Η περιγραφή είναι σαφής. Ο τύπος περίμενε έναν ελεγκτή να πει αυτό για να του τη μπει. Και ο λόγος της εκδικητικής μανίας είναι το ότι του έκοψαν πρόστιμο και αναγκάστηκε να πληρώσει προστιμάκι. 1.40 ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΑΒ ΓΑΒ, ΠΛΗΡΩ ΤΟ. Κι αν δεν το κάνεις, μην κατηγορείς τον τύπο που σου έκοψε πρόστιμο. Αλλά όχι, έλα μωρέ, δέκα λεπτά είναι, αν με πιάσουν θα τους πω και θα με καταλάβουν.
Το θέμα είναι η γκρίνια, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Και το entitlement. Και καλά επειδή την είπε στον άλλο ελεγκτή, όλοι τους είναι μουνόπανα και είχε δίκιο που μπήκε με ληγμένο εισιτήριο, κομπλέ.
Δεν ξέρω τι θα έκανα με τον εβδομαδόκαρτο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα παραπονούμουν σε ελεγκτή που θα μου έκοβε πρόστιμο αν ήμουν επιβάτης στην αντίστοιχη περίπτωση. Προφανώς και θα εκτιμούσα το να μη μου κόψουν πρόστιμο, γιατί βρε αδερφέ σιγά, αλλά σε καμία περίπτωση επίσης δε μου το χρωστάει ο ελεγκτής ή το σύστημα να μη μου κόψουν πρόστιμο.
Όσον αφορά στη νοημοσύνη, καταλαβαίνεις ότι μερικές φορές οι νόμοι είναι φτιαγμένοι με μια μακροσκοπική θεώρηση, η οποία ξεπερνάει τη μικροσκοπική νοημοσύνη, που συχνά δεν λαμβάνει υπ' όψιν διάφορα πράγματα; Επίσης, στην Ελλάδα έχω δει παραδείγματα νόμων που είναι ηλίθιοι, ναι, δε λέω, αλλά νταξ. Η νοημοσύνη καμιά φορά είναι απλά τρόπος να δικαιολογήσεις τη μικροπαρανομία σου γιατί έτσι γουστάρεις και δεν πειράζει και πολύ μωρέ και εντάξει δεν μπορείτε να μου κάνετε τη χάρη; Και ναι, θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση ο ελεγκτής να μην ήταν μουνόπανο αλλά απλά μπετόβλακας τυπολάτρης χωρίς νοημοσύνη σαν εμένα (για να σε προλάβω).
Πολύ ραντ μου βγήκε αυτό, ελπίζω να με πιάνεις.