Page 15 of 19 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 277

Thread: Manowar 2010

Αλλα το να μου λες ότι κοιτάω επιδερμικά κάτι επειδή δεν δέχομαι την περιγραφή της τέχνης βάση κριτηρίων και παρατηρήσεων που προκύπτουν από genders μου βγάζει άμυνα
    Προσπαθώ να σου πω ότι τα ποστ μου (θα ήθελα να) είναι άχρηστα σε έναν αναγνώστη που ψάχνει πράγματα να δεχτεί και να εντάξει στον τρόπο σκέψης του, ή πράγματα να αρνηθεί και να θυμώσει με ότι διάβασε. Δεν θέλω να είμαι αυθεντία στα μάτια κανενός. Εφαρμόζω μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ που κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο (από όσο ξέρω) επειδή η HM υποκουλτούρα είναι μικρής σημασίας και κάπως αστεία/ντεμοντέ γενικά. Είναι καθαρά δευτερεύον σε οτιδήποτε τόσο τραβηγμένο το αν τελικά θα το 'δεχτεί' κανένας. Το ζητούμενο είναι το αν γαργαλάει η ιδέα. Το να μου λες λοιπόν, "δεν με πείθεις" με κάνει να πιάνω το μέτωπο μου με κάποια αγανάκτηση.

Το να μου λες 'για ανάπτυξε το' όμως, δεκτό και κατανοητό και όντως να σου λέω 'άντε διάβασε κάνα βιβλίο' είναι βλακεία και άσε που και να πιάσεις βιβλίο Φρόιντ ας πούμε για Manilla Road δεν λέει μέσα, θα χρειαστεί να ενώσεις τα σημεία μόνος σου. Ο λόγος που δεν γράφω σεντόνι από τα γνωστά τώρα είναι ότι είναι πολύ κούραση για μένα να πιάσω ριζικά το ζήτημα σεξουαλικότητα/ταυτότητα γένους & μουσική. Σταδιακά στο μπλογκ μου και αυτές οι ιδέες ίσως διαλευκανθούν κάπως, είναι ένα εγχείρημα το οποίο θα πάρει μερικά χρονιά. Αν δεν πικάρει την φαντασία σου το μεσαίο τμήμα πχ στο κείμενο για το Unqestionable Presence περί πάλι σεξουαλικότητας και γραμμικής μελωδίας κτλ, δεν νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο έχω να πω πάνω στο αντικείμενο θα το κάνει. Αν την πικάρει, πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μόνος σου να ενώσεις τα σημεία.

Για το πως γράφω το γνωρίζω ότι δεν είναι ο ποιο εύκολος τρόπος να μιλήσεις με τους άλλους. Δεν απάντησα στον Η. με κακία, με στενοχωρεί όντως που τα παρατάει με τα ποστ μου άλλα δυστυχώς: ο πιο άμεσος τρόπος να μιλήσεις με άλλους είναι με κοινά κλισέ και στα γρήγορα, το ER έχει την δική του γλώσσα, την οποία ενω καταλαβαίνω, δεν μιλώ. Είναι βασική κολακεία όταν πλησιάζεις κάποιον να του μιλάς στην γλώσσα του αλλά ανώτεροι λόγοι δεν μου το επιτρέπουν. Δεν δέχομαι κλισέ στην γραφή μου και αν κάποιος δεν βρίσκει αρκετά πιασίματα γνωστά για να ασχοληθεί με τα ποστ μου, με στενοχωρεί, αλλά το καταλαβαίνω και το δέχομαι.

