Page 60 of 128 FirstFirst ... 1050585960616270110 ... LastLast
Results 886 to 900 of 1910

Thread: Παιδεία

δήθεν asimoulis's Avatar

σα να λέμε φροντιστήρια όλη τη χρονιά για να καβατζώσεις μια θέση στο τμήμα της αρεσκείας σου. κάτι μου θυμίζει.

απλά μαθηματικά -> όταν Χ χιλιάδες παιδιά θέλουν να πάνε πανεπιστήμιο (αυτοί ή οι οικογένειες τους) και υπάρχουν Υ χιλιάδες θέσεις ->

Χ-Υ χιλιάδες παιδιά δεν θα πάνε πανεπιστήμιο γαμώ το χριστό.

ναι άλλα τα Χ-Υ θέλουν να πάρουν το προιόν που λέγεται ανώτατη, τι σημαίνει αυτό κύριοι? θα το αξιολογήσουμε θα το κοστολογήσουμε και θα τους χώσουμε όλους μέσα γιατί είναι κρίμα -> το θέλετε -> πληρώστε το είτε στο κράτος είτε στο κολλέγιο

φυσική ροή των πραγμάτων.

εδώ ο κόσμος πληρώνει το κάθε ΚΕΣ δεν θα πληρώσει για κρατικό ανώτατο ίδρυμα? της πουτάνας θα γίνει.
    Last edited by asimoulis; 29-09-2010 at 02:19.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

yo yo αννούλα wassup, checkαρε πολυνομοσχέδιο φόρη τώρα

Vic Ford Prefect's Avatar

Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/291512.html
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Spider Jerusalem Deggial's Avatar
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Senior Member

Quote Originally Posted by Deggial View Post
    Σε κανουν και επισημα Αμερικανακι
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

χομπίστας Druggernaut's Avatar

Απο τη μια ειναι καλο να χει λογο ο μαθητης λυκειου στα μαθηματα που θα παρακολουθησει,κεντριζεται το ενδιαφερον του,βλεπει πιθανον με καλυτερο ματι το σχολειο καθως δεν θα ειναι αναγκασμενος να παρακολουθησει "αχρηστα" και μη ενδιαφεροντα μαθηματα (συμφωνα με τα κριτηρια του ιδιου παντα).Τα επιλεγομενα αυτα μαθηματα ισως να αποτελεσουν και μια αναλυτικοτερη εισαγωγη για τη σχολη που θα ακολουθησει στο μελλον...Αλλα απο την αλλη,"η ειδικευση της ειδικευσης" ακυρωνει τη σφαιρικη ενημερωση και το σχηματισμο μιας αποψης για ζητημα διαφορων τυπων και ειδων.Οποτε ναι,θα σε κανουν επισημα Αμερικανακι με αυτον τον τροπο.Παροπιδες και ευθεια στο δρομο σου για την κατακτηση μιας ειδικοτητας.Και αν δεν υπαρξει το υποβαθρο απο το λυκειο για γενικη ενημερωση σε ποικιλα επιπεδα,δυσκολα το ατομο να στραφει προς αυτη στο μελλον.
    the nail that sticks up gets hammered down
    the end of the rope is a noose
    the truth is in the gas chamber

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.
    Χαχαχαχαχαχαχαα υπάρχει τέτοιο πράγμα;

χομπίστας Druggernaut's Avatar

Μετα απο τρενα,λιμανια και υπηρεσιες τωρα πουλαμε και ιστορια.
    the nail that sticks up gets hammered down
    the end of the rope is a noose
    the truth is in the gas chamber

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Χαχαχαχαχαχαχαα υπάρχει τέτοιο πράγμα;
    δεν θα μείνει και τίποτα.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Quote Originally Posted by asimoulis View Post
    απλά μαθηματικά -> όταν Χ χιλιάδες παιδιά θέλουν να πάνε πανεπιστήμιο (αυτοί ή οι οικογένειες τους) και υπάρχουν Υ χιλιάδες θέσεις ->

Χμ. Προτείνεις να μπουν Χ χιλιάδες μαζί;

Θέλω να πω, ίσως η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό, αλλά υπάρχει ένα όριο κόσμου που μπορεί να εξυπηρετηθεί από μια σχολή σε μια χρονιά. Και φυσικά μπορεί μια σχολή να μεγαλώσει και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, αλλά κι αυτό δε γίνεται ακαριαία. Οι Χ-Υ, εφόσον πρακτικά δεν κατάφεραν να μπουν στη σχολή της επιλογής τους φέτος, μπορούν είτε να ξαναπροσπαθήσουν, είτε να μπουν σε μια σχετική.

