-
Δράκος
http://witchhaus.blogspot.com/
Έχουμε να πούμε πολλά για το τι συμβαίνει παραπάνω αλλά εγώ θα ξεκινήσω τώρα λέγοντας λίγα. Κάπως άσχετο αλλά σεβόμαστε την house. Γιατι η house ζει στο μουσικό συνεχές σαν η μεγαλύτερη μουσική επανάσταση μετά το rock and roll (με δεύτερο το hip-hop). Ξεκάθαρα. Διεμβόλισε το pop της εποχής, ξέσκισε τη disco κλέβοντας της τα clubs, ενέπνευσε ένα μαγικό underground όπου όποιος κατάφερνε να προμηθευτεί ένα tb-303 και ένα κωλο-synth ήταν σε θέση να παίξει πάνω σε μια μουσική φόρμα ικανή να γεννήσει εκατοντάδες διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τις ψυχοσυνθέσεις του εκάστοτε πειραγμένου παραγωγού. Υπνοτική και δυνατή σαν acid, ποπ χορευτική και funky, από το σικαγο και το ντιτροιτ μέχρι το λονδίνο και την αυστραλία. Εκφυλισμένα «κλαμπάτη» από την αρχή της μέχρι τα 90s αλλά ταυτόχρονα ψυχεδελική, ambient, σκοτεινή, εμπορεύσιμη, εύκολη για όλους και πιο banger. Με τα ναρκωτικά της, με την κουλτούρα της, με τους ήρωες και τους αντι-ήρωες της. Με τις επιρροές της από τους kraftwerk μέχρι τους happy mondays η house ζει όπως κάθε ζωντανό ρεύμα ακόμα στα πορνικά κλαμπς και στο underground της. Εδώ, συγκεκριμένα μιλάμε για το πολύ δεύτερο.
Πιο συγκεκριμένα ακόμα, μιλάμε για το 2011, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ό,τι μεσολάβησε με το θάνατο των μουσικών ειδών. Ένα πνιγηρό ΠΕΡΙΕΡΓΟ «είδος» εμφανίζεται πάνω στη house φόρμα, πάνω στην chillwave house φόρμα, πάνω, ξερωγώ, στην gothic υποκουλτούρα, στο grime, στα κομπρεσσαρισμένα μπουκωμένα μπάσα, σε πυκνά απλωμένα synths, στην νοσηρή αισθητική από τελειωμένα b-movies, στα μυστήρια ονόματα με 1337 γραφή δείγμα της υποκουλτούρας του net, στα σύμβολα. Το WITCH▲HAUS. Ή «drag». Αυτό. Μάγισσες. Και House. Αγχωμένη Lady Gaga σε samples, καραμπίνες, γυναικείες φωνές χαμμένες στο reverb, κουκούλες, κεριά, σκοτάδι, σα-τα-νισ-μός. Ακούγεται αστείο ίσως αλλά νομίζω είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Για όλους όσους (σαν και μένα, ναι) λατρεύουν την εικόνα πολύ και το φαίνεσθαι μαζί με όλα τα υπόλοιπα εδώ υπάρχει ψωμί. Προσέχουμε το πρώτο βίντεο, τι είναι αυτό το πράγμα. Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ ξέρω τι είναι, ξέρω ότι είναι φοβερό, τεράστιο σαν τους κομπρέσσορες που βουλώνουν τα ηχεία μου τώρα που γράφω αυτά. Σκέτη καύλα.
Last edited by ikonoklast; 23-02-2011 at 08:02.
Tags for this Thread