Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.
κσεκαρδιστικό, δώσε κι άλλα!
σε άλλα νέα http://www.telegraph.co.uk/news/worl...ima-plant.html
After the Triumph of Your Birth.
After the Triumph of Your Birth.
Βαριέμαι να το ψάξω αλλά σε κάποια φάση είχε εμφανιστεί σε αυτό το θρεντ ο Καραφλώς Υδείμον Η. και ο άλλος ο Αρχαιοφόρμινξ πωστονλέγανε και ισχυρίζονταν ότι οι ΑΠΕ και γενικά οτιδήποτε άλλο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στην Γερμανία και πλέον στρέφονται μόνο σε πυρηνικά. Με αφιέρωση:
Εγκαταλείπει και με το νόμο η Γερμανία την πυρηνική ενέργεια
Οι Γερμανοί βουλευτές, τόσο του κυβερνητικού συνασπισμού, όσο και της αντιπολίτευσης, ψήφισαν σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του νόμου για την παύση λειτουργίας των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας. Ο νόμος αυτός, καθιστά τη Γερμανία τη μεγαλύτερη ως τώρα οικονομική δύναμη που εγκαταλείπει την πυρηνική ενέργεια. Η επικεφαλής των Πρασίνων μάλιστα, πρότεινε το «όχι» στην πυρηνική ενέργεια να εγγραφεί στο Σύνταγμα της Γερμανίας.
via enet
Old shit, νέα του μήνα Απριλίου είναι αυτά. Αν θες να ποστάρεις με κάτι το πραγματικά ΝΕΟ την εξυπνάδα σου ψάξε τουλάχιστον για κανένα δημοσίευμα που μιλάει για τις επιχειρηματικές τάσεις στη γερμανικές βιομηχανίες ημιαγωγών και τις επερχόμενες συμφωνίες για μαζική εισαγωγή Φ/Β panels στην Ελλάδα με σκοπό να τους ρευματοδοτούμε εμείς (εκμεταλλευόμενοι τη σχετική κρίση βεβαίως βεβαίως) σε τιμές ξεφτίλα).
Το γεγονός ότι τα φωτοβολταϊκά στη Γερμανία τα έχουν παροπλισμένα και ΣΑΠΙΖΟΥΝ στην κυριολεξία εδώ και χρόνια παραμένει ως έχει. Ε και που καλύτερος τόπος για επέκταση του δικτύου πωλήσεων μας από μια χώρα που έχει ήλιο, άμεσες ανάγκες σε χρήμα και δουλειές φυσικά από την εξαθλιωμένη Ψωροκώσταινα.
Οι δε πυρηνικές μονάδες στη Γερμανία εκτός από τη μικρή σχετικά συνεισφορά τους στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, είναι πλέον οικονομικά μη βιώσιμες καθώς τα λειτουργικά τους κόστη (συντηρήσεις, επεκτάσεις, αμοιβές) είναι hell of πανύψηλα. Αν θα γινόταν κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό θα ήταν αντίστοιχη κίνηση της Γαλλίας η οποία έχεις της πουτάνας τις μονάδες.
Φάε όμως εσύ που δεν έχεις μυρουδιά από την αγορά ενέργειας το κουτόχορτο του περιβαλλοντολογικού κινήτρου που έχουν οι Γερμανοί (γελάει ο κόσμος όλος), καλή χώνεψη και καληνύχτα.
«Νέα του μήνα Απριλίου», όχι, δεν είναι, για την ακρίβεια όλο το νομοθετικό πακέτο για μια ευρύτερη ενεργειακή πολιτική (που περιλαμβάνει και σχέδιο ανάπτυξης ΑΠΕ) και ο συγκεκριμένος νόμος κατατέθηκε και ψηφίστηκε μέσα στις δύο βδομάδες που μας πέρασαν.
Να «τους ρευματοδοτούμε εμείς»; Πώς; Με λιγνίτη; Γιατί νόμιζα ότι τα κόστη για ΑΠΕ στην ελλάδα είναι απαγορευτικά για εμάς, τώρα μπορούμε να ρευματοδοτούμε και την μεγαλύτερη σε απαιτήσεις ενέργειας χώρα της ευρώπης;
Δεν ανέφερα πουθενά εγώ ή το δημοσιεύμα «περιβαλλοντολογικά κίνητρα», ότι -όπως πάντα και παντού- έλεγες μπούρδες λέμε.
Νέα του Απρίλη παραμένουν, οι Γερμανοί από τότε το αποφάσισαν και το ανακοίνωσαν και είχαν μείνει μόνο οι νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες, τυπικά θέματα δηλαδή, απλά τυγχάνει να είσαι γενικά ανενημέρωτος και να σου φαίνεται αυτή τη στιγμή ως breaking news.
