σας ευχαριστώ παιδιά για όλη την ειληκρινή και θερμή συμπαράσταση στις εσωτερικές μου αναταράξεις και την πηγαία αυτή έκλυση χαόδους λεκτικής και ημι-υποσυνείδητης μάζας που είχα ανάγκη να πετάξω κάπου.

πρέπει να σημειώσω απλώς πως δεν αναφερόταν ακριβώς και μόνο στην αγάπη και τον έρωτα και τις επακόλουθες απογοητεύσεις, οι οποίες φυσικά και παίζουν κάποιο ρόλο σε όλα αυτά - ενδεχομένως οι απογοητεύσεις αυτές είναι μέρος ενός σχολείου δημιουργίας μιας ασπίδας, ή, αν θέλετε, χοντρής πέτσας που ο καθένας μας φοράει στις καθημερινές του περιπέτειες.

απλώς κάποιοι την έχουν πιο λεπτή. είναι φυσιολογικό όταν είμαστε πιο μικροί, και μπορεί να είναι αφύσικο και ίσως και κάπως ασθενικό όταν συνεχίζουμε να πληγωνόμαστε έτσι όντας πιο μεγάλοι. (σε όλους αυτούς αφιερώνω το εξαίσιο και πολύ σχετικό "Unversed In Love", ενα αλμπουμ του 1995 των συνθ γερμανών De/vision)

αλλά δεν ήταν ακριβώς αυτό το θέμα μου.

υπάρχει ενα άλλο πράγμα (τέλος πάντων υπερκαλύπτονται) που λέγεται γενικά "κοινωνικές δεξιότητες" ή ικανότητες και νομίζω το είχα πετύχει και σε ερωτηματολόγια αξιολογήσεων - εν πάσει περιπτώσει είναι κατι που υπάρχει και συγγενεύει κάπως με την "ασπίδα" που αναφέρω πιο πάνω.

όποιος δεν τις έχει, ή τις έχει αναπτυγμένες σε μικρό βαθμό (...) νομίζω πως την πάτησε, εκτός βέβαια μένει σε κανένα μικρό χωριό, έχει ενα χοράφι και δύο γουρούνια και - ενδεχομένως και οικογένεια κλπ. - ή τέλος πάντων δεν έχει και πολλές ανησυχίες γενικότερα, ούτε πολλές συναναστροφές με τον έξω κόσμο.

αναπόφευκτες βέβαια οι συγκρήσεις που μου έρχονται στο μυαλό με τις λαϊκές εκφράσεις που συνδέονται με το μέγεθος του αντρικού εξωτερικού γεννητικού οργάνου και των δύο στρογγυλών οργανίσκων που βρίσκονται ακριβώς κάτω απο αυτό.

ενστικτοδώς δηλαδή μη έχοντας αυτές τις κοινωνικές δεξιότητες.....

...

σας αφήνω να τελειώσετε εσείς γιατί έμεινα απο χρόνο

it's like a game of chess which quickly bores me and without knowing how to play anyway, i make moves deliberately without much thinking