Page 118 of 539 FirstFirst ... 1868108116117118119120128168218 ... LastLast
Results 1,756 to 1,770 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

καμαρωτὸς εὐνοῦχος BibleBlackBird's Avatar

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Και στην τελική τι πάει να πει καθαρό DNA;
    Όταν το 99% του DNA σου είναι ίδιο με το χιμπαντζή, πόσο ποσοστό μένει για τη φυλετική διαφορά και πόση σημασία έχει;
    Λιγο 'παιδι των λουλουδιων' αποψη. Οι φυλετικες διαφορες ειναι πολυ ξεκαθαρες παντως σε σχεση με τους Σκανδιναβους και τους Κινεζους. Φυλετικα λοιπον και εμεις, αν και εχουμε αρκετες προσμυξεις σε βαθος χρονου, διαφερουμε απο αλλους λαους, και το πρωτο παραδειγμα ειναι τα εξωτερικα χαρακτηριστικα, επισης εχει μεγαλη σημασια γιατι καλως ή κακως καθοριζε ΚΑΙ διαφορα στην ιδιοσυγκρασια ενος λαου. Αλλιως λειτουργουσε ο Γκενγκις Χαν και αλλιως ο Ιουστινιανος ρε παιδι μου.

εdit: οταν εννοω διαφορα (προς θεου) σε καμια περιπτωση καλυτερο ή χειροτερο.
    Last edited by BibleBlackBird; 29-05-2011 at 15:11.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by electra View Post
    Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη που είμαι ελληνίδα γιατι εδω γεννηθηκε ο πολιτισμος, η δημοκρατια και η επιστημη και επι συγκεκριμενω το ελευθερια ή θανατος της ελληνικης σημαιας ειναι καθε αλλο παρα ποτε επικαιρο σε ενα πλαισιο 'υπο καθεστως δντ θα προκυψει εν τελει διαλυση της μεσαιας ταξης'.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Senior Member freak brother's Avatar

δλδ αμα καποιος στην πολυκατοικια μου που δεν λεμε ουτε ενα γεια ανακαλυψει ξερω γω το φαρμακο για την καραφλα , εγω θα ειμαι περιφανος γιατι γεννηθηκαμε στην ιδια πολυκατοικια?
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Senior Member

Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη που είμαι ελληνίδα γιατι εδω γεννηθηκε ο πολιτισμος, η δημοκρατια και η επιστημη..
    υπερηφάνεια
    1.αυξημένο συναίσθημα αξιοπρέπειας, η συναίσθηση που έχει κάποιος για την ηθική του αξία και η πρόθεσή του να τη διαφυλάξει: Mην πεις τίποτα που θα μπορούσε να πληγώσει την υπερηφάνειά του. Οι νίκες των βαλκανικών πολέμων τόνωσαν την εθνική ~. 2. συναίσθημα ικανοποίησης και χαράς για κτ. που απόκτησα, για κτ. που κατάφερα να κάνω. (έκφρ.) φουσκώνει* το στήθος μου από ~.
    Γιατι ποιος σ ειπε οτι προυποθεση για την περηφανεια ειναι καποιας μορφης υπευθυνοτητα και οχι καθαρα συγκυριακοι παραγοντες
    υπερηφάνεια
    || (μειωτ.) συναίσθημα ματαιοδοξίας και αλαζονείας.

Senior Member

Quote Originally Posted by BibleBlackBird View Post
    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Και στην τελική τι πάει να πει καθαρό DNA;
    Όταν το 99% του DNA σου είναι ίδιο με το χιμπαντζή, πόσο ποσοστό μένει για τη φυλετική διαφορά και πόση σημασία έχει;
    Λιγο 'παιδι των λουλουδιων' αποψη. Οι φυλετικες διαφορες ειναι πολυ ξεκαθαρες παντως σε σχεση με τους Σκανδιναβους και τους Κινεζους. Φυλετικα λοιπον και εμεις, αν και εχουμε αρκετες προσμυξεις σε βαθος χρονου, διαφερουμε απο αλλους λαους, και το πρωτο παραδειγμα ειναι τα εξωτερικα χαρακτηριστικα, επισης εχει μεγαλη σημασια γιατι καλως ή κακως καθοριζε ΚΑΙ διαφορα στην ιδιοσυγκρασια ενος λαου. Αλλιως λειτουργουσε ο Γκενγκις Χαν και αλλιως ο Ιουστινιανος ρε παιδι μου.

