Page 7 of 20 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 287

Thread: Psychedelic Trance

δήθεν asimoulis's Avatar

δεν τρελαίνομαι για το ιδίωμα αλλά αυτά τα full on είναι τελείως win.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Senior Member VidnaObmana's Avatar

(ΣΠΑΩ το ποστ στα 2 επειδη βγηκε μεγαλο)

Λοιπον καταρχήν να πω ότι με ψυχεδελική τρανς ασχολουμαι κατι λιγοτερο απο δεκαετια. Την συντριπτικη πλειοψηφια των φορων που την εχω ακουσει ημουν νηφαλιος, με ελαχιστες εξαιρεσεις. Και ναι τη θεωρω οντως ψυχεδελικη (οχι ολα τα ειδη), αν και τα τελευταια χρονια οσο παει και λιγοτερο ψυχεδελικη γινεται, σε συνδυασμο με αυξηση της εμπορικοτητας της και του pop attitude. Χοντρικα η ψυχεδελικη τρανς χωριζεται σε :

1)Goa Trance
    2)Tech-Trance
    3)Dark Psy
    4)Psy Prog
    5)Suomi
    6) Full-on

...

Quote Originally Posted by distortionofperception View Post
    Ε βαρέθηκα να λεω όλο θα κανω ενα θρεντ....

Λοιπόν.

Εν αναμονή της πιθανής παρακολούθησης του Aurora ( http://www.aurorafestival.gr/) θέλω ετσι να ακούσω μερικές προτασούλες για ΣΑΙΚΕΝΤΕΛΙΚ ΤΡΑΝΣ.

Για αρχή να αναφέρω τρομερες δουλειές εχουν γίνει απο:
    -Astrix
    -U-Recken
    -Xenomorph
    -GMS
    -Tristan

Πιο πολυ κολλημα έχω φαει με U-Recken για τον οποίο εμαθα οτι ήρθε σε πριβέ φάση Σαλόνικα.
    Πρόκειται για τρελό ψυχεδελόγο. Δε μπορώ να επεκταθώ σε αναλύσεις, απλα ακούστε το δισκακι
    Aquatic Serenade

ας ρολλαρει η κουβέντα, το ξέρω οτι δεν ειναι πολλοί εδω μέσα αλλα παμε μια.
    Απαραδεκτος φιλε! Αυτα που παραθετεις για μενα εχουν ελαχιστη σχεση με την ψυχεδελεια και την τρανς. Και αν δεχτουμε οτι στην ψυχεδελεια υπεσερχεται και ο υποκειμενικος παραγοντας,συν του οτι ο ορισμος της ειναι λιγο φλου, το να ειναι κατι τρανς προυποθετει γενικα λιγα breaks, επαναληπτικοτητα, ωστε μεσω της ακροασης (αλλα κυριως του χωρου) καποιος να ερθει σε κατασταση trance, trance state of mind . http://en.wikipedia.org/wiki/Trance

Η full-on ειδικα ειναι ως επι το πλειστον μουσικη για γκομενακια που εχουν φαει Ecstacy! Δεν λεω, καβλιαρικα ειναι, αλλη λιγη σχεση με ψυχεδελεια ή τρανce.

Η πραγματικη psytrance ειναι συγγενικη με τους αρχεγονους χορους φυλων ανα των πλανητη. Οι ρυθμοι μοιαζουν πολλοι(kick and snare, hihats, κλπ)

Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο απο την Ελενη:

Τέχνες και Ουσίες - Η trance

Quote Originally Posted by irreligious View Post
    go cancer go.