αλλά μιλώντας απλά, μου λες πως καμιά φορά είναι καλό να αναθεωρούμε χρόνια εξέλιξης και να επιστρέψουμε σε μια αρχική θεώρηση γιατί κάτι φαίνεται να ξεχάσαμε
    Το βρίσκω απολύτως θεμιτό να είναι αυτά τα πορίσματα 'χρόνων εξέλιξης' σε συνεχή αναθεώρηση, όπως σε οποιονδήποτε διάλογο θέλουμε να κρατήσουμε γόνιμο και δημιουργικό. Άμα τα παίρναμε τα πράγματα για τελειωμένα και δεδομένα πχ θα είχαμε τερματίσει στον βικτοριανό τρόπο σκέψης όπου ο άνθρωπος τάχα μου είχε υπερνικήσει το κτήνος μέσα του και οι χαμηλές απολαύσεις είναι για την πλέμπα και ο 'πεφωτισμένος αστός' θα ήταν ο ευφάνταστος γόνος κάτι μεταξύ τηλέγραφου-προς-τον-θεό και τζέντλμαν της διασκέδασης. Πολλά πράγματα που φαίνονται τελείως λογικά στην εκάστοτε εποχή είναι βασισμένα σε σαθρά - ή το ελάχιστο άξια αναθεώρησης - δεδομένα και βάσεις.

Αυτή η τάση του να βλέπει κανείς την αισθητική και την τέχνη (και την ανθρώπινη ψυχή) με στενούς επιστημονικούς όρους εμένα μου φέρνει σε πνευματική νωθρότητα και δειλία, προσωπικά. Επειδή η επιστήμη πολλά εξηγεί, αλλά δεν τα κάνει και απαραίτητα κατανοητά. Είναι ζήτημα λεκτικού μέσου και μεθοδολογίας, για αυτό σου μιλάω για βολικά - ή ευφάνταστα - κάτοπτρα. Η σεξουαλική φύση του ήχου, δηλαδή το τι παραπλήσιο στον ερωτισμό σε κάνει να νιώθεις το κύμα της μουσικής, είναι ένα ενδιαφέρον κάτοπτρο για να φτάσει κανείς σε κάποιες θεωρίες περί του γιατί ακούνε διάφορες υποκουλτούρες συγκεκριμένα είδη μουσικής. Δεν σου έχει φανεί ποτέ περίεργο πχ το πως οι άνθρωποι όταν είναι νέοι ακούνε έντονη μουσική και όσο μεγαλώνουν μαλακώνουν, σε συνάρτηση δηλαδή με την κορύφωση και το καταλάγιασμα της λίμπιντο; Για βάλε στον πατέρα σου να ακούσει 9 λεπτά Meshuggah στην τσίτα στο στέρεο να σου πει αν μοιάζει με βιασμός. Ούτε υπερνικά την κοινωνιολογική προσέγγιση που αναφέρεις ούτε είναι καν σε σύγκρουση το ένα με το άλλο, το ζήτημα είναι σε τι περαιτέρω θεωρίες ωθεί την φαντασία σου.

Ψευδοεπιστήμη ονόμασα την ψυχολογία επειδή αυτό είναι, δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη για μένα. Το ότι υπάρχουν πανεπιστήμια που ασχολούνται με gender studies δεν την κάνει κανονική επιστήμη.

Για τα 'πούστικα' είδη μεταλ δεν έκανα καθόλου πλάκα (πέρα από την λέξη την ίδια), δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει ποτέ το black metal, με τις τσιριχτές φωνές χαμένες μέσα στην ομίχλη, τον σταθερό βόμβο που κοιμίζει, τις βαλτώδεις μελωδίες που σχεδόν δεν ακούγονται... για σύγκρινε το με την πυγμή ξέρω γω των Slauter Xstroyes... ξέρεις πόσες γυναίκες ακούνε black metal και πόσες Slauter Xstroyes; Ξέρεις πόσοι ευαίσθητοι άνδρες ακούνε black metal και πόσοι Slauter Xstroyes; Καλά, ούτε εγώ, αλλά με τα εμπειρικά σου δεδομένα κανε μια γενίκευση. Σκέψου και σε αυτή την συνάρτηση το πρόσφατο ενδιαφέρον της indie/hipster κοινότητας με το μαύρο μέταλλο, και θυμήσου πόσο αποδεκτή είναι η αμφιφυλοφιλία (και προφανώς και η ανάλογη ηθική και αισθητική διφορούμενη σκέψη) σε αυτόν τον χώρο.
    Last edited by Helm; 13-12-2010 at 19:43.

perfect beast commissar's Avatar

σκουίρτινγκ το κάνατε.

