Page 108 of 539 FirstFirst ... 85898106107108109110118158208 ... LastLast
Results 1,606 to 1,620 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Χέσε μας ρε ανιμαε, όλοι κάτω είναι και φρικιά και αριστεροί, ρώτα όποιον θες.

Εδώ πάντως (Χανιά) είχε αρκετό κόσμο χθες και σήμερα με σκηνές στην πλατεία, σχεδιάκια σε χαρτονάκια, μικροφωνική που λέγανε διάφοροι κάτι μπούρδες και σε κάποια φάση που σκάσανε κατι φασίστες έπεσαν και κατι μπουκέτα και τους μαζέψανε όπως όπως οι ζητάδες γιατί ήταν όλο το μαύρο μπλοκ με κράνη και καυλωμένο. Πέρα από την οικογενειακή ατμόσφαιρα είχε διάφορο άκυρο κόσμο απλά εδώ που τα λέμε ήταν και λίγο βαρετά. Ε, αυτά, δεν έχω κάτι άλλο να πω, λολ.

γαμιόμαστε. Σε καταλαβαίνω γενικά, κάπως ετσι είναι. Το γιατί σνομπαρει - ένα μέρος - της αριστεράς αυτό το πράγμα έχει να κάνει με το ότι

μετά πάλι θα πάει να ξαναψηφίσει τα ίδια. Αντί να το αντιληφθεί αυτό η αριστερά, να στηρίξει κάτι τέτοιο
    δεν είναι στα συμφέροντά της αυτό.

Μη ανησυχείς πάντως, άμα τα πράγματα γίνουν αρκετά χειρότερα, μερικά από αυτά τα προβλήματα θα λυθούν μονά τους εξ ανάγκης.

royally fucked animae's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Χέσε μας ρε ανιμαε, όλοι κάτω είναι και φρικιά και αριστεροί, ρώτα όποιον θες.
    Γουελ, το έχω δεί από μόνος μου, δεν μου λες κάτι καινούριο. Εξηγησέ μου όμως τελικά ένω τέτοιος κόσμος κατεβαίνει, καθεστε και τον βρίζετε συγχρόνως?
    Kill the wise one!

Quote Originally Posted by Helm View Post
    γαμιόμαστε. Σε καταλαβαίνω γενικά, κάπως ετσι είναι. Το γιατί σνομπαρει - ένα μέρος - της αριστεράς αυτό το πράγμα έχει να κάνει με το ότι

μετά πάλι θα πάει να ξαναψηφίσει τα ίδια. Αντί να το αντιληφθεί αυτό η αριστερά, να στηρίξει κάτι τέτοιο
    δεν είναι στα συμφέροντά της αυτό.

Μη ανησυχείς πάντως, άμα τα πράγματα γίνουν αρκετά χειρότερα, μερικά από αυτά τα προβλήματα θα λυθούν μονά τους εξ ανάγκης.
    Μα δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιόν λόγο να έχει "συμφέροντα" η αριστερά.
    Kill the wise one!

Quote Originally Posted by animae View Post
    Ή θα είμαστε σαν τις κομμούνες που θέλουν μόνο συνειδητοποιημένα στρατιωτάκια και όχι κόσμο που δεν είναι επαγγελματίας κομματικός?

