Φόλα Ρωχάμης είμαστε.
Το λάθος σε όλη την κουβέντα το έχουν κάνει όλοι (οι περισσότεροι δηλαδή από όσους συμμετέχουν) που έχουν συνδέσει το θέμα ΕΡΓΑΣΙΑ αποκλειστικά και μόνο με τα ως προς το ζην χρήματα.
Το οποίο για εμένα που ίσως είμαι λίγο ρομαντικός σε αυτά έρχεται 2ο. Ο βασικός λόγος για να κάνεις μία δουλειά είναι γιατί σε γεμίζει ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ. Γιατί σε κάνει να νιώθεις ότι κάτι κάνεις, κάτι προσφέρεις, σε κάποιον που μπορεί να είναι το αφεντικό σου αν είσαι υπάλληλος, ο πελάτης σου αν είσαι αφεντικό ή ελεύθερος επαγγελματίας, το κοινό ώφελος αν είσαι δημόσιος υπάλληλος (άσχετα αν αυτό το τελευταίο έχει ευτιλιστεί στην Ελλάδα). Οπότε ναι, όταν στα 26 σου δεν ξέρεις τι σε εκφράζει ως τρόπο παραγωγής είναι σαφές ότι έχεις ψυχολογικό θέμα.
Και όταν είπα το "όλοι για την εταιρεία και η εταιρεία για όλους" αναφερόμουν σε θέμα εσωτερικής οργάνωσης με αποτέλεσμα εν τέλει με αυτόν τον τρόπο να μην πιέζεσαι και στην εργασία σου. Αλλά τι αντίδραση να περιμένεις από ΠΑΙΔΙΑ που δεν έχουν δουλέψει ποτέ.
Τέλος, αν θες να λανσάρεις το προφιλάκι του τεμπέλη και ζω καλά τη ζωή μου και δεν είμαι θύμα των εργοδοτών όπως εσείς φρόντιζε τουλάχιστον έξω να πληρώνεις μόνος σου τα ποτάκια σου και να μη ζητάς μονίμως κανένα ευρώ από την υπόλοιπη παρέα γιατί έτσι (συνεχίζεις να) ξεφτιλίζεσαι.