά το ερώτημά σου, εχμ, οχι δεν σου δινει κανείς το δικαίωμα να αποφασίζεις τίποτα, αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημά μου με τον κομουνισμό, οτι νομίζω είναι πολύ κακή ιδέα να αποφασίζει καποιος για τους μισθούς. Σε μια οικονομία της αγοράς δεν αποφασίζει ο μπιλ γκέιτς. Ενας σεκιουριτάς μπορεί να δουλεψει σε 1000δες εταιρίες, ενας προγραματιστής σε ακόμα περισσότερες. Οταν λοιπόν έχεις μερικές χιλιάδες εταιρίες να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε μερικές χιλιάδες σεκιουριτάδες, δεν αποφασίζει ο μπιλ γκειτς για το τι μισθό θα δώσει. Η διαπραγμάτευση των εργαζομένων με τις εταιρίες οδηγεί σε εναν μισθό τον οποίο πληρώνει ο μπιλ γκειτς είτε του αρέσει είτε οχι, γιατι αμα δώσει λιγότερα δεν θα του μείνουν υπάλληλοι, μονο περισσότερα μπορεί να δώσει
ναι γιατι στη Σουηδία αποφασίσανε οτι είναι αντιπαιδαγωγικοί οι βαθμοί και βαθμολογούνε με Fail, Pass, High Pass. Οποτε μου έχει λείψει η δυνατότητα να χωσω ενα 0/10 οταν διαβάζω βλακείες.
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
Δεν είπα αυτό. Μίλησα για δουλειά στα μακντόναλτνς εφόσον πληρώνονται όλοι τα ίδια (όπως είπες στο παράδειγμα σου). Αλλα βέβαια ούτε και αυτό είναι σωστή ερώτηση. Αν γινόταν αυτό, δε θα υπήρχαν καν μακντόναλντς, και η δουλειά του να ψήνεις το οτιδήποτε θα ήταν σαφώς διαφορετική.
katwrime, mallon tsampa oi spoudes sta oikonomika sth Souidia, se exei pidiksei o caffrey pou exei spoudasei mousikh..
Last edited by House Of Low Culture; 23-09-2011 at 02:48.
toulaxiston mporeis na doulepseis se kamia Naftemporiki 'h san dimosiografos tou Aftia 'h tou Pretenteri. Geloie xlexleko
Last edited by House Of Low Culture; 23-09-2011 at 02:48.
Ρε παιδί μου, εφόσον βρισκόμαστε σε ένα κόζμοντα που όλοι πληρώνονται τα ίδια, το επίπεδο ζωής αυτηνού που ψήνει πράγματα, θα είναι αλλέως αποτι το στερεότυπο του ανειδείκευτου εργάτη που φλιπάρει μπέργκερς. Έτσι λοιπόν το δίλλημα του μεγαλοαστού καπιταλιστή μετατρέπεται απο: είτε δισεκατομμύρια ή φτώχια, σε-> είτε δισεκατομμύρια ή απλά_άνετη_ζωή. Τώρα εσύ μάλλον με ειρωνεύεσαι, και δε μου αρέσει καθόλου να με ειρωνεύονται, αλλα τέλοσπαντων.
Δεν έχω κάτι άλλο να σε ρωτήσω. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.
Ναι ρε φίλος δεν σε είρωνεύομαι καθόλου. Σου είπα 500 φορές οτι το παραπάνω το πρότεινε εδώ και καιρό η κομμουνιστική αριστερά και περισσότερο η αναρχία, ο κόσμος τους άκουσε και κατέληξε στο οτι δεν συμφωνεί. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, οπου υπάρχουν δημοκρατικά καθεστώτα ο κοσμος δεν πιστεύει οτι θελει να ζήσει σε μια τέτοια κοινωνία η οτι αξίζει εστω να πειραματιστεί με ενα τετοιο μοντέλο. Οποτε αυτό που εκλαμβάνεις ως ειρωνία είναι οτι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την πραγματικότηητα οτι η δογατικά μαρξιστική οργάνωση της κοινωνίας (λέω δογματική γιατι στοιχεία του μαρξισμού τα δέχονται πολλοι συγχρονοι κορυφαίοι οικονομολόγοι οπωε σου είπα) και η εξάλειψη της έννοιας του κέρδους είναι κατι με το οποίο διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Και αυτό είναι κάτι που είτε σαρεσει είτε όχι έχει επιβεβαιωθεί, οχι μονο μεσα απο εκλογές, αλλα και απο πειράματα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων που δείχνουν οτι η συντριπτική πλειοψηφεία του κόσμου :
A. Θεωρεί οτι υπάρχει κάτι το ηθικό στο να ανταμείβεται με κέρδος κάποιος που πχ κανει μια σούπερ εφεύρεση, φτιάχνει μια σούπερ ταινία ή δημιουργεί απο το 0 μια μεγάλη εταιρία.
Β. Θεωρεί οτι υπάρχει κάτι το ανίθηκο στο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κέρδος, δηλαδη πιστεύει οτι πρέπει να υπάρχουν όρια στο κέρδος οταν αυτό προξενεί δυσανάλογη ζημιά.