εdit: οταν εννοω διαφορα (προς θεου) σε καμια περιπτωση καλυτερο ή χειροτερο.
    Προς θεού!

Senior Member

Εντάξει, τα διάβασα. Αιτιολογεί πλήρως της υπερηφάνειά της, δεν υπάρχει λόγος να εξελίσσεται μια τέτοια συζήτηση (μόνο το dna του Πλάτωνα). Θλιβερό και μόνο το γεγονός πως πρέπει να καταφεύγει κάποιος σε έρευνες για πράγματα αυτονόητα· αυτονόητα θα τα τα έκανε μια επιδερμική έστω σχέση με την ιστορία ή μια καθαρή ματιά στον περιβάλλοντα κόσμο, ίσως ζητά κανείς πολλά. Η θεωρία πως μοιράστηκε κάποιος το ίδιο περιβάλλον με αυτούς του ανθρώπους και πως πράγματα επέδρασαν επάνω του με τον ίδιο τρόπο έχει ξανακουστεί και είναι τραβηγμένη. Από τα μαλλιά. Πιθανότατα παράγωγο σύγχρονης πόλης η Ηλέκτρα, εάν πάλι όχι, οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες οι τότε με τις τώρα απέχουν έτη φωτός (σαν τον Σείριο ένα πράμα) και η γεωγραφική τοποθεσία δεν έχει να πει κάτι σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθεί η ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου. Και πάνω από όλα: η σημερινή κολούμπρα της χώρας δεν συνηγορεί υπέρ των όσων υποστηρίζει.

