Page 4 of 33 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 493

Thread: Διόδια

Quote Originally Posted by Deggial View Post
    Ναι, συνυπολογίζονται διάφορα κριτήρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κόστος της υπηρεσίας ή η ποιότητα της δεν έχουν ρόλο. Το παράδειγμα που ανέφερα δε μου ήρθε τυχαία στο μυαλό, αλλά ήταν η απόφαση μίας φίλης για το πώς θα γυρίσει στα Γιάννενα να ψηφίσει. Το βολικό του αμαξιού (που νομίζω είναι προφανές πόσο εξαρτάται και από την ποιότητα του δρόμου) δεν είναι το μοναδικό κριτήριο, ούτε κατ' ανάγκην αξιολογείται ως το πιο σημαντικό.
    Το παράδειγμα που έφερες ήταν το δίλημμα μεταξύ αυτοκινήτου και κτελ. Την τελευταία φορά που τσέκαρα, τα λεωφορεία του κτελ εφάπτονταν στους ίδιους δρόμους και στις ίδιες λακούβες με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, επειδή τα μεγάλα οχήματα συνήθως μένουν στη δεξιά λωρίδα, εκεί είναι αρκετά χειρότερα τα πράγματα από ανωμαλίες. Μόνο το τρένο είναι εναλλακτική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σημαντικός το μέγεθος των απωλειών στα διόδια εξαιτίας του τρένου για να έχει οποιοδήποτε αντίκτυπο στη συμπεριφορά της εκάστοτε κοινοπραξίας.

Ενώ οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν χαρακτηρίζονται από διαφθορά ή κακοδιαχείρηση; Τουλ. τον κακώς επιλεγμένο διαχειριστή θα τον φας στην μάπα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
    Ναι, παιδιά, το 2030-2050 που τελειώνουν πολλές συμβάσεις παραχώρησης, να είμαστε όλοι έτοιμοι να πιέσουμε την τότε κυβέρνηση να κάνει καλύτερη επιλογή!
    ΥΓ: Τα 3-4 χρόνια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις αλλαγές κυβερνήσεων, δηλαδή διαχειριστών του κράτους, είναι σαφώς μικρότερο διάστημα από αυτό οποιασδήποτε σχετικής σύμβασης παραχώρησης.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Ναι, παιδιά, το 2030-2050 που τελειώνουν πολλές συμβάσεις παραχώρησης, να είμαστε όλοι έτοιμοι να πιέσουμε την τότε κυβέρνηση να κάνει καλύτερη επιλογή!
    ΥΓ: Τα 3-4 χρόνια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις αλλαγές κυβερνήσεων, δηλαδή διαχειριστών του κράτους, είναι σαφώς μικρότερο διάστημα από αυτό οποιασδήποτε σχετικής σύμβασης παραχώρησης.
    Σε αυτό έχεις σαφώς δίκιο. Το διάστημα της σύμβασης θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε ο διαχειριστής να μπορεί να κάνει τις αλλαγές που προβλέπονται στην εργολαβία του, αλλά και αρκετά μικρό ώστε να μην καταντά ένα κρατικά ελεγχόμενο μονοπώλιο.

Ο ισχυρισμός μου δεν είναι ότι το σύστημα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι σούπερ και τέλειο, νομίζω έτσι κι αλλιώς αναγνωρίζουμε πολλά κοινά λάθη. Ο ισχυρισμός μου είναι ότι ένα σύστημα ιδιωτικής διαχείρισης που θα βασίζεται στις αρχές της ελεύθερης αγοράς μπορεί, ή έχει περισσότερες πιθανότητες, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες σε σχέση με την δημόσια διαχείριση που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες, κακή διαχείριση πόρων, χαμηλό επίπεδο υπευθυνότητας, κλπ.

