Οι αρκετές υποχρεώσεις τηε ημέρας δεν μου επίτρεψαν να παραβρεθώ στη συναυλία από την αρχή της, οπότε πρόλαβα μόνο το τελευταίο support της βραδιάς, τους Νορβηγούς Thunderbolt. Συμπαθητικούληδες ήταν αυτοί, heavy / power ευρωπαϊκής σχολής παίζουν, με ορισμένες καλές ιδέες σκόρπιες από και κει και έναν επίσης συμπαθητικό τραγουδιστή, αλλά μέχρι εκεί, μην τρελλαθούμε κιόλας. Εισέπραξαν κάποια χειροκροτήματα, αλλά κατά γενική παραδοχή ήταν απλά καλοί για να μας ζεστάνουν λιγάκι μέχρι να βγει ο Owens.
Ο οποίος Owens ήταν φυσικά πολύ καλός. Μπορεί να έχει μαζέψει ορισμένα κιλάκια παραπάνω τελευταία αλλά η φωνή του παραμένει ακέραια, στα πολύ υψηλά επίπεδα του. Η γνωστή του χροιά που προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ και οι κορώνες κορώνες, πολύ σωστές χωρίς να φτάνει σε υπερβολές. Μας κράτησε παρέα για περίπου 80 λεπτά. Με τι τραγούδια ίσως να αναρωτηθείτε. Υποθέτω ότι η περιοδεία που κάνει είναι για την προώθηση του προσωπικού του ομώνυμου δίσκου, αλλά από αυτόν έπαιξε μόνο 2 τρααγούδια, καθώς και άλλο ένα των Beyond Fear. Το τελευταίο μου άρεσε, τα άλλα δύο (όπως και γενικότερα το δίσκο, με εξαίρεση μερικά αρκετά καλά) ψιλομέτρια τα βρήκα, που ουσιαστικά το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον είναι τα φωνητικά του. Την υπόλοιπη ώρα ακούσαμε αρκετές διασκευές τραγουδιών αγαπημένων συγκροτημάτων, τα περισσότερα πασίγνωστα και χιλιοτραγουδισμένα, ορισμένα όχι, τα οποία αποτέλεσαν και ευχάριστες εκπλήξεις. Αν τα σημείωσα καλά, το setlist ήταν το εξής:
1. Painkiller
2. The Ripper
3. Burn In Hell
4. Scream Machine (Beyond Fear)
5. Running Wild
6. Starting Over (solo)
7. Heaven And Hell/ Man On The Silver Mountain/ Children Of The Sea
8. The Ides Of March/ Wrathchild
9. One On One
10. The Gates Of Babylon
11. Desert Plains
12. Breaking The Law
Encore:
13. Hell Bent For Leather
14. It Is Me (solo)
15. Electric Eye
16. Living After Midnight
Συνολικά πολύ καλή και απολάυστική βραδιά, με τα highlights τα Running Wild και Desert Plains για την έκπληξη του θέματος και προσωπικό highlight Gates Of Babylon. Πάντως, για μένα είναι κρίμα αυτός ο άνθρωπος να μην μπορεί (ή να μη θέλει???) να βρει ένα κατάλληλο γκρουπ (γιατί νομίζω ότι η φωνή του δεν ταιριάζει με τη μουσική του Malmsteen) για τη φωνή του, ο άνθρωπος έχει πολλές δυνατότητες και είναι κρίμα να χαραμίζεται...