Results 1 to 7 of 7

Thread: Τα Οπωροφόρα Της Αθήνας (2010)

Default Τα Οπωροφόρα Της Αθήνας (2010)

τυχαία την είδα σήμερα να υπάρχει στο αθηνόραμα (οπου μπήκα τυχαία) και τυχαία πήγα να την δω (τυχαία) και όλως τυχαίως είχε πλάκα...
    δεν είναι συγκλονιστική ταινία, όχι.. πάντως είναι αρκετά ευχάριστη, καθώς έχει το εύχαρο στυλ του κομεντί που αναφέρει, περνάει και ακουμπάει περνώντας την ελληνική πραγματικότητα, και της ζητάει συγγνώμη, της χαμογελάει και φεύγει.
    απλά μερικές ιδέες του σκηνοθέτη μου φάνηκαν άκυρες, ή τέλος πάντων όχι τόσο πολύ πετυχυμένες (ή μήπως ήταν ο τρόπος που έπαιζαν οι ηθοποιοί - αλλά εντάξει, αυτές τις φάσεις είμαι έτοιμος να τις ξεχάσω γιατί σαν σύνολο η ταινία είναι ωραία (σχολιάζει και μερικά περίεργα θέματα όπως το κατούρημα στην αθήνα.. έχει και βρυσίδι, με ωραίο στυλ, σε τετράστιχα.. έχει και ωραία πλην ανορθόγραφα ελληνικά σε σκέψεις που ο Συγγραφέας (έτσι τον βαπτίζει ο σκηνοθέτης) απευθύνει σε μια καθαρίστρια που τυχαίνει να είναι σπίτι του και δεν καταλαβαίνει γκρι ελληνικά, αυτός όμως θα συνεχίζει). θα πρότεινα και γω με την σειρά μου να την δείτε. εγώ την είδα στο άστυ.
    α.. και έχει πολλά πλάνα απο την αθήνα που οι περισσότεροι (?) ξέρουμε, και καθώς εξελίσσεται πιάνεις τον εαυτό σου σε σκέψη - αυτό που είναι; ή αααα αυτό είναι εκεί και εκεί...
    Last edited by Kaserinos; 30-03-2011 at 19:19.

φτερησλέξ Tispanagias tamatia's Avatar

Quote Originally Posted by hello_earth View Post
    τυχαία την είδα σήμερα να υπάρχει στο αθηνόραμα (οπου μπήκα τυχαία) και τυχαία πήγα να την δω (τυχαία) και όλως τυχαίως είχε πλάκα...
    δεν είναι τυχαία ταινία, όχι.. πάντως είναι αρκετά τυχαία, καθώς έχει το τυχαίο στυλ του κομεντί που αναφέρει, περνάει και ακουμπάει περνώντας την ελληνική πραγματικότητα, και της ζητάει συγγνώμη, της χαμογελάει και φεύγει τυχαία.
    απλά μερικές τυχαίες ιδέες του σκηνοθέτη μου φάνηκαν τυχαίες, ή τέλος πάντων όχι τόσο πολύ τυχαίες(ή μήπως ήταν ο τρόπος που έπαιζαν οι ηθοποιοί - αλλά εντάξει, αυτές τις φάσεις είμαι έτοιμος να τις ξεχάσω γιατί σαν σύνολο η ταινία είναι τυχαία(σχολιάζει και μερικά τυχαία θέματα όπως το κατούρημα στην αθήνα.. έχει και βρυσίδι, με τυχαίο στυλ, σε τετράστιχα.. έχει και τυχαία πλην τυχαία ελληνικά σε σκέψεις που ο Συγγραφέας (έτσι τον βαπτίζει ο σκηνοθέτης) απευθύνει σε μια καθαρίστρια που τυχαίνει να είναι σπίτι του και δεν καταλαβαίνει γκρι ελληνικά, αυτός όμως θα συνεχίζει). θα πρότεινα και γω με την σειρά μου να την δείτε. εγώ την είδα τυχαία στο άστυ.
    α.. και έχει πολλά τυχαία πλάνα απο την αθήνα που οι περισσότεροι (?) ξέρουμε, και καθώς εξελίσσεται πιάνεις τον εαυτό σου σε σκέψη - αυτό που είναι; ή αααα αυτό είναι εκεί και εκεί...
    It is known.

