δεν έχουμε ανάγκη καινούριες εφημερίδες , αλλά καινούρια μυαλά
...πιστεύω να βοήθησα
δεν έχουμε ανάγκη καινούριες εφημερίδες , αλλά καινούρια μυαλά
...πιστεύω να βοήθησα
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
Κατά την γνώμη μου, το καλύτερο είναι το Adobe InDesign και με αυτό θα έχεις και τους λιγότερους μπελάδες στην εκτύπωση, καθώς και καλύτερο workflow αν το συνδυάσεις με άλλα εργαλεία της Adobe. Στα αρνητικά το υψηλό κόστος. Από εκεί και πέρα, φθηνότερη επαγγελματική λύση είναι το QuarkXpress, κι ακόμη φθηνότερα, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες (βεβαίως, για αυτό που θες μπορεί να κάνει μια χαρά) τα Microsoft Publisher και Serif PagePlus.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
thanks.δεν ειναι καινουργια εφημεριδα και με την εκτυπωση κτλ ασχολουνται αλλοι,οποτε με απασχολει μονο το θεμα της σελιδοποιησης.
απο οσα ανεφερες ποιο θεωρεις περισσοτερο user friendly;
η μάνα μου χρησιμοποιεί QuarkXpress.
η μάνα μου είναι όπως οι περισσότερες μανάδες στα 50+ τους, ξέρει να ρίχνει πασιέντζες και να ψιλομπαίνει στο ίντερνε. το χρησιμοποιεί χρόνια κι έχει εξοικειωθεί βέβαια οπότε δεν ξέρω αν όντως είναι το πιο user friendly, αλλά ας συνεισφέρω κι εγώ.
Εἶναι τἄχα σωστό, να παριστάνῃς τό μικρό και κελαρύζον ποταμάκι, ὅταν ἔχῃς τόν Αμαζόνιο στό στῆθος σου καί μέσα στ' ἀρχίδια σου φωτιά;
Και υπάρχει και το Scribus για open source & δωρεάν.
Μάλλον το Serif Pageplus έχει το μικρότερο learning curve, και νομίζω είναι και το φθηνότερο από όσα σου πρότεινα. Από εκεί και πέρα, η άποψη μου είναι ότι αξίζει πολύ περισσότερο να μάθει κανείς να χρησιμοποιεί το InDesign, που έχει καλύτερο workflow και βολεύει πάρα πολύ, εφόσον όμως καθήσει κανείς να το μάθει.
Το Scribus είναι πάρα πολύ καλό, αλλά είναι και τρομερά δύσχρηστο.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Adobe InDesign CS4 ή CS5 είναι η μόνη απάντηση. Το Scribus, όχι, δεν είναι καλό. Το QuarkXPress είναι αλλά όχι ανώτερο των εκδόσεων που είπα και η λογική του παραπέμπει ακριβώς σε γραφίστα 50 χρονών που το έμαθε γύρω στα μέσα του 90 και δεν χρειάστηκε να μάθει ποτέ κάτι άλλο. Το InDesign ακολουθεί χοντρικά την λογική ενός προγράμματος Adobe, με την έννοια ότι αν ψάχνεις κάτι ξέρεις που περίπου θα κοιτάξεις πρώτα. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να μη χρειαστεί να το μάθεις, αγοράζεις ή βρίσκεις ένα έτοιμο template εφημερίδας και στήνεις πάνω του.
edit: Η αλήθεια είναι ότι η σωστή απάντηση στην ερώτηση είναι: Πληρώστε έναν καλό επαγγελματία να κάνει τη δουλειά.
Last edited by ikonoklast; 08-08-2011 at 18:08.
όχι μάνες.
Εἶναι τἄχα σωστό, να παριστάνῃς τό μικρό και κελαρύζον ποταμάκι, ὅταν ἔχῃς τόν Αμαζόνιο στό στῆθος σου καί μέσα στ' ἀρχίδια σου φωτιά;
Να, πληρώστε τη mana_funishment![]()
One lucky SOB that preorders Space Marine will win this:
GoT σπαθιά και αρχιδιές![]()
<menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
<menumission> eunouxismenh orka
man has known and now he's blown it upside down and hell's the only sound,
we did an awful job and now they say it's nobody's fault
Interviewer : How does it feel to be the greatest guitarist in the world ?
Jimmy Hendrix : I don't know, go ask Rory Gallagher.
εγώ πάντως μπριζώθηκα πάλι ... αλλά αντέχω και κρατάω γερά
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