Page 71 of 73 FirstFirst ... 21616970717273 LastLast
Results 1,051 to 1,065 of 1091

Thread: 80ies Underground HEAVY METAL

Mazikeen Krux's Avatar

αξεπέραστος δίσκος

I'll bury you in your god's fucked garden

Senior Member warlord mkII's Avatar

Τί να πεις για τους Satan... δίσκος και 7ρι που ορίζουν το heavy metal.

Krux αυτούς τους ξέρεις?

αν όχι, τσέκαρε. Us prog/power, όχι κορυφαίο αλλά καλό
    Warriors rise from the grave
    Longships sailing The Wave
    Bloodshed on every shore
    Friction massing from war

Mazikeen Krux's Avatar

α ρε Ράηχ. πόσες μπάντες σας έχουν κάνει εικόνισμα και εσείς καμπαρέ.
    I'll bury you in your god's fucked garden

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

μην κράξετε δεν είνα αντεργκραου αλλά δεν μνημονεύονται τόσο γιαυτο όσο για το πρώτο (ή είναι ιδέα μου; )

εχω αναθεωρήσει τελευταία για το borrowed time αφου παλιότερα το έβρισκα πολύ ψόφιο στα όρια του βαρετού αλλά με τον καιρό με έπιασε ύπουλα και με βρίσκω να τραγουδάω θέματα του στο ασχετο. πολύ πιο συγκρατημένος και εσωτερικός δίσκος απτο ντεμπούτο που ήταν το ριφφ φέστ το ίδιο (όχι μόνο το lightning, τα πρώτα πρώτα χρόνια γενικότερα τώρα που το σκέφτομαι, αγαπημένο μου diamond head track είναι απτα σινγκλς, το streets of gold συγκεκριμένα). επίσης ο Sean Harris ήταν/είναι τεράστια φωνή και σαυτό φαίνεται ακόμα καλύτερα αφού τον επιτρέπει ο Τatler να ανασάνει. Αυτές οι '70ς επιρροές του τον καθιστούν εύκολο ακόμα και για μη σκληροπυρηνικούς μεταλχεντζ νομίζω. Στο συγκεκριμένο track απλά ζωγραφίζει.

εντιτ : επίσης ένα θενξ στον warlord πολυ ενδιαφέροντα πράγματα ειδικά γκρανικους με πορώσανε

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Practice What You Preach GuardianOfIvorytower's Avatar

Συμφωνώ με τον παραπάνω. Και τα 2 επόμενα της μπάντας μου αρέσουν πάρα πολύ. Μπορεί ο περισσότερος ντόρος να έχει γίνει γύρω από το ντεμπούτο τους, αλλά σε όλους τους παραδοσιακούς οπαδούς που ξέρω αρέσουν εξίσου κ τα 2 επόμενα.
    My Mission will save the World.
    But I'm still chasing time.
    Vanity...definitely my favourite sin.

ποιο εννοείς ως δεύτερο επόμενο; το canterbury; αυτό το αποφεύγω αλλά με τη πόρωση που εφαγα με τους τύπους θα μπω στην διαδικασία να το ακούσω καλά μου φαίνεται.
    γενικά η ιδέα που είχα από τις εδώ κριτικές για το κίνημα, ήταν πως οι περισσότερες μπάντες που ξεκίνησαν το nwobhm το γύρισαν σε κραγμένο aor πολύ πολύ γρήγορα και δε μιλάω μόνο για def leppard αλλά και για jaguar, tygers of pan tang και τέτοια. βέβαια τα ίδια μου έλεγαν και για τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ TANK αλλά όταν μου ήρθε η δισκογραφία τους (σε lp boxset εννοείται) απ'την metal mind, εψαχνα να βρω τον υποτιθέμενο aor δίσκο τους γιατί μόνο υπερμέταλ έβρισκα. με δουλεύουν ή έχει μια βάση αυτό που μου είπαν;

τέσπα πίσω στους diamond head, πέρα απτον εγχώριο τύπο και τους εγχώριους καλοπροαίρετους τα ίδια βλέπω και στο metal archives αλλά όταν βάζω αυτό :

δε μπορώ να καταλάβω τους ισχυρισμούς τους (ξανατονίζω πως δεν έχω ακούσει τον δίσκο, μόνο σκόρπια πράγματα). το track σκοτώνει απλά. για πες περισσότερα αφού τον έχεις.