Μιλάς για μια αριστερά που γενικώς βρίζει (και ενίοτε πλακώνεται, βλ. Πάτρα - ΕΑΑΚ). Εγώ σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να βρίζω όλες τις υπόλοιπες οργανώσεις που συμμετέχουν πέρα απο τη δικιά μου. Στη δική μου οργάνωση μπορεί να βρίζονται οι φράξιες μεταξύ τους και σε κάποια ΟΒ, άτομα της ίδια φράξιας μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους. Στην τελική γνωρίζω άτομα που βρίζουν εαυτούς γιατί όλοι λίγο πολύ είναι διχασμένες προσωπικότητες και ημι-τρελοι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, την πρώτη κρυάδα και επιφυλακτικότητα την έχει διαδεχθεί ένα κλίμα «δε χλευάζουμε/δεν ελπίζουμε - περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί». Επίσης είναι κάπως χαζό αυτό με την αριστερά δεδομένου ότι στις οργανώσεις, από το ΚΚΕ μέχρι το ΕΕΚ, δεν έχει ατενίστας και ομαδάρχες σε κατασκηνώσεις, έχει άτομα που γνωρίζουν τι σημαίνει διαδήλωση και μαζικές διαδικασίες και αν τυχόν βγει γραμμή ότι είμαστε υπέρ θα τους δεις να κατεβαίνουν μονομπλοκ και να πιάνουνε μικρόφωνα και να λένε τα δικά τους. Βέβαια, κρύβε λόγια γιατί όταν γίνει αυτό παίζει να είσαι και από τους πρώτους που θα κράζουν σε φάση «ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ».

edit: όπου «σέχτες» = «φράξιες», μη μπερδευόμαστε!
    Last edited by ikonoklast; 27-05-2011 at 00:18.

Μα δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιόν λόγο να έχει "συμφέροντα" η αριστερά.
    Ε σίγουρα μπορείς να αντιληφθείς αρκετούς λόγους. Και δεν εννοώ 'σάπιοι είναι και αυτοί' τίποτε κυνικό. Απλά... ετσι λειτουργεί η πολίτικη πίεση, εξυπηρετεί κάθε ομάδα ή συλλογικότητα τις ανάγκες της.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, την πρώτη κρυάδα και επιφυλακτικότητα την έχει διαδεχθεί ένα κλίμα «δε χλευάζουμε/δεν ελπίζουμε - περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί». Επίσης είναι κάπως χαζό αυτό με την αριστερά δεδομένου ότι στις οργανώσεις, από το ΚΚΕ μέχρι το ΕΕΚ, δεν έχει ατενίστας και ομαδάρχες σε κατασκηνώσεις, έχει άτομα που γνωρίζουν τι σημαίνει διαδήλωση και μαζικές διαδικασίες και αν τυχόν βγει γραμμή ότι είμαστε υπέρ θα τους δεις να κατεβαίνουν μονομπλοκ και να πιάνουνε μικρόφωνα και να λένε τα δικά τους. Βέβαια, κρύβε λόγια γιατί όταν γίνει αυτό παίζει να είσαι και από τους πρώτους που θα κράζουν σε φάση «ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ».
    Ρε φίλοsch, κάτσε, περίμενε λίγο. Βάλε μια πορεία. Πχ αυτή που πέθαναν οι 3.
    Πες μου τι θα ακουλουθουσε αν
    -δεν υπήρχαν κομματικά πανο. Δεν υπήρχαν κορδόνια (που όπως και να το κάνεις αυτά τα 2 είναι και πόλος έλξης για τους ματατζήδες). Δεν έμπαιναν μπαχαλάκηδες με μολοτωφς για να δώσουν πατημα στα ματ. Γενικά δεν ξεχώριζε κάποιος από κάποιον. Και γενικά δεν κουνιόταν φίλο για επεισόδια.
    Ξερεις πόσος κόσμος θα κατέβαινε την επόμενη φορά? Ναι μεν η κάθε πολιτική δύναμη να καλέσει τους δικούς της, αλλά να μην βάλει αναγνωριστικό. Δεν ξέρεις εν τέλει αν θα κατέβαινε περισσότερος κόσμος, αλλά πιστεύω θα ήταν πολύ πιθανό. Αυτό το γεγονός λοιπόν ήταν ένα κομβικό σημείο.

Πάμε τώρα στο σήμερα. Τι θα γίνει λοιπόν αν κατέβουν και λοιπές δυνάμεις χωρίς "διακριτικά"? Θα τους πέσει ο κώλος? Δεν θα φανεί ΠΟΙΟΙ είναι και θα γίνει κάτι? Το ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν (πιο μαζικά) σε κάτι τέτοιο, δεν λέει κάτι από μόνο? Για αρχή ρε παιδί μου, απλά για να δούν ότι ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και δεν είναι οι ίδιοι και ίδιοι, που μεταξύ μας, μας έχουν του χεριού τους ε. Και μετά ξεκινά η ζύμωση.

