Page 18 of 30 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 446

Thread: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Την καταστροφή δεν την έφερε το ένα τραγούδι. Μέσα στα πλαίσια μιας καθοδικούς πορείας που είχε σαββόπουλους, την Απαράδεκτη σκυλού in disguise Φριτζήλα, σταυροτουνότου, κομμωτριάκια, ονουςμαςειναληταριό, μύγες, αναρχικάκια και άλλα τόσα, έρχεται να συμπληρώσει το θρίαμβο ένα ακραία κακόγουστο και επιτηδευμένο σίχαμα και ο φωτοβολίδας.

Και δεν είναι δικό μου πρόβλημα που δεν εκτιμώ την προσφορά του, είναι δικό του που κάνει μαλακίες. Υποκειμενικά είναι αυτά, αλλά ας ανταλλάξουμε μιαδυό υποκειμενικότητες να χουμε να λέμε
    Last edited by carheart; 02-02-2011 at 18:05.

Senior Peligro dopefiend's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    αλλά παλιότερα ήταν ωραίος τύπος, με αυτό το κομμάτι γίνεται γελοίος.
    σε αυτό αναφερόμουν btw.

αλλά ναι, όπως τα πες στην τελευταία πρόταση

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

edit:@carheart

Πληφοριακά, το ονουςμαςειναληταριό είναι τραγούδι του 1998 (δίσκος "Λάφυρο"), δλδ θες να μου πεις ότι από τότε άρχισε η "καθοδική πορεία"; Μη λέμε κι ό,τι θέλουμε ρε παιδιά. Καλές οι υποκειμενικότητες, αλλά αν αρχίσω να ρίχνω κι εγώ τις δικές μου στα topics των Burzum και των Ulver ξέρω γω, θα βγείτε οι φανμπόηδες να με πάρετε με τις πέτρες που τόλμησα να μιλήσω.
    Όπως είπε ο από πάνω σου, σου άρεσε η Βροχή και θεωρείς τα υπόλοιπα του Θανάση μέτρια ή γεμάτα αδιάφορα/κακόγουστα/κιτς/"μικρά" fillers (μέχρι και τη Μάρθα έπιασες στο στόμα σου αθεόφοβε); Ε μείνε στη Βροχή, είναι πασιφανές ότι ποτέ δεν είχες επαφή με τον καλλιτέχνη συνολικά. Δε σου έχωσε κανείς με το ζόρι στο αυτί σου ούτε τον Σαμάνο ούτε τον Διάφανο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μη μας το παίζεις και απογοητευμένος οπαδός δλδ.

Senior Peligro dopefiend's Avatar

επίσης το "ερώτηση κρίσεως" αποτελεί μια... γροθιά σε όσους τον κατηγόρησαν για "ψιλοεθνικισμό" γραπωμένοι από στίχους όπως "ελλάδα σαν αγριόχορτο φύτρωσες κι εκεί" ...

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

parasight, το από πότε ακούω τον θανάση παπακωνσταντίνου και το πόσο τον έχω νιώσει/καταλάβει και το πόσο ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να με απογοητεύουν οι κινήσεις του, σίγουρα δεν είναι πράγματα που θα μου τα πεις εσύ, προς θεού

το "ονουςμαςειναιαληταριο" πάει στο οτι λατρεύουν να το τραγουδάνε δυνατά οι οπαδοί του όταν δεν χορεύουν ζειμπέκικο την πριγκηπέσσα, και αυτό αισθητικά με ενοχλεί, όπως με ενοχλεί και ο κακοφανμποισμός όταν δεν σε αφήνει να δεις πέντε απλά πραγματάκια που λέει ο άλλος και να τα καταλάβεις

κατάλαβέ τα ή συνέχισε να κακαρίζεις πως κανείς ποτέ δεν έχει δικαίωμα να απογοητευτεί από τον ΘΠ αν δεν είναι πασιφανές πως έχει επαφή με τον καλλιτέχνη συνολικά.

και μην το κάνεις burzum thread, προειδοποίησα στο πρώτο μου ποστ, ευχαριστώ

Φαντάσου να έκανε και καμιά διασκευή Μαρίκα Παπαγκίκα ο Θανάσης δλδ. Δε σωζόταν ούτε με σφαίρες.

edit:
    Sorry, την Παπαγκίκα μπορώ να την αναφέρω;

Μην με κάνεις να σε πω βλάκα, δεν το θέλω, αφού καταλαβαίνεις ακριβώς τι σου λέω. Θεωρώ πως μετά τη βροχή υπήρξε μια καλλιτεχνική ύφεση σε όλους τους τομείς, με κριτήρια υπαρκτά στη δική μου κλίμακα. Και σε πιάνει αυτή η τάση του κυνηγημένου και λες πως είναι προφανές πως δεν έπιασα ποτέ το νόημα.

