Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 193

Thread: ΠΕΘΑΝΕ Η AMY WINEHOUSE

Senior Member

Quote Originally Posted by rat_poison View Post

When logic and proportion
    Have fallen sloppy dead
    And the White Knight is talking backwards
    And the Red Queen's "off with her head!"
    Remember what the dormouse said:
    "Feed your head"
    Η πως την λένε η έτσι θυμάμαι οτι είχε δηλώσει οτι δε μιλάει για ντρόγκα το συγκεκριμένο σημείο, αλλα για γνώση γενικά.

Quote Originally Posted by rat_poison
    Υπάρχουν είδη που απαιτούν λογική, συναισθηματική και εκτελεστική διαύγεια, είδη που η ομορφιά αντλείται μέσα από την τελειότητα (όπως η κλασική μουσική). Στη τζαζ, στο μπλουζ, στην ψυχεδέλεια, η ομορφιά αντλείται απ' την προσωπική ατέλεια, απ' το φλερτ με το λάθος, απ' την ανορθόδοξη επιλογή, την καθυστέρηση, τη βιασύνη. Δεν μπορεί να λέμε με σοβαρότητα ότι τα ναρκωτικά είναι κακό ή καλό πράγμα για τη δημιουργικότητα. Είναι ένα εργαλείο, που μπορεί να σου ανοίξει κάποιες δημιουργικές πόρτες. Τώρα το τι θα το κάνεις αυτό το εργαλείο, κι αν θα χαθείς στο λαβύρινθο, αυτό είναι άλλο, δεν κάνει όμως το εργαλείο καλό ή κακό.
    Δε ξέρω αν ισχύουν αυτά που λες για κλασσική και τζάζ. Στη συνέχεια, για τα μπλούζ και τη ψυχεδέλεια, ίσως να συμβαίνει αυτό περι ατελειών, αλλά δε βλέπω πώς έχει σχέση με αυτό που συζητάμε. Δηλαδή την σχέση ψυχικών προβλημάτων με την υπερτεχνάρα μας.

Περι ναρκωτικών ώς εργαλείο, συμφωνώ.

Senior Member

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Ας πούμε ότι μίλησα με όρους «φιλοσοφίας του 19ου αιώνα» (καθόλου, αλλά οτιδήποτε στον κόσμο και να πει κάποιος μπορεί να αναχθεί σε αυτό - δε θα τα βάλω εγώ με την τρέλα) - δε μου απάντησες στην ουσία του ποστ μου. Πράγματι, η τέχνη είναι επικοινωνία, το λέω αυτό. Απο κει και πέρα αλλαντάλλων, απάντα σαν άνθρωπος.

Btw, ανέφερες τον Bach σαν παράδειγμα νοικοκυράς; Ίσως είναι αλήθεια, τα τεράστια από τα έργα του άλλωστε, αυτά για τα οποία ο κόσμος βαλαντώνει απο το κλάμα στις αίθουσες όπου παίζονται, είναι γραμμένα ακριβώς για το πως φιλάς τη γυναίκα σου και πας στη δουλειά. ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ για παράδειγμα. Χαλαρή μουσικούλα, για καθημερινά πράγματα.
    Εγώ νομίζω οτι απάντησα επακριβώς στο πόστ σου. Απέδειξα οτι εσύ ο ίδιος το πάς στη φιλοσοφία της τέχνης. Και σε προηγούμενο πόστ μου δήλωσα πως θεωρώ οτι αυτή η οπτική της τέχνης προκύπτει απο τη φιλοσοφία του 19οθ αιώνα. Δεν υπήρχε στο μεγαλύτερο μερος της ιστορίας της τέχνης (αν όχι όλο) μέχρι το 19ο αιώνα, και στον 20 εμφανίστηκαν πολλές καινούργιες θεωρίες σχετικά.

Όχι, δεν είναι παράδειγμα νοικοκυράς ο Μπάχ. Ήσαν ένας παντρεμένος άνθρωπος όμως, συμφωνα με τις μαρτυρίες πολυκαλοπαιδί, και καθόλου καταθλιπτικός η/και πρεζάκιας. Επίσης, έγραψε τη πλειονότητα των έργων του μετα απο παραγγελιές της εκκλησίας. Συγγεκριμένα, κάποιο καιρό έπρεπε να γράφει μια καινούργια καντατα κάθε κυριακή, δεθυμάμαιγιαποσοκαιρό. Και οι καντάτες του είναι αυτό το πράμα. Αγγαρείες που έπρεπε να βγάλει σε πέρας για να φάνε τα παιδάκια του.
    Εγώ ουδέποτε είπα για ποιές καταστάσεις είναι γραμμένη η μουσική του, αυτό απο που ήρθε τώρα?