εγώ σαν καλόπαιδο που είμαι να ρίξω το δηλητήριο μου και να πω ότι είναι μουσική για καγκούρους.
    στηρίζουμε ΧΑΟΥΖΑΡΕΣ και ΠΡΟΓΚΡΕΣΙΒΣ.
    Αν στην Psytrance βρισκεις καγκουρες(κυριως στη σημερινη μορφη της, το fullon) στην house Και την progressive συναντας πολυ πιο τρεντοκαγκουρε κοσμο και γενικα ακομα πιο ηλιθιο κοσμο

Quote Originally Posted by distortionofperception View Post
    Kindzadza και Shpongle κατεχωμε κι αν δεν κατεχωμε, να σημειώσουμε οτι συγκεκριμένα οι Shpongle είναι ΤΡΟΜΕΡΟΤΑΤΟΙ, και πιστεύω ότι θα αρεσει σε καποιον που ακούει γενικότερα ατμοσφαιρική μουσική.
    Quote Originally Posted by cancer View Post

o daskalos milise. to 1996. apisteuta egkefaliko album me ixo/paragwgi xaraktiristiki tis epoxis tou prwtou kymatos tis psytrance, alla edo milame gia aggliki skini, oxi tsiftetelia. must.
    Σωστος ο καρκινος! Γενικα νομιζω διαβαζοντας τα ποστ σου σε αυτο το θρεντ συγκλινουν σχετικα οι αποψεις μας.

Quote Originally Posted by MoRmEnGiL View Post
    Goa φάσεις συμπεριλαμβάνονται εδώ η τσούκου;
    Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    ρε μαλακες psytrance? ο εμετος της λελετορνικης μουσικης?

πιο καγκουρικη μουσικη κι απο την τρου μεταλ σκηνη της Μοντανα

μουσικη για λαλημενα απο τα τριπς και τα τσιμεντα Τιταν που τους πουλαν για ζουζου...ατομα που ψαχνουν κουμπια στα χαλικια και μυτιαζουν γυψο

μουσικη-καταρα που στιγματισε την ψυχεδελεια αφου ο λαος-προβατα εμεινε στα φτηνα ψηφιακα φλυαρα κολπα και εχασε την ουσια του ολου πραματος...ετσι ω εκ θαυματος εχομε εναν σκασμο πιτσιρικια που κλανουν ασιντ να εχουν και αποψις για ψυχεδελεια,γιατι ως γνωστον Βουδας+Λωτος+ΟΜ+φωσφοριζε παπι=χελλ οφ α τριπ

σιχτιρ με τα καθυστερημενα...και το κακο ειναι οτι για ολα φταινε οι Gong και οι Hawkwind
    Οσο κι αν συμφωνω στα κλισε της ψυχεδελειας (κουλτουρα του φωσφοριζε κλπ) υπαρχει πολυ μεγαλη ποσοτητα πραγματικη ψυχεδελικης μουσικης, και αν την παρατηρησες απο τοτε που αρχισε μεχρι σχετικα προσφατα (2000) τα παρτυς επαιζαν οντως γαματη μουσικη. Το οτι τραβηξανε και κοσμο σε φαση "Βλεπω κυκλους"-Rave partυ Ευαγγελατος Style- δεν δειχνει κατι για τη μουσικη. Να μιλησω για το κοινο που ακουει μετσαλ ή κατσαπανκ? "Καγκουρες" υπαρχουν σε ολα τα ειδη μουσικης. Δεν περιοριζονται μονο στο κοινο που εχει GLX και γυαλυα Oakley.

Θα συμφωνησω για ψυχεδελεια κλισε, αλλα θα σου υπενθυμισω οτι κλισε στην ψυχεδελικη μουσικη υπηρχαν, δυστυχως απο τα 60ς.

Προσωπικα βρισκω εξισου ή περισσοτερο ψυχεδελικα αλλα ειδη οπως η ambient ή η IDM ...