Με κάτι τέτοια όμως φτάνει κανείς με φόρα στο άλλο άκρο (αυτός είναι ο λόγος που γράφω). «Σκορποχώρι από εθνότητες που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα». Έχει βάση, δεν υπήρξε ποτέ προβληματισμός όμως για το ποια από αυτές τις γλώσσες θα επικρατούσε· δεν αναφέρομαι στη γραφειοκρατική που διδάχθηκε αλλά στην μητρική της πλειοψηφίας και την κοινή καταγωγή των εκφάνσεών της (την επίσημη αρχαιόκαβλη δυστυχώς συνόδευαν και πολλά άλλα, επιζήμια όσο τίποτε για την πολυπολιτισμικότητα της χώρας). Με φόρα έρχεται και το «έθνος μας είναι βυζαντινό», που αυτό και αν κρύβει αλήθεια μέσα του, αλλά δεν παύει να βάζει διαχωριστικές γραμμές, ίδιες με αυτές του χάρτη. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως παλληκάρια σαν τον Πλήθωνα θα οδηγούνταν στα γνωστά συμπεράσματα τους έπειτα από χίλια χρόνια χριστιανισμού και ρωμαιοπληξίας τούμπανο. Το κόλλημα της κάθε Αρβελέρ δεν είναι η όποια σύνδεση με τον Περικλή, είναι με τα όσα παραχαράχτηκαν για να ενισχυθεί x1000 αυτή η σύνδεση (π.χ. μαζική αλλαγή ονομάτων χωριών). Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Απόγονος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι όλος ο Δυτικός Κόσμος. Το ό,τι η Ηλέκτρα μεγάλωσε λίγα τετράγωνα παραπέρα από το σπίτι του Θουκυδίδη και κάθισε στα ελληνικά θρανία δεν την κάνει a priori μεγαλύτερο κοινωνό του από έναν σύγχρονο Αμερικανό. Όσο για τα βιολογικά, οι τότε Έλληνες δεν έπαψαν να αυγατίζουν, τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους, παρά τα όσα μεσολάβησαν (δεν χτύπησε την περιοχή κανάς μετεωρίτης ξέρω γω). Το πως ακριβώς έγινε αυτό ίσως βοηθήσει κάποια ανθρωπιστική, ιατρική ή άλλη επιστήμη στο έργο της, δεν θα κάνει το σύγχρονο ελληνόπουλο και το εγγόνι των SS να νιώσουν καλύτερα ή χειρότερα. Ποιά είναι τα στοιχεία δηλαδή τα οποία αλλοιώνονται λόγω γενετικών επιμίξεων και σε τι ακριβώς βάζουν φρένο; Δεν μπορούν, δεν έχουν τη δύναμη. Ό,τι μπορούν να πουν δεν θα έπρεπε να αφορούν περισσότερο την Ηλέκτρα από κάποιον κάτοικο της νοτίου Ιταλίας, της Ανατολικής Τουρκίας ή από γνωστό μου Πακιστανό που παρουσιάζει μεσογειακή αναιμία, μια κατεξοχήν ελληνική ασθένεια (μεγάλη η συγκίνηση για το μακρινό ξαδερφάκι). Επ' ευκαιρία, δείτε και αυτά εδώ τα φασιστάκια με τις σημαίες, τα άκουγα τις προάλλες. Για κάθε χρήση και για όλα τα μεγέθη. Το θέμα είναι αν ενδιαφέρεται κάνεις να την ξανακάνει δική του όπως ανέφερε ο Χελμ νωρίτερα, να την κάνει να τον εκπροσωπεί όπως αυτός θέλει.
    Last edited by Φύσκος; 29-05-2011 at 19:40.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by Φύσκος View Post
    Με κάτι τέτοια όμως φτάνει κανείς με φόρα στο άλλο άκρο (αυτός είναι ο λόγος που γράφω). «Σκορποχώρι από εθνότητες που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα». Έχει βάση, δεν υπήρξε ποτέ προβληματισμός όμως για το ποια από αυτές τις γλώσσες θα επικρατούσε· δεν αναφέρομαι στη γραφειοκρατική που διδάχθηκε αλλά στην μητρική της πλειοψηφίας και την κοινή καταγωγή των εκφάνσεών της (την επίσημη αρχαιόκαβλη δυστυχώς συνόδευαν και πολλά άλλα, επιζήμια όσο τίποτε για την πολυπολιτισμικότητα της χώρας). Με φόρα έρχεται και το «έθνος μας είναι βυζαντινό», που αυτό και αν κρύβει αλήθεια μέσα του, αλλά δεν παύει να βάζει διαχωριστικές γραμμές, ίδιες με αυτές του χάρτη. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως παλληκάρια σαν τον Πλήθωνα θα οδηγούνταν στα γνωστά συμπεράσματα τους έπειτα από χίλια χρόνια χριστιανισμού και ρωμαιοπληξίας τούμπανο. Το κόλλημα της κάθε Αρβελέρ δεν είναι η όποια σύνδεση με τον Περικλή, είναι με τα όσα παραχαράχτηκαν για να ενισχυθεί x1000 αυτή η σύνδεση (π.χ. μαζική αλλαγή ονομάτων χωριών). Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
    Όπως τα λες ακριβώς είναι. Δεν είναι η σύνδεση με τον Περικλή το θέμα (αφού από κάπου βγήκε στην τελική και ο Βυζαντινός πολιτισμός, δεν έπεσε από τους ουρανούς), το θέμα είναι ότι από το 400-500 και μετά διαμορφώθηκε μία ξεχωριστή εθνική (με την τότε έννοια του "εθνικού") οντότητα, με αυτονομημένη πλέον παρουσία στην Ιστορία. Ο Πλήθων την είχε μυριστεί πολύ σωστά τη δουλειά, και ακόμη στο φανταστικό σενάριο όπου είχε έρθει ο ίδιος και οι ιδέες του στα πράγματα (ή με λίγα λόγια η ιστορική νομοτέλεια της Άλωσης - σήμερα είναι και η επέτειος - δεν ερχόταν ποτέ), η κατάσταση θα ταν πολύ διαφορετική καθ'ότι τα διδάγματα που θα χαν αντληθεί από το αρχαίο παρελθόν θα ταν πολιτικά και στην τελική καθαρά χρηστικά. Δε θα αγνοούταν με κανέναν τρόπο μία ήδη ζωντανή και ενεργός κουλτούρα.