γενικά δεν ξέρω πάντα με γοήτευε το nwobhm, θες πως ήταν το πιο '70ς μεταλλικό κίνημα (αν εξαιρέσουμε το doom metal), θες πως υπήρχε καύλα (ειδικά τα δύο, τρία πρώτα χρόνια), θες πως είχε μια diy νοοτροπία που μέχρι τότε σπάνιζε στο hard rock (βέβαια υπέγραφαν και σε μεγάλες εταιρείες αλλά από αυτοχρηματοδοτούμενα επτάρια άλλο τπτ, η χαρά του συλλέκτη), γενικά δε μπορώ να καταλάβω. έχω μπόλικα κενά βέβαια και δε με ενδιαφέρουν όλες οι μπάντες που εμπλέκονται στη φάση (δλδ σάξον και τέτοια δε με συγκινούν ιδιαίτερα αν και χω τα πρώτα δυο!!!!) αλλά λέω να εμβαθύνω με τον καιρό. πάντως σίγουρα diamond head, δηλαδή πως στο πούτσο κατέληξε το μέταλ στη σημερινή του εμπορική μορφή δε μπορώ να το καταλάβω. ακούω τον sean harris τις τελευταίες μέρες και δακρύζω, τέτοιος ρυθμός, τέτοιο χρώμα, τέτοιο πάθος, όταν σολάρει με τα ουοοουοοο με σκλαβώνει δε μπορώ να το εξηγήσω, από jeff buckley έχω να φάω τέτοιο σκάλωμα με λευκό τραγουδιάρη και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια :

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Ναι για το canterbury λέω. Εμένα ο δίσκος μ αρέσει πάρα πολύ. Κανένα AOR στοιχείο δε βρίσκω, τα κλασικά σημεία επηρεασμένα από Zeps υπάρχουν φυσικά, όπως κ υπάρχουν κ στα προηγούμενα, κατά τα άλλα heavy metal τραγουδάρες. Κ επίσης, βρίσκω καταπληκτικές μελωδίες, ταξιδιάρικες σε σημεία, κ τρομερά φωνητικά σε όλα τα τραγούδια. δλδ, τι να λέμε τώρα, το παραπάνω είναι έπος μεγάλο, άκου επίσης το ομώνυμο, το Ishmael, To the Devil His Due, κομματάρες όλα

Δεν έχω πετύχει πουθενά κάποια κριτική για το δίσκο, πάντως όποιος τον θάβει, ε τι να πω, δε θέλω να γίνω κακός...

οκ το χω βάλει να παίζει, βρίσκομαι μετά τη μέση.

εντάξει, όντως δεν το λες αορ αορ αλλά ούτε και hm το αποκαλείς
    o tatler δεν φαίνεται καθόλου και μέχρι στιγμής το χει πάρει πάνω του όλο ο harris (δε χαλάει σαν πρώτη σκέψη αλλά θα μου λείψουν τα υπεριφφς ). ρυθμ σεκσιον δεν αναφέρω καν, έχουν φύγει οι παλιοί και οι νέοι είναι νέοι.

κάνω την κωλοτούμπα τώρα :

νομίζω θαμαρεσει αν μεχω μάθει καλά. λίγο άνιση φαίνεται μέχρι στιγμής η κατανομή του ευπεπτου ροκ με τον μέταλ του παρελθόντος ήχου με το υλικό να γέρνει περισσότερο στην πρώτη κατηγορία για την ώρα τουλάχιστον (ε δεν προβλέπεται αλλαγή ε; ). για φάση hold your fire των rush το κόβω που μ'αρεσει και πολύ μεταξύ μας. δηλαδή δεν είναι τυχαίοι αυτοί που παίζουν έτσι, αλλά θαναι guiltypleasure λογικά.

metal mind η επανακυκλοφορία; παωνατοπάρω, τσιμουδιά έχουμε και ένα προφιλ να διατηρήσουμε

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Λατρεύουμε Diamond Head για πολλούς λόγους: τις υπερριφάρες, τη φωνάρα, τη 70λα...
    Στο αυτί μου πάντα ήτανε πιο ροκ απ' ότι μέταλ αλλά δεν το λέω για κακό. Το canterbury δυστυχώς είναι άνισος δίσκος, έχει τις στιγμές του αλλά δεν αρκούν για να το κάνουν δισκάρα.

