0 στους 10 ERίτες συνιστούν το ποστ ετούτο.
Λοιπόν, για το δικό μας έχω να πω βλέποντας το θέαμα με αγγλική περιγραφή, ζήτω το Αλ Τζαζίρα, ότι έτσι είναι η μπάλα, μέτριο πρώτο ημίχρονο και κακό flow γιατί κάθε τρεις και λίγο είχαμε διαμαρτυρίες και δύο φάσεις. Το δίκαιο του πρώτου ημιχρόνου ήταν το Χ με ελαφρύ προβάδισμα σε μας, ζήτω ο Μοντεστό.
Στο δεύτερο εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα. Προ εορτής πάντα λέγαμε ότι ο Ρόμενταλ είναι ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. Ο Ερνέστο δεν μασάει από αυτά, το ξέρουμε, δεν του λέμε πια τίποτα, αφού κάνει δουλειά ο άνθρωπας, τα καταπίνουμε. Φυσικά, κατόπιν εορτής φάνηκε ότι ο Ζαϊρί περνάει φοβερή φόρμα (συγκεκριμένα από τότε που ακουγόταν έντονα ότι θα πάρει πόδι! Για δες!) και έπρεπε να έχει περάσει πολύ νωρίτερα. Γενικά όμως ανέβηκε και ο Ιμπαγάσα στην απόδοση και κάναμε μπόλικες ευκαιρίες, δεν μας ήθελε η πόρνη και μια φορά που κοιμηθήκαμε (παιδαριωδώς) φάγαμε γκολ από την κλάση του Βιερίνια. Μεγάλος παίχτης. Μπορεί να είναι εξαφανισμένος σε όλο το ματς και ξαφνικά να στο κάτσει. Και δεν το λες τύχη, το κάνει συχνά ο μπάσταρδος. Ρισπέκτ.
Ωραίο ματσάκι το δεύτερο, συγχαρητήρια στα παοκτσάκια, παίχτηκαν και οι εθιμοτυπικές φάπες στην φυσούνα, όλα όπως έπρεπε. Θα είναι κολασμένο το ματς στην Τούμπα, το ματς της χρονιάς κι ετς, να νικήσει ο καλύτερος και ο πιο χαλκέντερος και τέτοια γραφικά.
Για το άλλο ματς, πριν από όλα, προφανώς η σωστή ατάκα είναι "χωρίς Σισέ θα ήσουν 5ος" και να πω την αλήθεια αυτό είναι πιο ξεφτίλα από το θέμα της διαιτησίας που είναι υπαρκτό αλλά να πάει να γαμηθεί. Πάντως ο Χιμένεθ έχει κάνει δουλειά στην ΑΕΚ. Μπορεί να του πήρε λίγο αλλά σιγά-σιγά Βλέπεις μια ομάδα να παίζει σωστή μπάλα και με πλάνο. Τουλάχιστον και σε αυτόν τον τομέα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη χτες αλλά έχει συνολικά χειρότερους παίχτες. Είχε όμως έναν Λυμπερόπουλο με εξάρσεις Αλεξανδρή και δεν είναι άδικο το σκορ. Δίκαιο το αποτέλεσμα, διότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει μια ευκαιρία της προκοπής. Οι μοναδικοί χτες επιπέδου Παναθηναϊκού ήταν ο Σισέ όπως πάντα (σουτάρα και αποκρουσάρα) αλλά αχρηστευμένος και ο Λέτο, που τον λυπάμαι όσο δεν πάει, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκανε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά μόνος του.
Οπότε, ναι μεν ο Παναθηναϊκός είναι και ήταν καλύτερη ομάδα *γενικά* (χτες, στο πρωτάθλημα), αλλά χάνει στο θέμα "ομάδα" και κυκλοφορία και "τι κάνουμε", ειδικά όταν δεν παίζουν οι ενδεκαδάτοι, που κάαατι έχουν αρχίσει και δένουν. Πάντως, όταν το ένα και μοναδικό σου όπλο είναι ο Σισέ, δεν παίζεις με την τροφοδοσία του, πας ξεβράκωτος στα αγγούρια. Αλήθεια, αυτός ο βλάκας ο Τράκης της Πράσινης, καθυστερημένος ντιπ για ντιπ είναι; Τις προάλλες είχε στο εξώφυλλο ότι ο Σισέ έχει όσα ο Μιραλάς και ο Πάντελιτς μαζί. Το ωραίο ήταν να μας έλεγε πόσα γκολ έχει σε σχέση με τους συμπαίκτες του, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Μου είχε λείψει το κύπελλο. Είναι μουντιαλέ το γαμημένο, νοκ άουτ, ένας τελικός, ό,τι νά'ναι, γαμάει και ο φτωχός, τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο ξενέρωτο, φέτος γούσταρα.
Άλλο επάγγελμα οι Άγγλοι εκφωνητές. Τι γαμημένα ωραία που ήταν.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος