Quote Originally Posted by Agoraphobic_S.I. View Post
Ενάντια σε ό,τι εξεγέρθηκαν και τα παρισινά γκετο το 05, "πολιτική της φτώχιας και της εξαθλίωσης" στην αριστερή ορολογία, μόνο που στα γκέτο δε χρειάζονται πικέτες και πανώ για να το δηλώσουν. Το δεκεμβριανό σύνθημα "ρημάξατε τις ζωές μας, θα ρημάξουμε τα πάντα" νομίζω πως εκφράζει απόλυτα αυτές τις εξεγέρσεις. Μην υποτιμάμε το "γήπεδο", έχει αποδείξει πως στις κρίσιμες στιγμές είναι μια χαρά πολιτικό και ξέρει ακριβώς που πρέπει να χτυπήσει, κι ας μην κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στα εκάστωτε υπουργεία.
σε αυτό διαφωνώ, τα μπάχαλα του δεκέμβρη και ακόμα και του παρισιού είχαν πολύ πιο πολιτικό στίγμα. το γήπεδο δείχνει το δείκτη εξαθλίωσης μιας κοινωνίας, δεν πρόκειται ποτέ όμως να ξέρει που πρέπει να χτυπήσει (γι' αυτό και βαράει λεωφορεία, φλώρους με ipod, yaris, αποθήκες με δίσκους κ.λπ.). προφανώς στην αγγλία δεν πρόκειται να πάρω το μέρος των μπάτσων και του κράτους, αλλά η φάση δεν είναι "εξέγερση, παίρνουμε το μέρος των εξεγερμένων!" όταν κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι μια απομονωμένη μειοψηφία λούμπεν προλετάριων μεν, ξεκαυλωμένων δε που μεθαύριο θα έχουν ξεχάσει γιατί γίνεται η φάση.

όσο για το "ρημάξατε τις ζωές μας, θα ρημάξουμε τα πάντα", ναι, δυστυχώς κάτι τέτοια ήταν για πολλούς τα συνθήματα του δεκέμβρη κι ακόμα περιμένουμε τη γενιά του.

ντάηθορ δικέ μου δεν είμαι το ναρ, είμαι ο φαντομντακ και θέλω να βλέπω cpe, φοιτητές να κατουράνε τη λιμουζίνα του κάρολου, να γίνεται της πουτάνας στα G8, να τα βλέπει ο κόσμος και να λέει "καύλα δικέ μου, πάμε να κάνουμε κάτι ωραίο κι εμείς να ρίξουμε τον καριόλη που μας τον φοράει". δε με νοιάζει η οργάνωση, θέλω απλά να βγαίνει κάτι καλύτερο από το "εξαθλιωμένοι φερμάρουν μαγαζιά και γιάπηδες, βοηθήστε λαέ του λονδίνου να βρούμε τις φάτσες τους από το νετ".

inb4 στηρίξε και τα μπάχαλα στο vancouver, τρόμπα.