Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 141

Thread: Machete (2010)

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

εντάξει μωρέ μλκς δείτε το λίγο και απ'την πλευρά όπου πέρα απ'το τεχνικό κομμάτι που ομολογουμένως γαμεί, οι εν λόγω σκηνοθέτες δείχνουν βυζιά και κώλους με την πρώτη ευκαιρεία. θα πει κανείς και τι σημασία έχει. έχει μωρέ ειδικά όταν μιλάμε για τέχνες και ειδικότερα για το πως προβάλεις τα εκάστοτε βίτσια σου. εδώ στην ίδια μαλακία υπέπεσε και ο αρονόφσκι με τον παλαιστή που ανεξαρτήτως το πόσο μέτρησε, το τρίλεπτο στριπτιζ της τομει έγινε για να καυλώσουμε-ετε-ουνε. αν νομίζετε πως κάθε ξεγύμνωμα εξυπηρετεί τέτοιους σκοπούς, να πούμε πως σημασία έχουν οι ληψεις και τα εκάστοτε φετίχ της κάμερας τα οποία αν αγνοείτε επειδή έχετε πούτσα να ξέρετε ότι οι σκηνοθέτες τα βάζουν και τα τραβούν κατά αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιημένα. το στυλ που λαμβάνουμε εμείς σαν γαμήστερο, είναι ουσιαστικά προέκταση των αισθήσεων και συγκεκριμένα της καύλας που μας προκαλουν οι επίμαχες σκηνές. γνωρίζετε πως είναι ανούσιες όμως έτσι; δλδ ανουσιες δεν είναι, αλλά στα όρια της τέχνης και συγκεκριμένα του κινηματογράφου, είνα φτηνά gimmicks που σε πρώτο βαθμό υποβαθμίζουν τον ρόλο της γυναίκας, σε δεύτερο τον σκηνοθέτη που θυσιάζει κάθε ηθική και τρίτον στον απλό άνθρωπο σαν εμένα και σένα που επηρεάζεται έστω και υποσεινήδητα.

βέβαια την έχω παίξει με το μασέτ 8 φορές αλλά όταν ηρεμώ τέτοια σκέφτομαι!

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    Ως γενικότερη παρατήρηση, μου φαίνεται εντελώς κουλό που τη σημερινή εποχή ο Tarantino, ο Rodriguez κλπ τρώνε τόσο θάψιμο και απαξίωση από πολλούς "ψαγμένους" "σινεφίλ". Μιλάμε για δημιουργούς των οποίων το κίνητρο ήταν αποκλειστικά και μόνο η geek αγάπη για τον κινηματογράφο ανεξαρτήτως είδους, αυτό τους έφτασε ως εδώ και τους έκανε πρωτοπόρους ενός ολόκληρου κινηματογραφικού ρεύματος, και αυτό και μόνο συνεχίζουν να κάνουν γράφοντας στα αρχίδια τους όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα υπεισέρχεται και το θέμα γούστου, αλλά μιλάμε συνήθως για "κριτικούς" που προσκυνούσαν Reservoir Dogs και Desperado την εποχή της κυκλοφορίας τους. Αλλά βλέπεις, σήμερα τον Tarantino τον ξέρει και η κουτσή Μαρία και θα κλείσει κι αυτή θέση για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, άρα πώς μπορεί αυτό να είναι πια cool; Το cool πια ορίζεται περισσότερο από την τελευταία obscure δημιουργία του πανάγνωστου Ισλανδού σκηνοθέτη.
    Στο φινάλε, δεν γίνεται κάτι να είναι cool αν αρέσει και σε άλλους.
    έτσι απλά , μια χαρά τα λέει ο παράσιτος, συνεχίστε να διυλίζετε τον κώνωπα οι υπόλοιποι

το σχόλιο του παρασαιτ αν και εύστοχο, είναι παντελώς άσχετο με το να κατηγορείς (εντιτ : κριτικάρεις καλύτερα) τους σκηνοθέτες για σεξισμό που χαρακτηρίζει τα έργα τους και που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδεχτείς-απολαύσεις-αποθεώσεις (διαλέγετε ότι σας εκφράζει). αν μιλάμε για ρεύμα αντιταραντινικών κτλ (που δεν έχω παρατηρήσει αλλά γενικά δεν είμαι ψαγμένος σινεφίλ) τότε σίγουρα δεν έχει να κάνει με το άνωθι επιχείρημα. εκτός αν λέτε να μην την πολυψάχνουμε όποτε τζάμπα μιλάμε, τζάμπα γράφουμε και τζάμπα επικοινωνούμε, μπορούμε απλά να την παίξουμε ομαδικά χωρίς πολλά πολλά.