Το όλο θέμα είναι πως δίνεις προτεραιότητα στους Υ, και φυσικά το προηγούμενο σύστημα ήταν πολύ φλότσα σχετικά με αυτό. Ωστόσο μια αξιολόγηση των μαθητών και ανταμοιβή όσων έχουν καλύτερη επίδοση με προτεραιότητα στη σχολή επιλογής τους μου φαίνεται πρακτικά αναγκαία.

Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχαν πρακτικές δυσκολίες, πιστεύω ότι γενικά για να μπει κανείς σε μια σχολή θα πρέπει να ικανοποιεί κάποια ελάχιστα κριτήρια γνώσεων και ικανοτήτων, και ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσεις αυτό πιστεύω είναι, τον πρώτο λόγο στα κριτήρια εισαγωγής σε ένα τμήμα να τα έχει το τμήμα (σε συνεργασία με το κράτος για να μην υπάρξουν έκτροπα - όλα αυτά θεωρητικά).

Επίσης το προπαρασκευαστικό έτος ακούγεται σα να έχει προοπτικές. Διαφωνείτε;
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Quote Originally Posted by asimoulis View Post

Χμ. Προτείνεις να μπουν Χ χιλιάδες μαζί;

Θέλω να πω, ίσως η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό, αλλά υπάρχει ένα όριο κόσμου που μπορεί να εξυπηρετηθεί από μια σχολή σε μια χρονιά. Και φυσικά μπορεί μια σχολή να μεγαλώσει και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, αλλά κι αυτό δε γίνεται ακαριαία. Οι Χ-Υ, εφόσον πρακτικά δεν κατάφεραν να μπουν στη σχολή της επιλογής τους φέτος, μπορούν είτε να ξαναπροσπαθήσουν, είτε να μπουν σε μια σχετική.

Το όλο θέμα είναι πως δίνεις προτεραιότητα στους Υ, και φυσικά το προηγούμενο σύστημα ήταν πολύ φλότσα σχετικά με αυτό. Ωστόσο μια αξιολόγηση των μαθητών και ανταμοιβή όσων έχουν καλύτερη επίδοση με προτεραιότητα στη σχολή επιλογής τους μου φαίνεται πρακτικά αναγκαία.

Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχαν πρακτικές δυσκολίες, πιστεύω ότι γενικά για να μπει κανείς σε μια σχολή θα πρέπει να ικανοποιεί κάποια ελάχιστα κριτήρια γνώσεων και ικανοτήτων, και ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσεις αυτό πιστεύω είναι, τον πρώτο λόγο στα κριτήρια εισαγωγής σε ένα τμήμα να τα έχει το τμήμα (σε συνεργασία με το κράτος για να μην υπάρξουν έκτροπα - όλα αυτά θεωρητικά).

Επίσης το προπαρασκευαστικό έτος ακούγεται σα να έχει προοπτικές. Διαφωνείτε;
    πρακτικά δεν γίνεται να μπουν όλοι εννοείται, αλλά οι πανελλήνιες και οποιαδήποτε μορφής εξέταση έχει κατανεμητικό χαρακτήρα. ποιοι θα πάνε εδώ ποιοι θα πάνε εκεί και ποιοι του χρόνου.

πάντως το ποιντ μου δεν είναι αυτό. λέω ότι επειδή τα κρατικά πτυχία στην ελλάδα είναι ένα προιόν με τρελή ζήτηση υπάρχει τάση να ανέβει κι η "τιμή" τους.

πάντως το προπαρασκευαστικό που λες δεν αλλάζει ούτε το Χ ούτε το Υ.

Senior Member

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/201...post_7642.html

Ως εδώ...Η Ελλάδα είναι ΕΛΛΑΔΑ
    Επειδή πλέον μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι, θέλω να ξεκαθαρίσω στο Υπουργείο Παιδείας τα εξής:

Δεν είμαι θρήσκος, δεν πατάω ποτέ σε εκκλησία και το αν πιστέυω κάπου και που είναι προσωπική μου υπόθεση.
    Επίσης δεν είμαι εθνικιστής, ξέρω πως η ιστορική αλήθεια είναι κάτι σχετικό και δεν ονειρεύομαι ούτε να φτάσω στην Κόκκινη Μηλιά ούτε ένα νέο Μ. Αλέξανδρο.

