Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 60

Thread: βασικη απορια για τους αριστερους του παρεακίου μας.

nihil pop metamelia3's Avatar

Default βασικη απορια για τους αριστερους του παρεακίου μας.

https://athens.indymedia.org/front.p...cle_id=1210909
    Μέσα στον Αύγουστο ψηφίστηκε και στις 20 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως ο νέος «τρομονόμος». Ποιος είναι ο στόχος του;
    Στην ουσία μιλάμε για τον «τρομονόμο» Νο3, ο οποίος παρεμβαίνει σε θεμελιώδεις συνταγματικές και πολιτικές ελευθερίες περιστέλλοντάς τες και, κατ’ ουσία, καταργώντας τες. Ο συγκεκριμένος νόμος (3875/2010) έρχεται να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα κάθε διαδήλωση, κατάληψη, φθορά ξένης περιουσίας, αδικήματα για τα οποία συχνά πυκνά παραπέμπονται συμμετέχοντες σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Μόνο που από δω και πέρα, θα παραπέμπονται ως τρομοκράτες.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;
    Στον προηγούμενο «τρομονόμο» (3251/2004) είχε ενσωματωθεί μια ευρωπαϊκή απόφαση-πλαίσιο με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 8 εκείνου του νόμου αναφερόταν πως δεν συνιστά «τρομοκρατική πράξη» η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων), εάν αυτά «εκδηλώνονται ως προσπάθεια εγκαθίδρυσης δημοκρατικού πολιτεύματος ή ως δράση υπέρ της ελευθερίας, ή αποσκοπούν στην άσκηση θεμελιώδους ατομικής, πολιτικής ή συνδικαλιστικής ελευθερίας».
    Και σε εκείνη τη διάταξη ο νομικός κόσμος είχε σταθεί επικριτικά. Την είχαμε ονομάσει τότε «διάταξη-φερετζέ», γιατί ενώ θεωρητικά απέτρεπε τη δίωξη του φρονήματος και της ανοιχτής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, ουσιαστικά όλα αυτά ετίθεντο υπό την κρίση του εκάστοτε δικαστηρίου.
    τι λετε γι' αυτο; και το πιο σημαντικο: τι θα κανετε γι' αυτο;
    this is radio freedom.

Α, το έχουμε αφήσει γιατί νομίζαμε ότι θα κάνετε εσείς κάτι.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Εμείς οι απαθείς πολίτες στηρίζουμε το να κάνετε κάτι και οι δυο σας.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

χαχαχαχαχ, δεν ειναι εκει το ποιντ μου. οτι θα κανουμε, θα κανουμε. λετε τοσο καιρο "τερμα στα μπαχαλα, τερμα στην βια" κλπ. να λοιπον μια προταση για τερμα στην βια. θεωρειτε ωφελιμο το οτι θα σταματησει ή ειστε ετοιμοι να παραδεχτειτε οτι η αρνηση σας ειναι μονο και μονο για τον διαχωρισμο απο τους "αναρχικους" ωστε να στηριξετε τον λαϊκισμο σας;
    this is radio freedom.

Το δεύτερο! Τι κερδίζω;

θα βρεις το δωρο σου δεξια πανω στο ποστ σου!
    this is radio freedom.

Senior Member freak brother's Avatar

εγω λεω οτι τωρα ειναι η ευκαιρια να γυρισεις απο τα ταξιδακια σου (επαφες με I.R.A?) και να αρχισεις τον ενοπλο αγωνα!
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

