Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48

Thread: Μαρίκα Παπαγκίκα

ο παραλληλισμός μαρία παπαγκίκα και belus είναι ενδιαφέρων επειδή πιστεύω ότι και τα δύο προτιμούνται κυρίως για άλλους λόγους από τη μουσική τους, η μαρία (της επανέκδοσης) είναι το παλιό, το μυστηριώδες, το απαγορευμένο, το κάτι σημαντικό που κανένας δεν άκουσε τότε και τώρα έχεις την ευκαιρία εσύ. Για περισσότερο φαντασιακά πράγματα ή/και με κοινωνικό/subcultural έρεισμα δηλαδή που όταν δεν υπάρχει ουσία δεν αντέχουν και πολύ στο πέρασμα του χρόνου, αυτός είναι ο ορισμός του hype, έτσι? Το Belus είναι σκατά και είναι κατά βάση επιμεταλλωμένη ποπ μουσική, για αυτό αρέσει στους indie κύκλους! Να τους δω όλους αυτούς με Nightbringer και Blut Aus Nord τι θα μας λέγανε!
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Senior Member Shirime's Avatar

επίσης, για να σταματήσει κι αυτό το πιπίλισμα της καραμέλας, δεν ξέρω σε ποιον indie τυπάκο αρέσει πια το Belus. Η αποδοχή του Belus από τους indie? hipster? όπως θέλετε πείτε το τύπους είναι αυτή:

παπαρολογία και φασεϊσμός δηλαδή (τον ενοχλεί η επανάληψη go figure)

όλοι αυτοί οι τύποι αφορμή έψαχναν για να μιλήσουν για Burzum, και το Belus ήταν αυτό ακριβώς: χωρίς να τους ενδιαφέρει ΤΙ ακούγεται στο Belus, μιλάνε γι αυτό, επειδή απλά κυκλοφόρησε όσο το BM είναι in. Γίνεται να μιλάς για black metal και να μη μιλάς για Burzum άλλωστε; Αν θέλετε ντε και καλά να βρείτε που οφείλεται αυτό:

μάλλον πρέπει να κοιτάξετε στον κάθε Peter Beste, στον κάθε Fenriz στον κάθε Xasthur, στον κάθε O' Malley, στον κάθε Aaron Turner, στον κάθε Bartlett και επιπροσθέτως στον καθένα που θεώρησε πως το να περιφέρει και να προφέρει ένα "Black Metal" είναι το απόλυτο διαπιστευτήριο trveίλας (είχαν γραφτεί 1-2 χρόνια πριν κάτι σεντόνια για το heavy metal ως το "νέο cool" που ταιριάζουν μια χαρά στην κουβέντα αυτή). Όλοι αυτοί έκαναν το "black metal" οικείο και ακίνδυνο κι έδωσαν αφορμή όχι για την απομυθοποίηση/απενοχοποίηση, αλλά για την εμπορευματοποίηση αυτού που λέτε Black Metal - και όπως φαίνεται μια χαρά τα δημιούργησαν τα τερατάκια τους.

Last edited by Shirime; 29-12-2010 at 04:51.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Αγαπητέ καρχαρτ
    Δίνω ένα δίκιο εν μέρη στον συλλογισμό σου , αλλά επί της ουσίας διαφωνώ.
    Δεν έχει σημασία ποιος ακούει σήμερα το "απαγορευμένο ρεμπέτικο". Άλλωστε πριν 20-25 χρόνια το κάθε χασικλάκι (που ήταν και εκτός τρέντ) ανακάλυπτε τα ρεμπέτικα και την ρέγκε , "την πίνω, την πίνουν , μου κάνει".

Καλώς η κακός τα πάντα κάποια στιγμή παίρνουν την δόση της δημοσιότητας που τους αναλογεί , και η αγέλη ορμάει. Τώρα εγώ από αυτό κρατάω τα θετικά , περισσότερη προβολή , κανένα live στην γειτονία μας, καλύτερες διανομές .

όταν με το καλό ξεφουσκώσει η μόδα όσους πραγματικά τους ακούμπησε το "αντικείμενο" θα συνεχίσουν ... οι άλλοι θα προχωρήσουν στην επόμενη μόδα , και the life goes on.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Newfag The Gray Fox's Avatar

Θυμάμαι πως κάποτε ο Jeff Mangum (Neutral Milk Hotel) έβαζε Μαρίκα Παπαγκίκα στην εκπομπή του. Από εκεί την έμαθα (ντροπή μου, ξέρω).