The Rob Halford Matter goes black metal.

Χωρίς ίχνος κακίας ή ειρωνείας, τι συζητάτε ακριβώς; Δηλαδή ξεκινάτε από που, για να καταλήξετε σε τι;

314222 Mitsmann's Avatar

ε ο Χελμ, θα κατσει για λιγο να τα πει και μετα θα φυγει.
    "Τι χτυπαω??"

"Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

Senior Member 00i00's Avatar

helm με την γιουλαι τι θα κανουμε? υπαρχει ελπις?

Wriggle redeemer's Avatar

Απο τους Μανογουορ στη λιμπιντο.

Με ολα τα ενδιαμεσα.

Senior Member atom_smasher's Avatar

Αυτο το ψευδοεπιστημη η ψυχολογια μου το εξηγεις λιγο γιατι δυσκολευομαι να κατανοησω πως το εννοεις.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Vic Ford Prefect's Avatar

Μαρίλιον, σε εκείνο το σκουίρτινγκ θρεντ είχαμε πιάσει το ίδιο θέμα. Αν δεν βαριέσαι κάνε μια περασά.

Εγώ να σχολιάσω λίγο αυτό που είπε ο γκουντ σαν. Μου φαίνεται ότι είσαι κυνικός με την κατάσταση χωρίς κανένα λόγο. Μια μπάντα κυκλοφορεί δίσκους και κάνει συναυλίες, αυτό είναι το mode of operation. Σε αυτό χωράνε πολλές εκδοχές, πιο μπίζνες έξυπνες, πιο ρομαντικές, με μεγάλη υποστήριξη, με μηδέν υποστήριξη κλπ, κλπ. Λοιπόν, οι Metallica έβγαλαν χρυσό δίσκο χωρίς single και video και με μηδέν υποστήριξη από το μέηνστρήμ ραδιόφωνο. Από την άλλη μπορείς να πάρεις έναν πιτσιρικά που θα βγάλει το Αντ1 φέημ στούντιο, θα πάει για ωντισιόν στην κριτική επιτροπή και θα ντυθεί, χτενιστεί και τραγουδήσει όπως του πούνε. Μεταξύ των δύο αυτών ακραίων σεναρίων υπάρχει πολύς-πολύς χώρος και μεγάλο περιθώριο να παραμείνεις αξιοπρεπέστατος. Και οι Rush κυκλοφόρησαν το 2112 όταν η εταιρεία τους έλεγε ότι γράφουν ακαταλαβίστικους δίσκους και αντι-εμπορικούς, οι κριτικοί τους θάβανε κλπ.

Δεν κατάλαβα γιατί η καλολαδωμένη μανατζερικά και εμπορικά μηχανή των 80ς Maiden είναι αναξιοπρεπής. Αναξιοπρεπές είναι να κάνεις κραυγαλέες αρπαχτές, να παίζεις μαλακίες που δεν θέλεις, να κυκλοφορείς δίσκους που δεν σου αρέσουν για να βγάλεις περισσότερα λεφτά. Λοιπόν, εγώ δεν ξέρω κατά πόσον αυτό μπορείς να το πεις τελειωτικά και για τους σημερινούς Maiden που είναι στο χρηματιστήριο, είμαι σίγουρος δε ότι δεν ισχύει καθόλου στους 80ς Maiden, ασχέτως αν το exposure και το κέρδος ήταν πάντα στο μυαλό τους. Και είμαι επίσης σίγουρος ότι την αξιοπρέπεια της μπάντας την έχει μια χαρά στα υπόψιν του ο rod με την έννοια μια γραμμής που δεν πρέπει να ξεπεραστεί, γιατί πολλοί οπαδοί Μέηντεν είναι αφελή ρομαντικά παιδάκια όπως περιγράφεις και θα σπαστούν.