απαράδεκτη ταινία, με χάλια ερμηνείες, αντιπαθείς χαρακτήρες, "χιούμορ" που με κάνει να ντρέπομαι, πανηλίθιο σουρρεαλισμό, γενικά ένα αίσχος. Ήταν μια υπέροχη ιδέα που μπορούσε να γίνει κάτι όμορφο: αν έπαιζε ας πούμε με το φλερτάκι που έδειξε στην αρχή, ή αν είχε παρόμοιες -ενδιαφέρουσες- ιστορίες να εκτυλίσσονται από το ένα δέντρο στο άλλο, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αλλά τι περίμενα κι εγώ απ'τον συγκεκριμένο; Τουλάχιστον μάθαμε ότι έχει φραγκόσυκα στο λυκαβηττό !
    a monkey in silk is a monkey no less

Quote Originally Posted by morphine View Post
    απαράδεκτη ταινία, με χάλια ερμηνείες, αντιπαθείς χαρακτήρες, "χιούμορ" που με κάνει να ντρέπομαι, πανηλίθιο σουρρεαλισμό, γενικά ένα αίσχος. Ήταν μια υπέροχη ιδέα που μπορούσε να γίνει κάτι όμορφο: αν έπαιζε ας πούμε με το φλερτάκι που έδειξε στην αρχή, ή αν είχε παρόμοιες -ενδιαφέρουσες- ιστορίες να εκτυλίσσονται από το ένα δέντρο στο άλλο, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αλλά τι περίμενα κι εγώ απ'τον συγκεκριμένο; Τουλάχιστον μάθαμε ότι έχει φραγκόσυκα στο λυκαβηττό !
    κοίτα.. εν μέρει μπορει και να μην έχεις άδικο.. αλλά εγώ προσωπικά ούτε τέλεια την περίμενα ούτε γενικά περίμενα να έχει κάτι που να αισθανθώ κάπως... οι ερμηνείες ναι δεν είναι τέλειες, ναι, τα αστεία δεν είναι και ότι πιο εύστοχο ακούστηκε ποτέ - και γενικά κάπου χάνονται κάποια πράγματα και μπερδεύονται - πάντως εγώ την ιδέα συγκράτησα και δεν είναι καθόλου άσχημη...
    όσον αφορά το "φλερτάκι που έπαιζε στην αρχή" αυτό και αν ήταν μια μλκία και μισή κατά την γνώμη μου, και πάλι καλά που δεν συνεχίστηκε (ευχαριστώ τον θεό). η κοπελίτσα στο "φλερτάκι" ομολογουμένως είναι πανέμορφη. αλλά και; ίσα ίσα το να μην δώσει συνέχεια στο κλισέ ρομαντικό ξεκίνημα το είδα σαν καλή κίνηση.... anyway. η αποψή μου.
    Last edited by hello_earth; 08-10-2010 at 02:23. Reason: less

ούτε εγώ θα ήθελα να γίνει λαβστόρυ, καμία σχέση, και το 'φλερτάκι' μόνο σαν ιδέα μου άρεσε (η σκηνή ήταν για κλάματα - κυριολεκτικά)
    αλλά σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να παίξει με την ιδέα της ζουμερής γνωριμίας ανάλογα το μέρος και το φρούτο. Αντ' αυτού είχε σουρεάλ χαζομάρες με απαίσιο χιούμορ (-δώσε μας τα στοιχεία σου -μα καλά πριν δε μας είπε ότι είναι αστοιχείωτος; )
    βέβαια αν δεν κάνω λάθος βασίστηκε πάνω σε ένα βιβλίο, οπότε μπορεί εξαρχής να ήταν κάπως έτσι η όλη ιστορία
    εν πάση περιπτώσει ναι γούστα κλπ.
    a monkey in silk is a monkey no less

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

έχει και βρυσίδι

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    έχει και βρυσίδι
    yup. συγγνώμη. ανορθόγραφος αλλά δεν μπορώ κάθε τόσο να κοιτάζω σε λεξικό ή να γράφω πρώτα σε word με ορθογράφο
    morphine> χεχ.. ίσως επειδή κάποιο χιούμορ μπορεί να μην το πιάνω καν, γενικά δεν με χάλασε - νομίζω εξαρχής το χιούμορ ήταν σχεδιασμένο να είναι ελαφρώς "εκτός πορείας" - οπως και όλη η ιστορία - σε μερικά σημεία μου θυμιζε παλιές ελληνικές ταινίες με την αφέλειά τους... θα μπορούσε σίγουρα να βγει καλύτερο αποτέλεσμα αν και αν, αλλά τελος πάντων, ήταν καλή προσπάθεια

άσε που την ώρα που σκεφτόταν τα δικά του ο Συγγραφέας σε μια φάση αναρωτιόταν αν θα έπρεπε να είναι στενΑχωρημένος ή στενΟχωρημένος.. ένιωθα απέραντη συγγένεια με αυτόν καθώς ανορθόγραφος και εγώ.

αλλά ναι, γενικά δεν διαφωνώ μαζί σου.. θέμα γούστου ολίγον.