Νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε πάρει μυρωδιά για το τι ζούμε. Χτες ήμουν από τις 8 μέχρι 9και και όντως η φάση πέρα από τον πολύ κόσμο ήταν πανηγυράκι, ΑΛΛΑ κόσμος που έμεινε πιο αργά μου είπε ότι έγινε εξαιρετική ανοιχτή συνέλευση. Στο σύνταγμα. Σε μια συγκέντρωση πάνω από 10.000 ατόμων. Που μαζεύτηκαν αυθόρμητα μέσω φβ, όσο πιο "από κάτω" γίνεται. Βλέπουμε μια κοινωνία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την αυτοοργάνωσή της - τη χειραφέτησή της δηλαδή. Είναι σε εμβρυακό στάδιο; Είναι. Είναι οι περισσότεροι που κατεβαίνουν ακόμα στην κοσμάρα τους (και πολλοί πιθανώς θα παραμείνουν); Είναι. Αλλά πλέον τίθεται εμπράκτως και σε μαζική κλίμακα για πρώτη φορά το αίτημα της άμεσης δημοκρατίας. Μιλάμε για κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Κανείς δεν ξέρει τι θα βγει από αυτές τις συνελεύσεις, αν θα έχουν κάποια αποτελέσματα άμεσα ή απλά θα είναι ο σπόρος για μελλοντικές κινητοποιήσεις. Το μαζικό κίνημα ωστόσο δε θα είναι ξανά το ίδιο. Η αριστερά θα έπρεπε να χαίρεται που ο κόσμος την ξεπερνά (και φυσικά πολλοί αριστεροί, πέρα από κομματικές γραμμές, είναι στην πρωτοπορεία αυτών των κινητοποίησεων). Χάρηκα επίσης πολύ με όσο διάβασα από τη συζήτηση στο ιντιμίντια. Πιστεύω ότι μιλάμε σε ένα βαθμό για το θρίαμβο των θέσεων της ΑΚ ("κοινωνική αντιεξουσία", "άμεση δράση", "οι ιδεολογίες το όπλο των αφεντικών"). Ας μη γίνεται συνειδητά αυτό. Γίνεται βιωματικά. Αυτό το κίνημα θα συνδιαμορφωθεί από την αριστερά και η αριστερά έχει να μάθει από αυτό το κίνημα. Βλέπουμε κοινωνίες σε κίνηση και αισιοδοξούμε. Στηρίζουμε, συμμετέχουμε, μαθαίνουμε. Βίβα λα ρεβολουθιόν!