Page 22 of 33 FirstFirst ... 12202122232432 ... LastLast
Results 316 to 330 of 493

Thread: Διόδια

Αν πήγαινα να σπάσω τα φορτηγά του μπόμπολα δηλαδή που πρότεινες πιο πάνω θα έκανα ζημιά πάνω από εκατομμύριο; Επίσης δε σου λέω ότι θα έχουμε αιφον και λες πολ από τα 15 μας, αλλά κάπου βάζεις προτεραιότητες. Στα είδη πρώτης ανάγκης παλιότερα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αφθονία και φτήνια, κι όταν έχεις μια κοινωνία με τέτοια ανεργία και φτώχια, ναι, στ'αρχίδια μου αν θα είχα κινητό με android ή ωραίο laptopάκι προκειμένου να είναι πολύ λιγότερες οι οικογένειες που πεινάνε. Ούτως ή άλλως, εκεί που θα φτάσουν οι μισθοί σε μερικά χρόνια ούτε εγώ θα μπορώ να τα αγοράσω.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Senior Member freak brother's Avatar

στα 90ς ηταν η εποχη των χρυσων αγελαδων στην Ελλαδα ειδικα 95-00 , και οταν καλομαθεις αργεις πολυ να ξεμαθεις.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο η τυρόπιτα έκανε 1 ευρώ και όταν βγήκα (πάλι σε 6 χρόνια γιατι περασα και 2 χρόνια στη σουηδία χροστώντας 2 μαθήματα για πτυχείο) έκανε 1.5. ΟΚ, ο φαντομντακ δεν τα έχει ζήσει αυτά αλλα εσύ κάτι θα έπρεπε να θυμάσαι.
    οι ψαγμένοι, τρώνε τυρόπιτα από το υπερθεϊκό «γιαννιώτικο» τυροπιτάδικο στην ομόνοια, δίπλα από το παλιό μετρόπολις. 0.90 κύριε.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Καλά, γενικά έχουν δίκιο και οι 2 πλευρές σε κάποια σημεία, άδικο σε άλλα. Δηλαδή περιπτώσεις ΑΟ και γέφυρας Ρίου οκ, περιπτώσεις πάλι Ολυμπίας Οδού, ε απλά λολ.

Και μιλώντας γι'αυτό. Τι παίζει τελικά εκεί; Μέχρι αρχές Απρίλη δεν ήταν η καταληκτική προθεσμία παράδοσης του έργου και μετά η σύμβαση κρινόταν παράνομη κλπ; Τι λένε οι επιτροπές αγώνα κλπ; Μην τελικά πρέπει να φωνάξουμε κανά Γιάγκο να τα γκρεμίσει με 2 μέτρα ιβοριανό πλαστικό ατσάλι;
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

δε γίνεται, κυνηγάει αφγανούς με το ΛΑΟΣ τώρα

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Αν πήγαινα να σπάσω τα φορτηγά του μπόμπολα δηλαδή που πρότεινες πιο πάνω θα έκανα ζημιά πάνω από εκατομμύριο; Επίσης δε σου λέω ότι θα έχουμε αιφον και λες πολ από τα 15 μας, αλλά κάπου βάζεις προτεραιότητες. Στα είδη πρώτης ανάγκης παλιότερα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αφθονία και φτήνια, κι όταν έχεις μια κοινωνία με τέτοια ανεργία και φτώχια, ναι, στ'αρχίδια μου αν θα είχα κινητό με android ή ωραίο laptopάκι προκειμένου να είναι πολύ λιγότερες οι οικογένειες που πεινάνε. Ούτως ή άλλως, εκεί που θα φτάσουν οι μισθοί σε μερικά χρόνια ούτε εγώ θα μπορώ να τα αγοράσω.
    Βασικά ναι, αν καταστρέψεις κεφαλαιο είναι άλλη ιστορια γιατι του αυξάνονται τα κόστη ασφάλισης. Για τις μπάρες δεν έχει λόγο να ασφαλιστεί, θα τον αποζημιώσει το κράτος. Με λίγα λόγια, ναι, κατάφερες να ανοίξεις άλλη μια τρύπα απο την οποία κάποιος θα παίρνει λεφτά απο το κράτος.

