Results 1 to 15 of 321

Thread: Η Γενιά Του MP3

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member

καλά, σύμφωνα με ότι έχουν πει παραπάνω σπουδαίοι χρήστες του φόρουμ, η γνώμη μου εξετάζεται αλλά παραμένει γνώμη μου και: δεν ξέρω για τι βινύλια μιλάτε αλλά η αλήθεια είναι ότι το mp3 υστερεί του βινυλίου αρκετά τόσο ώστε να ακούσεις ένα μουσικό έργο, ένα κομμάτι και να το εκτιμήσεις, να πάρεις όση περισσότερη χαρά απαφτό και να έχεις περισσότερες πιθανότητες να καταλάβεις και να νιώσεις τη μουσικότητα του. Η ψηφιοποίηση του κομματιού ακόμα και σε καλό ριπ σε 320 mp3 το κάνει να ακούγεται καλό αλλά όχι απαραίτητα σαν την αρχική σύνθεση. Σε άλλα σημεία μπορεί να χάνεται η ένταση στα πιατίνια, προσδίδοντας τους έναν πιο κούφιο, μουντό ήχο. Τα φωνητικά ακούγονται κάπως αλλά και πάλι δεν ακούγεται και δεν βιώνεται αυτή η αμεσότητα της αληθινής φωνής που έχει περαστεί αναλογικά στο βινύλιο χωρίς εκπτώσεις. Το μπάσσο στο mp3 υποχωρεί, είναι κι αυτό πιο μουντό και του λείπουν στοιχεία και από το attack και από το βάθος και τον όγκο που έχει στην πραγματικότητα. Μιλάω για συγκρίσεις που έχω κάνει ανάμεσα σε mp3 και ίδια κυκλοφορία σε βινύλιο από διαφορετικά πράγματα από grindcore έως autechre έως stoner και πιο experimental μεριά. Δηλαδή οκ οι agoraphobic nosebleed ακούγονται σαν ένας όλεθρος που παίζει σε μπάντα μπροστά σου και οι autechre είναι 3d. Πως θα ακούσεις sunn0))) δυνατά στο σαλόνι σου και όλες αυτές οι μπάσσες και μη, συχνότητες θα χτυπήσουν το μυαλό και το σώμα σου και θα γεμίσουν το δωμάτιo με drones τα οποία μεταφέρονται μέσω του αέρα προς πάσα κατεύθυνση? Πάνκη δε νιώθεις διαφορετικά ακούγοντας πανκ βινύλια απότι mp3? Δεν τα σπάνε πιο καλά τα παιδιά?
    εδιτ: είναι ακριβά όμως τα γαμημένα
    Last edited by House Of Low Culture; 19-05-2011 at 01:48.