Να προτείνω κανά δυο μπάντες nwobhm που δεν είναι και τρελά ψαγμένες, δουλειές τους βρίσκονται πάμφθηνα και παίζουν πολύ ωραία:

Οι Excalibur από το Bradford ανήκουν οριακά στο "κίνημα" αφού το ΕΡ τους Bitter End κυκλοφόρησε το 1985 (βέβαια υπήρχαν από το 1981). Το ΕΡ είναι μνημείο ριφάτου καλού μελωδικού (μελωδικού είπαμε, όχι φλώρικου μέταλ). Οι περισσότεροι μανιακοί του nwobhm το συμπεριλαμβάνουν στα κορυφαία δείγματα του είδους, όμως για μένα η αγαπημένη μου στιγμή της μπάντας είναι το LP One Strange Night, όπου παίζουν από μελωδικό μέταλ και ημιμπαλάντες μέχρι πορωτικό Power!

Η επόμενη μπάντα είναι η Le Griffe από το Stoke. Μουσικά μοιάζουν αρκετά με τους Excalibur, με καθαρές αναφορές στους θεούς Thin Lizzy. Καταπληκτική αίσθηση της μελωδίας και κιθάρες που κελαηδάνε. Πρόλαβαν να βγάλουν 2 ΕΡ και ένα 12".

Bloodshed on every shore

thanx μαν, θα ακούσω και θα επανέλθω σε λιγάκι, απλά τώρα ξύπνησα και έβαλα λιγο πιο γαλήνια πράγματα να παίζουν, θέλω λίγο να πάρω μπρος.

btw τους είδε κανένας όταν ήρθαν πριν λίγα χρόνια; το σκεφτόμουν αλλά έλεγα μέσα μου πως θα απογοητευτώ. είχα ακούσει και κάτι παλιά τρακς με τον νέο τραγουδιάρη ο οποίος δεν ήταν άσχημος αλλά πολύ φλατ σε σχέση με τον harris. και κάτι για αλτερνατιβ-ποστγκραντζ-γλαμοροκ-πσευτοχεβυ μεταλ μου έλεγαν για τα τελευταία τους και σκεφτόμουν πως αν ήθελα να ακουσω αλτερνατιβ δεν θέλω να το ακούσω απτους ΝΤΑΙΜΟΝΤ ΧΕΝΤ. για πείτε

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

επίσης αφού ανέφερα τανκ και με έπιασαν τα ζουμιά χ8ες πήγα άκουσα τους πανκ δίσκους στους οποίους παίζει ο Algy Ward (the saints - eternally yours, the damned machine gun etiquette) και θέλω να φέρουν πίσω αυτές τις εποχές (οφφ τοπικ;;; ) :

δείτε πως κοροιδευουν το playback. TON ΘΕΟ ΝΤΡΑΜΕΡ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ

α ρε Algy μόνο σε δισκάρες εμπλεκες
    μετά είδα οτι ο Cpt Sensible έχει παίξει κατι leads sto Filth hounds of hades (ντεμπούτο Tank) μαζί με τον Fast Eddie!!!
    Last edited by Marillion; 19-01-2011 at 13:11.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

@ witchkiller:

ψάξε βρες το Aorta - Blood Pressure (1983)

Γερμανοί άγνωστων λοιπών στοιχείων, μόνο στο οπισθόφυλλο λέει είναι από τη Κολωνία. Μιλάμε για αλήτικο heavy rock στο ύφος των αντίστοιχων nwobhm μπαντών (πχ samson, quartz).
    Bloodshed on every shore

Senior Member

Quote Originally Posted by warlord mkII View Post
    @ witchkiller:

ψάξε βρες το Aorta - Blood Pressure (1983)

Γερμανοί άγνωστων λοιπών στοιχείων, μόνο στο οπισθόφυλλο λέει είναι από τη Κολωνία. Μιλάμε για αλήτικο heavy rock στο ύφος των αντίστοιχων nwobhm μπαντών (πχ samson, quartz).
    θα τσεκάρω ,θενξ ρε
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    οκ το χω βάλει να παίζει, βρίσκομαι μετά τη μέση.