Όμως, είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Και η πατρίδα μου, το Εθνος μου, έχει και θρησκεία και ιστορία.

Και απαιτώ τα παδιά μου να τα διδαχτούν κα τα δύο όπως τα διδάχτηκα εγώ και μετά, όταν μεγαλώσουν, να βγαλουν τα συμπεράσματά τους.

Τα Θρησκευτικά προαιρετικό μάθημα???????????

Τώρα??????????

Κάποτε το υποστήριζα κι'εγώ αυτό, τώρα όμως, είμαστε περικυκλωμένοι από φανατικούς αλλόθρησκους, υπέρμαχων θρησκειών που υποστηρίζουν το λιθοβολισμό λόγω μοιχείας, τα μάγια, και ξέρω'γω τι άλλο.

Και έχουν απαιτήσεις, να φτιαχτεί τέμενος κτλ...

Εχω όμως και εγώ απαίτηση, στο σχολείο του παιδιού ΜΟΥ να διδάσκεται η επίσημη θρησκεία του κράτους ΜΟΥ.

Αμ το άλλο???

Εξαφανίζει τη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία και στη θέση της θα διδάσκεται η Ευρωπαική???????????????

Είμαστε σοβαροί???????????

Να τις αφήσει και τις δύο ως έχουν!!!

Είναι απαράδεκτο!

Και τελευταίο και σοβαρότερο, τα Αρχαία Ελληνικά.

Σα μαθητής ποτε δεν τα γούσταρα, για ευνόητους λόγους.

Μου έμειναν όμως πολλά πράγματα, είμαι σαρανταπεντάρης και ακόμα τα θυμάμαι.

Και δε είναι τυχαίο ότι τα Αρχαία μας διδάσκονται στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Και τα κάνει μάθημα επιλογής?????????

Αυτό λέγεται ΞΕΦΤΥΛΑ!!!

Τάχα μου για να "ελαφρύνει" το πρόγραμμα????

Να το ελαφρύνετε αλλιώς, η και καθόλου.

Κι'εμείς τότε λιώναμε στο διάβασμα και για βόλτα καθημερινές ούτε λόγος, δεν πάθαμε τίποτα!

Τα αρχαία είναι το είναι μας, η κλασσική μας παράδοση, μάθημα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Και ο συνδυασμός αυτών των τριών "χτυπημάτων", αρχαία, ιστορία και θρησκεία, καθόλου μα καθόλου δε μ'αρέσει.

Είπαμε να είμαστε "μοντέρνοι" αλλά αυτό το λένε ισοπέδωση.
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

εμετος

εντιτ:

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/201...post_7642.html

Και τελευταίο και σοβαρότερο, τα Αρχαία Ελληνικά.

Σα μαθητής ποτε δεν τα γούσταρα, για ευνόητους λόγους.

Μου έμειναν όμως πολλά πράγματα, είμαι σαρανταπεντάρης και ακόμα τα θυμάμαι.

Και δε είναι τυχαίο ότι τα Αρχαία μας διδάσκονται στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Και τα κάνει μάθημα επιλογής?????????

Αυτό λέγεται ΞΕΦΤΥΛΑ!!!
    ωραια ελληνικα εμαθες ρε μαλακα
    Last edited by attila; 08-10-2010 at 14:23.

δήθεν asimoulis's Avatar

rwxamh μη τρελαίνεσαι ρε μαλάκα, να του τα μάθεις εσύ του μικρού, αν το σχολείο έχει ένα σωρό ξένα παιδιά πως θα γίνουνε θρησκευτικά άστο καλύτερα.
    45 είσαι ρε πούστη;
    Last edited by asimoulis; 08-10-2010 at 14:53.

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Ο μαθητής θα επιλέγει να μάθει μόνο φυσική ή μόνο χημεία ή μόνο βιολογία ή μόνο (γελάω) περιβαλλοντικές επιστήμες. Σκασίλα μας τα θρησκευτικά.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Tags for this Thread