Διονύσης Ρόδμανν Comte de Saint-Germain's Avatar

Ο παραλληλισμός με τον Burzum είναι άστοχος. Μιλάμε για έναν καλλιτέχνη που (κατα τη γνώμη μου) εξακολουθεί να βγάζει πολύ καλούς δίσκους και -ανεξάρητα από αυτό- πάντα προσπαθούσε να προκαλέσει για να τραβήξει τα μάτια της δημοσιότητας. Παρόλα αυτά σας σταμάτησε αυτό να ακούσετε (αφήστε το belus) το filosofem και να το λατρέψετε; Δεν ήταν ποζεράς και δήθεν και προκλητικός από τότε; Ή δεν ακούσατε, στο ίδιο κλίμα, το grand declaration of war παρότι ο maniac έβγαινε με γουρουνοκεφαλές και λοιπές πίπες; Μη μου πείτε ότι κι αυτά δεν είναι ποζεριές. Παρατήσατε τους Sunn 0))) επειδή φοράνε κελεμπίες;

Αλλά δεν μιλάμε για την ίδια κατάσταση εδώ. Αναφερόμαστε σε μια καλλιτέχνιδα πολύ παλιά και ψιλοάγνωστη, η οποία απλώς έχει μια κατάλληλη περσόνα για να την εκμεταλλευτεί ένας ψωλομουσικοπαραγωγός, να την προμοτάρουν 5 hipster-εφημερίδες και περιοδικά και να δημιουργήσουν ένα νέο trend. Ο σκοπός είναι 100% εμπορικός, καθώς στην συγκεκριμένη promotion δεν είναι ότι εμπεριέχεται ο καλλιτέχνης ώστε να πεις "οκ, είναι γαματός/η, είναι και τίγκα βλήμα και επιδειξιομανής, αλλα του το συγχωρώ". 10 μαλάκες ξεκινούν την εμπορευματοποίηση μιας ακόμη παλιότερης κουλτούρας επειδή δεν έχουν κάτι άλλο για να θησαυρίσουν. Γιατί αυτά τα άλμπουμ δεν έβγαιναν το 1980-85 που ήταν στα χάι του το neofolk, υπήρχε ολόκληρο κίνημα και θα ήταν καταπληκτικό να κυκλοφορούν τέτοια ακούσματα; Το πρόβλημα δεν είναι ότι κυκλοφόρησε ο δίσκος, αν όντως έχει μόνο αυθεντικά κομμάτια μέσα και δεν έχουν πάρει να κάνουν σκατοριμίξ. Το πρόβλημα είναι ότι σε 2 μήνες από τώρα ο κάθε νεοχίππις θα έρχεται να μας πρήζει για την καλλιτεχνική αξία της Μαρίκας, την οποία θα ακούει σαν να ακούει Βίσση, μόνο που αυτή πλέον είναι "οφφ". Έχει να κάνει με την απαξίωση που υφίσταται αυτός ο δίσκος με την συγκεκριμένη προβολή.