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Για τη τζαζ και τα ναρκωτικά, 3 παραδείγματα που αναφέρονται στην ηρωίνη θα σε πείσουν λες;

Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Βασικά μαστουρώστε μια φορά, (όχι πολύ να μην μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας, ίσα ίσα να γλυκαθείτε) γκαβαλήστε το γκρουβ και μετά πείτε για τα ναρκωτικά και την έμπνεση
    Εγώ θέλω να γίνει το άλλο. Να συνθέσεις κάτι δικό σου όταν είσαι νηφάλιος και να το αποδώσεις. Κατόπιν, να μαστουρώσεις και να μπεις εκ νέου στη διαδικασία σύνθεσης και εκ νέου να αποδώσεις την καινούργια σου ιδέα. Όλα αυτά να τα βιντεοσκοπήσεις και να τα ανεβάσεις σε κάποιον παροχέα και ύστερα να ανοίξει poll "προτιμάτε τη μουσική μου προ ή μετά την πρέζα;;;".
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

δεν το πιστεύω οτι γίνεται αυτή η συζήτηση

Senior Member

Για τη τζαζ και τα ναρκωτικά, 3 παραδείγματα που αναφέρονται στην ηρωίνη θα σε πείσουν λες;
    Αμφιβάλλω οτι η πρέζα έκανε τον πάρκερ καλύτερο παίχτη. Του γαμούσε τη ζωούλα μόνον. Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, αλλά και η μουσική του είναι άσχετη με την εμπειρία που τυπικά υποτίθεται οτι έχει κάποιος που τη βαράει. Αυτό που σίγουρα συνέβαλε στο να κάνει τον έτσι αυτό που είναι, είναι οτι εκσασκείτο σα το σκυλί, κτυπώντας 15ωρα μελέτης και τέτοια.

Επίσης, υπάρχει και ένα περιστατικό γνωστό όπου ο κόλτρειν όταν έπαιζε για το μάιλς (και έκανε πρεζα ταυτόχρονα), σε διάφορες συναυλίες, όταν ήταν η σειρά του για σόλο, ήταν στη τουαλέτα και έβγαζε ταντερά του, όποτε τον έπχιασε ο μαιλς και τον εκανε... μαυρό στο ξύλο! Δεν αποδυκνείει κάτι θα μου πείς, σωστά. Απλά ήταν ωραία ιστορία, δε μπορείς να πείς!

Και τέλοςπάντων, μη τα μπερδεύουμε, στο προηγούμενο πόστ μιλούσες για τελειότητες καθαρότητες και ατέλειες, όχι για ντρόγκα. Σαυτό απάντησα.
    Αναμφίβολα υπήρξαν καλλιτέχνες πολλοι που κάναν τέτοια, και δεν αμφιβάλλω οτι κάποιους τους βοήθησε στη τεχνη τους.

Solidium HAVOC's Avatar

Εγω συμφωνω παντως με την αποψαρα πως ο πονος που φερει ο καθενας στην μπσυχουλα του μπορει να οδηγησει σε καλλιτεχνικα μεγαλεια. Δεν τον θεωρω τον αποκλειστικο παραγοντα γεννησης ενος καλλιτεχνικου δημιουργηματος, ομως μπορει να αποτελεσει δυνατο κινητρο για εναν καλλιτεχνη.
    Ο ιδιος πονος ομως οδηγει και στην εξαρτηση. Και εκει η δυναμικη αλλαζει.
    Δυσκολευομαι αρκετα να πιστεψω πως καποιος ειναι great γιατι χαπακωνεται. Θαρρω οι συνθηκες για να ειναι καλος και να γινει σημαντικος προυπαρχουν. Οι ντρογκες ερχονται σε αυτον σαν κομπινγκ μεκανισμ, και αναλογως τις συνθηκες και την προσωπικη του δυναμη, ειτε τον αποτελειωνουν, ειτε του επιτρεπουν να λειτουργει παραλληλα σαν ατομο και σαν καλλιτεχνης.
    Δυσκολευομαι να φανταστω δηλαδη εναν βασανισμενο (οπως το εννοει αυτος ετσι) να την πινει και να την ακουει για να γραψει, μαλλον ξεκιναει για να ξεχασει τον πολυ πονο του και να γραψει. Και εκει αρχιζει αυτη η ιδιαζουσα σχεση και το χασιμο.
    Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Βασικά μαστουρώστε μια φορά, (όχι πολύ να μην μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας, ίσα ίσα να γλυκαθείτε) γκαβαλήστε το γκρουβ και μετά πείτε για τα ναρκωτικά και την έμπνεση
    Πάω να σκίσω τα πτυχία μου.

Solidium HAVOC's Avatar

Quote Originally Posted by Ra Pariah View Post
    Εγώ θέλω να γίνει το άλλο. Να συνθέσεις κάτι δικό σου όταν είσαι νηφάλιος και να το αποδώσεις. Κατόπιν, να μαστουρώσεις και να μπεις εκ νέου στη διαδικασία σύνθεσης και εκ νέου να αποδώσεις την καινούργια σου ιδέα. Όλα αυτά να τα βιντεοσκοπήσεις και να τα ανεβάσεις σε κάποιον παροχέα και ύστερα να ανοίξει poll "προτιμάτε τη μουσική μου προ ή μετά την πρέζα;;;".
    Αmy παιδι μου, αυτο το μηνα, στις συναυλιες, να την πινεις λιγο και θα δεις τη διαφορα.
    Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

bi-curious The Good Son's Avatar

Quote Originally Posted by Caffrey View Post
    Αμφιβάλλω οτι η πρέζα έκανε τον πάρκερ καλύτερο παίχτη. Του γαμούσε τη ζωούλα μόνον. Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, αλλά και η μουσική του είναι άσχετη με την εμπειρία που τυπικά υποτίθεται οτι έχει κάποιος που τη βαράει. Αυτό που σίγουρα συνέβαλε στο να κάνει τον έτσι αυτό που είναι, είναι οτι εκσασκείτο σα το σκυλί, κτυπώντας 15ωρα μελέτης και τέτοια.

