Θα καταχραστώ λίγό χώρο από το thread του Reject για να επισημάνω κάποια πράγματα. Ford, θα σου τα 'λεγα αλλού, αλλά δεν νομίζω να παρακολουθείς συστηματικά τα ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ thread του forum μας.
Λοιπόν, μετά το ποστ του Warlord στο 80's metal thread έψαξα για αρκετή ώρα διάφορες κυκλοφορίες που αγνοούσα. Μιλάμε πάντα για female fronted ήχο. Με τα πολλά, έφτασα και στο The Corroseum. Πρόκειται για ένα πολύ εξειδικευμένο μεταλλικό site/forum στο οποίο συχνάκις γράφουν εταιρειάρχες, μουσικοί κ.λπ. Νομίζω για παράδειγμα ότι γράφει κι ο Perez των Solitude Aeturnus.
Εκεί έπεσα πάνω σε αυτό. Τί είναι αυτό; Ένα blog αφιερωμένο αποκλειστικά στον ΣΥΝΟΛΙΚΟ μεταλλικό female fronted ήχο από το 1976-1989. Μεγαλόπνοο εγχείρημα που μέχρι στιγμής πάει κατ' ευχήν.
Λοιπόν, όλα αυτά δεν σου τα λέω για να καταλήξω στο "καλά... κοίτα τι υπάρχει κι εσύ μου αναφέρεις μόνον Chastain και Zed Yago". Τα λέω επειδή:
1) να δεις πώς λειτουργεί ένας πραγματικός ιστότοπος/μέσο ενημέρωσης ο οποίος σέβεται τον εαύτο του και πράττει ένα λειτούργημα πέραν από το να φουσκώνει τον ίδιον θύλακο.
2) ερχόμαστε στους Blacklace... Ο χρήστης khiijol (ο δημιουργός του ιστότοπου), ο οποίος λογικά είναι και ο πιο ενημερωμένος παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή σε αυτόν τον ήχο (συμφωνώ βέβαια ότι αυτό δεν σημαίνει και απαράιτητα ο πιο καλαίσθητος), λέει κάπου στο Corroseum forum:
Λοιπόν... Εκτός του ότι ξεκινάει τις συλλογές του με τους Blacklace, τους αναφέρει και πρώτους-πρώτους στο προσωπικό του best of.FWIW, my pics for a top 25 would look something like:
blacklace
crystal pride
velle witch
penetrator
malibu barbi
santa
acid
bitch
derketa
nuclear death
y diawled
sentinel beast
znowhite
thin end of the wedge
witchcraft
sacrilege
Дубль-1
hari kari (CA)
carmilla
P.U.S.
white honey
bellzlleb
kiimo kuusniemi band
force
trop feross
Δεν θα επεκταθώ γιατί λείπουν οι Warlock, Chastain και οι Zed Yago από την λίστα αυτού του καταρτισμένου ακροατή. Απλώς θα σου θυμήσω ότι όσο ασχολείσαι με κάτι αρχίζεις και όλο πιο πολύ να συνεκτιμάς κάποια πραγματάκια/λεπτομερειούλες και στο τέλος να σχηματίζεις μία "κουλή" φαινομενικά γνώμη για το αντικείμενο μελέτης. Παράδειγμα; Maiden-άδες με το "X-Factor" εντός καλύτερης τριάδας, Metallica-άδες με αγαπημένο το "And Justice..." και πάει λέγοντας.
Συνεπώς... Σαφώς και μπορεί σε κάποιους οι Blacklace να ΄ναι δίπλα στους Chastain, Zed Yago και λοιπά μεγάλα female fronted συγκροτήματα και δευτερευόντως σαφώς και όλα αυτά σε κάποιον άλλον μπορεί να μετράνε πιο πολύ από τις δουλειές των Megadeth. Εγώ ας πούμε πιστεύω ότι ξέρω τουλάχιστον πέντε ανθρώπους που θα έβαζαν το Black Knight πανω από το Rust in Peace. Θες για λόγους καλτίλας, συναισθηματικής αξίας, βιωμάτων; Όπως και να 'χει θα το προτιμούσαν.
Αυτά.![]()