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    Το Belus είναι σκατά και είναι κατά βάση επιμεταλλωμένη ποπ μουσική, για αυτό αρέσει στους indie κύκλους! Να τους δω όλους αυτούς με Nightbringer και Blut Aus Nord τι θα μας λέγανε!
    Καταρχάς "όλοι αυτοί" δεν έχουν ιερό και όσιο και είναι ικανοί να τους αρέσει οτιδήποτε θα τους κάνει να φανούν λίγο πιο μάγκες. Αν αρχίσεις να βλέπεις οπαδούς Μ.Hulot με μπλουζάκια Masonna μην τρομάξεις, θα είναι απλά η επόμενη μουσικοφάση/κολλεξιόν τους. Όσο για το νέο LP της Παπαγκίκα, οκ. Μαγκιά. Απλά αν ήταν σε χρυσή κασσετίνα "τα απαγορευμένα της αμερικής" στο ελληνικό section δίπλα στις μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Αγγελόπουλου, πιστεύω θα είχε ένα αρκετά πιο μικρό (και πιστό, ειλικρινές) fanbase από ό,τι τώρα, που ξαναλέω, της κυκλοφόρησαν μια "κανονικοποιημένη" κυκλοφορία στα standarts των τύπων που θα αγοράσουν βινύλιο Παπαγκίκα από το θρισίξτι και θα τρέξουν...να το συζητήσουν. Και όχι σε όσων θα την ήξεραν έτσι και αλλιώς, από τις γιαγιάδες τους, από την εκπομπή των Neutral Milk Hotel ή από οπουδήποτε πιο_νορμάλ στην τελική. Το ότι οι hipsters άρχισαν ξαφνικά (ξαφνικά; όχι και ξαφνικά) να φοράνε μπλουζάκια Burzum είναι ένα αστείο γεγονός που δεν με σοκάρει, και υπαίτιος είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο ίδιος ο Βίκερνες, καθώς δεν είναι τυχαίο που όλο αυτό το πουσταριό εκεί έξω φοράει μπλουζάκια Burzum και όχι Mayhem ας πούμε. Φταίνε και οι ομάλλευ'ς, αλλά για το φαινόμενο Burzum "ευθύνεται" ο Βάργκ. Θυμάστε το χαμογελάκι που ρίχνει όταν του ανακοινώνεται η ποινή; Σα να ψηνόταν να μπει μέσα. Όσο για το γεγονός πως το Belus είναι επιμεταλλωμένη ποπ μουσική, είναι ένα αστείο σχόλιο που δεν το πολυπερίμενα, και νιώθω πως είναι λίγο αντίδραση στην αντίδραση. Τι πάει να πει "επιμεταλλωμένη pop", τι είναι "pop" και αναρωτήσου αν είναι τυχαίο που ένα Belus δεν αρέσει σε τεράστιο μέρος της black metal σκηνής.
    Last edited by carheart; 29-12-2010 at 12:10.

Mazikeen Krux's Avatar

μια χαρά τα λέει ο the needle drop πάντως.
    I'll bury you in your god's fucked garden

The Patient H.'s Avatar

*standards
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

λολ

το ραπ μου είναι πρόκληση nikolasfluxus's Avatar

κάπου εδώ να πούμε οτι το θρεντ είναι παρόμοιο με το καταπληκτικό θρεντ Κρουξ για το live Αrchive.

γκεστάλ nothingman's Avatar

εγώ ήθελα εδώ και καιρό να θίξω ένα ανάλογο ζήτημα με αφορμή μια τεράστια συνέντευξη του Omar Souleyman στο Wire πριν κανα χρόνο, γεγονός που μου φάνηκε κάπως αστείο γιατί θυμάμαι φανταζόμουν ότι έτσι όπως το πάνε σε λίγο καιρό θα έπαιζε στο Primavera και τελικώς κοντά έπεσα. ασφαλώς έμεινα στη σκέψη, έγραψα το μισό κείμενο και δεν το έστειλα γράμμα στα παιδιά του sdm να το δημοσιεύσουν, με τον καιρό θυμήθηκα και τον Ψαραντώνη στο atp και τέλος πάντων ναι.
    έχει τη φάση του βέβαια γιατί μήνες πριν τον δω στο wire έτυχε και ήμανε σε τραπέζι ενός γείτονα Σύριου, καλό παιδί και φοβερά φαγητά το θυμάμαι, όπου μου έλεγε για τον Omar, έβαλε να ακούσω κιόλας και μου είχε μείνει η κάπως γραφική εικόνα του στο μυαλό και γκντουν μου ήρθε αμέσως στο μυαλό όταν άνοιξα εκείνο το τεύχος.
    δεν έχουν τόση σημασία αυτά που γράφω βέβαια, η κυραΜαρίκα ψόφησε και δε θα παίξει σε ένα κάποιο Σοναρ τώρα κοντά.
    btw, του Σταμ δεν του άρεσε αυτός; Σταμ διάβασε.