βέβαια η χ δεν ξεκαθάρισε την θέση της (είναι λίγο άγαρμπη γενικά αλλά δεν μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο) αλλά εγώ το κάνω και μην μου κάνετε άσχετα κόπυ πεηστ που τυχαίνει να σας εκφράζουν.
    Last edited by Marillion; 06-11-2010 at 15:29.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by Keeper Of The Seventh Son View Post
    to from dusk til dawn itan kalo, eixe senia ploki k plasare tis gomenes opws tha ithele na kanei to machete. to desperado itan kalo k eixe to xaraktira tou ekdikiti k swstous fonous, opws tha ithele na ta plasarei to machete. to machete twra itan ena megalo lathos, o rontrigkez itan panta vlakas ma etixe oi prwtes tou tainies na vgoun ws ek thaumatos poli kales. twra pou eixe ta fragka, eixe to kast, eixe k to xoligount apo pisw, fanike oti telika eftiakse mia eleini moufa, xwris stori, xwris atakes, xwris enan irwa tis prokopis. auto einai to neo cult/splatter movie gia noikokires. de tha ekplagw an gemisei to xoligount me tetoia anempneusta skoupidia ta epomena xronia.

to cult einai epitelous koul zitw! e den einai cult vre vlaka pleon!! oxi oti vlepoume tainies epeidis einai cult, alla to authentiko cult exei kati to omorfo, to machete itan ena trisakiro emetiko kolaz atairiastwn k anempneustwn pragmatwn. ektos tou oti oi kakoi pethanan swridon k teleiws akira, oi thanatoi de sou afinan kamia aisthisi katharsis kati aparaitito se tainies me ekdikites, afou to cult k to sapio sinema pigazei apo ta vasika enstikta tou anthrwpou!!!!!!!!
    μάθετε μπαλίτσα

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Το να χαρακτηρίζει κανείς τον Ροντρίγκες άσχετο, τυχερό και βλάκα μετά το Sin City και τα 4 δωμάτια (όπου είχε την καλύτερη ιστορία)...
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    το σχόλιο του παρασαιτ αν και εύστοχο, είναι παντελώς άσχετο με το να κατηγορείς (εντιτ : κριτικάρεις καλύτερα) τους σκηνοθέτες για σεξισμό που χαρακτηρίζει τα έργα τους και που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδεχτείς-απολαύσεις-αποθεώσεις (διαλέγετε ότι σας εκφράζει). αν μιλάμε για ρεύμα αντιταραντινικών κτλ (που δεν έχω παρατηρήσει αλλά γενικά δεν είμαι ψαγμένος σινεφίλ) τότε σίγουρα δεν έχει να κάνει με το άνωθι επιχείρημα. εκτός αν λέτε να μην την πολυψάχνουμε όποτε τζάμπα μιλάμε, τζάμπα γράφουμε και τζάμπα επικοινωνούμε, μπορούμε απλά να την παίξουμε ομαδικά χωρίς πολλά πολλά.

βέβαια η χ δεν ξεκαθάρισε την θέση της (είναι λίγο άγαρμπη γενικά αλλά δεν μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο) αλλά εγώ το κάνω και μην μου κάνετε άσχετα κόπυ πεηστ που τυχαίνει να σας εκφράζουν.
    Με παρεξήγησες, δε σχολίαζα πάνω στην "κριτική" της Χ, η εναρκτήρια φράση του post μου το δείχνει αυτό. Εγώ πατούσα πάνω σε μια γενικότερη απαξίωση που επικρατεί εναντίον οτιδήποτε "ταραντινικού" τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, όσον αφορά τον σεξισμό και τα βυζάκια και όλα αυτά, εχμ το προϊόν είναι αυτό, απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, take it or leave it, it's a free country και όλα αυτά. Κι εγώ αηδίασα με το πώς πλασάρει ως φλώρους τους άντρες το Sex and the City ή με το πώς έκανε gay τα βαμπίρ το Twilight, αλλά δεν πρήζω τον κόσμο στα topics τους.

Επίσης:
    Quote Originally Posted by rat_poison View Post
    Το να χαρακτηρίζει κανείς τον Ροντρίγκες άσχετο, τυχερό και βλάκα μετά το Sin City και τα 4 δωμάτια (όπου είχε την καλύτερη ιστορία)...
    +1
    (αν και με σένα έχω διαφωνήσει καθέτως αλλού )