Να τους ρευματοδοτούμε με ρεύμα παραγώμενο από Φ/Β πάρκα εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένα με Γερμανικά υλικά και τεχνογνωσία με αποκλειστικές μάλιστα συμβάσεις προμήθειας είναι το σχέδιο. Και φύσικα τα ανταποδοτικά τέλη είναι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούνε και μόνο. Φράγκο δεν θα βάλει η Ελλάδα όπως (πιθανόν να) καταλαβαίνεις. Νόμιζα ότι ήταν εύκολο να το καταλάβει κάποιος και να μην πάει ο νους του εξ' αρχής σε κάτι το ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ όπως ο λιγνίτης, αλλά ζεις για να με διαψεύδεις.
Δεν ανέφερες περιβαλλοντολογικά κίνητρα αλλά είναι αλήθεια ότι ποστάρεις ένα (ετεροχρονισμένο και άκαιρο) δημοσίευμα σε ένα τόπικ το οποίο μιλάει για οφέλη - μειονεκτήματα της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στο οποίο έχεις ταχθεί ανοικτά κατά της χρήσης της (χρησιμοποιώντας και μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους διαφωνούντες), ας μην παίζουμε λοιπόν την κολοκυθιά, θες να πεις ότι ένα πλήρως βιομηχανοποιημένο και ανεπτυγμένο παραγωγικά κράτος καταργεί τα πυρηνικά δείχνοντας τον δρόμο για την ενεργειακή ανάπτυξη χωρίς την χρήση τους. Ε το οποίο δεν ισχύει τουλάχιστον με τον ιδεαλιστικό τρόπο που το φαντάζεσαι καθώς δεν το κάνουν γιατί φοβούνται Φουκουσίμες (άλλωστε δεν έχουν και αντίστοιχους κινδύνους) αλλά γιατί έχουν σαφή επιχειρηματικά (aka κερδοσκοπικά) συμφέροντα.
Για να μην συνεχίσεις λοιπόν να εκτείθεσαι αναδεικνύοντας την άγνοιά σου για θέματα ανάπτυξης της αγοράς ενέργειας, συνέχισε να παίρνεις το μπλε χαπάκι και μην εκτοξεύεις random προσβολές (πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις και γενικότερα αλλά δεν έχω ελπίδα ότι θα το καταλάβεις, είναι θέμα παιδείας) σε άτομα που ψάχνονται για λόγους βιοπορισμού επάνω σε αυτά τα θέματα ε και έχουν και κάποιες παραπάνω αν μη τι άλλο θεωρητικές γνώσεις.
Να θέλουν να πωλήσουν φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα, αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά πώς είναι δυνατόν να ρευματοδοτούμε την Γερμανία από Φ/Β, δεδομένου ότι
(α) το κόστος μεταφοράς ενέργειας δεν θα είναι υπερβολικά μεγάλο;
(β) δεν θα καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας; Τα δικά τους Φ/Β αποτελούν μόλις το 2% της συνολικής παραγώμενης ενέργειας.
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Με απλά λογάκια. Λες:
«Το κόστος παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ είναι απλά απίθανα ασύμφορο». «Οι γερμανοί τα φωτοβολταϊκά τα έχουν και σαπίζουν». «Οι ΑΠΕ είναι άχρηστες, μόνο για θέσεις εργασίας κάνουν».
Και μετά λες ότι η Γερμανία έχει στόχο να παράγει το ρεύμα της στην Ελλάδα σε Φ/Β πάρκα. Εξήγησέ μου πως γίνεται να συμβαίνουν και τα δύο μέσα στο μυαλό σου.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Στο β), υπερβολικά εύκολη απάντηση, την φαντάζεσαι εύκολα και μόνος σου. Η Γερμανία δεν έχει ευνοϊκή ηλιοφάνεια, ο συντελεστής κόστους έργους με απόδοση είναι αρνητικός γι' αυτό και δεν επενδύουν εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι σε Φ/Β στην ενδοχώρα τους. Το να "τα στήσουν" όμως σε μία χώρα φοβερά προικισμένη στο θέμα, όπως εδώ και να τους πουλάει την ενέργεια (σε τιμές πολύ συμφέρουσες λόγω των συνθηκών) τους κάθεται λουκούμι. Και η ηλιοφάνεια είναι τόση που μπορεί να καλύψει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό του τρέχοντος ενεργειακού τους ισοζυγίου (ένα 30% π.χ. προσωπικά δε μου ακούγεται ανέφικτο και καταλαβαίνεις για τι μέγεθος σε απόλυτη τιμή είναι αυτό για να καθιστά συμφέρουσα την επένδυση).
Όσον αφορά το κόστος μεταφοράς της ενέργειας δεν έχω προσωπικά λεπτομερείς τεχνικές γνώσεις αλλά δε μου ακούγεται καθόλου απαγορευτικό, τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας έχουν εξελιχθεί φοβερά και οι απώλειες έχουν περιοριστεί σε σημείο που εκτιμώ ότι ένα τέτοιο πλάνο δεν θα σκοντάψει ποτέ σε κάτι τέτοιο.
προτίμησε όμως να σε βουλώσει.
Δες τι έγραφε ΕΔΩ και δες τι έγραψε μόλις τώρα και με τι ύφος. Απίστευτο πραγματικά. Θυμίστε μου πώς λέγεται στην ψυχολογία αυτό![]()