το ξαναδιαβάζω τώρα, φοβερά άκυρο και άσχετο ποστ αλλά άλλαξα άβαταρ και το καινούριο ΓΑΜΑΕΙ και θέλησα να σας επιστήσω την προσοχή.
    Last edited by nothingman; 29-12-2010 at 13:29.
    ~
    "Why didn't it kill him?" she said.
    "Unforgivably sloppy workmanship at the hand grenade factory," I said.
    ~

Anti-Hero Reject's Avatar

Spoiler
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Quote Originally Posted by nikolasfluxus View Post
    κάπου εδώ να πούμε οτι το θρεντ είναι παρόμοιο με το καταπληκτικό θρεντ Κρουξ για το live Αrchive.
    Να το πείτε βρε παιδιά, εγώ θα σας το απαγορέψω;

καλή καρδιά να έχουμε χρονιάρες μέρες!

Senior Member wom's Avatar

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να γουστάρω και pop και Belus πάντως, κάθε βδομάδα παίζει άνετα.

Τώρα μαρίκα δεν με ψήνει αλλά ακούω Γιάννη Παλαιολόγου στο youtube συνεχώς!
    section .text
    global _start
    _start:
    xor ebx, ebx
    mov eax, ebx
    inc eax
    int 80h
    ret

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by Comte de Saint-Germain View Post
    Αλλά δεν μιλάμε για την ίδια κατάσταση εδώ. Αναφερόμαστε σε μια καλλιτέχνιδα πολύ παλιά και ψιλοάγνωστη, η οποία απλώς έχει μια κατάλληλη περσόνα για να την εκμεταλλευτεί ένας ψωλομουσικοπαραγωγός, να την προμοτάρουν 5 hipster-εφημερίδες και περιοδικά και να δημιουργήσουν ένα νέο trend. Ο σκοπός είναι 100% εμπορικός, καθώς στην συγκεκριμένη promotion δεν είναι ότι εμπεριέχεται ο καλλιτέχνης ώστε να πεις "οκ, είναι γαματός/η, είναι και τίγκα βλήμα και επιδειξιομανής, αλλα του το συγχωρώ". 10 μαλάκες ξεκινούν την εμπορευματοποίηση μιας ακόμη παλιότερης κουλτούρας επειδή δεν έχουν κάτι άλλο για να θησαυρίσουν. Γιατί αυτά τα άλμπουμ δεν έβγαιναν το 1980-85 που ήταν στα χάι του το neofolk, υπήρχε ολόκληρο κίνημα και θα ήταν καταπληκτικό να κυκλοφορούν τέτοια ακούσματα; Το πρόβλημα δεν είναι ότι κυκλοφόρησε ο δίσκος, αν όντως έχει μόνο αυθεντικά κομμάτια μέσα και δεν έχουν πάρει να κάνουν σκατοριμίξ. Το πρόβλημα είναι ότι σε 2 μήνες από τώρα ο κάθε νεοχίππις θα έρχεται να μας πρήζει για την καλλιτεχνική αξία της Μαρίκας, την οποία θα ακούει σαν να ακούει Βίσση, μόνο που αυτή πλέον είναι "οφφ". Έχει να κάνει με την απαξίωση που υφίσταται αυτός ο δίσκος με την συγκεκριμένη προβολή.
    Ναι, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα σε όλα αυτά; Το θέτεις ακόμα χειρότερα από τον καρχαρτ, ο οποίος απ'ότι κατάλαβα απλά σκαλώνει στην αισθητική της προώθησης του όλου πακέτου. Τι είναι αυτό που ζητάς; Να έβγαινε ο δίσκος το 80; Δε βγήκε, τι να κάνουμε; Να πεταχτει στην πυρά γιατί είναι προϊόν παλιάς κουλτούρας;

Και τώρα, μα την παναγία και με την καρδιά στο χέρι, αν έρθει κάποιος νεοχίππης (πώς λέμε θολοκουλτουριάρηδες ψευτοαριστεροί; ο καλύτερος όρος άμυνας πιστεύω) να σου μιλήσει για τη Μαρίκα Παπαγκίκα, γιατί θα νοιώσεις άσχημα; Επειδή έλιωνες τα σμυρναίικα χρόνια τώρα και την ήξερες από πριν, επειδή δε μιλάει στην καρδιά σου μία μουσική του 1920, επειδή τσαντίζεσαι που την έμαθε πρόσφατα, επειδή τι; ΤΙ θα θελες να χε συμβεί στη θέση της επανακυκλοφορίας αυτού του δίσκου στην προκειμένη; Να μην είχε συμβεί τίποτε, να την μάθαιναν μόνο οι άξιοι;

Tags for this Thread