καταρχάς δεν σε παρεξήγησα αφού δεν αναφέρθηκα ευθέως σε σένα όταν έγραψα αυτά που έγραψα. γενικά προσπάθησα να δικαιολογήσω το γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι (κυρίως γυναίκες ή τρομακτικά συνειδητοποιημένα,ευαισθητοποιημένα αρσενικά -φλωρούμπες, ημοκοράδες) που δεν γουστάρουν το έργο. το προιον μπορεί να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί και την κάθε μαλακία που σου πετάνε. δηλαδή αν προσπαθείς να περιορίσεις την τέχνη δημογραφικά τότε τζάμπα κάνουμε την κουβέντα γιατί μου αναιρείς το δικαίωμα να πω την άποψη μου σε κάτι τόσο μαζικό όπως ο κινηματογράφος. και δεν λέω και παράλογα πράγματα. το θέμα με το σεξ εντ δε σίτυ είναι οτι ζεις σε πατριαρχική κοινωνία ρε παρασαιτ και το να δεις κάτι διαφορετικό στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο δεν αναιρεί την ήδη κυρίαρχη θέση που έχεις σαν λευκός άντρας στην κοινωνία (μην ξεφύγετε μουνάκια σας βλέπω) ούτε συντηρεί καμμιά αρνητική για σένα πραγματικότητα. άσε που τα παραδείγματα αυτού του τύπου είναι πενιχρά μπροστά στην μαζικότατη προβολή γυναικείων στερεοτύπων μέσω χόλυγουντ, ροκενρολλ, πορνογραφίας και τζου άλλεν οπότε αν σε πείραζαν θα έπρεπε να το κοιτάξεις. στην τελική δεν είναι και το ζήτημα να με φιμώνεις εμένα ή τον οποιονδήποτε επειδή δεν πράττεις παρομοίως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πολιτισμένοι άνθρωποι ημαστε και αν θέλουμε μια χαρά καταλαβαινόμαστε.

εντιτ : γκαβάδι έγραψα ότι βρήκα και εύστοχο το σχόλιο σου πιο κατω !!!
    Last edited by Marillion; 06-11-2010 at 17:10.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Ρε είπα ότι με παρεξήγησες στο ότι σύνδεσες το σχόλιό μου με αυτό της Χ.

Από κει και πέρα,ποιος φιμώνει ρε συ Marillion, αλλά σχόλια του στιλ "είστε φαλλοκρατικά και άμυαλα γουρούνια και γι'αυτό σας άρεσε" δεν είναι κριτική αλλά κομπλεξικά σχόλια που εξυψώνουν το εγώ αυτού που το λέει και στην καλύτερη χρησιμεύουν για την έναρξη ενός καλού flame. Αντίθετη άποψη σαφώς και επιτρέπεται να υπάρχει, αλλά το να εκφράζεται αλαζονικά μόνο εποικοδομητικό δεν είναι.

edit:
    Και τεσπα, αυτά τα περί πατριαρχικής κοινωνίας νομίζω πως είναι για άλλη κουβέντα, εγώ μιλούσα για το είναι ανούσιο να μπαίνω ανάμεσα σε φανμπόηδες και να προσπαθώ με νύχια και με δόντια να τους πείσω για το αντίθετο.
    Last edited by Parasight; 06-11-2010 at 17:29.

όπως και να χει το κουότ έγινε γιατί έγραψα και ο σαμπρέλας ξαναπόσταρε το κείμενο σου το οποίο δεν είχε σχέση με το δικό μου και φαντάστηκα το έχωσε γιατί ήθελε να με αποπροσανατολίσει και άλλες μαθροκιές.
    ε καλά προφανώς και το να μπαίνεις έτσι δεν βοηθά αλλα η άλλη τα εχει τα μπινελίκια για καλημέρα τι να κάνεις

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

A rock, an island Drumsick's Avatar

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    όπως και να χει το κουότ έγινε γιατί έγραψα και ο σαμπρέλας ξαναπόσταρε το κείμενο σου το οποίο δεν είχε σχέση με το δικό μου και φαντάστηκα το έχωσε γιατί ήθελε να με αποπροσανατολίσει και άλλες μαθροκιές.
    ε καλά προφανώς και το να μπαίνεις έτσι δεν βοηθά αλλα η άλλη τα εχει τα μπινελίκια για καλημέρα τι να κάνεις
    μετά είδα το πόστ σου βρε μπουνταλά.
    Το ζουμί είναι ότι ταινίες σαν το Ματσέτε τις βλέπεις πίνοντας μπύρες με τα φιλαράκια και γελάς για καμιά εβδομάδα.
    Τώρα όταν προσπαθείς να αναλύσεις κάτι παραπάνω είναι σαν να προσπαθείς να πεις ότι μαλάκες οι Σεξ Πίστολς γιατί ήταν κουλοί σαν μουσικοί.
    Έγινε μεγάλος ντόρος για τον Ματσέτε kai το είδαν και άτομα που κάτω από άλλες συνθήκες θα προσπερνούσαν ... ε c'est la vie

Senior Member 00i00's Avatar

...και σε τελικη αναλυσις...6 σελιδες φτασατε...οκ νυσαφι

Κι εγώ δεν το έχω δει καν ακόμα ε

Practice What You Preach GuardianOfIvorytower's Avatar

Εγώ γούσταρα τρελά πάντως!
    My Mission will save the World.
    But I'm still chasing time.
    Vanity...definitely my favourite sin.