για εκπαιδευση ειχα παει, γιε.
    this is radio freedom.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Κάλκη, αυτό το "οι αριστεροί πού είστε;", "η εγκληματική σιωπή της αριστεράς" κλπ, μου θυμίζει Πάσχο Μανδραβέλη. Γενικά το να καλείς ένα χώρο σε συνέπεια τη στιγμή που τον έχεις αποκυρήξει πλήρως.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Νομίζω ο κάλκης θέτει σωστό ερώτημα, αλλά με εντελώς flame-bait τρόπο. Αυτό το "η αριστερά πού είναι" και μένα απομονωμένο μου φαίνεται γελοίο, παρ' όλα αυτά, η συζήτηση του τι θα γίνει με αυτούς τους νόμους και με ποιον τρόπο θα συγκρουστούμε είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δηλαδή όντως θα ήθελα να ξέρω πώς σκοπεύει να συγκρουστεί η αριστερά με συλλήψεις και διώξεις με τη χρήση αυτού του νόμου. Θα εφαρμόσει τη λογική του χριστιανού ιερομάρτυρα μπροστά στη νομική και υλική υπεροπλία της καταστολής, όπως κάνει και στις πορείες, ή θα επιλέξει να προστατέψει τον εαυτό της;
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Γενικά το επίπεδο της ερώτησης είναι φάση "εσείς οι μπάχαλοι παραδέχεστε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική διάσταση και το κάνετε μόνο για το ξεκαύλωμα", αλλά έχει ένα ενδιαφέρον γιατί το ότι γεννιούνται τέτοια ερωτήματα έχει στην ουσία να κάνει με τα όρια (πιθανώς) της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής/ελευθεριακής δράσης. Το ότι αναγνωρίζει στην αριστερά δηλαδή ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή λόγω ενασχόλησης με τα σκατά. Το να βγαίνεις και να λειτουργείς εκτός των διαδικασιών είναι χρήσιμο και αναγκαίο, αλλά σου στερεί και βήματα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις (και ναι, προτιμώ να έχω πέντε ανθρώπους στη βουλή και την τηλεόραση να λένε για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, για την άρνηση του χρέους κλπ παρά να μην τα λέει κανείς και να περιμένω να τα μάθουν όλοι με φλάιερ). Την έχω συναντήσει αυτή τη στάση από κόσμο του α/α χώρου τον τελευταίο καιρό που είχα ασχοληθεί με τον σύριζα, το "κάντε κάτι κι εσείς που έχετε τα μέσα". Όσο και να φτύνει την αριστερά ο κάλκης και ο κάθε κάλκης καταλαβαίνει ότι η αριστερά έχει πρόσβαση εκεί που δεν έχουν οι α/α, πχ ένα πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε, να πάμε επίσκεψη στις φυλακές Κορίνθου να δούμε τις συνθήκες κλπ, μόνο με παρουσία βουλευτή γίνεται. Όχι ότι η αριστερά δεν έχει (άπειρα) μειονεκτήματα που δεν τα βρίσκεις (ή έστω στον ίδιο βαθμό) στον α/α χώρο, αλλά έχει και πλεονεκτήματα η δράση μέσα από πλατύτερες οργανώσεις.

Επίσης η αριστερά δεν είναι μία, αλλιώς θα αντιδράσει το κκε, αλλιώς η ανταρσύα, αλλιώς ο συν/δη.αρι, τι γενικόλογες παπαριές είναι αυτές με το τι θα κάνει "η αριστερά".

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Κάλκη, αυτό το "οι αριστεροί πού είστε;", "η εγκληματική σιωπή της αριστεράς" κλπ, μου θυμίζει Πάσχο Μανδραβέλη. Γενικά το να καλείς ένα χώρο σε συνέπεια τη στιγμή που τον έχεις αποκυρήξει πλήρως.
    με παρεξηγεις. δεν σας καλω σε συνεπεια. υπαρχει δυστυχως μια πλατια λαϊκη βαση που αποτελεσματικοτατα παραιτειται απο τις διεκδικησεις της μεσω των μηχανισμων της αριστερας. απο απλη περιεργεια ρωταω, απο την στιγμη που αυτη η βαση - εχοντας την αισθηση νομικης ασφαλειας που δινει η αριστερα των τελευταιων 30 χρονων, αισθηση που οφειλεται αποκλειστικα και μονο στην αδρανεια της - διατρεχει εναν αμεσο κινδυνο τι θα κανετε; ή θα παροτρυνετε τον κοσμο να απομακρυνθει απο διαδηλωσεις ή θα θεσετε την ταξικη βια σε εφαρμογη πολεμωντας ανοιχτα και εντονα το καθεστως. ποια σταση απο τις δυο θελετε να κρατησετε και με ποια επιχειρηματα θα την στηριξετε; Ειναι ερωτημα που απαιτει αμεση απαντηση, δεν ειναι καποιο θεωρητικο ζητημα για να αφησετε στο ραφακι.
    this is radio freedom.

