Ας απαντήσω και σε αυτό: το ξαναείπα, σόρρυ δεν έχω χρόνο να ξαναψάχνω λινκς, θα πρέπει να περιοριστείς στην ειλικρίνεια μου(ή φυσικά να το ψάξεις λίγο μόνος).
Όση ενέργεια θα σου παράξει η ανεμογεννήτρια στον κύκλο ζωής της δεν θα σου "επιστρέψει", ακόμα και στις ιδανικότερες συνθήκες, την ενέργεια που ξόδεψες:
α) κυρίως για να την κατασκευάσεις (αρκετά κυβικά οπλισμένου σκυροδέματος για τη θεμελίωσης ή, ακόμα περισσότεροι, για τα πέδιλά της αν είναι επιθαλάσσια + χιλιάδες τόνοι λαμαρίνας + επεξεργασία της για την κατασκευή)
β) ενέργεια για να τη μεταφέρεις, να την εγκαταστήσεις και να την συνδέσεις στο δίκτυό σου
και φυσικά το ενεργειακό ισοζύγιο έχει άμεσο αντίκτυπο στο οικονομικό ισοζύγιο, μόνο που εκεί τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Συν τοις άλλοις την ενέργεια από ΑΠΕ την πληρώνει ο κάθε πολίτης, παράγει δεν παράγει ο ίδιος (τέλος υπέρ ΑΠΕ).
Και γι' αυτούς τους λόγους οι Γερμανοί που είναι τετραπέρατος λαός σε τέτοια θέματα την ψυλιάστηκαν, κόψανε τις ενδοκαταναλώσεις και μετέτρεψαν εδώ και χρόνια την αντίστοιχη βιομηχανία τους σε φουλ προμότινγκ - εξαγωγικές δραστηριότητες αδιαφορώντας για το εσωτερικό. Και θα δεις ότι το σχέδιο για τη Βόρεια Θάλασσα θα μείνει στα χαρτιά.
Σκεφτείτε το ενδεχόμενο οι ΑΠΕ να είναι απλά μια γιγάντια βιομηχανία η οποία ήκμασε γιατί (γεγονός αδιαμφισβήτητο) δημιούργησε και κυρίως διατηρεί ΠΟΛΛΕΣ θέσεις εργασίας. Δεν λέω δεχτείτε το με τη μία, απλά συλλογιστείτε την πιθανότητα να.
Μάγκα μου σπουδάζεις και Ιατρική, κρίμα για το μέλλον επιστήμης, καθώς έχει αρκετά άμεσες σχέσεις με τη χημεία.
Και το ένα άτομο οξυγόνου διαφοράς έχεις την παραμικρή γαμημένη εντύπωση ότι είναι καμιά μικροδιαφορά στις ιδιότητες των διαφόρων μορίων? Να φάω τα ρούχα μου, τα όσα μείναν μαλλιά μου, ή να συνεχίσω να τρώω μαλάκες σαν εσένα? Μπερδεύτηκα..
έλα, παραδέξου ότι είπες μαλακία κι ότι δεν έχει σχέση ο ορισμός του ρύπου με το αν προέρχεται από τέλεια ή ατελή καύση, κι ίσως σε αφήσω να φας τον ΠΟΥΤΣΟ του μαλάκα...
στη σχέση μεταξύ των, καλή προσπάθεια!
Α νομιζα ειχε γραψει ο αλλος για τη διαφορα των δυο, το παιρνω πισω, δεν διαβασα καλα, συνεχισε εσυ το τρολλαρισμα
tu te fou de ma gueule je me fous de ta guelle
Την εβαλα και στο πικτσουρ θρεντ αλλα εδω ταιριαζει περισσοτερο
http://imgs.xkcd.com/blag/radiation.png
![]()
μια ραδιενέργεια θα το διορθώσει αυτό
Vielen Dank für alles was mal war