Να τα πεις βρε αδερφέ. Ξέρω ότι θα πεις ενδιαφέροντα πράγματα.
Αλλά έχε στο νου σου ότι ό,τι μουσική γεννεαλογία και να παραθέσεις, το βίωμα καταρχήν που είχαμε εμείς με τους isis που τους μάθαμε στην ηλικία που τους μάθαμε στα oceanic/panopticon και ακόμα πιο σημαντικά η ίδια η μουσική τους υπόσταση στους τρείς τους μεγάλους δίσκους και στα EP δεν νομίζω ότι μπορεί να μειωθεί με τον τρόπο που το παρουσιάζεις. Και εντάξει, παιδάκια δεν είμαστε, και τις καταβολές τους τις ξέρουμε (ή τις φανταζόμαστε) και ούτε βγαίνει εδώ κανείς να πει για παρθενογεννέσεις και για μουσικά μεγαλεία και τα τοιαύτα. Απλά από την άλλη πόσο μπαναλαρία είναι να είμαστε εμπρηστικοί εκεί που δε πρέπει με μπάντες που -αν μη τι άλλο- αυτό που καναν, το κάναν παραπάνω απο καλά. Και τα λέω αυτά όντας από αυτούς που αγαπούν τους πιουρίστες κι όλα αυτά αλλά που τους isis θα τους βάλω απέναντι όχι μόνο στο underground αλλά και ακόμα και στις πιο mainstream επιρροές τους, θα τους βάλω σίγουρα σε καλύτερη θέση στην καρδιά μου και απο τους neurosis και απο τους godflesh και απο ό,τι τύχει.
Καλά για «μεταλ» και τέτοια μη μου λες τώρα, τα παμε, τα ξαναπαμε.