εντάξει, όντως δεν το λες αορ αορ αλλά ούτε και hm το αποκαλείς
    o tatler δεν φαίνεται καθόλου και μέχρι στιγμής το χει πάρει πάνω του όλο ο harris (δε χαλάει σαν πρώτη σκέψη αλλά θα μου λείψουν τα υπεριφφς ). ρυθμ σεκσιον δεν αναφέρω καν, έχουν φύγει οι παλιοί και οι νέοι είναι νέοι.

κάνω την κωλοτούμπα τώρα :

νομίζω θαμαρεσει αν μεχω μάθει καλά. λίγο άνιση φαίνεται μέχρι στιγμής η κατανομή του ευπεπτου ροκ με τον μέταλ του παρελθόντος ήχου με το υλικό να γέρνει περισσότερο στην πρώτη κατηγορία για την ώρα τουλάχιστον (ε δεν προβλέπεται αλλαγή ε; ). για φάση hold your fire των rush το κόβω που μ'αρεσει και πολύ μεταξύ μας. δηλαδή δεν είναι τυχαίοι αυτοί που παίζουν έτσι, αλλά θαναι guiltypleasure λογικά.

metal mind η επανακυκλοφορία; παωνατοπάρω, τσιμουδιά έχουμε και ένα προφιλ να διατηρήσουμε
    Τελικά το άκουσες ολόκληρο? Πώς σου φάνηκε?

Αντιλαμβάνομαι αυτά που λέτε, για ορισμένα πιο "εύπεπτα" τραγούδια, αλλά ακόμα κ αυτά εμένα μου έχουν κάτσει πολύ καλά κ γουστάρω χεχε

Ποια επανακυκλοφορία, το είχα βρει σε παζάρι βινυλιάκι 2 ευρώ (ψώνιο mode off)

Περίμενα να ποστάρετε για να αποφύγω triple post!
    Ναι και ακολουθεί ποστ συμπαθούς μεγέθους :

Αρχικά ένα thanx στον warlord για τους le griffe. Eμεινα κάπως έτσι
    M'αρεσει η '70ίλα στο μέταλ μου, και στο nwobhm και στο επικό (βλ. manilla προ crystal logic) και στο doom και σ'ολα. Δεν λέω τπτ που δεν έχω ξαναπεί αλλά όταν ακούω τέτοιες μπάντες αυτά μου βγαίνουν να λέω αυτά λέω. Εχει επανεκδοθεί τπτ σε cd από τους συγκεκριμένους; (δεν θέλω να μπω και σε διαδικασία βινυλίων για heavy metal λυπηθείτε με δεν έχω αντοχές ούτε και αντίστοιχο πορτοφόλι).

Τώρα στο canterbury, ναι μ'αρεσει. Βεβαια δύο μέρες έχει που το κατέβασα και το έχω ακουσει σύνολο 6,7 φορές αλλά μέχρι στιγμής με τραβάει. 2 παράπονα μόνο :
    το πρώτο είναι πως εντάξει προφανέστατα έχουν μειωθεί τα όποια hm riffs και έχουν αντικατασταθεί από απλά power chords και κάποια ύπουλα πλήκτρα. όταν πάντως σολάρει ο τατλερ ή γενικά ακούγεται, είναι αξιος.
    το δεύτερο είναι πως ο harris σαν να συμβιβάστηκε κάπως. εννοώ πως είναι φωνάρα αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δηλαδή σαν να κατάλαβε πως τα mainstream audiences δεν θέλουν υπερβολές στις ερμηνείες και αυτοπεριορίζεται. πάνε τα ουοοο, τα ααααα, και τα BAAABYYY. αλλά οκ δεν ξέρω αν το έκανε και για λόγους εμπορικής σκοπιάς, μπορεί πολύ απλά να ωρίμασε ( ; ).

ενιγουεη πάντως έχει 5 κομματάρες που μπορώ άνετα να τις κάνω ένα ep και να ακούω μόνο αυτές!!!!

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