Results 1 to 15 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Defunct Economist

Quote Originally Posted by HAVOC View Post
    Κατωριμε,
    εσχατολογικο σεναριο. Πες κατεβαζαμε ρολα πανελληνιως για καμια βδομαδα.
    Τι θα γινοταν?
    Ε? ΟΚ, προφανώς δεν κατάλαβες τι έγραφα, οπότε παμε πάλι εξήγηση για 12χρονα

Αν γινόταν γενική απεργία στο στυλ της συγγέντρωσης στο φβ, το μόνο που θα γινόταν θα ήταν η απώλεια μισθών μιας εβδομάδας. Αν όμως όλλοι οι ακοματίκ διαλέγαν τον εκπρόσωπο της αρεσκείας τους και κάναν γενική απεργία/διαδήλώσεις/μπάχαλα σε μαζική κλίμακα, τότε οι κινητοποιήσεις θα είχαν κάποια αιτήματα και κάποιους εκπροσώπους που θα μπορούσαν να τα διαπραγματευτούν, όπότε μπορεί να πετύχαινες κάτι που να εκφράζει λίγο πολύ όλους (πχ να πανε καμια 10αρια πολιτικοί φυλακή).

Απο την άλλη, επειδή το 99% των ακοματίκ όταν ζούσαν με τα λευτά των ευρωπαίων είχαν βολευτεί καλά και χαρακτήριζαν γραφικούς τους κοματίκ αριστερούς, δεν γουστάρουν να παραδεχτούν οτι αυτοί οι άπλυτοι είχαν δίκιο και να τους ακολουθήσουν σε κάτι οργανωμένο, γιατι αυτό θα αποτελούσε παραδοχή του πόσο μαλάκες υπήρξαν.

Ως εκ τούτου
    1. Οι ακοματίκ του φεισμπουκ άξίζουν ψόφο, βασικά το οτι τρώνε πούτσα έιναι απο τα καλά του καπιταλισμού.
    2. Οι κινητοποιήσεις του φβ δεν θα φέρουν καμία αλλαγή, οπότε απο σεπτέμβρη συνεχίζει η πούτσα μεχρι να βάλουν μυαλό και να οργανωθούν σε σχηματισμούς με στόχους και εκπροσώπους (που δεν το βλέπω αλλα ποτέ δεν ξέρεις)

Quote Originally Posted by animae View Post
    Αντί να το αντιληφθεί αυτό η αριστερά, να στηρίξει κάτι τέτοιο, κάθεται/στε και το θαβει/ετε. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται ε? Εσείς λοιπόν φωστήρες γιατί δεν πάτε να του ανοιξετε τα μάτια? Γιατί γαμώ το κερατάκι μου, κάνεις μα κανείς δεν έχει καταφέρει να μαζέψει 20-30.000 κόσμο μέσα σε 2 μέρες? Δεν πρέπει να προβληματίσει αυτό? Ή θα είμαστε σαν τις κομμούνες που θέλουν μόνο συνειδητοποιημένα στρατιωτάκια και όχι κόσμο που δεν είναι επαγγελματίας κομματικός?
    οκ, αυτή είναι όντως valid κριτική. Η απάντησή μου είναι οτι, προυποθέτεις οτι η πολιτική εκπροσώπηση βρίσκει την αγανακτισμένη μάζα και αναλαμβάνει την καθοδήγησή της, αλλα αυτό δεν είναι πρακτικό και βασικά δεν έχω υπόψη μου καμία περίπτωση που να έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Βασικά το "βρίσκω τον αγανακτισμένο κόσμο και ενώνομαι μαζί του" είναι το μόντους οπεράντι της ακροδεξιάς (όχι, δεν λέο οτι είσαι ακροδεξιός, αλλα οτι κατα κύριο λόγο η ακροδεξιά δρά με τον τρόπο που λες).

Η αριστερά, τουλάχιστον κατα την άποψη μου δρα ως εξής. Βγαίνει ο άπλυτος Χ και λέει "έχω το αίτημα Α και Β". Όταν ο κόσμος συμφωνεί, παιρνει ΑΥΤΟΣ την πρωτοβουλία να συνδράμει στον άπλυτο Χ. Αν μαζευτούν αρκετοί μπορεί κάποια απο τα αιτήματα να επιτευχθούν. Αν ο κόσμος είναι αδιάφορος/πρόβατα του φβ δεν γίνεται τιποτα, ΔΕΝ βγαινει απο μόνος του ο άπλυτος Χ να πάει στο κόσμο και να πεί "Μαγγες σας πάω και γιαυτό θα σας οδηγήσω στα αιτήματα Α και Β" σαν δασκάλα που ξέρει το καλό της τάξης της. Σε αυτή την περίπτωση ο Χ κάθεται στην άκρη και αφήνει τα ακοματίκ πρόβατα να πάρουν αυτό που τους αξίζει. Γιατι στην τελική, ο κόσμος αποτελείται απο ενήληκες και δεν κάνεις καμια ιδιαίτερη χάρη σε κάποιον ενήληκα αντιμετωπίζοντας τον ως παιδί.
    Last edited by katwrimos; 27-05-2011 at 12:59.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.