Λοιπόν, εδώ οι Manowar ξαναγράφουν ένα δίσκο και τον χρεώνουν 200 δολλάρια για να έχει πάνω το όνομα του πελάτη. Κι αυτό από μία μπάντα που μόνη της αυτοπροσδιορίζεται σε ένα σύμπαν γνησιότητας και αυθεντικότητας, αντι-τρεντ και δεν ξέρω και γω τι άλλο, που σέβεται πάνω από όλα τον οπαδό. Δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Το να κάνουν κάτι τέτοιο οι KISS είναι σχεδόν επιβεβλημένο, ο Τζιν Σίμμονς δεν έκρυψε ποτέ τι εβραιοέμπορας είναι, ο ΝτεΜάιο από την άλλη νομίζει ότι ΟΛΟΙ οι οπαδοί του είναι ηλίθιοι και απλά ΨΕΥΔΕΤΑΙ ασύστολα. Το θλιβερό είναι ότι δεν έχει εντελώς άδικο και βρίσκει και τα κάνει.

Το να βγαίνεις εσύ και να λες ότι είναι κουτό παιδί όποιος πιστεύει γενικά στην αξιοπρέπεια στην τέχνη, όπως είπα είναι κυνισμός χωρίς λόγο. Το να δεις ότι συγκεκριμένα οι Manowar έχουν καταντήσει έμπορες από την εποχή που γλύφανε κοινά και κυκλοφορούσαν αβέρτα DVD είναι ένα πράγμα, δεν είναι κυνικό, είναι ρεαλισμός. Αλλά το να παρομοιάζεις κάθε καλλιτέχνη με έναν πολιτικό ή δημόσιο υπάλληλο που γεμίζει το στομάχι του δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να το δέχεσαι, ισοπεδώνεις κίνητρα και νοοτροπίες και εν τέλει παίρνεις μια πάγια θέση η οποία αναπόφευκτα αποστασιοποιεί την τέχνη από τον καλλιτέχνη που την γέννησε.

Η αξιοπρέπεια λες δεν γεμίζει στομάχια. Λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι πολλών τα στομάχια δεν είναι άδεια, να τα ξεχειλώσουν θέλουν ή να βγάλουν το παντεσπάνι τους γιατί το ψωμί είναι πολύ μπανάλ. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι κάνουν τέχνη καπιταλιστικά πρωτίστως και εσύ αυτό το θεωρείς την φυσική τάξη πραγμάτων. Αλλά στο τέλος-τέλος κάποιοι καλλιτέχνες *εμπνέουν* και κάποιοι απλώς διασκεδάζουν. Το κέρδος και η επιτυχία είναι εφήμερα πράγματα αν δεν έχουν κάτι substantial από πίσω, τουτέστιν γαμάτη μουσική ή *κάτι* που να εμπνέει. Επειδή αυτό που μας αφορά εδώ είναι η τέχνη, είναι πάρα πολύ καλό και υγιές να διαφοροποιούμε τους αξιοπρεπείς από τους φραγκοφονιάδες. Μια χαρά μπορώ να απολαύσω και τους φραγκοφονιάδες, μου αρέσουν οι KISS αλλά άλλη άποψη έχω για τον Τζιν Σίμμονς και άλλη για τον Κλιφ Μπάρτον.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

Eντάξει σε γενικές γραμμές αρχίζω (αρχίζω λέμε ε) να σε καταλαβαίνω και το διάβασα με πολύ προσοχή το ποστ σου αν και είναι γνωστό πως το μυαλό μου (αλλά και η φαντασία μου) δεν κινούνται σε άνάλογους ρυθμούς και δεν πρόκειται να ενώσω τα κενά αν δεν υπάρχουν νουμεράκια σε σειρά που να μου το υποδεικνύουν.