Τωρα, προσωπικά σπουδάζοντας οικονομικά και δουλεύοντας στο φαινανσιαλ τομέα συνήθως συναντάω νεοφιλελεύθερους βλάκες που απορίπτουν το Β., οι οποίοι είναι τόσο καθυστερημένοι όσο και εσύ, γιατι αν το δείς αντικειμενικά (και νομίζω οτι τα τόσα χρονια ενασχόλησής μου με το σπόρ με κάναν να το βαρεθώ τόσο ωστε να βλέπω τα πράγματα αντικειμενικά) και οι δύο κανετε ακριβώς το ίδιο λάθος. Θεωρείτε οτι το υπόλοιπο 90% του πλανήτη ωφείλει να ασπαστεί τη δική σας αντίληψη για το τι είναι ηθικό.
Ναι, οι τρελοί νεοφιλελεύθεροι δεν ασπαζονται το Β., οι τρελοί αναρχικοι και κομμουνιστές δεν ασπάζονται το Α., σιγά τη διαφορά. Το μπότομ λάιν είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφεία του κόσμου διαφωνεί μαζί σας, ντιαλ γουιθ ιτ. Οι ακραιες ερμηνίες τόσο του Φρίντμαν όσο και του Μαρξ, είναι κάτι με το οποίο επίσης διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφεία του κόσμου. Ντιαλ γουιθ ιτ.
J. M. Keynes.
Το τί πιστεύει η πλειονότητα του κόσμου δεν αποδυκνείει τίποτα φιλε κατώριμος, είτε μιλάμε για φιλοσοφικά θέματα, είτε επιστημονικά. Τα περι εκλογών είναι επιχείρημα εναντίον σου.
Για τα υπόλοιπα, σαικομπάμπλ και [σαιτεισιον_νίντεντ], και μη ξεχνιόμαστε, εσύ εισαι καθυστερημένος, εντάξει?
Οπως έχω ξαναπεί και δεν με χαλάει να επαναλάβω, για το οτι είμαι καθυστερημενος υπάρχουν αρκετά στοιχεία ως προς το αντίθετο. Κανε τις προσβολές σου σωστα, υποθετώ αυτό που θες να πείς ειναι οτι είμαι λακές των μπουρζουάδων η κάτι τέτοιο.
Αλλα στο ποστ σου αυτό φαίνεται οτι, παρότι για τα επιστημονικά (και ενδεχωμένος φιλοσοφικά) θέματα έχεις δίκιο, όσον αφορά τα ηθικά θέματα, δηλαδή το αν ο κ1σμος θεωρεί οτι υπάρχει κατι ηθικό στο κερδός και κάτι ανήθικο στο υπερβολικό κέρδος, κανεις λάθος.
Εκεί δεν σου πεφτει λόγος γιατι απλώς ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει τι θεωρεί ηθικό και τι όχι και το οτι προβάλεις την "Ναι αλλα η πλειοψηφία του κόσμου κάνει λάθος, εγω έχω δίκιο σας λέω" defence, μου λέει απλώς οτι οι γονείς σου ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να σε μάθουν τί σημαίνει σεβασμός στη γνώμη του διπλανού του.
J. M. Keynes.
Δεν είμαι εγώ αυτός που κράζει μοραλ ρέλατιβιζμ και παρουσιάζει εαυτόν κονσικουέτσιαλιστ πάντως!
0/10. Κονσεκουένσιαλιζμ δεν σημαίνει οτι αν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ οτι μια πράξη θα επιφέρει περισσότερο καλό η πράξη είναι ηθική. Κονσεκουένσιαλισμ σημαίνει οτι το μετρο με το οποίο κρίνουμε την ηθική μιας πράξης είναι οι συνέπειές της. Το αν μια συνέπεια την θεωρούμε θετική η όχι, αυτό ειναι ζήτημα επιλογής, δηλαδή στο παράδειγμά μας, ο καθένας είναι ελεύθερος να θεωρεί θετικές τις συνέπειες του να ζει σε μια αναρχική η μια καπιταλιστική κοινωνία. Εντιτ: στο κάνω λιανά γιατι είσαι και στόκος. Αν πω οτι ο καπιταλισμός είναι κακός γιατι αντίκειται στην αρχή του ο εχων δύο χειτώνας να δίνει τον ένα, προβάλλω ένα επιχείρημα δεοντολογικής ιθικής. Αν πώ οτι ο καπιταλισμός είναι κακός γιατι η μπι πι και η σεβρον θα καταστρέψουν το περιβάλλον, προβάλω ένα επιχείρημα κονσεκουένσιαλιστ ηθικής.
Οσον αφορά τον μόραλ ρελατιβισμ, παλι 0/10. Οχι μαγκα, αυτός που θεωρεί ηθικό το κέρδος, δεν το κάνει σε σχέση με τα βιώματα και τα συμφέροντα της κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε (οπως υποστηρίζουν οι ρελατιβιστές), είναι κάτι το οποίο ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι έχουν παρατηρήσει στις περισσότερες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, είτε μιλάμε για αμερικάνους γιάπηδες, είτε για γιαπωνέζους σαμουράι είτε για λαπωνες στα νορβηγοφιλανδικα σύνορα.
Γενικώς η όλη επιχειρηματολογία σου βασίζεται στο οτι "εγώ ξερω καλύτερα τι είναι σωστό", ε σορρυ κιολας, χεσε μας, δεν είναι σοβαρος τροπος σκεψης αυτός.
Last edited by katwrimos; 23-09-2011 at 19:24.
J. M. Keynes.
Βασικα η τελευταια σου προταση ισχυει για σενα, αλλα φαινεται το self-observation σου πιανει πατο.
Μουντζα επισημη απο μενα ... "5/5"
![]()
Let The Freak Flag Fly!
J. M. Keynes.