Η χρηση ψυχεδελικων ουσιων (lsd,mushrooms,mescaline) και MDMA ειναι αμεσα συνυφασμενη με την ψυχεδελεια, ΠΟΛΥ πιο πριν απο την Psytrance, απο τα 60ς κιολας. Η λεξη ψυχεδελεια(νεολογισμός είναι) βγηκε ΠΡΩΤΑ για να περιγραψει τη συγκεκριμενη κλασση ουσιων, και επειτα για μουσικη που συνδεοταν με αυτα. ΑΠο κει και περα παιζουν προσωπικες/υποκειμενικες τροποποιησεις του ορισμου, αλλα ο κλασσικος ορισμος ψυχεδελικου ειναι αυτο της wiki

The term psychedelic is derived from the Greek words ψυχή (psyche, "soul") and δηλοῦν (deloun, "to manifest"), translating to "soul-manifesting". A psychedelic experience is characterized by the perception of aspects of one's mind previously unknown, or by the creative exuberance of the mind liberated from its ostensibly ordinary fetters. Psychedelic states are an array of experiences elicited by various techniques, including sensory stimulation, sensory deprivation as well as by psychedelic substances. Such experiences include hallucinations, changes of perception, synesthesia, altered states of awareness, mystical states, and occasionally states resembling psychosis.
    &

Psychedelic art is any kind of visual artwork inspired by psychedelic experiences induced by drugs such as LSD, mescaline, and psilocybin. The word "psychedelic" (coined by British psychologist Humphry Osmond) "mind manifesting". By that definition all artistic efforts to depict the inner world of the psyche may be considered "psychedelic". In common parlance "Psychedelic Art" refers above all to the art movement of the 1960s counterculture. Psychedelic visual arts were a counterpart to psychedelic rock music. Concert posters, album covers, lightshows, murals, comic books, underground newspapers and more reflected not only the kaleidoscopically swirling patterns of LSD hallucinations, but also revolutionary political, social and spiritual sentiments inspired by insights derived from these psychedelic states of consciousness.
    Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    ρε ότι θέλετε να λέτε, αλλά και εμείς και όποιος άλλος θα πετάγεται και θα λέει την ισοπεδωτική του γνώμη ενδιάμεσα, αν έχει βέβαια έτσι πρέπει να γίνεται, σοβαρά και πολιτισμένα. Άντε, προτείνετε και έναν δίσκο, τον καλύτερο και κλασικότερο του ψυχεδελικού τρανς ξερω γω να ακούσω μπας και αλλάξω γνώμη, έτσι για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ.

MFG - The Prophecy
    MFG - Project Genesis
    Cosmosis - Cosmology
    Psychaos - Cause And Effect
    VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 2
    VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 6

Μμ, τσέκαρα τον Hol τον Baumann από ότι κομμάτι βρήκα youtube και σοζ, αυτό δεν είναι ambient, δεν είναι ambient το new age pop με ατμόσφαιρα και pads. Πίσω στον κύριο Brian Eno για λεπτομέρειες! Όπως και όλοι αυτοί στην Ultimae, η τουλάχιστον αν είναι άμπιεντ, είναι το άμπιεντ των τρανσάδων. (πως λέμε η κλασική μουσική των μεταλλάδων). Οι Carbon Based Lifeforms πάντως είναι καλοί. Και γενικά για να μη μακρυγορώ θα κάνω κάνα θρεντ με τρου άμπιεντ να γράφω μόνος μου να μη σας πρήζω! Κατα τ' άλλα δεν με ενθουσίασαν αυτά που πόσταρες, αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές μουσικές στην όλη φάση. Αλλά είναι σα να μου λέει ο μινμιν το blackmetal είναι σκατά, και γω να του λέω όχι ρε, υπάρχουν και οι Deathspell Omega. Οκ, και?
    Θα συμφωνησω δεν ειναι ambient. Το καθαρο ambient ειναι ως επι το πλειστον beatless, ή εχει πολυ διακριτκους ρυθμους και percussions. Πχ Steve Roach , Vir Unis, Brian Eno, Vidna Obmana, Biosphere, Robert Rich , Brian Lustmord κλπ.
    Hol Baumann, Aes dana , Solar Fields κλπ παιζουν κυριως Psychill/Downtempo. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν καποια αλμπους, πχ το Season 5 απο Aes Dana ειναι κλασσικ για μενα, ή το Leaving Home απο Solar Fields

Shpongle και αυτοι στην Psychill εμπιπτουν, εμενα μ'αρεσει μονο το πρωτο τους και για μενα ειναι overrated/overhyped ...