Πάλι βέβαια για να συνεχίσουμε το σκουιρτινγκ ας πούμε κανα δυο ακόμα :

Το να μου λες λοιπόν, "δεν με πείθεις" με κάνει να πιάνω το μέτωπο μου με κάποια αγανάκτηση.
    ρε μανούλα μου το δεν με πείθεις πιθανότατα να το άφησα να εννοηθεί (αλλά δεν το είπα ξεκάθαρα) επειδή το προηγούμενο ποστ σου ήταν ένα σχόλιο τύπου ''σκέψουλίγοπαραπάνω''. μην το βγάζεις out of context σου είπα πως δεν ψάχνω να πεισθώ, να καταλάβω πως σκέφτεσαι προσπαθώ (φαίνεται και απ΄το πρώτο μου ποστ).

επίσης συνεχίζοντας λίγο απ'το τέλος :

Για τα 'πούστικα' είδη μεταλ δεν έκανα καθόλου πλάκα (πέρα από την λέξη την ίδια), δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει ποτέ το black metal, με τις τσιριχτές φωνές χαμένες μέσα στην ομίχλη, τον σταθερό βόμβο που κοιμίζει, τις βαλτώδεις μελωδίες που σχεδόν δεν ακούγονται... για σύγκρινε το με την πυγμή ξέρω γω των Slauter Xstroyes
    αυτό βέβαια υποκύπτει σε στερεότυπο θηλυπρεπή ομοφυλοφίλου όπου εκφράζεται με ότι ορίζει η κοινωνία ως θηλυκό. για να κάνουμε και λιγο πλάκα σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, μια χαρά ανδροπρεπείς ομοφυλόφιλοι υπάρχουν για ανδροπρεπείς μουσικές ήταν η ένσταση.

Περί αμφισβήτησης των αντικειμενικών αξιών κτλ να πω πως ήδη η ισότητα των φύλων (περισσότερο η ομοιότητα της αντίληψης τους, ή η διαφορετικότητα αυτής που σχετίζεται με την κοινωνία και όχι το γένος) βρίσκεται υπό αμφισβήτηση (σε επίπεδο νοηματικής αντίληψης, όχι τπτ άλλο ε). Αυτό που έγραψα ήξερα πως μπορεί να παρερμηνευθεί κατά αυτόν ακριβώς τον τρόπο αλλά το έγραψα τελικώς, γιατί το είχα διαφορετικά στο μυαλό μου. Επέτρεψε μου να το ξεκαθαρίσω όμως :
    Οτι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και ότι βγάλαμε μερικά συμπεράσματα σχετικά με το ανθρώπινο φύλο, δεν σημαίνει πως τελειώσαμε ούτε ότι τα μαζεύουμε και ψάχνουμε κάτι άλλο. Για να φτάσουμε εκεί όμως μπήκαμε ήδη στην λούμπα της αμφισβήτησης και η ισχύουσα επιστημονική άποψη βγήκε κατόπιν τέτοιων, συσχετισμών με άλλες επιστήμες, έρευνα κοκ. Καλή η φιλοσοφία και έχει πλάκα να αποδομούμε τα πάντα και να μας οδηγούν αλλού, αλλά νομίζω πως ο καθημερινός άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει πως η ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας που είναι και το ζητούμενο, δεν πηγάζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά από την ζύμωση χρόνων εμπειρίας, την συσχέτιση της βιολογίας με άλλες επιστήμες (όχι μόνο την ψυχολογία άντε) και την αμφισβήτηση θρησκευτικών προκαταλήψεων. Το θέμα χοντραίνει όταν μιλάμε για τέχνη δεκτό, γιατί ζητάμε όπως λες να δώσουμε λογικές εξηγήσεις με στενούς επιστημονικούς όρους στην ανθρώπινη έκφραση. Που να έμπλεκες όμως με έναν μαθηματικό που θα σου εξηγούσε τους Μανίλλα ροουντ με μια σειρά διαφορικών εξισώσεων ε και να του ελεγες για ''πνευματική νοθρώτητα'' και ''δειλία'' θα άρχιζε να στα λύνει επιτόπου. Εμπας περιπτώση όμως, εγώ μαθηματικός δεν είμαι ούτε ξέφυγα τόσο, ουσιαστικά το φάουλ έπεσε στο πως περιέγραψες εσύ την τέχνη και συγκεκριμένα το heavy metal και το ποιους όρους χρησιμοποίησες άρα εκεί επικεντρώνομαι (γιαυτό δεν αναφέρομαι και στο παράδειγμα που μου δίνεις). θα περιμένω μια σχετική δημοσίευση αν αλλάξεις γνώμη στο μπλογκ βέβαια (ε και εδώ εννοείται, απλά εκεί φαίνεται να έχεις μεγαλύτερη ελευθερία) και συνεχίζουμε.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

