Page 73 of 96 FirstFirst ... 2363717273747583 ... LastLast
Results 1,081 to 1,095 of 1429

Thread: Ubuntu.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Από το fstab μου
    Code:
    #Entry for /dev/sda4 :
    UUID=ed08e450-96ce-46f8-ad8c-67510e864144    /home    ext4    defaults    0
    και μετά στο bash
    Code:
    ratpoison@earthmk2:~$ sudo hdparm -t /dev/sda4
    [sudo] password for ratpoison: 

/dev/sda4:
     Timing buffered disk reads:  282 MB in  3.01 seconds =  93.61 MB/sec
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Senior Member

Να σαι καλα ρε rat poison

Normal αποτελεσματα βλεπω απο το output σου, και σε μενα στον αλλο seagate τα ιδια βγαζει +- 0Χ MB

Μετα απο τρελο ψαξιμο, επεσα σε ασυμβατοτητα μητρικης/δισκου lolololol

Γενικα η μητρικη ειναι εντελως μπουρδελο, αφου ακομα και τωρα πατσαρουν το BIOS ανελεητα (οχι νεοι επεξεργαστες, bugfixes, με το μαμισιο BIOS ειχα τρελο προβλημα στο USB subsystem, patch se 1206 εφτιαξε αυτο, χαλασε τη συχνοτητα του επεξεργαστη, πατς σε 20κατι (λολ, 2 ρεβιζιονς), πετυχε τον επεξεργαστη, γαμησε τα υπολοιπα).

Ηθικο διδαγμα: ποτε ξανα Ασους, hello MSI (ακουω και γνωμες πανω σε αυτο, οποιος ξερει καμμια καλη μητρικη για ΑΜ3+ λεει)

Λοιπον εγινε και αλλη αποπειρα install. Κοιταχτε τωρα πλακες:

Μονταρω τα FS (παντα βαζω ξεχωριστα /boot, /tmp, /var, /home ωστε να κανω κατι μαλακιουλες με nosuid/noexec αν τυχον μπει κανας scriptkiddaras στο μηχανακι). Παει να φτιαξει partition table, σκαει μετα απο λιγο (cannot write /dev/sda ISCSI2 error ktl).

Reboot και βλεπω το εξης κουφο!

Να εχει φτιαξει τα 2 πρωτα και τα αλλα freespace (!) ΕΝΩ ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ ΕΓΙΝΕ ΦΕΗΛ. ΤΙ διαολο,

Αυτη τη στιγμη o Hulk ειναι φετες, χειροτερα απο blade λολολολολ
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Senior Member Sotos_The_Tequiler's Avatar

Στο PC μου έχω τα XP σε έναν σκληρό κι είχα εγκαταστήσει το Ubuntu 9.10 σε άλλον παμπάλαιο δίσκο για να το δοκιμάσω. Έτσι σε κάθε εκκίνηση έβγαινε το μενού του grub για να επιλέξω από που θα μπουτάρω. Επειδή ο σκληρός είναι παμπάλαιος όμως "γρατσουνάει" πολύ και σπάει αρχίδια οπότε θέλω να τον σουτάρω κι ίσως στο μέλλον βάλω ubuntu σε κάποιον καλύτερο.
    Ερώτηση: Για επαναφέρω τον bootloader των windows και να αφαιρέσω από το σύστημα τον παμπάλαιο σκληρό με τα Ubuntu, αρκεί να μπουτάρω με το CD των XP και να κάνω "fixmbr" ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία;
    Διαφωτίστε με...
    κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!

Senior Member

Ναι, αν και δε χρειαζεται να βγαλεις τελειως τον Grub
    (υποθετω το σεταπ σου ειναι
    ΓΚΡΑΜΠ <-> δισκος Windows

έχω την εντύπωση ότι το grub έχει μπει στο δίσκο που είναι τα ουμπούντου

Senior Member

στον πουτσο σου τοτε, πετας το δισκο, ρυθμιζεις το BIOS και εισαι ΟΚ

τελικά το λυπήθηκα, λέω να το αφήσω λίγο ακόμα.
    Το update σε 10.04.1 lts που λέει ότι είναι διαθέσιμο να το κάνω ή μπα;

Senior Member

Quote Originally Posted by Sotos_The_Tequiler View Post
    τελικά το λυπήθηκα, λέω να το αφήσω λίγο ακόμα.
    Το update σε 10.04.1 lts που λέει ότι είναι διαθέσιμο να το κάνω ή μπα;
    Yeap, 100%
    LTS εχουν υποστηριξη για 3 χρονακια νομιζω (που σημαινει οτι για 3 χρονια θα βγαινουν patch και updates) οποτε σιγουρα ειναι μια καλη κινηση

Ερωτηση: σε τι το χρησιμοποιεις το Linuxi

Senior Member

lol ο Hulk επεστρεψε!
    Η λυση; Αποσυνδεσα τον αλλο δισκο και το ινσταλλ εγινε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, με το μηχανακι να βαραει 115ΜΒ/δλπτο (μαμισιο home, unencrypted και ολα XFS).
    συνεδεσα τον Nintendo^WWinUAE/starcraft2^WWindows 7 δισκο, install-grub και ολα μελι γαλα, ο σκυλος ο αταιστος βαραει κανονικοτατα!

royally fucked animae's Avatar

Λεπόοοοοοον.