Επίσης μπορείς να αναφέρεις ό,τι αγαπάς, αλλά η ειρωνία δεν θα σε σώσει σε τίποτα

Ρε μάστορα, δεν έχει να κάνει με κανέναν φασισμό γούστου ή κάτι τέτοιο, απλά διατυπώνω συμπεράσματα με βάση αυτά που λες εσύ.
    Σε ενοχλεί που οπαδοί του Θανάση τραγουδάνε δυνατά το Αερικό ή φωνάζουν αντιεξουσιαστικά συνθήματα στις συναυλίες του, λες και είναι ο υπεύθυνος γι'αυτό. Ή για οτιδήποτε κάνουν οι οπαδοί του γενικότερα.
    Ξερνάς με Κομμωτριάκι, Μύγες, Ερώτηση Κρίσεως, ενώ ο Θανάσης από την αρχή της δισκογραφίας του έχει Ματσιφτάρι, Πάστα με Κερασάκι, Καντηλανάφτη κλπ. Με άλλα λόγια, αυτή η πλευρά του υπήρχε ανέκαθεν και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκε ως κάποιο σύμπτωμα καθοδικής καλλιτεχνικής πορείας στον Διάφανο.
    Τέλος, αυτό με το Σταυρό του Νότου συνειδητοποιώ τελικά ότι δεν το έχω πιάσει. Ποια ακριβώς ήταν η μαλακία εκεί; Έβγαλε λεφτά; Τον είδε περισσότερος κόσμος; Είναι εγκλήματα και τα δύο αυτά; Εκτός αν είναι και κάτι άλλο που αγνοώ, στην οποία περίπτωση διαφωτίστε με.

Τέλος, αν νομίζεις ότι ο Θανάσης έχει εν λευκώ ασυλία από μέρους μου, διάβασε τι έλεγα για τα lives του με Σαββόπουλο ενώ είχα θάψει αρκούντως σε άλλο forum. Γιατί έχω την εντύπωση ότι με έχεις πάρει για τυφλό φανμπόη δλδ.

Ρε καλέ μου άνθρωπε, και Αλεξάνδρα Σαλαμάνδρα είχε, το ξέρω, αλλά μια μέρα έκανε τον Βραχνό Προφήτη, την Αγρύπνια, την Βροχή, και εκεί που πάει να απογειωθεί να μοιράσει σφαλιάρες να τα γκρεμίσει όλα, αποφασίζει να κάνει δεκαπέντε μετρημένα φάουλ για να καταλήξει στο εο εο γαμώ το φασισμό. Τι πιο απλό

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Ο ΚΑΛΧΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΖΑΡΙΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΗΧΩΝΤΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ: ΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΡΡΡΡΟΥΝ.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Senior Member Mostos's Avatar

Γενικά θεωρώ οτι είστε λίγο αυστηροί με το δίσκο τούτο. οκ εχει μια παραφωνία οσον αφορά το συγκεκριμενο κομματακι, εγω θα προσέθετα οτι συνθετικά αναπαράγει ιδέες που έχουμε ξανακούσει σε σημεία αλλα σε γενικές γραμμές έχει την ΚΑΤΙ απο την αρρωστίλα που είχε η βροχή απο κάτω. Εσείς τον θάψατε ήδη. Προσωπικά δε θεωρω οτι μπορεί κανεις να του προσάψει προθέσεις να βγάλει χρήμα ή να κάνει την καλή ή κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να πεις οτι ψιλοεπαναλαμβάνεται και θα μπορούσε να βγάλει απο το δίσκο κάποια κομμάτια αλλα μέχρι εκει. Α, και όσον αφορά το σαμάνο, ήμαρτον, μια χαρα δίσκος είναι, απο τους καλύτερους που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Quote Originally Posted by carheart View Post
    Ρε καλέ μου άνθρωπε, και Αλεξάνδρα Σαλαμάνδρα είχε, το ξέρω, αλλά μια μέρα έκανε τον Βραχνό Προφήτη, την Αγρύπνια, την Βροχή, και εκεί που πάει να απογειωθεί να μοιράσει σφαλιάρες να τα γκρεμίσει όλα, αποφασίζει να κάνει δεκαπέντε μετρημένα φάουλ για να καταλήξει στο εο εο γαμώ το φασισμό. Τι πιο απλό
    Έχασε όλη τη σοβαρότητά του δλδ. Έγκλημα

Τεσπα, αυτό που βλέπεις εσύ ως μειονέκτημα για μένα είναι το αντίθετο. Γούστα είναι αυτά και υποκειμενικά και όλα αυτά.

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Η επιτυχία ενός απόλυτα απλοϊκού κομματιού του Θανάση έγκειται στο ότι προκαλεί (επιτέλους) τον αποδοκιμασμό από κάστομ τύπους - λάτρες της εξιζητημένης τέχης και του καραπουτσαριού μέχρι αμετανόητους μουσάτους μπλακμεταλερς/αβαν γκατε του σπιρτόκουτου. Εύγε και πάλι στο Λαρισαίο!

Oompa loompa Roswell47's Avatar

το κούρασες κι εσύ ρε Αγκοραφόμπικ. εο γαμώ το φασισμό. Με το πτυελοδοχείο του Μπακούνιν θα μου πει κανείς τι παίζει;

Δράκος ikonoklast's Avatar

«Εξεζητημένη» τέχνη, αδερφέ!

@ Parasight, με το «χωρίς αντίστοιχη καλλιτεχνική προσφορά» εννοώ κοινώς ότι ο σαμάνος ήταν σαβούρα.
    Last edited by ikonoklast; 04-02-2011 at 01:52.