Όσον αφορα τα είδη διατροφής, εδώ όντως ο πληθωρισμός είναι μεγάλος. Ξέρεις γιατί? Γιατι ο Κινέζος και ο Ινδός που πριν 15 χρόνια πεινούσανε, τωρα (αφού εφάρμοσαν σωστές οικονομικές πολιτικές) μπορούν και αγοράζουν προιόντα όπως αυγά, μπανάνες, λιπάσματα, ποτάσιο (πολύ σημαντικο στοιχείο κόστους της αγροτικής παραγωγής) κλπ. Το να έφερνες δραχμές δεν θα σήμαινε οτι θα φτηναίναν τα τρόφιμα, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ γιατι ο αγρότης που τώρα τον πληρώνεις σε ευρώ, θα έχει συμφέρον να πουλήσει την παραγωγή του στη Γερμανία. Γενικώς, για να ξαναγίνει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα χαμηλός το μόνο που μπορείς να εναποθέσεις τις ελπίδες σου είναι ένας πόλεμος Κίνας-Ινδίας. Όσο αυτές εξακολουθούν να πλουτίζουν και όσο εξακολουθούν να μετατρέπουν φτωχούς πολίτες σε μεσαία τάξη, τα τρόφιμα θα ακριβαίνουν γιατι αυτές οι χώρες δεν μπορούν να παράγουν απο μόνες τους τρόφιμα για 2.5 δις άτομα και αναγκαστικά εισάγουν, αυξάνοντας τις τιμές παγκοσμίως.

Γενικώς, έχε υπόψη σου οτι εκτός απο εμένα, φαινόμενα όπως το παραπάνω παρακολουθούνται απο επιστήμονες μαζικά και δεν υπάρχει καμία διαφωνία στο θέμα αυτό. Ναι, το να βάλεις δραχμές έχει νόημα για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των εισαγωγών. Στο θέμα του πληθωρισμού ομως θα γινει ΣΦΑΓΗ με δραχμές. Γενικώς η εισαγωγή της δραχμής είναι καλή ιδέα αν μπορείς να εγγυηθείς την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας -γιαυτό προτιμώ την σουηδία εκτός ευρώ- στην ελλάδα όμως ειναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο (εδώ δεν έχουν ανεξαρτησία οι δικαστές, οι τραπεζίτες μας μάραναν), οπότε καλύτερα στο ευρώ που τουλάχιστον έχεις την ασφάλεια οτι την νομισματική πολιτική την ασκεί μια ανεξάρτητη αρχή. Και ναι, η ανεξαρτησία της νομισματικής αρχής είναι το Α και το Ω σε μια οικονομία, γιατι αλιώς η πολιτική της κεντρικής τράπεζας ευνοεί αυτούς που έχουν τα λεφτά να την επηρεάσουν (Δες πχ την Ιαπωνία που νομισματική πολιτική ασκεί η τογιότα που βρίσκεται σε κρίση εδώ και 15 χρόνια).
    Last edited by katwrimos; 14-04-2011 at 22:14.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Θέλεις να πεις δηλαδή ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα λειτουργεί προς το συμφέρον του απλού ευρωπαίου πολίτη.

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Εννοεί πως αν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα κάνει Χ ζημιά στον απλό πολίτη, η ελληνική αντίστοιχη θα κάνει 10*Χ ζημιά ή κάτι αντίστοιχο.

Τέσπα, σε αυτό που ρώτησα εγώ; Πείτε αλλού τις οικονομικές σας θεωρίες.

ΥΓ: Επίσης, κάπου Μάη δεν είναι τελική ημερομηνία δικαστηρίου για εκείνες τις αγωγές της Ολυμπίας Οδού πριν χρόνια, χωρίς άλλες αναβολές; Αν βγει επιτέλους το δεδικασμένο δεν ανατρέπονται όλα πλέον;
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Γιατι ο Κινέζος και ο Ινδός που πριν 15 χρόνια πεινούσανε, τωρα (αφού εφάρμοσαν σωστές οικονομικές πολιτικές)

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Ruthless View Post
    Εννοεί πως αν η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα κάνει Χ ζημιά στον απλό πολίτη, η ελληνική αντίστοιχη θα κάνει 10*Χ ζημιά ή κάτι αντίστοιχο.
    σας το κάνω λιανά: Στον πλανήτη υπάρχουν διάφορες κεντρικές τράπεζες που ακολουθούν διαφορετικές πολιτικές. Οι τρεις βασικές κατηγορίες:

Α. Αυτές που στοχεύουν σε πλήρη απασχόληση και χαμηλό πληθωρισμό (Φεντ - Ρικσμπανκ - Νοργες Μπανκ). Αυτές όταν ακολουθούν το καταστατικό τους δεν κάνουν ούτε καλό ούτε κακο, απλώς ακολουθούν την τεχνοκρατικά βέλτιστη πολιτική.