Ubuntu προβλήματα παρτ 2:

-Kάποιες σελίδες πριν είχα πεί για ένα πρόβλημα, όπου menu bar και πληκτρολόγιο κολλάγανε.
    Αυτό το πράγμα συνεχίζει αν πατήσω κάποια από τα quick lanch buttons του λαπτοπ ή του usb πληκτρολογίου. Όσο δεν τα πατάω, μια χαρά. Αυτό όμως δεν είναι το ΜΕΓΑΛΟ Προβλημα.

-Το ΜΕΓΑΛΟ Προβλημα είναι το εξής: έχω dual boot με 7. Όταν μπώ με τα 7, η θερμοκρασία του cpu είναι ψιλοκανονική αν και μου σπάει τα νεύρα όταν ανοίξω σελίδες που έχουν μπόλικο flash. Πχ, έτσι και μπω sportfm, χτυπαω 55άρια άνετα και μου σπάει τα νεύρα καθώς ο ανεμιστήρας ξεκινάει από τους 50 βαθμούς. Κοινώς με το παραμικρό flash(δεν μιλάω δε για mediaboom, γαμιεται το σύμπαν). Όταν μπώ με ουμπουντου, το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται. Τώρα είμαι στους 49-54 βαθμούς συνέχεια, χωρίς σελίδες με flash. Έτσι και κάνω το αστείο να ανοίξω τέτοια σελίδα, τα 67άρια τα βαράει για πλάκα.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
    Kill the wise one!

Senior Member rage for order's Avatar

Quote Originally Posted by animae View Post
    Λεπόοοοοοον.

Ubuntu προβλήματα παρτ 2:

-Kάποιες σελίδες πριν είχα πεί για ένα πρόβλημα, όπου menu bar και πληκτρολόγιο κολλάγανε.
    Αυτό το πράγμα συνεχίζει αν πατήσω κάποια από τα quick lanch buttons του λαπτοπ ή του usb πληκτρολογίου. Όσο δεν τα πατάω, μια χαρά. Αυτό όμως δεν είναι το ΜΕΓΑΛΟ Προβλημα.

-Το ΜΕΓΑΛΟ Προβλημα είναι το εξής: έχω dual boot με 7. Όταν μπώ με τα 7, η θερμοκρασία του cpu είναι ψιλοκανονική αν και μου σπάει τα νεύρα όταν ανοίξω σελίδες που έχουν μπόλικο flash. Πχ, έτσι και μπω sportfm, χτυπαω 55άρια άνετα και μου σπάει τα νεύρα καθώς ο ανεμιστήρας ξεκινάει από τους 50 βαθμούς. Κοινώς με το παραμικρό flash(δεν μιλάω δε για mediaboom, γαμιεται το σύμπαν). Όταν μπώ με ουμπουντου, το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται. Τώρα είμαι στους 49-54 βαθμούς συνέχεια, χωρίς σελίδες με flash. Έτσι και κάνω το αστείο να ανοίξω τέτοια σελίδα, τα 67άρια τα βαράει για πλάκα.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
    για το 2. δεν κατάλαβα, θέλεις να μην ανεβάζει τόσο θερμοκρασία γιατί σου την σπάει ο ανεμιστήρας, θέλεις να μην δουλεύει τόσο ο ανεμιστήρας και ας ζεσταίνεται ανέβει η θερμοκρασία ή θέλεις να δουλεύει πιο πολύ ο ανεμιστήρας γιατί σου την σπάει η ζέστη;

royally fucked animae's Avatar

Καταρχήν να λύσουμε την απορία του να ζεστένεται περισσότερο με ubuntu παρά με 7. Αν έρθει στα ίδια επίπεδα με 7, τότε σίγουρα θα είναι καλύτερα.
    Kill the wise one!

Senior Member rage for order's Avatar

Καταρχήν να λύσουμε την απορία του να ζεστένεται περισσότερο με ubuntu παρά με 7. Αν έρθει στα ίδια επίπεδα με 7, τότε σίγουρα θα είναι καλύτερα.
    Φταίει το flash. Είναι που είναι μια μαλακία, στο linux είναι ακόμα χειρότερο. Αναγκάζει την CPU σου να δουλεύει περισσότερο και άρα ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο θόρυβος. Βάλε το τελευταίο flash αν δεν το έχεις ήδη. Αν έχεις firefox βάλε όπως και δήποτε το flashblock και το adblock (όχι μόνο για το flash). Την δουλειά σου θα την κάνεις και με το noscript αλλά είναι πιο πολύπλοκο (και με περισσότερες δυνατότητες εκτός του flash). Υπάρχουν και εναλλακτικά του "flash" όπως το Swfdec και το gnash αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν έχεις όρεξη για δοκιμές μπας και δες τα αλλά γενικά θεωρούνται κατώτερα.

Το flash στο linux υποστηρίζει gpu acceleration;

Διονύσης Ρόδμανν Comte de Saint-Germain's Avatar

Θέλω να κάνω share τον εξωτερικό που έχω στο desktop με το laptop μου, χρησιμοποιώντας samba. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πειράξω τα permissions ώστε να μπορούν όντως άλλοι υπολογιστές να τον διαβάσουν και να γράψουν σε αυτόν. Ο σκληρός είναι NTFS. Επίσης μια διευκρίνιση, το samba μοιράζεται τον σκληρό στο τοπικό δίκτυο μόνο έτσι;

R U OK Esteban's Avatar

Δοκίμασε από τα settings του flash να κάνεις disable hardware acceleration. Δεν ξέρω αν θα πιάσει αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις