Λέω λοιπόν.
Το Zen X-Fi 2 το έχω λοιπόν κάνα χρόνο τώρα και είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει σε φορητό mp3 player από πλευράς ποιότητας ήχου (Creative γαρ). Με καθημερινή χρήση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα λειτουργικό πρόβλημα. Από αντοχή επίσης κανένα παράπονο, καθώς όλον αυτό τον καιρό έχει φάει 4-5 καλές τούμπες. Έκανε κάποιες γρατζουνίτσες στην οθόνη αλλά όλα οκ. Αντοχή μπαταρίας εντυπωσιακότατη, με μηδέν (ή μη αισθητή τεσπα) μείωσή της ως σήμερα.
Όσο για την touch οθόνη, είναι λειτουργική αλλά όχι κάτι το φοβερά εντυπωσιακό. Εννοώ ότι στο scrolling και την ευχρηστία σε ό,τι έχει να κάνει με touch, παραδέχομαι ότι τα ipod-οειδή δε φτάνονται, και συγκριτικά το X-Fi 2 μειονεκτεί (χωρίς να υπάρχει δυσχρηστία όμως, το τονίζω). Αν θέλεις all-around gadgetάκι (για internet, games, κινητό, καφετιέρα) ίσως δε σε ικανοποιήσει, αλλά προσωπικά, από τη στιγμή που η δουλειά για την οποία το έχω πάρει είναι να παίζει μουσική (και μάλιστα αυτό το κάνει με εντυπωσιακή ποιότητα), αυτό δε με απασχολεί καθόλου.

Τελικό συμπέρασμα λοιπόν, άξιζαν με το παραπάνω τα 160€ που έδωσαν πριν 1 χρόνο για mp3 player των 32GB. Γενικά όμως δεν το έχω δει να κυκλοφορεί Ελλάδα, ούτε καν online, για την έκδοση με 32GB δε, φαίνεται πρέπει να ψάξεις κάμποσο ακόμη και στην Ευρώπη και η τιμή είναι ακόμη λίγο τσιμπημένη. Με καλό ψάξιμο στο eBay όλα βρίσκονται.