@Ηelm, ναι ισχύει αυτό που λες, αλλά συγχρόνως είναι τόσο ασυνεπές για την αριστερά.
    Kill the wise one!

Γιατί είναι ασυνεπές;

Quote Originally Posted by Helm View Post
    Γιατί είναι ασυνεπές;
    Γιατι σαν αριστερά κοιτάς το συλλογικό/συνολικό/κοινωνικό καλό/σωστό. Που μπορεί να χωρέσει συμφέρον εκεί μέσα?
    Kill the wise one!

animae, προσωπικά δεν διαφωνώ με την στάση που λες. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι η αριστερά μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, οπότε αν κατέβει μαζικά για να στηρίξει το εγχείρημα, αυτό θα περιλαμβάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το καπέλωμα του, καλώς ή κακώς (και ακριβολογώ στην έκφραση). Σκέψου εσύ λοιπόν αν θέλεις όντως την αριστερά στο παιχνίδι.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

γίνεται να κατέβουν οι αριστεροί και όχι η αριστερά;
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

animae, γίνεται επειδή το καλό μιας κοινωνικής τάξης (πχ εργατικής) πάντα το κακό μιας άλλης (πχ κεφαλαιούχων).

animae, προσωπικά δεν διαφωνώ με την στάση που λες. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι η αριστερά μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, οπότε αν κατέβει μαζικά για να στηρίξει το εγχείρημα, αυτό θα περιλαμβάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το καπέλωμα του, καλώς ή κακώς (και ακριβολογώ στην έκφραση). Σκέψου εσύ λοιπόν αν θέλεις όντως την αριστερά στο παιχνίδι.
    Όπως είπε και ο rat_poison, για αρχή φτάνουν οι αριστεροί. Μετά βλέπουμε.
    Το θέμα είναι ότι έχουν δοκιμαστεί αρκετά πράγματα ήδη. Είδαμε και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις το 06-07 και πόσο ξεφούσκωσε, είδαμε πόσο ξεφούσκωσε ο Δεκεμβρης, είδαμε πόσο ξεφούσκωσε η παραπάνω πορεία που είπαμε, ε δεν είναι ώρα να δοκιμαστεί και κάτι άλλο? Ο κόσμος έχει γίναι καχύποπτος. Σωστά με τις κυβερνητικές δυνάμεις, λάθος ίσως με την αριστερά. Όμως στο πολιτικό σύστημα που είμαστε και με τις υπάρχουσες συνθήκες, τις κινήσεις της αριστεράς και με την τάχα μου απαξίωση του πολιτικού συστήματος, δεν είναι ώρα να δοκιμαστεί κάτι καινούργιο?

Δεν είναι ήττα της αριστεράς να πάει λίγο με τα νερά της μάζας. Η μάζα και με το δίκιο της (και φυσικά με το άδικό της, καθώς αυτή ψηφίζει, δεν ψηφίζει κανείς άλλος) έχει αποκτήσει μια απέχθεια στα κόμματα. Το να συνεχίζει η αριστερα το ίδιο "παιχνίδι" ξύλινου λόγου και κριτικής των πάντων (δικαίως τις περισσότερες φορές) δεν οδηγεί κάπου. Όλη αυτή η μάζα που δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει, πρέπει να την καθοδηγήσει κάποιος. Αν δεν βρεθεί αυτός ο κάποιος, τότε φυσικά πάλι θα ξεφουσκώσει. Οπότε επανερχόμαστε πάλι στα ίδια. Δεν θα ήταν καλό για όλους μας, να γίνει πολύ πιο μαζικό αυτό το γεγονός και όταν δεί αυτός ο κόσμος ότι δεν γίνονται επεισόδια (εκεί ποντάρει η εκάστοτε κυβέρνηση), να αρχίσει να κατεβαίνει? Να γίνονται συγχρόνως ομιλίες, χωρίς να βγεί να πεί ο άλλος "ΠΑΙΔΓΙΑ ΕΊΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!!1111!!`", αλλά να μιλήσει εκεί, να πιάσει τον παλμό, χωρίς να κάνει εκπτώσει σε αυτά που θέλει να πεί.
    Kill the wise one!

