παπαρολογία, ε τώρα υπερβολικό σχήμα λόγου για να πει ότι δε συγκρίνονται κατά τη γνώμη του, αυτό νομίζω
Να μας εξηγήσει τεσπα, το κουράσαμε
παπαρολογία, ε τώρα υπερβολικό σχήμα λόγου για να πει ότι δε συγκρίνονται κατά τη γνώμη του, αυτό νομίζω
Να μας εξηγήσει τεσπα, το κουράσαμε
Once I was trapped, but now I am free
these walls built to stand come-what-may
lie shattered in the ashes.
σορρυζ, στοιχειώδης πραγματολογία
ε τουλάχιστον εγώ πληρώνομαι καλά για να σκέφτομαι έτσι![]()
Αν δεν κάνω λάθος, η πραγματολογία αφορά τι θέλει να πει ο εκάστοτε ποιητής και τι χαμπαριάζει ο εκάστοτε αναγνώστης. Δεν ξέρω ποιος πληρώνει, αλλά εν προκειμένω ο συγκεκριμένος ποιητής ήταν αφόρητα ξεκάθαρος και εσύ ανακάλυψες τρία-τέσσερα πράγματα που δεν στέκουν πουθενά. Πόσο ασύγκριτοι είναι οι συγγραφείς, πώς οι κριτικοί (ποιοι; ) λένε κάποιες μπούρδες, πώς ο τύπος βασικά εκφράζει μια γνώμη (δηλαδή τι άλλο θα έκανε; και γιατί δηλαδή τσινάς στην κριτική που του κάνουμε; ), πως ο Τόλκιν είναι ορκς-D&D και συμφωνείς με τον Άτροπο (που δεν έχει πει τίποτε από όλα αυτά και δεν βλέπω πώς ακριβώς η επιστήμη σου σε υποστηρίζει στα συμπεράσματα), πως έγινε ταινία (ενώ ο Ντοστογιέφσκι όχι; ), πως διδάσκεται στα σχολεία υποχρεωτικά (ενώ ο Ντοστογιέφσκι όχι; Άραγε στην Ρωσία δεν τον κάνουν στην Γλώσσκαγια Μου; ). Αυτά όλα δεν τα λες πραγματολογία. Τα λες αυτοσχεδιασμούς της στιγμής, κωλοτούμπα ανάλογα την απάντηση και τολμώ να πω παπαρολογία όπως λέει και το ταγκ. Ενθυμούμαι σκηνές με ποσταρισμένες βιβλιογραφίες.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
λάθος κάνεις
Μπορεί κι εγώ να συμπέρανα λάθος, ΜΟΝΟ ο Άτροπος ξέρει τι εννοούσε.
No need to be aggressive/offensive ή ό,τινάναι
Not my intention. No need to be smug either.
Διόρθωσέ με να βγει και κάτι χρήσιμο. Σε μία πρόταση σε απλά ελληνικά για μένα τον κομπιουτερά, τι είναι η πραγματολογία;
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
κλάδος της γλωσσολογίας που εξηγεί πώς η γλώσσα δεν είναι σύνολο λέξεων ή φράσεων που σημαίνει πάντα αυτό που βλέπεις. Το να καταλάβεις μια σημασία και να επικοινωνήσεις επιτυχώς προϋποθέτει να σκεφτείς ποιος μιλάει και τι background έχει, για ποιο σκοπό, σε ποιον (π.χ. αλλιώς μιλάς στο ερ κι αλλιώς κάνεις ριβιού σε επίσημο έντυπο) κ.λπ.
Είμαστε οφτόπικ εδώ και ώρες. Τη γνώμη μου είπα, τη γνώμη σου είπες, όλα κουλ.
Νομίζω δεν έκανα λάθος τότε. Το να καταλάβεις μια σημασία και να επικοινωνήσεις επιτυχώς --> Τι θέλει να πει ο ποιητής και τι χαμπαριάζει ο αναγνώστης.
Όλα κουλ, ναι.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
τι λέει και τι χαμπαριάζεις ναι, όχι με βάση τα σύμβολα που βλέπεις όμως.
Δλδ εσύ θεωρείς δεδομένο ότι υπάρχει κάποιος ράντομ καθυστέρας που υποτιμά έτσι τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Τόλκιν ή οποιονδήποτε παρόμοιο? Εγώ απλά νομίζω λάθος λέξη χρησιμοποίησε για να πει ότι προτιμά άλλου είδους λογοτεχνία. Λόγω ερ, αλλού δε θα το έθετε έτσι. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.
τράβα πλύνε κανα πιάτο
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
Δεν το θεωρώ δεδομένο σε σημείο να στοιχηματίσω τους όρχεις μου, αλλά το θεωρώ το πιθανότερο. Υπερβολικά πιθανότερο. Επίσης δεν θα χρησιμοποιούσα την λέξη καθυστέρας, απλά ανώριμος. Μπορεί να χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θεωρεί σοβαρή λογοτεχνία τον Ντοστογιέφκσι και παπαρολογία τους Τόλκιν και Λάβκραφτ, ανάξιους να σταθούν δίπλα του και τι σκατά καθόμαστε και συζητάμε τόσην ώρα. Το πρόβλημα δεν είναι στις λέξεις, είναι στην νοοτροπία και επομένως συμπεραίνω ότι δεν έχει να κάνει με την πραγματολογία και ότι μάλλον έκανες λάθος.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Πού σκατά ειν΄ο Άτροπος τελοσπάντων?