Quote Originally Posted by MoRmEnGiL View Post
    Erm, Γενικά οι Mushroom γαμάνε οτιδήποτε μπορεί να αναφερθεί εδωμέσα οπότε δεν τους ανέφερα καν. Μαζί με juno reactor.

Ikono ρωτάω γιατί μένω σχεδόν μπραχάμι
    Απο IM για μενα γαμαει μονο το πρωτο του αλμπουμ, The Gathering. Τα υπολοιπα τα βλεπω ψιλοαδιαφορα, ενω τα πιο προσφατα τους, ξεκαθαρο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και POP TRANCE για να βγαλουν εξτρα φραγκα για να συντηρουν το cocaine habit τους? Καπως ετσι. Πραγματικα τα τελευταια των IM θυμιζουν πολυ περισσοτερο παραγωγες Παπαριζου, παρα ψυχεδελικης τρανς, και πιστεψτε με ΔΕΝ τρολλαρω.

=-=-=-=
    Last edited by VidnaObmana; 01-08-2011 at 18:48.
    Let The Freak Flag Fly!

Εδω κυριως προτασεις

Quote Originally Posted by nikolasfluxus View Post
    για παλιό goa με ωραία σνεράκια έχετε να προτείνετε κάτι?
    Δες και παραπανω, θα παραθεσω και καποια youtubes oldskool psychedelic goa trance στο τελος

VA - Distance To Goa Vol 1

Τhe Infinity Project - Feeling Weird
    Mfg [1996] The Prophecy
    MFG - Project Genesis
    Shiva Chandra - Spicy Moments [παει ενα κομματι χορευτικο με beat, ενα πιο χαλαρο chilled]
    Chi-A.D. - Infinitism
    Blue Planet Corporation - Blue Planet
    Hallucinogen - The Lone Deranger
    Dimension 5 - Second Phaze [Αρκετα μελωδικο]
    Oforia - Delirious [ Μηχανικος, "σκληρος" ηχος]
    The Green Nuns of the Revolution - Rock Bitch Mafia
    Shakta - Silicon Trip
    Elysium - Monzoon
    Man With No Name - Moment Of Truth [ Πιο χαλαρο background music oχι τοσο χορευτικο, πιστευω

θα αρεσει σε ολους σας]
    California Sunshine WONDERLAND [Και αυτο με πολλες μελωδιες]
    x-dream_-_trip_to_trancesylvania-1996-
    Cosmosis - Cosmology (1996) [Μελωδικο UK στυλ και αυτο πιστευω θα αρεσει και στους οχι τοσο

σκληροπυρηνικους]
    Cydonia_-_In_Fear_Of_A_Red_Planet-(Remastered)-2003-UPE[παλιο αλμπουμ εγινε remastered το

2003, αρκετα σκοτεινος ηχος, ενα απο τα 2 μελη ειναι ο Dinos Psaras]
    Electric_Universe_-_One_Love-1995-MS
    Jaia - Blue Energy
    Prana - Geomantik [ Ιαπωνες ]
    Asia 2001 - Amazone
    Juno Reactor - Bible Of Dreams [Η μουσικη του τελευταιου ΜΑΤRIX στο τελος απο Juno Reactor

ειναι ]

Pleiadians - IFO
    Pleiadians - Family Of Light
    crop_circles_-_full_mental_jackpot_ep_aura001-ep-1996-
    Crop_Circles_-_Lunar_Civilisation_Aura003-Vinyl-1996-
    ["πρωτογονος"(με την καλη εννοια ) ηχος yet σιγουρα διαμαντιa]

Etheral - Anima Mundi [ Kαινουρια σχετικα κυκλοφορια , με καθαρη/κρυσταλλινη παραγωγη, ωραιες