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    γίνεται να κατέβουν οι αριστεροί και όχι η αριστερά;
    γίνεται να κατέβουν τα φρικιά χωρίς το νηπιαγωγείο τους;

η φάση πάντως είναι ακριβώς αυτή που λέει ο ικόνοχλατς, είτε η αριστερά δεν κατεβαίνει (και γι' αυτό θα μείνει πάντα μικρή), είτε κατεβαίνει (άρα καπελώνει και γι' αυτό θα είναι πάντα μόνοι τους). ε μια χαρά κατεβαίνουμε στη συγκέντρωση και κράζουμε ταυτόχρονα, ποιο είναι το πρόβλημα αστυφύλακες; στην τελική, ο ναρίτης θα κράξει το συνασπισμένο και παρ' όλα αυτά κατεβαίνουμε μαζί στις πορείες και κάνουμε και κοινά μέτωπα σε διάφορους χώρους, ενιότε γινόταν ένα διάστημα και με το ΚΚΕ και η φάση ξέφυγε. από την άλλη, η ουσία των συγκεντρώσεων είναι ακριβώς από την ανάποδη μπάντα του σεχταρισμού των οργανώσεων: πλήρης ατομισμός. δεν κατεβαίνουμε συλλογικά αλλά ο καθένας μόνος μου. η συγκέντρωση δε γίνεται κάτι παραπάνω από το άθροισμα των συγκεντρωμένων, που ο καθένας έχει κατέβει για δικό του λόγο (κάτι σαν την αποχή στις εκλογές).

στην τελική, προτιμώ να πάω να γαμηθώ να πείσω έναν φοιτητή που κλείνει η σχολή του και δεν πατάει στις ΓΣ, ή έναν μπλοκάκια εργαζόμενο που δεν καλύπτεται από τη ΓΣΕΕ ή τον άνεργο που δεν έχει πού να πάει, παρά να στηρίξω και υπέρ του δέοντος την αποθέωση του ατομικού και "ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ". θα είμαι εκεί για το γαμώτο αλλά ρε πούστη μου, μην περιμένετε να βγάλει και η κάθε γκρούπα ανακοίνωση στήριξης σε συγκέντρωση που ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑ είναι εναντίον της.

edit: ανίμαε, στις πορείες δεν κατεβαίνω με κομματικό πανώ αλλά πάντα με συλλόγους ή σωματεία, χωρίς να δηλώνω ότι είμαι ναρίτης ή ανταρσύα, αλλά φοιτητής. χωράνε αυτές οι συγκεντρώσεις τα πανώ των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των γιατρών, των οικοδόμων κλπ.; νομίζω πως όχι, και εν μέρει δικαιολογημένα (όχι σωστά) γιατί ο συνδικαλισμός στα μάτια αυτής της μάζας έχει απαξιωθεί. ε, αλλά τι να κάνουμε, να κρύψουμε κι ΑΥΤΟ; αφού αυτό θέλουμε να κάνουμε, να οργανώσουμε τον κόσμο σε αυτές τις συλλογικότητες. το βρίσκω πιο τίμιο να πας και να πεις στον άλλον "είσαι μαλάκας, έλα με το σύλλογό σου και κάνε απεργία" παρά να μοιράζεις ανώνυμα τρικάκια και να το παίζεις "ΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ w00t ΑΝΕΝΤΑΧΤΑ FUCK THE PARTY" και μετά να αναρωτιέσαι γιατί στη δουλειά χαλβάς κ.λπ.
    Last edited by Phantom Duck; 27-05-2011 at 01:25.