Ωραία, αφού το άκουσα κάμποσο εδώ και περίπου δυο μέρες, να πω πως η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση.

Δεν ξέρω τι κάνανε στα παλιά τους, με βάση αυτό εδώ βλέπω ότι οι τύποι πάνε να κάνουν κάτι ψιλονέο στη φάση τους, δηλαδή να πάρουν το επιβλητικό death metal της Morbid Angel/Nile/Βehemoth σχολής και να το ανανεώσουν μέσω της DSO οδού. Όλα καλά ως εδώ, κι εγώ μαζί σας, αλλά οι τύποι παίρνουν τον κλινικό/πριμαριστό κιθαριστικό ήχο των DSO και τον τραβάνε στα άκρα, οι κιθάρες παίζουν έτσι σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του δίσκου για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα (φαντάζομαι).
Το πρόβλημα για μένα είναι ότι αυτή η ατμόσφαιρα δεν οδηγεί κάπου, δεν κορυφώνει, απλά αιωρείται. Σε αυτό συμβάλλει η σχεδόν πλήρης απουσία death metal riffing, ζήτημα να υπάρχουν 3-4 διάσπαρτα death metal riffs θαμμένα σε όλο το δίσκο.
Το άλμπουμ είναι εντυπωσιακό, αλλά του λείπει κάτι. Θέλει να ακουστεί επιβλητικό/ατμοσφαιρικό, αλλά εν τέλει με αυτό το (σχεδόν) ασταμάτητο τρτρτρπρπρτρτρτρτρτστστσπρπρτστστκτκτκπρπρπρ στα τύμπανα χάνει, κάπου όλο αυτό το πράμα έπρεπε να "σπάει" με κάτι τυμπανιστικά πιο minimal, με κάνα ultra-heavy σημείο, δεν ξέρω, κάτι. Τα φωνητικά δε με χαλάσανε παντως, μια χαρά είναι.

Καταλαβαίνω γιατί άρεσε σε όσους άρεσε, καταλαβαίνω και γιατί δεν άρεσε σε όσους δεν άρεσε, εγώ είμαι κάπου στη μέση, και παίρνω αυτό που είπε ο ταρίφας σε κάποια φάση, λογικά το επόμενό τους θα είναι όπως πρέπει.