Με μουσουνού θα μου εξηγήσεις καλύτερα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το share σου και θα βρούμε καλύτερη άκρη
Αν είναι έτσι, θα σου πω εγώ πώς ασχολούμαι με το ζήτημα share στο δικό μου οικιακό δίκτυο
Samba
Το πιο ενοχλητικό του μειονέκτημα είναι ότι σπάει αρχίδια αν έχεις αρχεία με πολλές τελείες και παράξενους χαρακτήρες.
To βασικό πλεονέκτημά του είναι ότι δουλεύει με όλα τα λειτουργικά (εκτός απο Win Vista/7 home basic/premium)
Επίσης, είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος για διαμοιρασμό φακέλων.
Αν δεν απατώμαι το Crunchbang που χρησιμοποιείς έχει γραφικό περιβάλλον Openbox, του οποίου τα γραφικά εργαλεία και δε γνωρίζω για να κάνεις setup τη samba με αυτά. Πιθανώς λοιπόν και να υπάρχει και ευκολότερος τρόπος στην περίπτωσή σου. Για περισσότερες πληροφορίες στο documentation της διανομής σου.
Γι' αυτό και θα σου πω πώς να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις τη samba σε περιβάλλον debian μέσα από την επεξεργασία των κατάλληλων configuration files
Η μέθοδος λογικά θα ισχύει ανεξαρτήτως διανομής αρκεί να μιλάμε για την ίδια περίπου έκδοση samba, πέρα από την εγκατάσταση που θα είναι ίδια σε όλες τις διανομές που χρησιμοποιούν το διαχεριστή πακέτων apt.
Στη συνέχεια πιθανώς να χρειάζεσαι να φορτώνεις αυτά τα shares κάθε φορά με το boot.
To ποια αρχειοσυστήματα φορτώνονται κατά το boot ελέγχεται από το αρχείο /etc/fstab
Έτσι προσθέτουμε samba-shares στο fstab