Β. Αυτές που στοχεύουν πρώτα στον χαμηλό πληθωρισμό και κατα δεύτερο λόγο στην πλήρη απασχόληση (ΕΚΤ, Σουίς Νάσιοναλ Μπανκ). Αυτές τον περισσότερο καιρό είναι τόσο καλές όσο και οι Α, αλλα η πολιτική της στόχευσης του πληθωρισμού δεν είναι η τεχνοκρατικά βέλτιστη οταν οι τιμές σε μια οικονομία είναι sticky (δηλαδή πάντα), μιλάμε όμως για ελάχιστες αποκλισεις απο τη βέλτιστη πολιτική.

Γ. Αυτές που θεωρητικά στοχεύουν στα παραπάνω αλλα στην πράξη στοχεύουν στη διατήρηση του πλούτου του χαρντ μάνευ λόμπι ή στην προσφορά στοματικού σεξ στις εταιρίες της χώρας τους (Φεντ την περίοδο του κραχ, Μπανκ οφ Τζαπαν, Πίπολς Μπανκ οφ Τσάινα). Εδώ προφανώς το αν κάνουν καλή πολιτική εξαρτάται απο το άν έχεις τα λεφτά σου σε ομόλογα ή αν είσαι εταιρία που εξάγει βιομηχανικά προιόντα οπότε σε συμφέρει.

Δ. Οι τριτοκοσμικές κεντρικές τράπεζες που δεν έχουν σοβαρή πολιτική γιατι την πολιτική τους την υπαγορεύει κάποιος δικτάτορας η διευθαρμένος πολιτικός (Ζιμπάμπουε είναι ένα κλασικό παράδειγμα εδώ). Αυτές φέρνουν καταστροφή σε όλους όσους ζούνε στην επικράτεια που ρυθμίζουν εκτός απο αυτούς που διαθέτουν καταθέσεις σε συνάλλαγμα.

Φυσικά παίζουν και ενδιάμεσες κατηγορίες, πχ η μπανκ οφ Ινγκλαντ είναι αναμεσα στο Α και στο Β ενώ Η Ελλάδα αν είχε δική της ΚΤ θα ήταν ανάμεσα στο Γ και στο Δ. Έτσι δικαιολογείται το παραπάω κουότ.
    Last edited by katwrimos; 15-04-2011 at 21:23.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Tι είναι αυτό;

ρεταλι BURNIN AMBITION's Avatar

telika arxisanna stelnoun bilietakia? apla ta agnooume? exoume kamia enhmerwsh? ante re arxonta tvn drakwn pes tipota
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.

Α, μπα, δεν έχει αλλάξει κάτι από όσο ξέρω, αυτά τα είχαν στείλει από αττική οδό σε κάποιους που είχαν δώσει παράνομα τις διευθύνσεις τους διοικητές της τροχαίας, τα αγνοούμε (μόνο αν το παραδώσει δικαστικός επιμελητής ασχολούμαστε άμεσα για να το μπλοκάρουμε, μιλώντας με κάποιον από το diodiastop.gr). Προσωπικά ακόμα δε μου έχει τύχει να πετύχω τροχαία στα διόδια, οπότε απλά σπρώχνω κανονικά, δεν έχει χρειαστεί δλδ να πω ότι δεν έχω. Αρχές μάη επίσης εκδικάζεται προσφυγή πατρινών για την ολυμπία οδό.

το ραπ μου είναι πρόκληση nikolasfluxus's Avatar

ξέρει κανείς τι γίνεται με προστίματα του ΟΑΣΘ?

στο δίμηνο σκάει χαρτί που απειλεί για δικαστήρια?
    Last edited by nikolasfluxus; 02-05-2011 at 12:27.