Επίσης, υπάρχει και ένα περιστατικό γνωστό όπου ο κόλτρειν όταν έπαιζε για το μάιλς (και έκανε πρεζα ταυτόχρονα), σε διάφορες συναυλίες, όταν ήταν η σειρά του για σόλο, ήταν στη τουαλέτα και έβγαζε ταντερά του, όποτε τον έπχιασε ο μαιλς και τον εκανε... μαυρό στο ξύλο! Δεν αποδυκνείει κάτι θα μου πείς, σωστά. Απλά ήταν ωραία ιστορία, δε μπορείς να πείς!

Και τέλοςπάντων, μη τα μπερδεύουμε, στο προηγούμενο πόστ μιλούσες για τελειότητες καθαρότητες και ατέλειες, όχι για ντρόγκα. Σαυτό απάντησα.
    Αναμφίβολα υπήρξαν καλλιτέχνες πολλοι που κάναν τέτοια, και δεν αμφιβάλλω οτι κάποιους τους βοήθησε στη τεχνη τους.
    den nomizw oti o rat_poizo iponoei oti h hrwini ekane ton parker na kelaidaei, alla oti kallitexnes tetoiou velinekous einai aftokatastrofikoi.

Senior Member 00i00's Avatar

ειναι να γελας και να κλαις ταυτοχρονα με τσιριδα με ορισμενα πραματα εδω μεσα

Senior Member

Quote Originally Posted by The Good Son View Post
    den nomizw oti o rat_poizo iponoei oti h hrwini ekane ton parker na kelaidaei, alla oti kallitexnes tetoiou velinekous einai aftokatastrofikoi.
    Ώπ, σωστά. Συγγνώμη ρατ πόιζον!
    Έστω. Τότε είχε μια τέτοια κουλτούρα η τζάζ όντως. Σήμερα όχι και τόσο. Αν ήταν να με πείσουν τρία παραδείγματα, έχω άλλα τρία αντιπαραδείγματα (όχι για τη τζαζ μόνο, γενικά μιλάω) κλπ.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ωραία κουβέντα είναι κανονικά αλλά από ότι καταλαβαίνω πάει να εκτραπεί σε «ντρόγκες και μουσική» που είναι/δεν είναι για μεταλχαμερ.

Καφρεη, άντε γαμήσου ρε μαλάκα. Στο ποστ μου μιλάω με όρους ψυχολογίας, όπως οι προσλαμβάνουσες, οι παραστάσεις και οι δεξιότητες. Αν έχεις τις πρώτες και αναπτύξεις και τις δεύτερες τότε το αποτέλεσμα στην επικοινωνία είναι ιδιαίτερο και αυτό είναι που ενδιαφέρει αρκετούς ανθρώπους άρα τι έχουμε; Σημαντική τέχνη. Η δεξιότητα δεν είναι αισθητικός όρος, πως λέμε ότι ένας τυφλός μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες στην ακοή και στην οσμή; Πως λέμε ότι ένα δυσλεκτικό βαριάς μορφής μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες στα μαθηματικά; (έχω γνωρίσει τέτοιο παιδί btw). Ε, το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στη μουσική όπως και σε κάθε μορφή τέχνης. Και τελοσπάντων γαμήστε μας, μαζέψτε τους 100 σημαντικότερους δίσκους από τη δισκοθήκη σας και σκεφτείτε το βιογραφικό των ανθρώπων που τους έγραψαν και τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο κεφάλι τους την εποχή που γράφτηκαν. Στους 90 από τους 100 δικούς μου έχω μόνο τέρατα και εδώ κανονικά τελειώνει η συζήτηση.

εδιτ: Δεν είμαι επιθετικός, χαϊδευτικά το λέω το αντε γαμήσου!
    Last edited by ikonoklast; 24-07-2011 at 18:19.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

νομίζω συμφωνούμε διαφωνώντας κάφρεϊ, προφανώς υπάρχουν εκατέρωθεν παραδείγματα, απλά μου τη δίνει άνθρωποι νηφάλιοι (μόνο από εκ νόμου απαγορευμένες ουσίες, όχι αληθινοί straight-edgers) να λένε ότι δε σε βοηθάν πουθενά, ότι είναι (φύσει) κακό πράγμα και ότι νηφάλιος == καλύτερος. και μετά να πάνε και να πλακώνονται στις μπύρες ξερωγω και στα ουίσκια.

επίσης, σταμ, τι εννοείς αγόρι μου;
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Εννοώ ότι λες γενικόλογες μαλακίες.