Υ.Γ. Μιας και αναφέρθηκε το "ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ", δεν υπερασπίζομαι τον κρατικά ελεγχόμενο καπιταλισμό, για τα οποία συμμεριζόμαστε την ίδια απέχθεια. Αυτό που θα ήθελα είναι μία πλήρως ελεύθερη οικονομία (και κατ' επέκταση κοινωνία) όπου το κράτος έχει έναν πολύ περιορισμένο ρόλο, της υπεράσπισης των ελευθεριών του ατόμου. Αν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι μόνο λόγω έλλειψης σοβαρής εναλλακτικής (κάποια στελέχη της ΝΔ είναι ίσως πολύ πιο κοντά στις απόψεις μου, αλλά η πολιτική του κόμματος στο σύνολο της αποκλείει σημαντικά, κι αυτό φάνηκε και στην κυβέρνηση Καραμανλή με την διόγκωση του δημοσίου και της γραφειοκρατίας). Αν υπήρχε κάποιο σοβαρό κόμμα στο ίδιο πλαίσιο με το American Libertarian Party, τότε θα άλλαζε το πράγμα.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Mazikeen Krux's Avatar
    I'll bury you in your god's fucked garden

perfect beast commissar's Avatar

Περασμα διοδιων πηγαινοντας στην Λαρισα για την συναυλια των Lizzy Borden , ακουγοντας το νεο CD των Dimmu Borgir
    Last edited by commissar; 02-12-2010 at 17:12.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by commissar View Post

Περασμα διοδιων πηγαινοντας στην Λαρισα για την συναυλια των Lizzy Borden , ακουγοντας το νεο CD των Dimmu Borgir
    γιατί τα έχουμε πει, ο Σάββας είναι λατρεία!!!!
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Senior Peligro dopefiend's Avatar

και ολυμπιακάρα!

στην ερώτηση, θα μου ανοίξεις ή να ανοίξω, τι απαντάει ο φίλος?

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Senior Member Sotos_The_Tequiler's Avatar

έχω την εντύπωση ότι λέει "μόνος σου" αλλά δεν κόβω και το μπούτσο μου

επί του θέματος: έχει δρομολογηθεί απ'ότι έχω διαβάσει και η τοποθέτηση διοδίων στο δρόμο Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (χαχαχ ό,τι να'ναναι)
    κι επίσης στο δρόμο Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας (ανάλογο γέλιο κι εδώ)
    Μιλάμε για δρόμους μ'αρχίδια έτσι! Τύφλα να χει η autobahn
    κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!

Senior Peligro dopefiend's Avatar

Quote Originally Posted by Sotos_The_Tequiler View Post
    έχω την εντύπωση ότι λέει "μόνος σου"
    εγώ ακούω "ε στο μπούτσο μου"

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.

Senior Member

Για διόδια στη Χαλκιδική το είχε πει ο Νομάρχης Χαλκιδικης πριν χρόνια για να κονομήσουν αλλά δε του βγήκε. Θα πέσει πολύ γέλιο πάντως αν βάλουν.

μπήκα στη μέση Shrinebuilder's Avatar

Τιμώντας Σάββα Κωφφίδη δε πλερώσαμε πηγαίνοντας προς Χαλκίδα, και είδαμε και άλλους δύο παραδίπλα να κάνουν το ίδιο την ίδια στιγμή.

έγινε τρεντ!
    But I'm a creep, I'm a squirtle.

τὸν Τᾶφο τὸν Πανάγιο στὸ Ἰσραῆλ γαμάω
    καὶ στῶν Ῥαββίνων τὰ ὄστὰ χούνω καὶ κατουρνάω

bi-curious The Good Son's Avatar

Μάθαμε αν έχει κυρώσεις και τί κωρώσεις;

ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ SLUDGE GG*'s Avatar

μια σοβαρη κυρωση/τιμωρια για τον σαββα θα ηταν να του σπασουν τους δισκους παρθενου ατσαλιου με την τζιφρα του ντεφεις
    ΚΟΚΚΑΛΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=NxsVERUpM6I

Mazikeen Krux's Avatar

θεσ/νίκη-φάρσαλα-θεσ/νίκη και πληρώσαμε μόνο στα Μάλγαρα.
    σε ένα διόδιο κιόλας δεν κατέβηκα καν. κόλλησα πίσω από φορτηγό που έσπρωξε την μπάρα και πέρασα μαζί του.
    I'll bury you in your god's fucked garden

Μην είστε πούσθηδες, ακόμα κι ο κρουξ το κάνει. Γελάω με την τελευταία ατάκα που τους έχουν βάλει να λένε στην Κορίνθου-Πατρών, "πρέπει να σας ενημερώσω ότι θα καταγραφεί ως παράβαση στο σύστημα της εταιρείας", όχι ρε γαμώτο, άμα είναι έτσι δεν το ξανακάνω.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

διασκεδάννυμ cancer's Avatar