μελωδιες και "βαθυ" ηχο.
    Τranswave - Helium
    Amanite FX [δεν εχω ακουσει καποιο ολοκληρο αλμπουμ τους, τα κομματια τους που εχω ακουσει

ειναι αρκετα καλα και "pure goa trance"]

=-=-

Κλεινοντας, για μενα οποιος δεν μπορει να αναγνωρισει κατι στα διαφορα ειδη της ψυχεδελικης

τρανς, αλλα απλα αφοριζει, χοντρικα εμπιπτει σε 2 κατηγοριες

1) Οντως δεν εχει ακουσει κατι καλο και αξιοπρεπες περα απο το (κατα 80% ) εκτρωμα που

λεγεται full-on
    2) Δεν εχει καταφερει να συνδεθει με τη μουσικη/ δεν ξερει να την ακουει.

Θα ποσταρω ενδεικτικα καποια youtubes απο καθε υποειδος της psytrance, και ισως δωσω και

ορισμενα λινκακια στο τελος(Δε νομιζω να απαγορευεται απο τους κανονισμους του φορουμ, ουτως

ή αλλως σχεδον ολα ειναι σχετικα παλια ή/και οι δημιουργοι τους δεν εχουν ιδιαιτερο προβλημα

με τη διαδοση τους)

(Oldskool) Goa Trance

TECH-TRANCE/PSY-TECH

SUOMI/FINNISH PSY/SPUGEDELIK

Dark Psy/ Dark Psychedelic Trance

Full-On Psychedelic Trance

=-=-=-

Τα λινκς που ειπα

Καταρχην ενα ψυχεδελικο dub/psy-ambient/psy chill σουηδικο

VA - Schlabbaduerst Rekkods Vol 6

Battle Of The Future Buddhas - Demonoizer (2002) -

Σκοτεινο ψυχεδελικο τρανς

Trimada - Left Behind (200 - Σκοτεινο tech-trance

VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 6 - Σουηδικο underground psy/goa trance

VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 5 - Σουηδικο forest psy

VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 2

VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 1

VA - Schlabbaduerst Rekkords Vol 3

(Δειτε σε παρακατω σελιδα για Review/αφιερωμα στο Schlab)

=-=-=-
    Last edited by VidnaObmana; 04-08-2011 at 18:48.
    Let The Freak Flag Fly!

A rock, an island Drumsick's Avatar

Θάνατο στη τρανς και τους τρανσάδες. Κουμπωμένα μαλακιστήρια που πήραν παραδόσεις αιώνων, τις βάψανε με φωσφοριζέ χρωματάκια και τις εκφυλίσανε πέρα από κάθε φαντασία.

Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    Θάνατο στη τρανς και τους τρανσάδες. Κουμπωμένα μαλακιστήρια που πήραν παραδόσεις αιώνων, τις βάψανε με φωσφοριζέ χρωματάκια και τις εκφυλίσανε πέρα από κάθε φαντασία.
    Οπου φτανει η αντιληψη του καθενος! Αν και αν διαβαζες το παραπανω ποστ μου, δεν διαφωνουμε ΤΟΣΟ , απλα εγω εχω αναγνωρισει το μερος της που ξεφευγει απο φωσφοριζε χρωματα και κλισε
    Let The Freak Flag Fly!

after halloween. sod1013's Avatar

δεν ξερω τρανς τεκνο ντισκοτεκ αλλα αν εχεις διαθεση φιλος συνεχισε με τετοια ποστας.
    δεν παιζω ξυλο.

Μια ειναι η υπεργαλαξιακη κομματαρα.