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Γενικά το επίπεδο της ερώτησης είναι φάση "εσείς οι μπάχαλοι παραδέχεστε ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική διάσταση και το κάνετε μόνο για το ξεκαύλωμα", αλλά έχει ένα ενδιαφέρον γιατί το ότι γεννιούνται τέτοια ερωτήματα έχει στην ουσία να κάνει με τα όρια (πιθανώς) της αναρχικής/αντιεξουσιαστικής/ελευθεριακής δράσης. Το ότι αναγνωρίζει στην αριστερά δηλαδή ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή λόγω ενασχόλησης με τα σκατά. Το να βγαίνεις και να λειτουργείς εκτός των διαδικασιών είναι χρήσιμο και αναγκαίο, αλλά σου στερεί και βήματα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις (και ναι, προτιμώ να έχω πέντε ανθρώπους στη βουλή και την τηλεόραση να λένε για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες, για την άρνηση του χρέους κλπ παρά να μην τα λέει κανείς και να περιμένω να τα μάθουν όλοι με φλάιερ). Την έχω συναντήσει αυτή τη στάση από κόσμο του α/α χώρου τον τελευταίο καιρό που είχα ασχοληθεί με τον σύριζα, το "κάντε κάτι κι εσείς που έχετε τα μέσα". Όσο και να φτύνει την αριστερά ο κάλκης και ο κάθε κάλκης καταλαβαίνει ότι η αριστερά έχει πρόσβαση εκεί που δεν έχουν οι α/α, πχ ένα πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε, να πάμε επίσκεψη στις φυλακές Κορίνθου να δούμε τις συνθήκες κλπ, μόνο με παρουσία βουλευτή γίνεται. Όχι ότι η αριστερά δεν έχει (άπειρα) μειονεκτήματα που δεν τα βρίσκεις (ή έστω στον ίδιο βαθμό) στον α/α χώρο, αλλά έχει και πλεονεκτήματα η δράση μέσα από πλατύτερες οργανώσεις.
    μην λέμε μαλακιες ομως. το θεμα της οργανωσης και της προσβασης σε ολα τα επιπεδα της κοινωνιας μαζι με την αναπτυξη μιας αλλης οικονομικης θεωριας ειναι οι προτεραιοτητες αυτον τον καιρο. κι επισης το κκε ειναι σε μια περιεργη κατασταση αυτη την στιγμη. ως γνωστον, οντως περιεχει το μεγαλυτερο κομματι του συνδικαλιζομενου κοσμου το οποιο ομως μαζικα βλεπει την ανεπαρκεια του κομματος. παραλληλα μ' αυτο, οι αριστερες οργανωσεις στα μειζονα ζητηματα διαφοροποιουνται ελαχιστα. ρωταω λοιπον πολυ απλα, ποια ειναι η γενικη ταση; αν ειναι παραπανω απο μια ας τις ακουσουμε.
    this is radio freedom.

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    ρωταω λοιπον πολυ απλα, ποια ειναι η γενικη ταση; αν ειναι παραπανω απο μια ας τις ακουσουμε.
    Δυστυχώς από όσο γνωρίζω αυτή τη στιγμή η αριστερά (για σύριζοανταρσύες εννοώ, τα εσωτερικά του κκε δεν τα ξέρω) είναι απασχολημένη με το να τονε παίζει.