Με τον Κοραή δε συνέβη αυτό, για πολιτικούς λόγους κάθε λογής (πλήρης διαφοροποίηση από τους Οθωμανούς, διάφορες άκυρες φυλές στην Ελλάδα) έλαβε χώρα μία εντελώς μάταια απευθείας σύνδεση με το αρχαίο παρελθόν. Τα αποτελέσματά της κατα τη γνώμη μου τα βιώνουμε έως και σήμερα ύπο τη μορφή μίας πλήρους πολιτισμικής σύγχυσης. Η αισθητική μας είναι με το ένα πόδι στην αρχαία Ελλάδα (και μάλιστα με τρόπο copy-paste από την Ευρώπη των βαρβάρων, τραγική ειρωνία) και η άλλη μισή στην Ανατολή, ιδιαίτερα από τότε που έγιναν και οι ανταλλαγές πληθυσμών. Η θλιβερή επιβεβαίωση αυτού κατα τη γνώμη μου είναι η εντελώς στείρα προγονολατρεία των νεοελλήνων, που δημιουργεί έναν μπίτι χαζό φανατισμό στους μεν που αδυνατούν να δουν την εξέλιξη ως ιστορική δύναμη και μία άνευ όρων απορριπτική στάση στους δε που έχουν απηυδήσει με το σερβιρισμένο παραμύθι περί καταγωγής από τους αρχαίοι και δεν μπαίνουν στον κόπο να ψάξουν πουθενά αλλού τις ρίζες τους.

Αυτά με το οφφ-τοπικ

Senior Member 00i00's Avatar

εριξες στην επετειο της αλλαγης φρουρας
    σταμ μηπως εισαι θλιβερος?

Solidium HAVOC's Avatar

Ακομη πιο γουτσου τα σχολια απο κατω.
    Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

ΑΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και γενικά να πεθάνει. Για ΟΛΟ. ΝΑ ΠΕ-ΘΑ-ΝΕΙΣ, ΑΚΟΥΣ ΦΩΤΗ ΜΟΥ;

Άσταδιάλα.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by HAVOC View Post

Οι τρόποι με τους οποίους θέλω να τον σκοτώσω είναι πάρα πολλοί κι όλοι τους πάρα πολύ φριχτοί.

Έντιτ: Χριστέ μου, λέει τόσες ΜΑΛΑΚΙΑΡΕΣ σε τόσα επίπεδα που είναι ήδη πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς αλλά το ΥΦΟΣ, ρε δεν έχω λόγια, τυφλό μένος, κοπανάω τοίχους, θέλω να του φάω το συκώτι. ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΑΚΙ
    Last edited by Dythor; 30-05-2011 at 08:42.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

lcsgp FIXXXER's Avatar

Η πιο ανησυχητικη συνειδοποιηση στην οποια κατεληξα με το παραπανω βιντεο ειναι οτι δε μπορω πλεον να φοραω κατι μπλουζακια GAP που εχω γιατι θα θεωρουμαι πασοκος

nihil pop metamelia3's Avatar

Quote Originally Posted by HAVOC View Post

αυτο το βιντεο ηταν το τσιγαρο του ξυπνηματος πριν καν προλαβω να πιω καφε. απορω με το γεγονος οτι εχω ακομα υπολογιστη.
    this is radio freedom.

γεροντοκόρη με γάτες Weiss's Avatar

αγανάκτησα κι εγώ λίγο χθες και ενώ δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για τη φάση (γιατί κυρίως αγανάκτησα τουριστικά, περνούσα από εκεί), έχω να πώ ότι το πανό που ρωτάει (στα γαλλικά) πότε θα ξυπνήσουν οι Γάλλοι, είναι τρομερά αστείο.

(όπως και το σύνθημα "και α και ου γαμώ το ΔΝΤ", δηλαδή, όταν αντλείς τα συνθήματά σου από τη ΔΑΠ έχεις εξαρχής πρόβλημα)

αν και μισώ τον pistsiriko αυτά για τη σημαία

http://pitsirikos.net/2011/05/το-...ολέμου/

"Society, have mercy one me
    i hope you're not angry, if i disagree..."