Quote Originally Posted by VidnaObmana View Post
    Οπου φτανει η αντιληψη του καθενος! Αν και αν διαβαζες το παραπανω ποστ μου, δεν διαφωνουμε ΤΟΣΟ , απλα εγω εχω αναγνωρισει το μερος της που ξεφευγει απο φωσφοριζε χρωματα και κλισε
    Και πολύ καλά κάνεις. Δεν αμφιβάλλω πως ανάμεσα στα σκατά θα υπάρχουν και αξιόλογα πράγματα, δεν έχω ασχοληθεί με το είδος, δεν ξέρω. Η όλη σκηνή και η υποκουλτούρα της όμως (ειδικά μετά από προσφατη εμπειρία σε τρανς φεστ) μου φέρνει εμετούλη.

after halloween. sod1013's Avatar

δεν ξερω πολλα αλλα τα πρωτα ρεηβς απ οσο εχω διαβασει ησαν πολυ καλη φαση κ ειχαν σαν σλογκαν{λολ} σεβασμος-αποδοχη-κατανοηση η κατι τετοιο.
    δεν παιζω ξυλο.

@ sod Αυτο ειναι το νεοχιππικο PLUR (Peace Love Unity Respect)

@ Drumsick : Στο Aurora πηγες? Τοτε λογικο. Του εξωτερικου (πχ Ozora) ειναι αρκετα καλυτερα.

Οπως νιωθεις εσυ για την psy trance νιωθω εγω για τη μεταλ
    Let The Freak Flag Fly!

Ήρθες στο κατάλληλο φόρουμ τότε! ...

Δεν έχει σημασία που πήγα, οι τρανσάδες είναι ένας εμετός. Αυτό το prana που πόσταρες πάντως δεν ειν' κακό.

Ήρθες στο κατάλληλο φόρουμ τότε! ...

Δεν έχει σημασία που πήγα, οι τρανσάδες είναι ένας εμετός. Αυτό το prana που πόσταρες πάντως δεν ειν' κακό.
    Βασικα προφανως και εχει σημασια που πηγες. Τρανσας απο τρανσας ειναι διαφορετικος, οπως και μεταλας απο μεταλας, πανκης απο πανκης, κτλπ... U get the drift, right ? Γενικα δεν συμπαθω τις γενικευσεις, ζω για την εξαιρεση.
    Let The Freak Flag Fly!

Ακριβως αυτο. Δε μπορεις να γενικευεις μια ολοκληρη υποκουλτουρα με βαση 5-10 συγκεκριμενους βλακες σε ενα συγκεκριμενο μερος που γνωριζεις εσυ. Ο καθενας ειναι διαφορετικος, και σιγουρα υπαρχουν καλυτερες προσωπικοτητες και φασεις.

Quote Originally Posted by Firestorm View Post
    Ακριβως αυτο. Δε μπορεις να γενικευεις μια ολοκληρη υποκουλτουρα με βαση 5-10 συγκεκριμενους βλακες σε ενα συγκεκριμενο μερος που γνωριζεις εσυ. Ο καθενας ειναι διαφορετικος, και σιγουρα υπαρχουν καλυτερες προσωπικοτητες και φασεις.
    Ακριβως αυτο. Στο www.psynews.org ειχα γνωρισει πολλα ενδιαφεροντα τυπακια απο ολο τον κοσμο, και ετεροκλητο κοσμο , με κοινο κυριως το ακουσμα ψυχεδελικης τρανς (και σε δευτερεουσα φαση, την χρηση ψυχεδελικων ουσιων). Πολυ καλα ατομα, γενικα αντικονφορμιστες, σκεπτομενοι, και κατα της κυριαρχης κουλτουρας και κοινωνικου προγραμματισμου που δεχομαστε.
    Let The Freak Flag Fly!

Oh, the internets...ποσα πραγματα μπορεις να μαθεις, ποσα ατομα μπορεις να γνωρισεις, ποσο ευκολα μπορουν να διευρυνθουν οι οριζοντες σου! Πως υπαρχει η δυνατοτητα να γνωρισεις το_αλλο_σου_μισο που βρισκεται χιλιομετρα μακρια... Δεν ειναι λυπηρο να μας περιοριζει το μερος στο οποιο ζουμε, να καταφευγουμε σε αντιληψεις-στερεοτυπα, να συμβιβαζομαστε με το περιβαλλον μας; Πως θα ηταν οι ζωες μας χωρις το...ιντερνετς! Oh, the sadness...