αυτό βέβαια υποκύπτει σε στερεότυπο θηλυπρεπή ομοφυλοφίλου
    όχι, εγώ τουλάχιστον δεν μιλάω για αυτό το στερεότυπο. Λέω ότι η γυναίκεια τάση (σε γέι, στρέιτ και μπάι , τετάρτης επιλογής ή ασέξουαλ) είναι (πολύ σχηματικά, μην το πάρεις σαν βιολογία) η δημιουργική/ευαίσθητη τάση, και ότι αυτή μαγνητίζεται από κάποιες τέχνες. Δεν χρειάζεσαι στερεότυπο, το στερεότυπο σταματάει πολλά βήματα πριν την αυτή κατάταξη. Αυτή είναι η χρήση του στερεότυπου/κλισέ, να κάνει σύνθετα πράγματα απλά, να τα κάνει χυδαία.

Περί αμφισβήτησης των αντικειμενικών αξιών κτλ να πω πως ήδη η ισότητα των φύλων (περισσότερο η ομοιότητα της αντίληψης τους, ή η διαφορετικότητα αυτής που σχετίζεται με την κοινωνία και όχι το γένος) βρίσκεται υπό αμφισβήτηση (σε επίπεδο νοηματικής αντίληψης, όχι τπτ άλλο ε).
    Πάλι καλά.

αλλά νομίζω πως ο καθημερινός άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει πως η ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας που είναι και το ζητούμενο, δεν πηγάζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά από την ζύμωση χρόνων εμπειρίας, την συσχέτιση της βιολογίας με άλλες επιστήμες (όχι μόνο την ψυχολογία άντε) και την αμφισβήτηση θρησκευτικών προκαταλήψεων.
    Από κοινωνικά κινήματα αριστερά και ανθρωπιστικά προκύπτει η τωρινή ας-την-πούμε ισονομία των δυο φύλλων, ή για να το πω πιο σωστά να χαρεί ο άλλος θείος, από την ιστορική συγκυρία που αυτές οι δυνάμεις (μαζί με τις άλλες που περιγράφεις) εξυπηρέτησαν.

Mitsmann, καλά λες, οπότε έφυγα. Ευχαριστώ για τον διάλογο με όποιους συζήτησα.

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

σοβαρά τώρα όποιος δεν καταλαβαίνει για τι μιλάμε δεν διαβάζει τα ποστ. και για να καταλαβαίνω εγώ τι λέει ο χελμ βαριέστε που ζείτε.

@χελμ
    απλά στο πρώτο δεν μπορώ να συνδέσω το γυναικεία τάση με το ευαισθησία. αυτό είναι που μου φαίνεται παρανοικό εξαρχής. καταλαβαίνω πως το ''γυναικεία'' το εννοείς με έναν τρόπο που υπερβαίνει την νοηματική σημασία της λέξης αλλά επειδή μου αρέσει να κυριολεκτώ και να γράφω και να μιλάω απλά μου φαίνεται παρατραβηγμένο. καλώς η κακώς η λέξη έχει συγκεκριμένη σημασία στην καθημερινή επικοινωνία και δεν γράφουμε ποίηση. βέβαια τώρα που το σκέφτομαι τζάμπα το συνεχίζω γιατί όπως έχουμε πει και οι δυο γράφεις όπως γράφεις άρα αντίρρηση καμμία. η διευκρίνηση ήταν το σημαντικότερο.

