Quote Originally Posted by Dythor View Post
Quote Originally Posted by Deggial View Post
Quote Originally Posted by Dythor View Post
Εσύ τώρα δηλαδή πιστεύεις ότι το να πετύχει σε μια εξεταστική κανείς είναι τρομερό εχέγγυο της ουσιαστικής του γνώσης πάνω στο μάθημα και εμπιστεύεσαι αυτό το σύστημα τόσο πολύ ώστε να το υπερασπίζεσαι και σθεναρά. Πιστεύεις επίσης ότι το αν θα κάνει καλό ή κακό μετέπειτα αυτός ο άνθρωπος ως επαγγελματίας εξαρτάται έστω και λίγο από το αυτό μάθημα.

Τι να πεις.
Αν θα είναι καλός στο επάγγελμα του ή όχι δεν εξαρτάται καν αποκλειστικά από τις γνώσεις. Το πτυχίο δεν εγγυάται την υπευθυνότητα, την ικανότητα για συνεργασία, κλπ.

Όμως, όταν η αντιγραφή είναι κοινή συνήθεια, τότε μειώνεται η αξία του πτυχίου στα μάτια των εργοδοτών, στον βαθμό που γνωρίζουν ότι, λόγω αναξιοκρατίας, η απόκτηση του δεν σχετίζεται με τις γνώσεις του κατόχου του. Ειδικά όσοι υποτίθεται ότι νοιάζεστε για τα δημόσια πανεπιστήμια, είστε τρελοί υποκριτές όταν ανέχεστε και συμβάλλετε στα χρόνια προβλήματα που μειώνουν την αξία των ιδρυμάτων αυτών.
Ναι και αυτό θα αλλάξει επειδή εγώ θα πω όχι στο φίλο μου που μου ζήτησε να δώσω στη θέση του. Τιλέρε.

Επίσης σαν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και τα λοιπά μη μου πεις "Αν σκέφτονταν όλοι έτσι...", δε σκέφτονται, και σίγουρα δε θα σταματήσουν να σκέφτονται έτσι αν εγώ κάνω το αντίθετο. Μπες σε κανά πρυτανικό συμβούλιο αν θες να το αλλάξεις αυτό, μη το λες σ' εμένα.
Πώς στο καλό καταφέρνεις και συνδυάζεις από τη μια το "κατεβαίνω σε πορείες, αγωνίζομαι, έχω άποψη μπλα μπλα μπλα" με το ακριβώς αντίθετο τίγκα νεοελληναράδικο "εγώ θα τα αλλάξω αυτά; τόσοι το κάνουν κτλ". Τώρα θα μου πεις όλοι αυτό κάνουν και θα έχεις δίκιο, αλλά γενικά δε το πολυφωνάζουν.