Throughout the times of perplexity and illusion
We've got some last Gods left, worth keeping
That go by such names as Kindness and Honesty.
I want us to hold swords again
As in the years of the old tales.
But this time, to fight for Dignity and Solidarity.
Against the waves of darkness and death
I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.
![]()
"""
Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για πράξεις οπλοχρησίας, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και ποινή δεκαετούς κάθειρξης στον συγκατηγορούμενό του, Βασίλη Σαραλιώτη.
"""
ισόβια στον κορκονέα, 10αρα στον σαραλιώτη
να δούμε στα πόσα θα βγουν.
A loaded gun won't set you free.
So you say.
Ναι, και; Εξυπηρετεί κάτι το να τους κρατήσουμε παραπάνω;
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Να μη πάνε καθόλου μέσα, δε θα έχουμε χώρο για ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
Έγραψα κάπου ότι δεν θα έπρεπε να τους κάνουμε τίποτα απολύτως ή κάτι τέτοιο και δε το ξέρω;
Αυτό που δεν έχει νόημα είναι να τους κρατάμε 20 χρόνια μέσα, παρά τον πρώτερο έντιμο βίο, για εκδίκηση ή οτιδήποτε αντίστοιχο. 20 χρόνια όπου θα έχεις ένα άχρηστο μέλος της κοινωνίας που δεν παράγει έργο και χαλάει τα λεφτά του το κράτος απλώς για να του χαλάσει την ζωή του στο όνομα κάποιας εκδίκησης ή κατί; Εάν έχει συμπεριφορά τέτοια που του επιτρέπει να επανενταχθεί στη κοινωνία και να συμμετέχει στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες ξανά, οπότε και υπάρχει όφελος στην κοινωνία, γιατί να τον κρατάμε επ' άπειρον μέσα;
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Ενώ με τον φόβο των πέντε ετών φυλάκισης οι μπάτσοι θα λένε "Ε, μωρέ, μόνο 5 χρόνια θα κάνω και θα χάσω τη δουλειά μου, δε τρέχει τίποτε".
Το "γιατί τόση είναι η ποινή του" δε λέει τίποτε. Η μείωση της ποινής δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η εκτέλεση ποινών.
Ναι αλλά και γιατί να αποφυλακιστούν αμετανόητοι και ασώφρονες (σικ) για να επανενταχθούν σαν ανεπαρκείς (και επικίνδυνοι) δημόσιοι υπάλληλοι;
Να τους ψήσουν/τουφεκίσουν/κρεμάσουν για να είμαστε όλοι καθαροί. Που έχω λάθος.
Όποιος δεν έχει καταδικασθεί παλαιότερα για άλλο αδίκημα της ίδιας κλάσης σαφώς δικαιούται να μειωθεί η ποινή του, εάν έχει τεκμηριωθεί ότι είναι ικανός να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή. Σαφώς στην πράξη υπάρχει το πρόβλημα ότι οι φυλακές όπως είναι τώρα δεν έχουν σοφρωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυστηρότερο ποινικό σύστημα.
δύο πράγματα
ανοίγεις θέμα φυλακές (συμφωνώ με την άποψη σου αλλά όχι σε αυτό το thread γιατί είναι πολιτική δολοφονία (οπλοφορία με απολυτήριο λυκείου + μπατσοκρατία στην ελλάδα)
δεύτερον και γω αν μου τη βιδώσει και φάω έναν δελτά με το αμάξι ενώ το δίπλωμα μου και το μητρώο είναι καθαρό να βγω στα έξι.
Last edited by asimoulis; 11-10-2010 at 15:16.