στο τελευταίο σκέλος, ναι προφανώς τα κινήματα έπαιξαν ρόλο αλλά είναι εικασία στα όρια της συνομοσιολογίας να πιστεύουμε πως εξυπηρέτησαν ορισμένες δυνάμεις. έχουμε αφήσει πίσω τον φεμινισμό κτλ νομίζω στην κουβέντα μας (δεν νομίζω να τον πιάσαμε καθόλου ευτυχώς). η ισονομία που γράφεις είναι παράγωγο τέτοιων κινημάτων, όχι το βιολογικό-ψυχολογικό κομμάτι που ενδιαφέρει εμένα. επειδή το θέμα που πιάσαμε με ενδιαφέρει (όχι βέβαια επικεντρωμένο στο hm αλλά στην μουσική συνολικά) είναι κρίμα που την κάνεις αν όντως την κάνεις δλδ.
    Last edited by Marillion; 13-12-2010 at 20:58.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

royally fucked animae's Avatar

Ενδιαφέρουσα (τουλάχιστον επιφανειακά) η κουβέντα που έχετε ανοίξει, με σημεία όμως πολύ "θολά", για μένα πάντα. Πχ, 2 ερωτήσεις, χωρίς να έχω προχωρήσει παραπάνω στην κουβέντα από αυτό το ποστ.

Quote Originally Posted by Helm View Post
    Εφαρμόζω μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ που κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο (από όσο ξέρω) επειδή η HM υποκουλτούρα είναι μικρής σημασίας και κάπως αστεία/ντεμοντέ γενικά.....

...... περί πάλι σεξουαλικότητας και γραμμικής μελωδίας κτλ.....

....Ψευδοεπιστήμη ονόμασα την ψυχολογία επειδή αυτό είναι, δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη για μένα....
    Χωρίς καμία υπόνοια ή υποβιβασμού κάποιας προσωπικότητας ή οποιασδήποτε προσπάθειας για μια πράξη, πως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις μια σωστή (είτε από άποψη βάσεων, είτε από άποψη σωστής μεθοδολογίας αυτής της κίνησης) μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ και επίσης, τι σημαίνει αυτό, γιατί προσωπικά δεν καταλαβαίνω και πολλά από αυτήν την έκφραση.

Το ίδιο και για την δεύτερη εκφραση στο quote. Tι εννοούμε γραμμική μελωδία? Και από την στιγμή που ορίζουμε καλώς την γραμμική μελωδία(που σημαίνει το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος-όχι οτι το δέχεται), πως συνδέεται με την σεξουαλικότητα. (παρακάτω λες ότι θα πάρει αρκετό καιρό αυτό-απλά δώσε αν μπορείς μερικά παραδειγματα).

Τέλος, πως εννοείς παραεπιστήμη την ψυχολογία? Καλό είναι, καθώς όλοι σε ένα φορουμ δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ώστε ο καθένας να καταλαβαίνει και λόγω προσωπικότητας τι και πως λέει καποιος κάτι, να έχουμε ένα κοινό "λεξιλόγιο". Η ψυχολογία δεν έχει "οριοθετηθεί" ως παραεπιστήμη. Άλλα πράγματα ναι, αλλά η ψυχολογία όχι. Αν από την άλλη εννοείς ότι, επειδή δεν ακολουθεί την επιστημονική μέθοδο των θετικών επιστημών, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιστήμη, τότε απλά διατυπωσέ το λίγο πιο καθαρά, γιατί η σκέψη του καθενός, σε ένα φορουμ δεν είναι κάτι το εμφανές. Ειδικά όταν η συζήτηση έχει να κάνει με κάτι το οποίο δεν είναι και τοσο συνηθισμένο.
    Kill the wise one!

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by animae View Post
    Ενδιαφέρουσα (τουλάχιστον επιφανειακά) η κουβέντα που έχετε ανοίξει, με σημεία όμως πολύ "θολά", για μένα πάντα. Πχ, 2 ερωτήσεις, χωρίς να έχω προχωρήσει παραπάνω στην κουβέντα από αυτό το ποστ.

Quote Originally Posted by Helm View Post
    Εφαρμόζω μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ που κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο (από όσο ξέρω) επειδή η HM υποκουλτούρα είναι μικρής σημασίας και κάπως αστεία/ντεμοντέ γενικά.....

...... περί πάλι σεξουαλικότητας και γραμμικής μελωδίας κτλ.....

....Ψευδοεπιστήμη ονόμασα την ψυχολογία επειδή αυτό είναι, δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη για μένα....
    Χωρίς καμία υπόνοια ή υποβιβασμού κάποιας προσωπικότητας ή οποιασδήποτε προσπάθειας για μια πράξη, πως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις μια σωστή (είτε από άποψη βάσεων, είτε από άποψη σωστής μεθοδολογίας αυτής της κίνησης) μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ και επίσης, τι σημαίνει αυτό, γιατί προσωπικά δεν καταλαβαίνω και πολλά από αυτήν την έκφραση.

Το ίδιο και για την δεύτερη εκφραση στο quote. Tι εννοούμε γραμμική μελωδία? Και από την στιγμή που ορίζουμε καλώς την γραμμική μελωδία(που σημαίνει το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος-όχι οτι το δέχεται), πως συνδέεται με την σεξουαλικότητα. (παρακάτω λες ότι θα πάρει αρκετό καιρό αυτό-απλά δώσε αν μπορείς μερικά παραδειγματα).

Τέλος, πως εννοείς παραεπιστήμη την ψυχολογία? Καλό είναι, καθώς όλοι σε ένα φορουμ δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ώστε ο καθένας να καταλαβαίνει και λόγω προσωπικότητας τι και πως λέει καποιος κάτι, να έχουμε ένα κοινό "λεξιλόγιο". Η ψυχολογία δεν έχει "οριοθετηθεί" ως παραεπιστήμη. Άλλα πράγματα ναι, αλλά η ψυχολογία όχι. Αν από την άλλη εννοείς ότι, επειδή δεν ακολουθεί την επιστημονική μέθοδο των θετικών επιστημών, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιστήμη, τότε απλά διατυπωσέ το λίγο πιο καθαρά, γιατί η σκέψη του καθενός, σε ένα φορουμ δεν είναι κάτι το εμφανές. Ειδικά όταν η συζήτηση έχει να κάνει με κάτι το οποίο δεν είναι και τοσο συνηθισμένο.
    Θα διαφωνησω με το ψευδοεπιστημη και το αρθρο που μου δωσες οριζει ως ψευδοεπιστημη πραγματα στα ορια της ψυχολογιας. Απ οτι ειδα, καθοτι δεν ειμαι και ψυχολογος. Μια χαρα μεθοδους εχει και μια χαρα αποδεικνυονται. Για τα υπολοιπα απλα παρακολουθω την συζητηση.
    1) e4, c5
    2) Νf3

ρεταλι BURNIN AMBITION's Avatar

hello manowar and greetings from greece

I wont bother you by saying what an amazing band you are. you know that. best band in the world

to cut a long story short

thousands of people play rock band. but there are no manowar songs there. there is an option for any artistto add their songs to rock band, I thing it would be awesome if there were manowar songs for us to play. it would gain you even more fans I am sure

hope to see you soon in greece for a gig!!!!

Hail John!

You are not the first one of our brothers who have recommended putting songs onto Rock Band. It is something worth thinking about. As of right now we do not have any shows scheduled in Greece, but that may change at anytime. We are waiting for a hero to arise with the balls to bring us back to Greece for all of our True Metal Brothers and Sisters there. Keep checking our official website, www.MANOWAR.com for updates.

Hail and Kill,
    MANOWAR

really appreciate the response guys!!!!
    will be checkin the official site for news!!! take care
    other bands play manowar play better (and kill)

ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.